Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Σκληρές κόντρες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα»

Καζάνι που βράζει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συντριβή στις Ευρωεκλογές αλλά και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Στο εσωτερικό του κόμματος επικρατεί διχασμός και αυτό φάνηκε και στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κουμουνδούρου.
Ο ένας προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στον άλλον για την "βαριά" ήττα στις κάλπες της περασμένης Κυριακής.
Να σημειωθεί πως στα όσα ακούστηκαν για τα αίτια της ήττας τα κυριότερα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την επαφή που με... την Μεσαία Τάξη, ότι το ύφος κάποιων υπουργών και στελεχών ήταν τέτοιο που δημιούργησε αποστροφή στον κόσμο και ότι δεν εκτιμήθηκαν σωστά τα έγκυρα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.
Ακόμα, υπάρχει η πληροφορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στραφεί σε νέες εταιρίες δημοσκοπήσεων για την συνέχεια ενώ εκφράστηκε η ευχή ότι υπάρχει ο χρόνος για να αντιστραφεί το πολύ κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μίλησαν πάρα πολλοί και είχαν να ρίξουν σε κάποιον άλλον την ευθύνη αποδεικνύοντας ότι αυτή την στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλές και διαφορετικές φωνές.
Ακόμα, εκφράστηκαν πολλά παράπονα για τον επικοινωνιακό τομέα και σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτόν θα γίνουν σύντομα αλλαγές τόσο σε πρόσωπα όσο και σε πρακτικές που αποδείχθηκαν λανθασμένες.

Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκονται οι Χριστόφορος Βερναρδάκης, Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης, στους οποίους κάποιοι προσπαθούν να φορτώσουν την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.
Στον πρώτο επειδή όπως λένε εφοδίαζε επί μήνες με λανθασμένα στοιχεία για τους συσχετισμούς των κομμάτων το Μαξίμου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, στον δεύτερο επειδή προκάλεσε το δημόσιο αίσθημα με τη “σκοτεινή” του δράση και τις παρασκηνιακές διασυνδέσεις του και στον τρίτο επειδή ήταν προκλητικός και αρκετές φορές και συκοφάντης στις αντιπαραθέσεις με τους πολιτικούς αντιπάλους.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχολίασαν σκωπτικά την παρουσία του Στέφανου Τζουμάκα στα κανάλια να υπερασπίζεται τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ των Εκλογών, ενώ η παρουσία του Γιάννη Ραγκούση στην Κουμουνδούρου προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις στελεχών των "53".
Επίσης, πολλοί είναι εκείνοι που δεν μπορούν να χωνέψουν ότι η Ελενα Κουντουρά εξελέγη σε πολύ καλή σειρά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: