Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Γιατί ο Κυριάκος θα είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης - Θα εκπλαγεί ο λαός από τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης του

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

Την Κυριακή στην πραγματικότητα τελειώνει μια ολόκληρη εποχή. 

Τελειώνουν οι αυταπάτες, τα ψεύτικα λόγια, τελειώνει η εικονική πραγματικότητα. 
Δεν έχει νόημα να αναφερθώ στην τραγική διακυβέρνηση Τσίπρα, 2 ημέρες πριν τις εκλογές. Ήταν ό,τι χειρότερο έχει ζήσει η Ελλάδα, σε περίοδο Δημοκρατίας, σε όλα τα επίπεδα. 
Κατέστρεψε την οικονομία, λόγω παντελούς άγνοιας, ιδεοληψίας και ανικανότητας. 
Κατέστρεψε την παιδεία, διέλυσε την ασφάλεια της χώρας, προσπάθησε βίαια να ελέγξει τη δικαιοσύνη...

Του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου_Capital.gr

Το ήθος και το αγοραίο ύφος της εξουσίας που άσκησε (μαζί με τους Πολάκηδες που τόσο αγάπησε και προστάτευσε) δεν το έχει ξαναζήσει ο τόπος μας, πότε μέχρι σήμερα. Όμως ζούμε -ευτυχώς- σε χώρα κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, αυτόν επέλεξε το 2015 ο λαός για να κυβερνήσει, και έτσι τον λουστήκαμε όλοι, και κυρίως βέβαια τα λαϊκά στρώματα, τα οποία κατέστρεψε κυριολεκτικά, αν και στο όνομά τους κυβέρνησε… Οι μόνοι που ωφελήθηκαν είναι οι κάθε λογής αργόσχολοι τύπου Καρανίκα – Πετσίτη, που από τα καφενεία των Εξαρχείων  βρέθηκαν με παχυλούς μισθούς και προνόμια, στα σαλόνια του Μαξίμου.
Αυτό που μας ενδιαφέρει πια είναι τι θα γίνει τη Δευτέρα. Τη Δευτέρα, επιστρέφουμε στην κανονική  ζωή, που έχει ανάγκη όλη η χώρα και ο λαός της.
Ο Κυριάκος έχει πρόγραμμα για τη χώρα και στρατηγική. Είναι έτοιμος να βάλει μπροστά την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, ενισχύοντας και αξιοποιώντας όλες τις παραγωγικές δυνάμεις, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της οικονομίας. Με συγκεκριμένα μέτρα που έχει περιγράψει και θα εφαρμόσει άμεσα. Ο Κυριάκος έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών. Γιατί ξέρουν ότι γνωρίζει καλά πώς λειτουργούν οι αγορές, πώς η χώρα μπορεί να δώσει κίνητρα για να γίνει ανταγωνιστική και να προσελκύσει κεφάλαια. Χωρίς κεφάλαια, ανάπτυξη δεν έρχεται και τα κεφάλαια για να επενδυθούν χρειάζονται ασφάλεια στους κανόνες λειτουργίας της οικονομίας. Ο Κυριάκος τα γνωρίζει καλύτερα από όλους αυτά και εμπνέει εμπιστοσύνη.
Ο Κυριάκος επίσης γνωρίζει ότι ο κόσμος και τα λαϊκά στρώματα που θέλουν να δουν τα παιδιά τους να προκόβουν έχουν ανάγκη από πανεπιστήμια λειτουργικά και αξιόπιστα, συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας, ώστε τα παιδιά αυτά να βρουν αμέσως καλοπληρωμένες δουλειές στην ιδιωτική οικονομία και όχι να παρακαλάνε τον τοπικό βουλευτή για μια θεσούλα στο Δημόσιο.
Ο Κυριάκος γνωρίζει το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν οι απλοί άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα, που δεν ξέρουν ποια μέρα θα μπουκάρουν στο σπίτι τους ληστές με καλάσνικοφ για να τους κλέψουν τις οικονομίες τους. Ληστές που αφέθηκαν ελεύθεροι με συνοπτικές διαδικασίες με τον Νόμο Παρασκευόπουλου και τους νέους ποινικούς κώδικες. Θα αποκαταστήσει άμεσα το αίσθημα δικαίου και το αίσθημα της ασφάλειας στον απλό κόσμο που κυρίως το έχει ανάγκη.
Ο Κυριάκος στέκεται στο εξωτερικό με τους ξένους ηγέτες, στο ίδιο επίπεδο. Μιλάει άριστα ξένες γλώσσες και έχει το ίδιο επίπεδο παιδείας, γνώσεων και εμπειριών. Ας μην σας θυμίσω την θλιβερή εμφάνιση του Τσίπρα δίπλα στον Ομπάμα, στο Μέγαρο Μαξίμου…
Ο Κυριάκος δεν έχει τις αγκυλώσεις των προηγούμενων σε σχέση με την παρουσία του Κράτους στη ζωή του πολίτη και την οικονομία. Η χώρα οδηγήθηκε στην πτώχευση το 2010, διότι καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης (με ελάχιστες εξαιρέσεις) ακολουθήθηκε αριστερή πολιτική, τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από τη Νέα Δημοκρατία. Διορισμοί, ρουσφέτια, διόγκωση του κράτους, αντικίνητρα για την επιχειρηματικότητα, χαριστικές πράξεις σε κρατικοδίαιτους.
Αυτή ακριβώς η αριστερής κατεύθυνσης πολιτική οδήγησε στη χρεοκοπία, και ακολουθήθηκε από όλους και φυσικά και τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας ήταν τελικά πιο παλιό και από το παλιό που ευαγγελιζόταν ότι θα έδιωχνε. Ένας μίμος του Ανδρέα Παπανδρέου, με την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά χωρίς τα λεφτά που μοίραζε ο Ανδρέας ελέω ΕΟΚ και φυσικά χωρίς τις γνώσεις του (ας μην ξεχνάμε ότι ο Ανδρέας ήταν καθηγητής στο Μπέρκλεϋ, ενώ ο Τσίπρας διέπρεψε ως καταληψίας σχολείων και πανεπιστημίων…).
Έπρεπε όμως τελικά -ήταν απαραίτητη ιστορική αναγκαιότητα- να κυβερνήσει η Αριστερά του Τσίπρα. Για να συνειδητοποιήσουν τα λαϊκά στρώματα την παρακμή που φέρνει η πολιτική αυτή και μάλιστα όταν εφαρμόζεται από την ίδια την Αριστερά (διότι η πολιτική εφαρμοζόταν αλλά από… άλλα κόμματα….). Για να φτάσουμε στο σημείο οι πολίτες να επιλέξουν τον πιο σύγχρονο, συγκροτημένο, Ευρωπαϊστή πολιτικό που διαθέτει η γενιά μας.
Τη Δευτέρα, η χώρα θα αναπνεύσει μετά από 4,5 χρόνια έναν άλλο αέρα. Και θα περιμένει από τον Κυριάκο, αυτό που γνωρίζει πολύ καλά ήδη ο ίδιος. Ότι η Ελλάδα έχει μόνον ένα δρόμο. Τον δρόμο της πραγματικής προόδου, προς την Ευρώπη, και τις αρχές της. Τις αρχές της Δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της ασφάλειας, της αριστείας στην παιδεία, της οικονομικής ανάπτυξης με σκοπό τη δημιουργία πλούτου για τη χώρα, δίκαια κατανεμημένου στην κοινωνία.
Θα εκπλαγεί ο λαός από τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης του Κυριάκου.

Υ.Γ. Μια ματιά στα άρθρά μου του 2015, για το τι μας περίμενε τότε από τη διακυβέρνηση Τσίπρα, νομίζω πως είναι άκρως κατατοπιστική.

Δείτε τα άρθρα: 


ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: