Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ οι δημοσκοπήσεις, αναζητά σωσίβιο στα fake news

Μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε σε όσους γνωρίζουν το τι συμβαίνει στο παρασκήνιο, η έκρηξη fake news από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου με στόχο την ΝΔ. 
Η κακή δημοσκοπική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει εδώ και αρκετές εβδομάδες το κυβερνών κόμμα δείχνει να σπρώχνει την κυβέρνηση στο να ποντάρει στην όξυνση και την πόλωση, στοιχεία που με την σειρά τους οδηγούν...
στην επί σκοπό διαστρέβλωση της πραγματικότητας. 
33 μέρες πριν από την κρίσιμη, για το μέλλον της κυβέρνησης Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δε λέει να «συνέλθει» δημοσκοπικά κάτι που αρχίζει να τροφοδοτεί τον φόβο στο κυβερνητικό επιτελείο, με την αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωπαικές και περιφερειακές εκλογές να έχει ξεκινήσει. 

Με τα αφηγήματα του κ.Τσίπρα, ένα προς ένα, να μην προσφέρουν μέχρι στιγμής την πολυπόθητη ανάκαμψη στο Μέγαρο Μαξίμου , η Μεγάλη Δευτέρα ουσιαστικά σήμανε την έναρξη της νέας (ύστατης ;) προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία εντυπώσεων και άρα μείωσης της διαφοράς με την ΝΔ. 

Η δήθεν δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί κατάργησης του δώρου Χριστουγέννων από την μία και η δήθεν τοποθέτηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Κώστα Δέρβου περί κατάργησης του επιδόματος ανεργίας αποτυπώνει την στρατηγική που θα θελήσει να υιοθετήσει ο κ.Τσίπρας τον μήνα που απομένει μέχρι και τις κάλπες του Μαΐου.
 

Η παραπάνω πάντως απόφαση ασφαλώς και δεν ήρθε ως «κεραυνός εν αιθρία». Είναι αποτέλεσμα των κακών μηνυμάτων που φτάνουν όλο το τελευταίο διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου σε σχέση με την εικόνα της κυβέρνησης στους πολίτες. Κάποιοι θα επιμείνουν να αμφισβητούν τις έρευνες κοινής γνώμης, όμως παρά τις όποιες διαφωνίες όλοι εκτιμούν, ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι δημοσκοπήσεις είναι τα μόνα εργαλεία που διαθέτουν τα κομματικά επιτελεία προκειμένου να διαμορφώσουν την τακτική τους. 

Όποια λοιπόν και αν είναι η επιμέρους προσέγγιση του καθενός, αυτή την στιγμή υπάρχουν ορισμένα κάποια δεδομένα,τουλάχιστον με βάση της μετρήσεις της τρέχουσας περιόδου:
- Η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές καταγράφεται πάνω από τις 7-8 μονάδες και σε ορισμένες περιπτώσεις προσεγγίζει το διψήφιο ποσοστό.
- Η λεγόμενη χαλαρή ψήφος, με την οποία παραδοσιακά ψηφίζει ο Έλληνας στην ευρωκάλπη πλήττει περισσότερο το κυβερνών κόμμα, από ότι την ΝΔ. Το ποσοστό μάλιστα που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 2-3 μονάδες χαμηλότερο από αυτό για τις εθνικές.
- Η επιχείρηση παροχολογίας και πόλωσης, στην οποία έχει επιδοθεί η κυβέρνηση δεν αποδίδει τα αναμενόμενα ή τουλάχιστον όχι στον βαθμό που προσδοκά ο κ.Τσίπρας.


Σε κάθε περίπτωση η νέα τακτική του κ.Τσίπρα δεν βρήκε απροετοίμαστο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια και στην ΝΔ εδώ και πολλούς μήνες περίμεναν κλιμάκωση του «βρώμικου» πολέμου, ειδικά όσο θα πλησίαζαν οι κάλπες. 
Το στίγμα του είχε δώσει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2018 ο κ.Μητσοτάκης όταν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, έδειξε ότι γνώριζε τα όσα έρχονται από το Μέγαρο Μαξίμου εναντίον της ΝΔ. 
«Είναι σίγουρο ότι στο δρόμο προς τις κάλπες θα δεχτούμε ύπουλες επιθέσεις, την ώρα που η κυβέρνηση θα προσπαθεί να αποκρύψει τα σκάνδαλα, τις αστοχίες και τις αποτυχίες της. Η προπαγάνδα και η συκοφαντία θα είναι στην ημερήσια διάταξη, μαζί με καινούργιες απόπειρες να χειραγωγηθεί» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία τοποθέτηση που έδειξε τα όσα θα έρχονταν...

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: