Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Αρρυθμίες Μαξίμου από τις κυλιόμενες έρευνες, καταφύγιο στα fake news

Αρρυθμίες Μαξίμου από τις κυλιόμενες έρευνες,  καταφύγιο στα fake newsΈχουν βαλθεί να την εφαρμόσουν στην πράξη, εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Πρόκειται για την γνωστή λαϊκή ρήση «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται» και τα κυβερνητικά στελέχη καθημερινά πλέον κάνουν ό,τι μπορούν για να το μεταφέρουν από την θεωρία στην καθημερινότητα.
Τελευταία παραδείγματα η περίπτωση της δήθεν τοποθέτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κω σε σχέση με την επταήμερη εργασία, η οποία στηρίχθηκε από το κυβερνών κόμμα μέσα από ένα μονταρισμένο βίντεο, αλλά και η δήθεν ιστορία της χελώνας στο Καστελόριζο. 
Και από τις δύο αυτές περιπτώσεις αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει ακόμα και σήμερα να βρει αφήγημα που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των πολιτών...
 

Σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν από την εθνική κάλπη της 7ης Ιουλίου ο κ.Τσίπρας δεν φαίνεται να έχει βρει το βηματισμό του, κάτι που αποτυπώνεται και από τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει να καταφερθεί εναντίον της ΝΔ μέσα από τα fake news. Μία τακτική που αποτελεί το καταφύγιο των πολιτικά απελπισμένων.

Η επιλογή αυτή του Μεγάρου Μαξίμου όμως μοιάζει να μην έχει ως μοναδική του αιτία την έλλειψη ενός ισχυρού διακυβεύματος προς την κοινωνία. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τα κομματικά επιτελεία ενημερώνονται σε τακτική βάση για τα ευρήματα κυλιόμενων δημοσκοπήσεων, τα οποία τους βοηθούν να καθορίσουν ή να αναπροσαρμόσουν την στρατηγική τους.

Ένα τέτοιο κύμα έφτασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ελάχιστες ώρες πριν από την επίσημη προκήρυξη των εκλογών. Ένα κύμα ευρημάτων που δεν ήταν καθόλου ευνοϊκά για τον ΣΥΡΙΖΑ και αύξησαν την νευρικότητα στην ηγετική ομάδα του κόμματος. Σύμφωνα με ορισμένες μάλιστα πηγές, η αναπαραγωγή fake news από ορισμένα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, οφείλεται στην μεγάλη ανησυχία που προκάλεσαν τα στοιχεία αυτά, γνώστες των οποίων είναι και το Μέγαρο Μαξίμου.

Πιο συγκεκριμένα η τάση που καταγράφεται τις μέρες αυτές είναι αυξητική της διαφοράς μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ των 9,3% των ευρωεκλογών
.

- Η ΝΔ δείχνει τάσεις ανόδου πάνω από το 33% , το οποίο συγκέντρωσε στις 26 Μαΐου. Η συσπείρωση της ΝΔ κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και φαίνεται να προσελκύει πλέον ψηφοφόρους που στις ευρωπαϊκές εκλογές είτε στήριξαν κόμματα που βρίσκονται πιο δεξιά της είτε από το ΚΙΝΑΛ.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ με την σειρά του παρουσιάζει και αυτός τάση αύξησης των ποσοστών που κατέγραψε στην ευρωκάλπη, ως απόρροια της ενίσχυσης της συσπείρωσής του. Σύμφωνα με την εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα πιθανότατα θα πάει πάνω από το 23%. Άρα η εικόνα του δικομματισμού ολοένα και ισχυροποιείται , κάτι που είχαμε ξεχάσει τα τελευταία χρόνια.

- Τρίτο κόμμα φαίνεται να είναι το Κίνημα Αλλαγής, παρά την πρόσφατη αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Το ΚΙΝΑΛ μοιάζει να σταθεροποιείται στην τρίτη θέση , αλλά αναμφίβολα ουδείς μπορεί να μιλήσει με απόλυτη σιγουριά μέχρι και την ημέρα των εκλογών.

- Η επόμενη βουλή, με τα σημερινά πάντα δημοσκοπικά δεδομένα, μοιάζει να έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι πεντακομματική, ενώ υπάρχει σοβαρή περίπτωση να είναι ίσως και εξακομματική.

Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη «παλεύει» να πιάσει το πολυπόθητο 3%, ενώ το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου παρότι και αυτό παραμένει στο παιχνίδι της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, την περίοδο αυτή είναι πιο μακριά από το στόχο.

Είναι σαφές λοιπόν ότι η έλλειψη βηματισμού από την πλευρά του κ.Τσίπρα μετά την κακή επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προκαλεί αρρυθμίες στο κυβερνών κόμμα , εικόνα που έχει περάσει και στην κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο χρόνος που απομένει μέχρι τις εθνικές εκλογές είναι πυκνός και τίποτα δεν έχει κριθεί...


Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: