Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Τα ριγέ κουστούμια θα ξαναγίνουν της μόδας

Σχετική εικόνα

Ακόμα θυμάμαι το δάκρυ του Πικραμμένου. Τώρα αυτό το δάκρυ παίρνει την εκδίκηση του και βρίσκει την δικαίωση του, συγχρόνως.

Ακόμα θυμάμαι τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με το γνωστό ύφος, να εκφέρει με οργή την εμβληματική πλέον φράση «θα τους πάω μέχρι τέλους».
Και η αρχή του τέλους πλησιάζει για τους σκευωρούς της υπόθεσης Novartis. Για την συμμορία...
όπως τους αποκαλεί ο Α.Λοβέρδος.
Η νέα παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Αγγελή αποκαλύπτει πλήρως την πολιτική παρέμβαση στην εξέλιξη της σχετικής υπόθεσης. Κατονομάζεται ο φυσικός αυτουργός που τυγχάνει υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Συνεπώς, η υπόθεση θα πρέπει να παραπεμφθεί « αμελλητί» στην Βουλή, όπως σημειώνει σε δήλωση του ο Β.Βενιζέλος. Μόνον που η Βουλή θα είναι αυτή που θα έχει εκλέξει με την ψήφο του ο Ελληνικός λαός στις 7 Ιουλίου.
Έτσι, η ψήφος μας αποκτά μια πρόσθετη διάσταση. Να βοηθήσουμε στην κάθαρση όχι μόνον της πολιτικής ζωής της πατρίδος μας, αλλά και στην δραστική εκκαθάριση στον χώρο της Δικαιοσύνης που ταλαιπωρήθηκε από τις έκνομες ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Γιατί είναι λάθος να περιορίζουμε τις πολύμορφες ευθύνες μόνον στο πρόσωπο του Ρασπούτιν. Αυτός μαζί με τους εισαγγελείς ήταν ο εκτελεστικός βραχίονας.
Όμως, η σκευωρία, αναμφίβολα στην πολιτική της διάσταση και ενδεχομένως και στην ποινική, ακουμπά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Η νέα Βουλή θα διερευνήσει το μέγεθος των ευθυνών των πολιτικών προσώπων και την συμμετοχή τους στην σκευωρία της Novartis.
Στην χθεσινή ανακοίνωση του ο Ι.Αγγελής, σημειώνει κάτι πολύ ενδιαφέρον που έχει μεν δικονομικό χαρακτήρα, αλλά είναι στην ουσία βαθύτατα πολιτικό.
Καταγγέλλει πως η εναντίον του πειθαρχική έρευνα αποβλέπει στην ακύρωση συγκεκριμένων σελίδων (11-14) της αναφοράς του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου περιγράφονται «οι αταξίες και οι ακαταλαβίστικες ενέργειες» της εισαγγελέως Διαφθοράς.
Οι άνθρωποι λειτουργούν απροκάλυπτα με όρους συμμορίας. Είμαι περίεργος να δω στις λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι την πτώση τους τι θα πράξουν για να συγκαλύψουν την υπόθεση.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να εντάξουμε και τον διορισμό της νέας ηγεσίας στον Άρειο Πάγο.
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ελέγχει τις δικαστικές εξελίξεις σε μια σειρά από υποθέσεις που αφορούν την διακυβέρνηση της περιόδου 2015-2019, ακόμα και όταν θα έχει εγκαταλείψει την εξουσία, ώστε να αποφύγει τυχόν ποινικές διώξεις.
Η φυλακή δεν αντέχεται.
Έτσι, αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να ασκηθούν ποικίλλες πιέσεις στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να υποβάλει την παραίτηση της άμεσα.
Είπαμε, είναι συμμορία.
Πρόσθετο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς θα ενεργήσει ο Π.Παυλόπουλος.
Θα συμμετάσχει στην απόπειρα συγκάλυψης ή θα αφήσεις τους σκευωρούς στα χέρια της Δικαιοσύνης; 
Το δίλημμα είναι απλό και ο Π.Παυλόπουλος θα κριθεί.
Τελειώνοντας. 
Τα όσα έρχονται στο φως και αυτά που πρόκειται να έρθουν όταν θα αρχίσουν να ανοίγουν στόματα, όντως αποδεικνύουν πως η σκευωρία Novartis ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους.
Τα ριγέ κουστούμια ξανάρχονται στην μόδα.

Του Σάκη Μουμτζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: