Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Το όνειδος του έθνους…

Νόμιζα ο καψερός ότι επειδή έγινε κυβέρνηση η Ν.Δ. θα πλήξουμε.
Ότι δηλαδή δεν θα έχουμε με ποιους να γελάμε, τώρα που ο αριθμός των συριζαίων βουλευτών συρρικνώθηκε, και το υπουργικό συμβούλιο αποτελείται από κανονικούς ανθρώπους.
Εσύ είσαι που το λες;
Από γέλια άλλο τίποτα.

Καλά να είναι οι Βελόπουλοι, οι Κουρουπλήδες, τα φεστιβάλ της ΚΝΕ, και ο πάντα αστείος Δρ. Μπαρουφάκης...
Ο οποίος επιδεικνύει τον κακοήθη ναρκισσισμό από τον οποίο πάσχει σε κάθε ευκαιρία.
Είναι δηλαδή διασκεδαστής παντός καιρού.

Είτε είναι «καθηγητής» (λέμε τώρα), είτε υπουργός, είτε υποψήφιος, είτε βουλευτής, είτε απλά θαμώνας σε κάποια ταβέρνα στο Κουκάκι.
Πάντα καταφέρνει να γίνει νούμερο…
Ακόμη και η πιο απλή εμπειρία, αυτή που για τους απλούς ανθρώπους είναι καθημερινότητα, ρουτίνα, για τον Γιάνη είναι μια ακόμη ευκαιρία να μπει στο κάδρο της δημοσιότητας, και να λουστεί με τους προβολείς της μεγαλομανίας του.
Κάνοντάς μας ρεζίλι σε ολόκληρη την οικουμένη.
Όπως τότε που ήταν παντοδύναμος υπουργός Οικονομικών, και πήγε να πουλήσει τσάμπα μαγκιά στο Λονδίνο, με τους Άγγλους δημοσιογράφους να τον χαρακτηρίζουν ως «κακέκτυπο πρεζέμπορα ή μαστροπό των ‘90ς, στο Μάντσεστερ»!
Ή τότε στην Ουάσιγκτον, που προκάλεσε ολόκληρο επεισόδιο, επειδή κάποιοι της ασφάλειας του Λευκού Οίκου δεν τον αναγνώρισαν γι’ αυτό που είναι (ένας κακομοίρης υπουργός μιας κακομοίρας κυβέρνησης, μιας τριτοκοσμικής βαλκανικής χρεοκοπημένης χώρας).
Έτσι λοιπόν και χθες ο φαλακρός ματαιόδοξος γυπαετός άστραψε και βρόντηξε στο αεροδρόμιο του Παρισιού.
Προπηλακίζοντας λεκτικά έναν ταλαίπωρο αστυνομικό ο οποίος (άκου θράσος) ζήτησε να δει το διαβατήριο του Γιάνη, όταν αυτός βγήκε από αεροπλάνο με αρχικό αεροδρόμιο προέλευσης εκείνο του Καΐρου. 
Ποιος είδε τον Γιάνη και δεν φοβήθηκε;
Άρχισε ο δόκτορας  να ωρύεται στα αγγλικά με προφορά χαμπουργκερά του Κάλγκαρι, χαρακτηρίζοντας τον καημένο τον αστυφύλακα ως «όνειδος του έθνους του», και ζητώντας να προσέλθει πάραυτα ο διοικητής του, για να ακούσει κι εκείνος τα σχολιανά του, που τόλμησε να επιτρέψει σε κάποιο κατώτερο όργανο να ζητήσει το διαβατήριο του (στο μυαλό του μέσα) πλανητάρχη.   

Και βέβαια, κάποιος μπαρουφακικός βαστάζος του ενεφανίσθη όλως τυχαίως με το κινητό του για να τραβήξει σε βίντεο το όλο σκηνικό, με τον Γιάνη να ρίχνει κλεφτές ματιές στην κάμερα, την ώρα που έκανε το σόου του.
Όλα αυτά μου θύμισαν τον νομάρχη Μίχα του Πασόκ, που κάποτε στις Βρυξέλλες νομίζω, ζήτησαν οι σεκιουριτάδες να τον ελέγξουν, κι εκείνος έπαθε αμόκ, ουρλιάζοντας «I am the Greek nomarch… youknow nomarch.
Ή τον θρυλικό Καπερνάρο που κάθε τόσο επίσης δημιουργεί επεισόδια με σεκιουριτάδες των αεροδρομίων, που τολμούν να τον ελέγξουν λες και είναι κανένας κοινός θνητός.
Θυμήθηκα και την Ζωή, που όταν δεν ανέβαινε σε κάγκελα παρέα με την Ραχήλ, στήνονταν μπροστά σε καγκελόπορτες και ούρλιαζε με πάθος
"βοήθεια, βοήθεια, με δέρνουν τα ΜΑΤ", αγνοώντας ότι υπήρχε κινητό που από ψηλά κατέγραφε τη σκηνή, με τον αξιωματικό της αστυνομίας δίπλα της να χαμογελάει, και δυο τρεις άνδρες των ΜΑΤ να χασμουριούνται.
Ναι, αλλά η Ζωζώκα εκεί… με τη μονότονη στριγκιά φωνή της να λέει πως την δέρνουν, και να ζητάει βοήθεια!
Όπως κάποτε και ο Στρατούλης, που δήθεν δέχθηκε φονική επίθεση από χρυσαυγίτες μέσα στο κέντρο της Αθήνας, και φώναζε σαν τρελός μέσα στους δρόμους «βοήθεια, με δολοφονεί η Χρυσή Αυγή».
Τελικά όπως αποδείχθηκε από την αστυνομική έρευνα, δεν ήταν κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής που ήθελε να του κάνει κακό, αλλά ένα γκρουπ από  Τσέχους τουρίστες που του ζητούσαν να τους τραβήξει μια φωτογραφία… γι’ αυτό και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο από πλευράς εισαγγελέα.
Τώρα, όσον αφορά στο επεισόδιο με τον Μπαρουφάκη, το ποιος ακριβώς είναι το όνειδος του έθνους του δεν θέλει και πολύ μυαλό για να το καταλάβει κανείς.
Το μόνο ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι το πόσο ελαφρόμυαλος πρέπει να είναι κάποιος για να ψηφίσει τον εν λόγω μεγαλομανή συμπλεγματικό αρχιψευταρά, και να τον στείλει στην βουλή για να νομοθετεί!
Ερώτημα που απαντήθηκε μόλις έμαθα ότι υπάρχουν 30.000 και βάλε δροσερές κοπέλες υποψήφιες για το επόμενο Greeces Next Top Model, αλλά και 2.300… αγόρια!
Με τέτοια νεολαία δεν πρέπει να φοβόμαστε τίποτα.
Ούτε ο Γιάνης… που αντί να είναι αλυσοδεμένος σε κάποιο θάλαμο με λαστιχένιους τοίχους, περιφέρεται ανά την Ευρώπη ξεφτιλίζοντας το έθνος μας…


ΥΓ- Για το φεστιβάλ της κομμουνιστικής νεολαίας, που εξελίχθηκε σε jamboree, δεν θα σχολιάσω τίποτα. Απλά προσπαθώ ακόμη να επιβεβαιώσω αν αληθεύει αυτό που διάβασα στα σόσιαλ μύδια. Ότι δηλαδή το IMODIUM είναι πλέον ο επίσημος χορηγός των φεστιβάλ της ΚΝΕ.

ΥΓ2- Τελευταίες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον Μπαρουφάκη να τουιτάρει «Τέλος καλό όλα καλά. Τα βρήκαμε με τον Ζαν τον χωροφύλακα, και μάλιστα ανταλλάξαμε τηλέφωνα για να βρεθούμε και να πιούμε ένα Καμπερνιέ, και να ακούσουμε κιθάρες να κλαίνε, με φόντο την καλντέρα της Σαντορίνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: