Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Μητσοτάκης: Ξέρουμε ποιος είναι ο «Ρασπούτιν»- Η υπόθεση θα πάει στην επόμενη Βουλή (Video)

Επέλεξα να ξαναγυρίσω και πάλι την Ελλάδα για να μιλήσω με τους πολίτες, μακριά από ανοικτές συγκεντρώσεις, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Open TV.

Ο ίδιος σημείωσε ότι με τον τρόπο αυτό έρχεται σε επαφή και με πολίτες που δεν ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, ενώ βλέπει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες...
Για το θέμα της Novartis και τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αποκαλύπτεται πλέον η σκευωρία της κυβέρνησης στο θέμα, ενώ σε ερώτηση για την αναφορά στον «Ρασπούτιν», ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: 
«Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν, το ξέρει και ο κ. Τσίπρας. Δύο υπουργοί που έχουν σχέση με τη Δικαιοσύνη υπάρχουν στην κυβέρνησή του. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.»
O κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το θέμα της οικονομίας και το πώς θα διαπραγματευθεί τις θέσεις του στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η αξιοπιστία είναι το «κλειδί» της όποιας διαπραγμάτευσης του αφηγήματος της ΝΔ έναντι και των δανειστών.
«Η κυβέρνησή μας θα είναι κυβέρνηση μεταρρυθμιστική. Ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας κρίσιμος μήνας, διότι στη ΔΕΘ θα διατυπώσουμε το πρόγραμμά μας με ορίζοντα τετραετίας και όλοι θα αντιληφθούν ότι άλλαξε η ατζέντα της χώρας» τόνισε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε τα fake news της κυβέρνησης ότι ο ίδιος θα έρθει «σαν οδοστρωτήρας» στα κοινωνικά δικαιώματα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα έρθει σαν οδοστρωτήρας, αλλά στα εμπόδια που βάζει το Κράτος στις επενδύσεις.
«Εγώ θα πάω στις εταιρείες και θα τους πω ότι θα σας μειώσω τους φόρους, αλλά θα απαιτήσω να προσέξουν τους εργαζόμενούς τους, θα απαιτήσω να φέρουν πίσω και τις καταθέσεις τους» συνέχισε.
Σε άλλη ερώτηση για το τι θα γίνει στο Δημόσιο, ο ίδιος επανέλαβε ότι και εδώ υπάρχουν fake news: «Δεν θα γίνει καμία απόλυση. Το Δημόσιο πρέπει να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη, αλλά με αξιολόγηση-επιβράβευση των καλύτερων».
Στο θέμα των προσλήψεων στο Δημόσιο και της περίφημης αναλογίας 1:1 ή 1:5 (αποχωρήσεις-προσλήψεις), ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι προσλήψεις θα γίνουν εκεί που υπάρχει ανάγκη.
«'Κυριάκο, φτιάξε Κράτος' μου είπε κάποιος πρόσφατα. Το θέμα του Δημοσίου δεν είναι μόνο οι προσλήψεις» εξήγησε, για να συνεχίσει:
«Eάν η οικονομία αναπτυχθεί με τους ρυθμούς που επιδιώκουμε, μπορούμε να προσπεράσουμε το 1:5 στο Δημόσιο. Θα ήταν ενδιαφέρον να ερωτηθεί ο κύριος Τσίπρας, γιατί μόνο ένα μικρό ποσοστό των τωρινών προσλήψεων αφορά πτυχιούχους; Γιατί τέσσερα χρόνια που κυβερνά ο κύριος Τσίπρας δεν έγιναν προσλήψεις στην Παιδεία και την Υγεια;».
Στο θέμα της ασφάλειας, επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ να καταργήσει άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ χαρακτήρισε προσωπικό στοίχημα την αναγέννηση του Κέντρου της Αθήνας, σε συνεργασία με το Δήμο και την Περιφέρεια.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε για τα δύο κόμματα που υπάρχουν δεξιότερα της ΝΔ, την Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Λύση, ο κ. Μητσοτάκης είπε ξεκάθαρα ότι θα ήταν καλό να συρρικνωθούν περαιτέρω και να μείνουν εκτός Βουλής. Κάλεσε τους πολίτες που τα ψήφισαν να αναρωτηθούν τι θα πει υγιής πατριωτισμός και αν πράγματι είναι χρήσιμη η ψήφος σε αυτά τα δύο κόμματα.
«Γεννήθηκαν όταν η κοινωνία ήταν οργισμένη. Σήμερα η κοινωνία δεν είναι οργισμένη, είναι πικραμένη, αλλά όχι οργισμένη» τόνισε χαρακτηριστικά.
Στο θέμα των συναινέσεων, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα τις επιδιώξει εκεί που οι πολιτικές του κόμματός του είναι πέρα και πάνω από κόμματα. Έφερε μάλιστα το παράδειγμα του νομοσχεδίου που θέλει να φέρει -εφόσον κερδίσει τις εκλογές- για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.
«Χρειάζεται 200 ψήφους. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αντιπολίτευση δεν θα το στηρίξει» σημείωσε.
Για τα εθνικά θέματα και τις προκλήσεις της Τουρκίας, ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε αν φοβάται ότι μπορεί να προκληθεί επεισόδιο στο Αιγαίο.
«Έχω πλήρη αίσθηση των προκλήσεων. Έχω διάθεση να οικοδομήσω σχέση εμπιστοσύνης με την Τουρκία, εφόσον με τιμήσει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός» είπε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρχει ανοικτός ένας δίαυλος επικοινωνίας με την Αγκυρα.
Σε ερώτηση για το αν θα γίνει συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αυτό θα γίνει μόνον αφού μια τέτοια συνάντηση προετοιμαστεί σωστά.
Για το θέμα των Σκοπίων επανέλαβε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών άφησε τραύματα στην ελληνική κοινωνία, υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξει μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία για την κατοχύρωση των ελληνικών μακεδονικών προίόντων. «Πρέπει να αναδείξουμε την Μακεδονία μας και θα μιλήσω για το σχέδιό μας σήμερα στη Θεσσαλονίκη».
Για την Αλβανία, έστειλε μήνυμα στον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, Έντι Ράμα, ότι αν θέλει καλές σχέσεις με την Ελλάδα, οφείλει να σέβεται τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας.
Για τα περί οικογενειοκρατίας που έθεσε και πάλι ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στον Alpha, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Εγώ συνομιλώ με τον ελληνικό λαό. Αυτά τα ακούγαμε και πριν. Και είδαμε ποιο ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών. Και όταν βλέπεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα, αναρωτιέσαι αν έχεις κάνει κάτι λάθος. Αλλά δεν ξέχασαν τίποτα, δεν έμαθαν τίποτα.»
Τέλος, για το πού θα είναι υποψήφιος, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα είναι στην Αχαΐα, στον Β' Τομέα της Αθήνας και στην Β' Πειραιά. Δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τη λίστα Επικρατείας, ούτε και για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την αυριανή κυβέρνηση, εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.
Αποκάλυψε πάντως ότι στο επόμενο σχήμα δεν θα υπάρχουν αναπληρωτές υπουργοί. «Θα δημιουργηθεί Υπηρεσία Διαφάνειας και θα καταργηθεί η θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας, θέση που ξέρετε ποιος κατέχει σήμερα...»


Δεν υπάρχουν σχόλια: