Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Έκκληση Μητσοτάκη στους νέους: Είναι ώρα να αφήσουμε πίσω το γκρίζο (φωτο & βίντεο)

Έκκληση προς τους νέους ανθρώπους, να συμμετάσχουν ενεργά στις εκλογές της 26ης Μαΐου, μην αφήνοντας άλλους να αποφασίζουν γι’ αυτούς, απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από την Καβάλα όπου μίλησε σήμερα το βράδυ, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην ανατολική Μακεδονία.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης στο κατάμεστο κλειστό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», ζήτησε από τη νέα γενιά να μην απέχει από τις επικείμενες ευρωεκλογές.
Τους προέτρεψε ν’ αφήσουν μακριά την τοξικότητα και την πόλωση της πολιτικής ζωής και να ψηφίσουν «με την καρδιά και το μυαλό, κρίνοντας μας όλους αυστηρά, χωρίς προκαταλήψεις να σκεφτούν τι έγινε στη χώρα τα τελευταία χρόνια»...
Μάλιστα, κάνοντας ως γονιός και ο ίδιος, μια προσωπική αναφορά στα δικά του παιδιά, υπογράμμισε ότι η αγωνία όλων των οικογενειών για τα παιδιά τους είναι κοινή «να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια καλύτερη Ελλάδα από αυτήν που παραλάβαμε».
Σημείωσε ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν και πρέπει να ελπίζουν σε μια φωτεινή και αισιόδοξη Ελλάδα «που με αυτοπεποίθηση μπορούμε να κάνουμε πράξη». «Το νέο ξεκίνημα», τόνισε, «περνάει μέσα από μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ώρα ν’ αφήσουμε πίσω το γκρίζο και να ελπίζουμε ότι μπορεί να ανατείλει μια νέα Ελλάδα.
Ο κ. Τσίπρας φοβάται να κάνει εθνικές εκλογές και για το λόγο αυτό τις σπρώχνει όλο και πιο πίσω».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις για τη διαχείριση της καταστροφικής φωτιάς στο Μάτι λέγοντας χαρακτηριστικά «ανατρίχιασα σκεπτόμενος πόσο κυνισμός υπήρχε για την ανθρώπινη ζωή και την ίδια στιγμή ο κ. Τσίπρας έστηνε τηλεοπτική φιέστα ενώ υπήρχαν εκατοντάδες νεκροί».
Αναφορά και στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη λέγοντας ότι τον χαρακτηρίζει «ένας κυνισμός και μια φασιστική νοοτροπία, καθώς περιφρονεί ένα μέρος των ανθρώπων της κοινωνίας μας που έχουν ανάγκη».
Αναφερόμενος μάλιστα στο πρόσωπο του υποψήφιου ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου σημείωσε ότι με τη στάση του στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους μας «πως στη ζωή δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο που δεν μπορεί να ξεπεραστεί».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι δεν πρόκειται να σπαταλήσει χρόνο απαντώντας στις χυδαίες προσωπικές αναφορές του και ότι ο ίδιος θα μιλάει από εδώ και εμπρός μέσα από την πολιτική που θα εφαρμόσει, τα προγράμματα και το σχεδιασμό του για μια καλύτερη κοινωνία.
Αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτήρισε ως μια «ανακύκλωση των παλιών και φθαρμένων υλικών του ΠΑΣΟΚ, ενώ απέναντι τους υπάρχει μια παράταξη ενωμένη και ανανεωμένη.
Αναφέρθηκε προσωπικά στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πέτρο Κόκκαλη λέγοντας χαρακτηριστικά «είναι ο μόνος που έχει παππού αλλά δεν έχει πατέρα. Ο Σωκράτης Κόκκαλης ταυτίστηκε με τον όρο της διαπλοκής στην Ελλάδα».
Υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που δεν κάνει ταξικές διακρίσεις και αγωνίζεται για όλους ντους Έλληνες, ενώ αναρωτήθηκε αν τελικά οι πολίτες θα είναι «με την Ελλάδα των πολάκιδων ή με την Ελλάδα των πολλών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: