Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Reuters: Ασυνήθιστη η ταχύτητα της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα

Reuters: Ασυνήθιστη η ταχύτητα της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα

Ως μια κατάσταση «περίεργη» για τα δεδομένα της Ελλάδας χαρακτηρίζει σε άρθρο γνώμης του πρακτορείου Reuters ο αρθρογράφος Ρομπ Κοξ, την ταχύτητα με την οποία κινείται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που κέρδισε τις εθνικές εκλογές μόλις πριν τρεις εβδομάδες.


Μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι ο χαρακτηρισμός «περίεργη» δεν έχει αρνητική χροιά αλλά αποτελεί πρωτοτυπία για την ελληνική πραγματικότητα...

Όπως αναφέρει στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η επένδυση στο Ελληνικό και στις Σκουριές Χαλκιδικής και συγκεκριμένα το ξεμπλοκάρισμά τους.
Το άρθρο φιλοξενεί την τοποθέτηση του καθηγητή Πάνου Τσακλόγλου που εξηγεί ότι η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει πολιτικές φιλικές προς τις επιχειρήσεις για να προσελκύσει τις επενδύσεις που αποτελούν το κλειδί του αναπτυξιακού της σχεδίου.
Έτσι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τέτοιες εμβληματικές κινήσεις θα δώσει το μήνυμα ότι η χώρα έχει γυρίσει την πλάτη της στη δημοσιονομική διαχείριση και την σκληροπυρηνική γραφειοκρατία σημειώνει το άρθρο.
Παράλληλα σημειώνει ότι η ανάπτυξη αυτών των σχεδίων θα συμβάλει στην μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που ανήλθαν στα 80 δισ. ευρώ τον προηγούμενο Μάρτιο.
Τέλος το άρθρο κάνει αναφορά στο ΣΥΡΙΖΑ που δημιούργησε πολλά εμπόδια στην επένδυση του Ελληνικού σημειώνοντας ότι αν και ο Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά προσπάθησε να ξεμπλοκάρει το έργο, βρήκε αντίσταση από την υπουργό Πολιτισμού της τελευταίας κυβέρνησης.
 S



Δεν υπάρχουν σχόλια: