Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Μαζική συμμετοχή στις κάλπες ζητάει ο Μητσοτάκης: Το ματς ξεκινά από την αρχή, κανένας εφησυχασμός

Με αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6, λέγοντας ότι η είδηση ότι ο Έλληνας αθλητής αναδείχθηκε σε MVP του NBA είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσει η μέρα.

Σχετικά με το ντιμπέιτ που τελικά αναβλήθηκε, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ πρότεινε από την αρχή τρεις ημερομηνίες και συμφώνησε με όλες τις αντιπροτάσεις που... έγιναν.
«Αντιλαμβάνομαι ότι όταν είσαι απολογούμενος πρωθυπουργός θέλεις να το αποφύγεις»τόνισε, λέγοντας ότι ο ίδιος μιλά καθημερινά με όλη την κοινωνία σε όλη την Ελλάδα για να πείσει σχετικά με τις θέσεις του κόμματός του.
Αναφερόμενος στη διαδικασία για την επιλογή στους κόλπους της Κομισιόν για το διάδοχο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η Μάνφερντ Βέμπερ «δεν αναδείχθηκε σε κλειστό δωμάτιο», αλλά επιλέχθηκε από το πρώτο σε ψήφους κόμμα, το ΕΛΚ, για την προεδρία της Κομισιόν.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι ο Βέμπερ ήταν ο μόνος πολιτικός που στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σε ερώτηση για το αν είχε προβλέψει τη διαφορά των 9,5 μονάδων στις Ευρωεκλογές, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στις περιοδείες που έκανε ανά την Επικράτεια «έβλεπε» την τάση απόρριψης της κυβέρνησης Τσίπρα.

«Δεν με αιφνιδίασε το αποτέλεσμα, διότι έβλεπα αυτό που κάποιοι άλλοι δεν ήθελαν να δουν» σημείωσε.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις κάλπες


Και ενώ σε προηγούμενη ραδιοφωνική συνέντευξη ο πρόεδρος της ΝΔ είχε πει ότι οι Ευρωεκλογές είναι το πρώτο ημίχρονο, τώρα ο κ. Μητσοτάκης χτύπησε το «καμπανάκι» του εφησυχασμού και της υπερβολικής σιγουριάς.
«Το ματς ξεκινάει από την αρχή, δεν είναι β΄ημίχρονο, η κάλπη είναι άδεια» τόνισε, καλώντας τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες.
Μάλιστα, έσπευσε να υπενθυμίσει ότι η παρουσία μικρότερων κομμάτων στη Βουλή -πράγμα που κρίνει την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος- μπορεί να κριθεί για λίγες ψήφους, άρα είναι απαραίτητη η μαζική συμμετοχή όλων.
«Αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις 7 Ιουλίου, τότε η χώρα θα πάει σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο και με απλή αναλογική» υπογράμμισε.

Μήνυμα σε υποψήφιους βουλευτές


«Δεν υπάρχουν υπουργικά κοστούμια έτοιμα» ξεκαθάρισε, λέγοντας ότι το πώς πολιτεύεται κάποιος παίζει μεγαλύτερο ρόλο για τυχόν υπουργοποίηση προσώπων, περισσότερο και από τον αριθμό των σταυρών.
Επανέλαβε δε ότι στην κυβέρνηση, εφόσον ο ελληνικός λαός ψηφίσει ΝΔ, θα υπάρχουν και τεχνοκράτες. Απέφυγε να δώσει ονόματα, αλλά είπε ότι στο μυαλό του υπάρχει το υπουργικό σχήμα.

Φορολογία και Ασφαλιστικό Σύστημα


Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο της ΝΔ θα ψηφιστεί και θα ισχύσει από το 2020, υπογραμμίζοντας όμως ότι για το 2019 δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος.
«Μπορούμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, έχω εμπιστοσύνη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) για τα νούμερα και τα δεδομένα που μας δίνουν» υπογράμμισε.
Επανέλαβε δε ότι ένας επιπλέον λόγος να είναι ισχυρή η ΝΔ στις κάλπες, είναι διότι θα υπάρξει ένα επιπλέον διαπραγματευτικό όπλο για τον ίδιο και την Ελλάδα γενικότερα στην προσπάθεια να πείσει τους δανειστές να μην έχει η χώρα υψηλά πλεονάσματα.
Για το νόμο Κατρούγκαλου ξεκαθάρισε ότι αυτός θα αλλάξει από την κυβέρνηση της ΝΔ. Τόνισε ότι το κόμμα του έχει ένα διαφορετικό ασφαλιστικό σύστημα σε τρεις πυλώνες με περισσότερα κεφαλαιοποιητικά χαρακτηριστικά.

Δικαιοσύνη και Ποινικός Κώδικας


Για τον ποινικό κώδικα, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του, εφόσον γίνει κυβέρνηση, θα κρατήσει τα καλά στοιχεία που υπάρχουν, αλλά στα ζητήματα της ποινικής αντιμετώπισης των κακοποιών θα γίνουν νομοθετικές παρεμβάσεις στα άκρως προβληματικά στοιχεία του.
Για την ηγεσία της Δικαιοσύνης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα υπογράψει το νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και ότι πλέον η νέα ηγεσία θα οριστεί από την επόμενη κυβέρνηση.
Για την υπόθεση Novartis ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η επόμενη Βουλή είναι βέβαιο ότι θα κληθεί να εξετάσει τις καταγγελίες βάσει των μηνύσεων Σαμαρά και Βενιζέλου.
Για τον «Ρασπούτιν», ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε δηκτικά: Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο Ρασπούτιν εκτός από τον πολιτικό του προϊστάμενο.

Για τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ούτε ξέχασαν ούτε έμαθαν» στο κυβερνών κόμμα, και συνεχίζουν τη ρητορική μίσους έναντι της ΝΔ. «Δεν έχω ξανακούσει ότι το πρόγραμμα ενός άλλου κόμματος 'μυρίζει αίμα'. Είναι ενδεικτική του πανικού τους» σημείωσε.

Για την υπόθεση Μοροπούλου είπε ότι ο ίδιος δεν ήταν ενήμερος, αλλά ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση έχει κλείσει. Έσπευσε όμως να υπογραμμίσει ότι δεν υπάρχει ομοιότητα με την υπόθεση της Μυρσίνης Λοΐζου (υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που παραιτήθηκε στην πορεία, όταν αποκαλύφθηκε ότι εισέπραττε παράνομα σύνταξη).

Δεν υπάρχουν σχόλια: