Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Ξεπέρασαν τα 12,5 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 7ετές - Στο 1,9% το επιτόκιο

Ξεπέρασαν τα 12,5 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 7ετές - Στο 1,9% το επιτόκιοΙδιαίτερα ισχυρό καταγράφεται το επενδυτικό ενδιαφέρον στην πρώτη μετεκλογική έξοδο του ελληνικού δημοσίου στις αγορές με τον ΟΔΔΗΧ να αντλεί το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ μέσω της έκδοσης επταετούς ομολόγου και το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 1,9%, χαμηλότερα από το αρχικό guidance για 2,1%.
Είναι σαφές ότι η ελληνική πλευρά είναι πλήρως ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα καθώς οι προσφορές έφτασαν τα 12,5 δισ. ευρώ υπερκαλύπτοντας τον στόχο της έκδοσης κατά 5 φορές.
Η σημερινή έκδοση αποτελεί στην ουσία απόδειξη της βελτίωσης του κλίματος απέναντι στην Ελλάδα, σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, ενώ ξένοι αναλυτές που λαμβάνουν μέρος στο συνέδριο του Economist που...
διεξάγεται στην Αττική, χαρακτηρίζουν «εντυπωσιακή» την ταχύτητα με την οποία δείχνει να αποκαθίσταται η επενδυτική εμπιστοσύνη μετά τις ευρωεκλογές.
«Στόχος μας είναι επιτόκιο μικρότερο του 2% και καλή ποιότητα επενδυτών», δήλωσε νωρίτερα στο liberal.gr ο Χρήστος Σταϊκούρας, από το συνέδριο του Economist στο οποίο συμμετέχει.

Κ. Μαριόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: