Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη το μνημόσυνο των θυμάτων στο Μάτι

Παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη το μνημόσυνο των θυμάτων στο Μάτι Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Μάτι το μνημόσυνο των 102 θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου του 2018. 

Το μνημόσυνο έγινε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Κόκκινο Λιμανάκι, λίγα μέτρα μακριά από το οικόπεδο όπου βρέθηκαν 26 νεκροί.
Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στη Ραφήνα και μετά το πέρας της τελετής συνομίλησε με συγγενείς των θυμάτων, ενώ αποχώρησε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις...

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας που εκείνη την ημέρα ως υπεύθυνος, τότε, για τις κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων είχε φροντίσει για την έγκαιρη και ασφαλή εκκένωσή τους και ο εκλεγμένος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.
Μητσοτάκης Μάτι

Εχθές, ο πρωθυπουργός, σε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό ανακοίνωσε άμεσα μέτρα για τους πυρόπληκτους της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι. 
Συγκεκριμένα, απεμπλοκή 31 εκατ. ευρώ που λιμνάζουν εδώ και έναν χρόνο στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής, δωρεάν φάρμακα στους εγκαυματίες, 5 χρόνια απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ και αποκατάσταση - ανάπλαση των περιοχών που επλήγησαν.
Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του με την οποία ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης αναφέρθηκε στην εθνική τραγωδία που συγκλόνισε πριν από ένα χρόνο ολόκληρη την Ελλάδα και έδωσε εντολή ώστε:
1. Οι συμπολίτες με βαριά εγκαύματα θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα, σε θεραπεία, αλλά και σε κάθε άλλη ιατρική παροχή.2. Οι πυρόπληκτοι στο Μάτι απαλλάσσονται για 5 χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ. Το μέτρο αφορά συνολικά 4.334 κατοίκους. Για το σκοπό αυτό θα διατεθούν 10 εκατ. ευρώ από τον λογαριασμό αρωγής.3. Ποσό 20 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την αποκατάσταση και την ανάπλαση των περιοχών που επλήγησαν από την εθνική τραγωδία του περσινού Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: