Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Η Τρομαγμένη Αγέλη

Χάνει το συνεκτικό δεσμό που ήταν η εξουσία και οι εκβιασμοί στα θύματά της και μετατρέπεται σε σκορποχώρι

Τρέμουν καθώς η μέγγενη της αντίστροφης μέτρησης εξαντλείται. 
Η αγέλη που έκανε ρεσάλτο στην εξουσία το 2015 κυβέρνησε με πρωτοφανές ιδεοληπτικό μίσος την ώρα που οι αρχηγοί της απολάμβαναν την φιλοξενία στα σαλόνια της εγχώριας ζάπλουτης, πλην βλαχομπαρόκ, ελίτ...

Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης

Το “να βοηθήσουμε τα παιδιά” που είχε εκστομίσει η Γιάννα Αγγελοπούλου έγινε στη συνέχεια must  για όλους σχεδόν τους εγχώριους ολιγάρχες που έσπευσαν να ανοίξουν τις κάνουλες των εκατομμυρίων στα “παιδιά”-τον Αλέξη και τον Νίκο-να τους μυήσουν στην τεχνογνωσία των εξωχώριων, στους βενεζουελάνικους παραδείσους του μαύρου χρήματος και πάει λέγοντας.
Οι αρχηγοί της αγέλης για να πετύχουν το σκοπό τους δεν δίστασαν μπροστά σε τίποτε. Δεν είχαν πάρει ακόμη την εξουσία όπως υποστήριζε η κυρά Περιστέρα αλλά εγκατέλειπαν την κόρη ιστορικού στελέχους της αριστεράς στο έλεος των ορέξεων του Βενεζουελάνου πρέσβη. Αυτό είναι το ήθος της αριστεράς που μας δίδαξαν οι κολλητοί το Manolo Petsitis και των εγχώριων διαπλεκόμενων ολιγαρχών.
Πουλούσαν ήθος και αριστεροσύνη στο πόπολο την ώρα που τα κορυφαία στελέχη τους ήταν χωμένα ως το λαιμό στις “βιβλιοθήκες” της εγχώριας ελίτ. Μια ελίτ που τώρα ανησυχεί ώσπου να βρει τα ζύγια της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να αφήσει το σημάδι του στην ιστορία πληρώνοντας και σκληρό αντίτιμο εάν χρειαστεί.
Εάν κάτι πρέπει να κρατήσει ο Μητσοτάκης από τον Τσίπρα είναι ο τρόπος που ο σημερινός πρωθυπουργός αποκεφάλισε τον Ψυχάρη και τον Μπόμπολα για να σπείρει τον τρόμο στους υπόλοιπους ολιγάρχες ώστε κι εκείνοι με τη σειρά τους να προσκυνήσουν το παιδί από τα Τζουμέρκα. Αυτό για τον Μητσοτάκη θα πρέπει να είναι το δίδαγμα της διακυβέρνησης Σύριζα.
Οσο για τη αγέλη έχει αρχίσει ήδη να σκορπάει. Χάνει το συνεκτικό δεσμό που ήταν η εξουσία και οι εκβιασμοί στα θύματά της και μετατρέπεται σε σκορποχώρι. Γίνεται με αυτό το τρόπο εύκολη λεία στους αντιπάλους της…

Δεν υπάρχουν σχόλια: