Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Δημοσκόπηση: Σαρωτικός «άνεμος αισιοδοξίας» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη- Οικονομική βελτίωση βλέπει το 74% (πίνακες)

Αισιοδοξία, η οποία υπερβαίνει τα κομματικά κριτήρια, αναφορικά με την ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ύστερα από μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας στο μέτωπο της οικονομίας αλλά και μετά το ιστορικό χαμηλό που κατέγραψε η απόδοση του 10ετούς ομολογού, αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό της ιστοσελίδας Newpost.

Συγκεκριμένα, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για μείωση... του ΕΝΦΙΑ, βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων και επιτάχυνσης της υλοποίησης επενδύσεων, πάνω από επτά στους δέκα εκτιμούν ότι θα επιτευχθεί βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης.
Δηλαδή όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα περίπου το 75% των αναγνωστών της ιστοσελίδας εκτιμά ότι αν οι εξαγγελίες Μητσοτάκη υλοποιηθούν, θα βιώσουν τη θετική αλλαγή στην καθημερινότητά τους. Μόλις το 25% πιστεύει το αντίθετο.
Αν ληφθούν υπόψη τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων, παρατηρείται ασθενής διαφοροποίηση μεταξύ όσων είναι 18 έως 34 ετών αλλά και των ανέργων, όπου η πίστη στην βελτίωση της προσωπικής κατάστασης μειώνεται ελαφρώς στο 67-68% χωρίς όμως να επηρεάζει την γενική εικόνα η οποία αναμφισβήτητα δείχνει την θετική απήχηση των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ενώ όντως υπάρχει καθολική αισιοδοξία μεταξύ των «δεξιών» αναγνωστών (92%) αλλά και όσων νιώθουν κοντά στην ΝΔ (95%), δεν ισχύει στην ίδια έκταση το αντίστροφο για την «άλλη μεριά».
Το 29,3% των αναγνωστών που αυτοτοποθετούνται στο αριστερό άκρο του πολιτικού φάσματος, περίπου 2 στους 10 όσων νιώθουν κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και 8 στους 10 όσων νιώθουν κοντά στο ΚΙΝΑΛ διατηρούν την άποψη ότι οι προγραμματικές δηλώσεις κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση όσο αφορά τις προοπτικές της οικονομικής τους κατάστασης.
Ουσιαστικά δηλαδή υπάρχει μια μεγάλη μερίδα πολιτών που ενώ νιώθει κοντά με κόμμα διαφορετικό από την ΝΔ, πιστεύει ότι αν οι εξαγγελίες Μητσοτάκης λάβουν σάρκα και οστά θα βελτιωθεί η οικονομική του κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: