Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Μητσοτάκης: «Καθαρή νίκη για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή» (Video)

Το σύνθημα για τη μεγάλη νίκη στις Ευρωεκλογές της Κυριακής έδωσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα θα γίνει μπλε το βράδυ των Εκλογών», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μία συγκέντρωση με όγκο και παλμό που, όπως έλεγαν στη Νέα Δημοκρατία, θύμιζε άλλες εποχές.
«Αναλαμβάνω την ευθύνη να ενώσω τους Έλληνες και να γράψουμε μαζί τη δική μας ιστορία. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας. Κυρίως όμως θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων»... ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απηύθυνε μήνυμα ενότητας όλων των Ελλήνων και μίας μεγάλης πολιτικής αλλαγής σε ολόκληρη τη χώρα.
«Η Θεσσαλονίκη είναι η Ελλάδα, η Μακεδονία είναι η Ελλάδα. Το έθνος μας μεγαλουργεί μόνο όταν είναι ενωμένο. Όταν η ελληνική σημαία κυματίζει πιο ψηλά από τα κομματικά λάβαρα. Και αυτό πρέπει να κάνουμε. Η χώρα σήμερα απαιτεί μια μεγάλη πολιτική αλλαγή γιαυτό την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι Νέα Δημοκρατία. Είναι ώρα ευθύνης. Η Νέα Δημοκρατία ενώνει τις δυνάμεις», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Μάθαμε από τα λάθη μας αλλά μάθαμε περισσότερα από τά λάθη των άλλων. Η Νέα Δημοκρατία άλλαξε, έκανα πράξη δύο απαράβατες αρχές μου. Την αξιοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί, να ενώσω τους Ελληνες και να γράψουμε τη δική μας ιστορία», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως όποιος θέλει δυνατή την Ελλάδα στην Ευρώπη προκειμένου να υπάρξει υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων θα πρέπει να δώσουν ισχυρή ψήφο στη Νέα Δημοκρατία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλεσε τους Μακεδόνες «αδέρφια μου», θυμίζοντας ότι ο παππούς του πολέμησε για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.
«Αδέρφια μου Μακεδόνες έχω το δικαίωμα ως Κρητικός να σας λέω έτσι Κρήτη και Μακεδονία έχουν ενωθεί με κοινούς αγώνες.
Νιώθω και εγώ Μακεδόνας, όπως όλοι οι Έλληνες μετά την Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν όχι όπως δύο από αυτούς που μας τιμούν εδώ απόψε. Οι κ. Καραμανλής και Σαμαράς.
Πήραμε από την αρχή μία ξεκάθαρη θέση. Σταθήκαμε απέναντι στο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ,διαφώνησα με Ευρωπαίους και έγινα δυσάρεστος. Είπα όχι , αυτό έπρεπε και αυτό έκανα γιατί αυτό είναι το καθήκον μου. Το καθήκον είναι τώρα να προστατεύσω την χώρα από μία κακή συμφωνία. Γιαυτό και εξήγγειλα μια καμπάνια για την παρουσία της Μακεδονίας μας, που θα θωρακίζει τα προιόντα μας στις διεθνείς αγορές. Κρατώ πάντα ενεργό το δικαίωμα του βέτο στο δρόμο των γειτόνων μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε μήνυμα και στην Αλβανία. «Η Αλβανία να ξεχάσει την ευρωπαϊκή της πορεία αν δεν γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των Ελλήνων» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι θα επιδιώξει τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των αδερφών μας Ποντίων.
«Η ψήφος είναι βαριά, όπως είναι η ευθύνη καθενός ξεχωριστά. Με την ψήφο μας παίρνουμε θέση. Επιλέγουμε την ενότητα ή τον διχασμό; Την σιγουριά ή την ανασφάλεια; Την Κυριακή ψηφίζουμε για ποια Ελλάδα θέλουμε. Δεν υπάρχει θέση για χαλαρή ψήφος ούτε περιθώρια για πειράματα. Το δίλημμα είναι σαφές: Ή με τη Νέα Δημοκρατία του αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εκτενείς αναφορές στον τομέα της οικονομίας, λέγοντας ότι το ψέμα της Κυβέρνησης έχει κοντά ποδάρια ειδικά στην λεγόμενη 13η σύνταξη,συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι ικανή μέχρι την Κυριακή να δώσει και την σύνταξη Ιουλίου και Αυγούστου.
Θα δίνουμε διπλάσιες αυξήσεις σε συνταξιούχους και μισθωτούς σε μόνιμη βάση επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, παρουσιάζοντας το πλαίσιο των πρώτων κινήσεων του κόμματος του:

- Διατήρηση του αφορολόγητου, εκεί που είναι σήμερα.
- Μείωση της φορολογίας σε επιχειρήσεις, στα μερίσματα, στο ΦΠΑ, στον ΕΝΦΙΑ.
“Εμείς θα μειώσουμε τη φορολογία και εσείς έχετε υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους” σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη περιείχε έντονα μηνύματα ενότητας , αλλά και σαφείς αναφορές στους νέους ανθρώπους. «Εμείς δεν τελειώνουμε κανέναν, αρχίζουμε με όλους. Γι αυτό είναι το θετικό μου μήνυμα. Στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 σελίδα γυρίζουμε. Αυτήν την καινούργια σελίδα πρέπει να την γράψουμε όλοι μαζί.Αφήστε στην άκρη τις θεωρίες περί αποχής είναι συντηρητικές. Η νεολαία δεν μπορεί να είναι συντηρητική», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μία ακόμα φορά απευθύνθηκε σε όλους όσοι δεν στήριξαν την ΝΔ στις τελευταίες εκλογές και ειδικά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας τους να τον στηρίξουν .
«Δώστε μας την δύναμη να τελειώνουμε με το ψέμα. Με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες μας ενώνουν ορισμένα πράγματα. Οπως η Ευρώπη, το πάθος για την σύνθεση των ιδεών, η δίψα για ανάπτυξη. Αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ έχουν πρώτη θέση δίπλα μας, πάνω από παλιές διαφορές. Όσοι θέλουν αλήθεια έχουν μία επιλογή, τη Νέα Δημοκρατία.
Δεν συμφωνούμε σε όλα, αλλά συμφωνούμε στα μεγάλα. Μέχρι την Κυριακή δεν χωράει εφησυχασμός. Κανένας δεν πρέπει να μείνει σπίτι του. Τώρα είναι η ώρα, μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα θα φέρει καθαρή λύση», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: