Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Μετά απ’ αυτό Πάνο Σκουρλέτη ζητάς αλλαγή ηγεσίας

Ο Πάνος Σκουρλέτης μπορεί να είναι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ζει με αυταπάτες. Είναι ο Σουσλώφ του κόμματος. Και δικαίως γραμματέας. 
Χτες, με δυο κουβέντες περιέγραψε τα αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά, ταυτοχρόνως, μ αυτές τις κουβέντες ξεσκέπασε και όλη την παθογένεια του κόμματος, της κυβέρνησης και κατ’ επέκταση της ελληνικής κοινωνίας επί ΣΥΡΙΖΑ.
Με μια αυτοκριτική πέρα από τα τετριμμένα, ο γραμματέας του κόμματος είπε ότι η κυβέρνηση ηττήθηκε στις εκλογές γιατί εφάρμοσε μια πολιτική που δεν την πίστευε. Και μ’ αυτό...
τα είπε όλα.
Ομολόγησε δηλαδή ότι τα τελευταία 4,5 χρόνια η κυβέρνηση και το κόμμα δεν είναι τίποτε άλλο από οπορτουνιστικοί (ευκαιριοθηρικοί) μηχανισμοί, που άλλα θέλουν και άλλα κάνουν. Καθαρά τυχοδιωκτικά. Για την καρέκλα. Στην καλύτερη εκδοχή, με την ελπίδα ότι μετά από κάποια χρόνια διαρκούς (!) διακυβέρνησης θα δημιουργηθούν οι οικονομικές συνθήκες για να ασκήσουν την πολιτική που πιστεύουν! Η οποία είναι ακόμα άγνωστη στον ελληνικό λαό. Ενδεχομένως και στους ίδιους. Δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταθέσει ποτέ κανένα συνολικό σχέδιο διακυβέρνησης. Εκτός από το χονδροειδές «υπέρ του λαού εναντίον των πλουσίων». Για την εφαρμογή του οποίου- στην πράξη- δεν έχει αγγιχτεί ούτε τρίχα από τους πλούσιους! Για να μην πούμε ότι «αγγίχτηκαν» οι απλόχερες διαρκείς χορηγίες τους προς την κυβέρνηση και το κόμμα.
Επομένως, δεν είναι μόνο ότι άλλα πιστεύει και άλλα κάνει η κυβέρνηση. Είναι ότι δεν έχει ιδέα και τι μπορεί να κάνει σε επίπεδο εφικτού κυβερνητικού σχεδίου. Ακόμα και σήμερα. Μετά από 4,5 χρόνια στην καρέκλα. Η αυταπάτη ως επάγγελμα.
Ομολόγησε επίσης ο γραμματέας μ αυτή του την τοποθέτηση, ότι η κυβέρνηση και το κόμμα εξαπάτησαν και εξακολουθούν να εξαπατούν τον ελληνικό λαό. Αφού, άλλα ήθελαν και άλλα έκαναν κυβέρνηση και κόμμα. Έλεγαν στο λαό αυτά που ήθελαν και έκαναν ακριβώς τα αντίθετα. Τον τάιζαν με το κουτόχορτο της ενίσχυσης των ασθενών λαϊκών στρωμάτων και στην πράξη έστελναν τα ασθενή στην εντατική.
Στην πράξη ο γραμματέας παραδέχτηκε με 4,5 χρόνια καθυστέρηση αυτό που λέγαμε και γράφαμε μερικοί, λίγοι, από το καλοκαίρι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014. Και κρούαμε το κουδούνι του κινδύνου. Ότι καμιά αριστερά δεν μπορεί να διαχειριστεί μνημόνια. Γιατί είναι αντίθετα από την ιδεολογία της και την πολιτική της. Μάλιστα, γράφαμε και λέγαμε στις τότε συνιστώσες μερικοί, ότι το πραγματικό δίλημμα είναι «αριστερά ή εξουσία». Γιατί και τα δύο ταυτόχρονα δεν γίνονται σε συνθήκες αιχμαλωσίας της χώρας. Και παρακινούσαμε να ξεχάσει η ανανεωτική αριστερά την εξουσία γιατί αν την επιλέξει θα ξεχάσει ο ελληνικός λαός την αριστερά για δεκαετίες. Πράγμα που δρομολογείται ήδη με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Πάνος Σκουρλέτης διαπίστωσε με καθυστέρηση 4,5 ετών ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη συντριπτική ήττα επειδή εφάρμοσε μια πολιτική που δεν την πίστευε. Ακριβώς αυτό. Σε συνδυασμό με άλλα εξ ίσου σοβαρά. Ότι ακόμα και αυτή την πολιτική την εφάρμοσε με άσχετους και επαγγελματικά αμόρφωτους πολιτικούς. Στο πόδι. Οι οποίοι, επιπλέον, σήκωσαν και μύτη ως άλλοι Λουδοβίκοι. Και καβάλησαν το καλάμι με μια μόνο θητεία. Σκέψου να μακροημερέψουν σαν τους πασόκους και τους νεοδημοκράτες!
Επιπλέον, διόρισαν με το καλημέρα όλα τους τα σόγια και έκαναν το δημόσιο οικογενειακή κατάληψη, ξαναγυρίζοντας τον τόπο σε εποχές πρασινοφρουρών. Σαρανταοχτώ χρόνια πίσω! Με στελέχη από την εποχή των πρασινοφρουρών! Κι αυτά δεν ήταν η μόνη οπισθοδρόμηση αυτών που ήθελαν την εξουσία ακόμα κι αν εφάρμοζαν αυτά που δεν πίστευαν. Η παιδεία γύρισε σε εποχές τουρκοκρατίας, με τη χαριστική βολή στη διδαχή στα σχολεία, που την είχαν ήδη ευτελίσει όλες οι κυβερνήσεις από τον Ράλλη και μετά. Αυτή τη φορά, και για να κυριαρχούν καθηγητικές μαφίες μέσα στα πανεπιστήμια. Για λόγους ιδεολογικούς και οικονομικούς. Ανεξέλεγκτα.
Ο Πάνος Σκουρλέτης είπε εμμέσως αυτό που έλεγε η κοινή λογική ήδη από το 2014. Ότι όταν χαλάει η βρύση φωνάζεις τον υδραυλικό. Δεν φωνάζεις τον σοφιστή. Όταν μάλιστα η βρύση έχει χαλάσει από υπονόμευση και όχι από φυσική φθορά ή από αστοχία υλικού. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να πείσει τον νοικοκύρη ότι ξέρει να διορθώσει τη βλάβη καλύτερα από τον υδραυλικό. Χωρίς να έχει ξαναδεί στη ζωή του βρύση! Κι ο νοικοκύρης, καταδικασμένος στην αμορφωσιά από τους προηγούμενους κυβερνήτες του και τυφλωμένος από τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ για το θυμό από τη συμφορά που τον βρήκε, φώναξε τον σοφιστή να του φτιάξει τη βρύση!
Δε φτάνει αυτό. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και η πρωθυπουργική προπαγάνδα εδώ και καιρό ειρωνεύονται τους ανθρώπους της μεσαίας τάξης που διαμαρτύρονται για την εγκληματικότητα, τη μπαχαλοποίηση των σχολείων και των πανεπιστημίων, την υπερφορολόγηση και την αναρχία στο σύστημα υγείας και τους λένε απαξιωτικά «νοικοκυραίους». Αυτοί, οι επαναστάτες στα σοβιέτ. Των καφενείων.
Ο Πάνος Σκουρλέτης το είπε σωστά. Το αίτιο της ήττας είναι ότι άλλα πίστευε ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα έκανε. Εξαπάτησε το λαό. Αλλά, θα προσθέσω εδώ και ένα ακόμα αίτιο, σημαντικό. Την αλαζονεία και το ψέμα. Και θα τα εντάξω σ αυτό που είπε. Ότι άλλα πίστευε ο κόσμος για τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε. Γιατί ο κόσμος πίστευε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε σε μια ηθική της αλήθειας, του σεβασμού και της σεμνότητας. Έτσι νόμιζε ότι είναι η αριστερά.
Αρχή άνδρα δείκνυσι. Κοινώς, η εξουσία φανερώνει ποιος πραγματικά είναι καθένας που την αποκτά. Κι αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι εγκατέστησε στη συνείδηση εκατομμυρίων πολιτών την πεποίθηση που έχει ένα κομμάτι της δεξιάς, ότι η αριστερά είναι σαν τα μούτρα του. Αλλά, επειδή δεν είναι όλη η αριστερά σαν τα μούτρα του, αυτός είναι ο δεύτερος λόγος που πρέπει να εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο. Ο πρώτος είναι για να μην εξαφανιστεί η πατρίδα.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: