Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Άκρα του τάφου σιωπή για τις βαριές καταγγελίες Μαρινάκη - Γκρίνια σε βουλευτές και στελέχη για την αφωνία Τσίπρα-Παππά

Τέσσερα ολόκληρα 24ωρα έχουν περάσει από τις βαριές καταγγελίες του Βαγγέλη Μαρινάκη και το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να κρατά την ένοχη σιωπή του, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη δυσαρέσκεια και γκρίνια στους βουλευτές και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που θα βρεθούν σε λίγες ημέρες στις εκλογικές τους περιφέρειες για τις γιορτές του Πάσχα.
Τα όσα ανέφερε ο εφοπλιστής για τις δραστηριότητες του Νίκου Παππά, τις επικοινωνίες, τα αιτήματα και τις μεθοδεύσεις του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα στον χώρο των ΜΜΕ και με στόχο την εξυπηρέτηση του εκλεκτού του Μαξίμου Χρήστου Καλογρίτσα έχουν σκορπίζει τον πανικό.
Η αδυναμία του Μεγάρου Μαξίμου και του κ. Παππά να διαψεύσουν ή... να αντικρούσουν έστω κάτι από τα όσα αποκαλύφθηκαν πυροδότησε την ανησυχία και την αβεβαιότητα για τις επιπτώσεις σε κυβέρνηση και κόμμα.
Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά την προηγούμενη Πέμπτη και οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στους χώρους του Κοινοβουλίου αναζητούσαν εξηγήσεις και οδηγίες για την υπερασπιστική γραμμή.
Φαίνεται όμως ότι ούτε εξηγήσεις υπάρχουν ούτε αξιόπιστες οδηγίες και ότι παράλληλα η θέση του σημερινού υπουργού ΨΗΠΤΕ και παλαιότερου alter ego του κ. Τσίπρα επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο.
Τα βαριά σύννεφα πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου έχουν εν πολλοίς ακυρώσει όλες τις φιλόδοξες πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού κατά το διάστημα των τελευταίων εβδομάδων.
Οι «Γέφυρες» της Κεντροαριστεράς παραμένουν μετέωρες και χωρίς ερείσματα στο εκλογικό σώμα, οι υποσχέσεις του Πρωθυπουργού για επιδόματα, τακτοποιήσεις και διευθετήσεις φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις ότι πέφτουν στο κενό και υπό αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση δείχνει να οδεύει στις εκλογές με άσφαιρα πυρά και το ηθικό πλεονέκτημα καταρρακωμένο.

Διαφαίνεται πλέον το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί τις επόμενες εβδομάδες αντιμέτωπος με ένα κύμα αρνητικών εξελίξεων, στο οποίο δεν θα έχει καμία δυνατότητα ελέγχου και παρέμβασης.
Όπως παρατηρούν ορισμένοι οι οποίοι διατηρούν αποστάσεις από τις επιλογές της ηγεσίας, τα αποτελέσματα της κάλπης θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε χιονοστιβάδα και υπό αυτούς τους όρους το διάστημα έως τον Οκτώβριο να εξελιχθεί σε μια βασανιστική περίοδο αναμονής του μοιραίου.
Οι δυνατότητες αντίδρασης αναζητούνται, αλλά φαίνεται ότι δεν εξευρίσκονται.
Πλέον, το καινούργιο αφήγημα για τον πρωθυπουργό δεν θα είναι άλλο από την ανάδειξη του δίπολου Τσίπρα- ητσοτάκη, διανθισμένο με έντονα στοιχεία πόλωσης και λασπολογίας,ενώ σιγά σιγά θα κάνει όλο και πιο εμφανή την παρουσία της και η παροχολογία.

Είναι σαφές ότι όσο οι μέρες θα περνούν και η κλεψύδρα θα αδειάζει προς την 26η Μαΐου, τόσο ο κ. Τσίπρας θα ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης, με οξείς χαρακτηρισμούς και ξεκάθαρα διχαστικά διλήμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: