Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Στο Πανεπιστήμιο με βαθμολογία 4,7!

Στο Πανεπιστήμιο με βαθμολογία 4,7!
Στα 4.737 μόρια και στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, διαμορφώθηκε ο χαμηλότερος βαθμός εισαγωγής σε Πανεπιστημιακό Τμήμα για απόφοιτο Γενικού Λυκείου, γεγονός που καταδεικνύει τις παραδοξότητες που αναδύονται με τι υφιστάμενες προβλέψεις του συστήματος Πανελληνίων Εξετάσεων.
Μάλιστα ακόμα χαμηλότερες βαθμολογίες που οδηγούν στα Πανεπιστήμια απαιτούνται για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ.
Συγκεκριμένα με μόλις 840 μόρια (ούτε καν μονάδα) εισέρχεται υποψήφιος των ΕΠΑΛ...
στο τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης ενώ με 845 μόρια υποψήφιος των ΕΠΑΛ εισέρχεται στον τμήμα πολιτικών μηχανικών της Πάτρας.
Στα 9.747 μόρια διαμορφώθηκε η βάση εισαγωγής στο νεοϊδρυθέν τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και έδρα το Αγρίνιο, οι πτυχιούχοι του οποίου θα έχουν και επαγγελματικά δικαιώματα φιλολόγου, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα τμήματα Ιστορίας - Αρχαιολογίας.

Με βαθμολογία αισθητά κάτω του δέκα εισήχθησαν και οι τελευταίοι στο Μαθηματικό της Σάμου, η βάση του οποίου φέτος έπεσε κατά 2.587 μόρια, στα 7.501.

Συνολικά 159 τμήματα έχουν βάση εισαγωγής κάτω των 10.000 μορίων, κάτι που ισοδυναμεί με το 1/3 περίπου του συνόλου των τμημάτων. Αναλυτικότερα, τα νέα τμήματα που εισήχθησαν στο μηχανογραφικό φέτος είναι 133 και εξ αυτών, τα 81 έχουν βάση κάτω των 10.000 μορίων και 52 πάνω από 10.000 μόρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: