Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Αλέξης Τσίπρας: Όταν είπα "η ελπίδα έρχεται" εννοούσα την τραγουδίστρια

Αλέξης Τσίπρας: Όταν είπα ‘η ελπίδα έρχεται’ εννοούσα την τραγουδίστρια

Τέλος σε μία παρεξήγηση που όπως είπε χρονολογείται από την προεκλογική περίοδο του 2014 θέλησε να δώσει ο πρωθυπουργός στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις ευρωεκλογές.

Στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η γνωστή φράση που έγινε και το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο εκείνη προέκυψε όπως είπε από μία σειρά συμπτώσεων.
«Βρισκόμουν στο γραφείο μου στην Κουμουνδούρου και ζήτησα από τους συνεργάτες μου... να δουν αν θα μπορούσε να έρθει η Ελπίδα σε μία προεκλογική μας συγκέντρωση. Μου αρέσει σαν τραγουδίστρια, άλλωστε ποιος μπορεί να ξεχάσει το “Στην Παλιά Ντισκοτέκ”, το “Σωκράτη Εσύ Σούπερσταρ” και το “Έτσι Απλά Σ’αγαπώ”.»
«Κάποια στιγμή τη βρήκαν στο τηλέφωνο και με συνέδεσαν. Αυτή δέχτηκε και όταν κλείσαμε φώναξα σε έναν συνεργάτη «θα έρθει η Ελπίδα». «Τι;» μου απαντάει; «Η Ελπίδα έρχεται» του λέω. Είχα ξεχάσει όμως ότι στο άλλο τηλέφωνο είχα τον υπεύθυνο του προεκλογικού που πήρε να με ρωτήσει ποιο θα είναι το κεντρικό μας σύνθημα. Αυτός νόμιζε ότι το είπα σ’αυτόν. Ε, και την συνέχεια την ξέρετε» διευκρίνισε ο πρωθυπουργός.
«Όταν καταλάβαμε την παρανόηση ήταν ήδη αργά, είχαν τυπωθεί χιλιάδες αφίσες και έντυπα. Κοιτάξτε, δε λέω ότι ήταν κακό σύνθημα. Πολύς κόσμος το πίστεψε. 
Το ίδιο έγινε και με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. 
Έγραφε ο Βαρουφάκης τυχαία νούμερα σε έναν πίνακα μαζί με τον Φλαμπουράρη. «Να βάλουμε 750 βασικό μισθό;» λέει ο Φλαμπουράρης; «Και δεν βάζεις 751» του λέει ο Βαρουφάκης. Ε, και ξέχασαν φεύγοντας να το σβήσουν και κάποιος το πήρε και το τύπωσε. Συμβαίνουν αυτά.» κατέληξε.

tovatraxi

Δεν υπάρχουν σχόλια: