Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

O Τσίπρας συνεχίζει να τάζει στην προσπάθεια να γλιτώσει νέα συντριβή

Συνεχίζει να τάζει ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην προσπάθειά του να γλιτώσει νέα συντριβή στις Εθνικές Εκλογές.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορικό βήμα την έξοδο από το Μνημόνιο και όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι, παίρνοντας τον λόγο μετά τους υπουργούς του κατά την παρουσίαση του προγράμματος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία ως το 2023 .
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Μέγαρο Μουσικής, τόνισε ότι... το διακύβευμα των Εκλογών είναι εάν το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί.
Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα προβλέπει δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας, περιορισμό προκαταβολής φόρου στο 50%, μείωση του πρώτου κλιμακίου φορολόγησης στο 20%, μείωση ΕΝΦΙΑ 30% μεσοσταθμικά το 2020, μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 11%, αυξήσεις κατά 7,5% στον κατώτατο μισθό το 2020 και 2021, χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις σε υγεία και παιδεία, πρόσβαση για όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Επίσης, διπλασιασμό επενδύσεων ως το 2025, αλλά και πλήρη εξάλειψη της γραφειοκρατίας.

Ακόμα, υποσχέθηκε τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Κάλεσε το λαό να κρίνει και συγκρίνει προγράμματα και τους πολιτικούς αντιπάλους να μην κρύβονται και να ξεδιπλώσουν τα σχέδιά τους, την ύπαρξη των οποίων όπως είπε οφείλουν στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια, και σήμερα μπορεί ο καθένας να παρουσιάσει το σχέδιο του για την επόμενη ημέρα, χωρίς να χρειάζεται να εγκριθεί από την Τρόικα.
Στη συνέχεια,ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στη μεσαία τάξη, αναγνωρίζοντας τα βάρη που σήκωσε και δείχνοντας απόλυτη κατανόηση στην αγανάκτηση και το θυμό τους.
Ωστόσο, τους κάλεσε να σκεφτούν αν τελικά άξιζε τον κόπο να μην μείνει κανείς μόνος και αβοήθητος σε αυτήν την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: