Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Συνέντευξη Μητσοτάκη στη RAI: Οι νέοι δεν μου ζητούν επιδόματα - Θέλουν ευκαιρίες να φτιάξουν τη ζωή τους [Video]

Ως ένα από «τα νέα πρόσωπα της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής» και-σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις- ως «τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας» χαρακτήρισε η Δημόσια Τηλεόραση της Ιταλίας «RAI» τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το αφιέρωμα που έκανε η RAI στον κ. Μητσοτάκη προβάλλεται από χθες στα δελτία ειδήσεων της γειτονικής μας χώρα.
Η συνέντευξη στη δημοσιογράφο Ελιζαμπέτα Καζαλότι πραγματοποιήθηκε σε...

Με επιλογές ήττας ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για την Τ.Α.

Με αντικείμενο τις ευρωεκλογές συνέρχεται τυπικά σήμερα η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτως ή άλλως αυτό αποτελεί δευτερεύον θέμα, όπως και για όλα τα κόμματα άλλωστε, κρίνοντας από τους υποψηφίους που επιλέγουν. 
Δεν εννοούμε φυσικά ότι είναι όλοι μη κατάλληλοι, αλλά ότι στην επιλογή τους άλλα κριτήρια πρυτανεύουν, τα οποία εκκινούν από σκοπιμότητες της εσωτερικής πολιτικής σκηνής. Η ενδεχόμενη τεχνοκρατική τους επάρκεια για ανταπόκριση...

Οι καταλήψεις της Αριστεράς είναι «κοινωνικοί αγώνες»

Κι εκεί που νομίζαμε πως σχεδόν όλο το πολιτικό σύστημα είχε συμφωνήσει πως οι καταλήψεις είναι καταδικαστέες, ήρθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τις  αποκάλεσε «κοινωνικούς αγώνες», όταν σε αυτές πρωταγωνιστούν αριστεροί. 
Και δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, γιατί τότε θα καταδίκαζε και τον Αλ. Τσίπρα που πριν γίνει πρωθυπουργός ήταν καταληψίας. Στα κάγκελα των λυκείων αναδείχθηκε.
Αυτός είναι ο βασικός τίτλος σπουδών στο βιογραφικό του. Γιατί για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζουμε τίποτα...

Χρεοκοπία και με τη «βούλα» του Συντάγματος


Αποτέλεσμα εικόνας για Χρεοκοπία και με τη «βούλα» του Î£Ï…Î½Ï„Î¬Î³Î¼Î±Ï„Î¿Ï‚Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις συντάξεις και οι εκατοντάδες χιλιάδες προσφυγές για διεκδίκηση αναδρομικών οδήγησε πολλούς να σκεφτούν ότι οδεύουμε προς μια τελεσίδικη χρεοκοπία. 
Με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει καμία Ευρώπη να βοηθήσει και δεν έχουν άλλο «λίπος» να κάψουμε...

ΑΕΚ: Τέλος ο Αϊντάρεβιτς - «Θα λέω στα παιδιά μου ότι ήμουν εδώ»

Φωτογραφία: Εurokinissi

Στο τέλος της έφτασε και επίσημα η πορεία του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς στην ΑΕΚ.

Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ δημοσιοποίησε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Αλβανό μέσο. 
Εκείνος, από την πλευρά του, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι φεύγει σαν φίλος από την «Ένωση», αποχαιρετώντας τον σύλλογο με μια θερμή δήλωση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! – Σε οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Τσίπρας στο Μάτι – Νέα ατάκα: «Δικός μας είναι αυτός;» [Βίντεο-ντοκουμέντο]

Διασυρμός για τον Α. Τσίπρα, καθώς αποδεικνύεται περίτρανα πως πλέον μπορεί να μιλήσει μόνο σε στενό κομματικό ακροατήριο. 

Λογικό, αφού ο Ελληνικός λαός νιώθει θυμό για τα πεπραγμένα του Έλληνα Πρωθυπουργού.
Η σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα την περασμένη Τρίτη το πρωί στο Μάτι με τους πυρόπληκτους, κατέληξε να είναι ένα ανθολόγιο από «γκάφες», με πρώτη την ατάκα «…Θα τα σπατάλαγες» που...

Απολαυστικός ο ΑΡΚΑΣ για το «θα τα σπαταλάγατε» του Τσίπρα (σκίτσο)

Με ένα σκίτσο στο οποίο πρωταγωνιστούν δύο ρακένδυτοι άνδρες σχολίαζει ο Αρκάς την κυνική φράση του Αλέξη Τσίπρα σε πυρόπληκτη στο Μάτι «και να έπαιρνες τα 2.000 θα τα σπατάλαγες».

Στο σκίτσο που δημοσιεύθηκε το πρωί της Παρασκευής ο γνωστός σκιτσογράφος βάζει έναν ρακένδυτο άνδρα να μιλά προς έναν άλλο ρακένδυτο που βρίσκεται σε ένα χαρτόκουτο...

Στο άβατο των Εξαρχείων είχαν στήσει το χυτήριο του "Ριχάρδου"

Ο χρυσός που κατασχέθηκε

Η εφευρετικότητα των μελών του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού προκειμένου να αποφύγουν τις Αρχές και να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση έχει εντυπωσιάσει την ΕΛ.ΑΣ.

Ενδεικτικό είναι πως το κύκλωμα είχε στήσει το χυτήριο για να λιώνει τον χρυσό σε ακίνητο στο άβατο των Εξαρχείων. 
Εκεί θεωρούσαν πως θα εξασφάλιζαν την απουσία της αστυνομίας, αφού οι αστυνομικοί δεν θα ήταν εύκολο ούτε να προσεγγίσουν, ούτε να παρακολουθήσουν τα μέλη της οργάνωσης.
Ο χώρος εξωτερικά δεν έφερε κάποια επωνυμία, ή κάτι άλλο αναγνωριστικό, παραπέμποντας...

Διέλυσαν τη Μεσαία Τάξη, ισοπεδώνουν την Οικονομία: Μειώσεις μισθών, υπερφορολόγηση, στάση πληρωμών, καμία ελπίδα...

Χωρίς ελπίδα πορεύεται η ελληνική κοινωνία και μαζί της η βαλτωμένη -χωρίς κανένα όραμα- οικονομία.

Κι όλα αυτά, την ώρα που ένας εντελώς αδύναμος πρωθυπουργός εμφανίζεται στη Βουλή να μοιράζει επιδόματα και να δίνει υποσχέσεις, έχοντας μάλιστα το θράσος να διαλαλεί ότι αποφασίζει... μόνος του και χωρίς την εποπτεία των δανειστών.
Οι αριθμοί και τα στοιχεία όμως είναι αμείλικτα και τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας είναι εντελώς διαφορετικά από τη μαγική εικόνα που παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του...

Η προεξοφλημένη ήττα και το μέλλον του Αλέξη


Αποτέλεσμα εικόνας για Η προεξοφλημένη ήττα και το μέλλον του ΑλέξηΆκουσα στην Βουλή τον πρωθυπουργό με ευλάβεια. Έχει πάψει πια από καιρό να με εξοργίζει, απλώς τον παρακολουθώ προσεκτικά για να καταλάβω μέχρι που μπορεί να φθάσει αυτός ο άνθρωπος. 
Με τα ίδια ακριβώς μέσα που κάποτε πήρε την εξουσία, τώρα δίνει ξανά τον υπέρ πάντων αγώνα του για να παραμείνει παίχτης και μετά την ήττα. 
Τι να σχεδιάζει άραγε για εκείνους τους μακρινούς καιρούς;

Δεν τους ενόχλησαν οι καταλήψεις, αλλά η ελληνική σημαία

Να ξεκαθαρίσω ευθύς εξ αρχής πως είμαι κατά των καταλήψεων σχολείων και ΑΕΙ, ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση των καταληψιών. 
Οι μαθητές πηγαίνουν στα σχολεία για να μάθουν γράμματα. 
Και αυτή είναι η δουλειά των καθηγητών και των δασκάλων. Δεν τους πληρώνουμε για να κάνουν τα παιδιά μας λαϊκούς αγωνιστές, ούτε για να αγωνιστούν κατά του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ, όπως αναφέρει η κατάπτυστη προχθεσινή ανακοίνωση της ΟΛΜΕ...

«Στη σέντρα» βγάζει ο Μητσοτάκης το δήθεν αριστερό πρόσημο της κυβέρνησης Τσίπρα

Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει επικοινωνιακά  να ταυτίσει την ΝΔ με την ακροδεξιά μέσα από στοχευμένες διαρροές με αφορμή τις σχολικές καταλήψεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης “βγήκε” στον Αλέξη Τσίπρα από τα αριστερά, με μία κίνηση έντονων συμβολισμών αλλά και ουσίας. 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε σε μία δημόσια δέσμευση αναδεικνύοντας το στίγμα που θέλει να δώσει στη διακυβέρνηση του, απαντώντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο σε όσους προσπαθούν να τον συνδέσουν με ακροδεξιές ιδέες και απόψεις...

Χαμός στο twitter με την άθλια ατάκα Τσίπρα στο Μάτι #θα_τα_σπαταλαγατε [εικόνες]

Την αντίδραση των χρηστών του twitter προκάλεσε η κυνική ατάκα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε πυρόπληκτη στο Μάτι 

«Και να έπαιρνες τα 2.000 ευρώ, τι θα έκανες; Θα τα σπατάλαγες!».
Η κυνική δήλωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στο Μάτι και το βοήθημα των 2.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους, όχι μόνο άφησε άφωνους τους...

Μητσοτάκης: Υπάρχει ένα ρεύμα πολιτικής αλλαγής που λέει «αρκετά κύριε Τσίπρα...» [Video & Photos]

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε από την Πάτρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στην εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη.
«Είστε ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός κύριε Τσίπρα. Επιβάλατε 10 δισ. αχρείαστα μέτρα, ήρθατε τώρα και επιστρέφετε το ένα εκατομμύριο. Δεν εξαπατούνται οι πολίτες με όλα αυτά»...

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Ευρωπαϊκή μελέτη δικαιώνει τον Κώστα Καραμανλή και δείχνει ΠΑΣΟΚ για τα αίτια της κρίσης

Μελέτη που έγινε από ομάδα ανεξάρτητων Ευρωπαίων οι οποίοι αναζήτησαν τα αίτια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα δικαιώνει τον Κώστα Καραμανλή. 
Η μελέτη δημοσιεύεται στο κύριο άρθρο της εφημερίδας New Europe που εκδίδεται στις Βρυξέλλες.
Ο τίτλος της μελέτης είναι «Η ελληνική πολιτική οικονομίας 2000-2010- Από την ΟΝΕ στο Μηχανισμό Στήριξης»
Η μελέτη η οποία έχει κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις Λιβάνη ερευνά εξονυχιστικά τα αίτια της κρίσης και την πορεία της ελληνικής οικονομίας στις προηγούμενες δεκαετίες...

Επεισόδια και χημικά στα μαθητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη [εικόνες & βίντεο]

Ένταση στα μαθητικά συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (υπέρ και κατά της συμφωνίας των Πρεσπών) με κουκουλοφόρους, πέτρες, κρότου λάμψης και χημικά.

Εσπασαν τζαμαρίες στην Αθήνα 
Στην Αθήνα, όπου η διαδήλωση γίνεται εναντίον των διαδηλώσεων της βόρειας Ελλάδας, ενώ η πορεία στα Προπύλαια ήταν ειρηνική, κατά πληροφορίες στο τέλος της παρείσφρησαν κουκουλοφόροι οι οποίοι έσπασαν με πέτρες σε κατάστημα τράπεζας με τους αστυνομικούς να απαντούν με κρότου λάμψης...

Πάγωσαν με την ατάκα Τσίπρα στο Μάτι: Και να έπαιρνες 2.000 ευρώ θα τα σπατάλαγες...[βίντεο]

Συνάντηση με τους πυρόπληκτους στο Μάτι είχε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης ΤσίπραςΠάγωσαν οι κάτοικοι στο Μάτι που διασώθηκαν από τη φονική πυρκαγιά του καλοκαιριού, όταν άκουσαν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τους λέει ότι τα βοηθήματα που διεκδικούν για να ορθοποδήσουν δεν έχουν καμία σημασία γιατί θα τα σπαταλήσουν.

Η απίστευτη αναφορά του πρωθυπουργού έγινε στη διάρκεια της σύσκεψης που είχε με...

Ριχάρδοι του χρυσού και Ριχάρδοι των ιδεών

Έχω υπ’ όψη μου κάποιον ταλαίπωρο που πήρε απ’ το ντουλάπι δυο βαριά ασημένια κηροπήγια και τα πήγε στον Ριχάρδο για να βγάλει η οικογένειά του τον μήνα. Ο πωλητής-εκτιμητής του έδωσε πέντε ευρώ! 
Πήρε τα κηροπήγια κι έφυγε. 
Ξέρω και κάποιους άλλους που πήγαν ολόκληρη τη δημόσια περιουσία σε κάτι διεθνείς Ριχάρδους και την ενεχυρίασαν εκεί για έναν ολόκληρο αιώνα δίχως καν να ρωτήσουν την τιμή.

Έβλεπα κάθε μέρα τον Ριχάρδο να διαφημίζει καθημερινά τα 44 μαγαζιά του σ’ όλη την Ελλάδα, τα οποία αγόραζαν "σε τιμή κοσμήματος και όχι σε βάρος χρυσού’"...

Ποιος απειλεί τη Δημοκρατία;

Επειδή η υποκρισία έχει πιάσει ταβάνι στην κομματική και εκπαιδευτική κοινότητα και κρύβεται η αλήθεια για να σωθούν ιδεολογίες που αντιμάχονται τη Δημοκρατία, το πανό σε ένα (1) υπό κατάληψη σχολείο στη Βόρεια Ελλάδα, που γράφει «η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία» είναι το καλύτερο παράδειγμα για να ξεσκεπαστεί όλη αυτή η σαπίλα.
Όλη η εκστρατεία συκοφάντησης των καταλήψεων που γίνονται με στόχο τη συμφωνία των Πρεσπών, και που έχει πάρει διατάσεις υστερίας στην κυβέρνηση και σε μερίδα καθηγητών και υπερασπιστών της συριζέϊκης και σημιτικής παιδείας της κ. Ρεπούση, έχει στηριχτεί...

Λαθρεμπόριο χρυσού εκατομμυρίων ευρώ από τα κυκλώματα των τοκογλύφων - H «ζάχαρη» και τα «κορίτσια» [Photos & Video]

Σε πολλά εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται από τις αστυνομικές Αρχές η απώλεια εσόδων για το Δημόσιο από το λαθρεμπόριο χρυσού των δύο πολυμελών κυκλωμάτων που εξάρθρωσε χθες η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως τόνισαν στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΑΔΑ),ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Γεώργιος Κανέλλος και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, αστυνομικός υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος, η αξία μόνο των κατασχεθέντων ανέρχεται σε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ...

Μητσοτάκης για εξαγγελίες Τσίπρα: «Μας υποχρέωσε, μα δεν μας είπε τελικά πόσα μας χρέωσε»

Κυριάκος Μητσοτάκης (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Ο πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, θύμισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι ο μακροβιότερος και συνεπέστερος μνημονιακός πρωθυπουργός, που μετρά τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση, με τους πολίτες να πληρώνουν ακριβά την αποτυχία του - σε φτώχεια και φόρους.

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή ομολογία αποτυχίας και μια ακόμα χοντροκομμένη απόπειρα εξαπάτησης...

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

«Η ακροδεξιά δεν ανεβαίνει στην Ελλάδα γιατί οι γιατί οι ακροδεξιοί ψηφίζουν Αριστερά» της Σώτης Τριανταφύλλου

Σώτη Τριανταφύλλου: Η ακροδεξιά δεν ανεβαίνει στην Ελλάδα γιατί οι ακροδεξιοί ψηφίζουν Αριστερά

Ένα συναρπαστικό άρθρο με τίτλο «It’s the security, stupid!» έγραψε στην Athens Voice η διάσημη συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου.

Στο άρθρο της η Σώτη Τριανταφύλλου εξηγεί γιατί η ακροδεξιά ανεβαίνει παντού στον κόσμο ενώ στην Ελλάδα παραμένει στάσιμη.
Γράφει αναλυτικά:

Πάνω απ’ το νερό, κάτω απ’ το νερό... Κτυπήματα όπως στο "πόλο" στη ΝΔ.



Σχετική εικόνα
Εγώ θα το γράψω κι ας κακιώσουν μερικοί.
Η ΝΔ προηγείται σε όλα έναντι του Σύριζα, εκτός από ένα:
Τη συνοχή. 
Αναφέρομαι στα ανώτερα και μεσαία στρώματα των στελεχών, αλλά στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε πως ο απλός κόσμος στοιχίζεται πίσω από στελεχάρες και στελεχάκια. 
Κι ενώ λοιπόν άπαντες οι Συριζαίοι είναι ικανοί να σκοτώσουν -που λέει ο λόγος- για τον Αλέξη, οι Νεοδημοκράτες γρονθοκοπούνται υπογείως ως...

Ο Τσακαλώτος μίλησε! Και δεν παραιτήθηκε ακόμη…

Επί 32 ολόκληρα λεπτά αγόρευε χθες στη Βουλή, ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ξιφουλκώντας με μανία εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, με επιχειρήματα που δεν πείθουν ούτε το Μέγαρο Μαξίμου…
Ο Υπουργός Οικονομικών που βρίσκεται σε διαρκή σύγκρουση με τους θερμοκέφαλους συνεργάτες του Πρωθυπουργού, έχει υποβάλει την παραίτησή του τουλάχιστον 3 φορές, δεν συμμετείχε στην «φιέστα της γραβάτας» στο Ζάππειο, δεν εμφανίσθηκε ούτε στην συζήτηση της Βουλής για το «τέλος των Μνημονίων» και απέφυγε να καταθέσει ο ίδιος τον Προϋπολογισμό που υποτίθεται ότι συνέταξε...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: O Tσίπρας επιθυμεί να στήσει τις κάλπες την 19η Μαΐου. Αλλά δεν θα προλάβει, γιατί...

Προσπαθώντας να διασκεδάσουν (αλλά και να διαψεύσουν) την έντονη υφέρπουσα φημολογία των τελευταίων ημερών, που κάνει λόγο για Εθνικές Εκλογές ακόμη και μέσα τον Μάρτιο, κύκλοι του Μαξίμου διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους επιμένοντας πως οι "Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας". 
Ποιος τους πιστεύει όμως...
Σύμφωνα με την διασταυρωμένη πληροφόρηση που διαθέτει (πάντα) ο Lykavitos.gr ο Τσίπρας, ακούγοντας το σύνολο των αντιφατικών και αλληλοσυγκρουόμενων εισηγήσεων των πολύ στενών...

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Η Αγία Γερμανική Οικονομική Αυτοκρατορία

Το χάσμα μεταξύ των ανατολικών και των δυτικών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν προκύπτει από την αντίθεση μεταξύ φιλελεύθερων δημοκρατιών και αυταρχικών κυβερνήσεων. 
Αντικατοπτρίζει την οικονομική κυριαρχία των μεγάλων δυνάμεων έναντι των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως δεξαμενές φτηνού εργατικού δυναμικού.
Από τη δεκαετία του 1990 και μετά, οι γερμανικές βιομηχανίες προτίμησαν τη μετεγκατάσταση στην Πολωνία, την Τσεχία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία.
Πρόκειται για το τυπικό παραμύθι με καλό τέλος: χαρακτηρισμένη το 1999 ως «ο μεγάλος ασθενής της Ευρωζώνης» («The Economist», 3 Ιουνίου 1999), η Γερμανία θεραπεύτηκε ως εκ θαύματος χάρη...

Ο Guardian καταγράφει σοκαριστικές εικόνες στον καταυλισμό της ντροπής στο Βαθύ Σάμου: Παιδιά δίπλα σε σκουπίδια και ποντίκια

Στις ζοφερές συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και των προσφύγων στα ελληνικά νησιά αναφέρεται νέο δημοσίευμα του Guardian.
«Ετοιμόρροπες σκηνές, χαλασμένες τουαλέτες, χωρίς πρόσβαση σε ρεύμα και νερό, αντιμέτωποι με ποντίκια και αρουραίους που προσελκύονται από τα στοιβαγμένα σκουπίδια», είναι η συγκλονιστική περιγραφή της βρετανικής εφημερίδας για τους μετανάστες στο Βαθύ Σάμου, όπου στο hotspot φιλοξενείται εξαπλάσιος αριθμός ανθρώπων από αυτόν που...

Σεφερλήδες


Σχετική εικόνα«Μα, γιατί δεν μιλούν οι διανοούμενοι;» 
Α! Μιλούν. Μιλούν. Μιλούν πολύ, ποτέ δεν σταμάτησαν να μιλούν. 
Όλοι; Ε ναι, εδώ και μια δεκαετία με τα social media, όλοι. Πιο πριν, μιλούσαν απλώς οι περισσότεροι. 
Φυσικά και μιλούν.
Μιλούν πολύ.
Μίλησαν, δε, απείρως πολύ από την αρχή της Κρίσης, που οριοθετείται κάπου στο 2010. Και πιο πριν: από το 2008, όταν κάηκε η Αθήνα (τόσο κατά τη διάρκεια της καταστροφής, όσο και μετά — κυρίως μετά). Αλλά και ακόμη πιο πριν. Ποτέ δεν έπαψαν...

O ΣΥΡΙΖΑ σε ελεύθερη πτώση για το «3%»...


Σχετική εικόνα
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα το οποίο διαλύεται εις στα εξ ων συνετέθη. 
Αυτή τη στιγμή και όσο οδεύουμε προς τις εκλογές, όλα μοιάζουν να αποσυντίθεται και οι κομματικές οργανώσεις να μην διαθέτουν τα στοιχειώδη ερείσματα. 
Τα στελέχη των τοπικών οργανώσεων αποφεύγουν πια να εκτίθενται σε εκδηλώσεις και οι υπουργοί είναι πολύ προσεκτικοί, όταν καλούνται σε δημόσιες συναθροίσεις. 
Οι αίθουσες και τα αμφιθέατρα είναι άδεια και η συμμετοχή των πρώην οπαδών κινείται μεταξύ γραφικών ή βολεμένων...

Η πετρελαιοπηγή στο Μαξίμου και οι εκλογές


Αποτέλεσμα εικόνας για Η πετρελαιοπηγή στο Μαξίμου και οι εκλογές
Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας: Ο χρόνος των εκλογών είναι προνόμιο των πρωθυπουργών, πλην κανένας πρωθυπουργός ως σήμερα δεν αποφάσισε να πάει σε πρόωρες εκλογές ξέροντας ότι θα χάσει. 
Κανένας υπολογισμός για λιγότερο οδυνηρή ήττα δεν οδήγησε ποτέ αρχηγό κυβέρνησης σε πρόωρη εγκατάλειψη του θώκου του. Αν δεν ελπίζει βάσιμα σε νίκη, δεν το αποτολμά..
Θα πείτε ότι ο Τσίπρας είναι απρόσμενος. Εκ πεποιθήσεως συγκρουσιακός που προτιμά...

Φασίστες είσαστε εσείς. Όχι οι μαθητές


Αποτέλεσμα εικόνας για Φασίστες είσαστε εσείς. Όχι οι μαθητές
Δεν ξέρω αν τους καταληψίες μαθητές «για τη Μακεδονία» στη Β. Ελλάδα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν χρυσαυγίτες -και το θεωρώ πιθανό- αλλά ξέρω ότι αυτοί που έχουν κάνει τις καταλήψεις θεσμό εξανίστανται ξαφνικά και κατηγορούν αυτούς τους μαθητές για φασίστες, με πρώτο τον υπουργό Παιδείας! Οι φασίστες...

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Το στοιχείο που δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς βέβαιη εκλογική ήττα

Πολλή σκόνη έχουν “σηκώσει” τα αποτελέσματα συνεχόμενων δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα. 
Αναλύσεις, συζητήσεις και σχόλια από τα ευρήματα των ερευνών κοινής γνώμης έχουν προκαλέσει ακόμα και έντονη πολιτική αντιπαράθεση. 
Σε κάθε περίπτωση αυτό που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει είναι ότι η ΝΔ είναι πρώτη και μάλιστα με “καθαρή” διαφορά, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποτελέσει και το μέσο για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας. 
Με μία πιο προσεχτική ανάγνωση όμως κυρίως των ποιοτικών στοιχείων όλων...

Ο αδύναμος Τσίπρας προετοιμάζει την ήττα του: Τα σενάρια για τις εκλογές

Πανικός επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου, κυρίως στο πρωθυπουργικό γραφείο, καθώς τίποτα δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά στα σχέδια του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ούτε το ανοιχτό «πουγκί» αλλά ούτε και η σκανδαλολογία στην οποία επενδύει το Μέγαρο Μαξίμου, αλλάζουν δραματικά τις επιλογές των πολιτών.
Όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό δείχνουν ότι η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική, ότι η ΝΔ κρατά σταθερό...

Ο Νίκος Ταχιάος υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία

Ο Νίκος Ταχιάος θα είναι ο υποψήφιος με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για να διεκδικήσει τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Την υποψηφιότητα Ταχιάου ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Ο Νίκος Ταχιάος είναι στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναπληρωτής Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ, πρώην αντιδήμαρχος πολιτισμού, απ' τους πρωτεργάτες της ανάδειξης της πολιτιστικής ανάδειξης της Θεσσαλονίκης και παλαιό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ...

Πανικόβλητος ο Τσίπρας από την οργή του κόσμου: Εκλογικά σενάρια για Μάρτιο για να αποφευχθεί η συντριβή

Η δημοσκοπική κατάρρευση που παρουσιάζει το κυβερνών κόμμα σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, φανερές αλλά και κυρίως στις κρυφές, έχει δημιουργήσει κλίμα πανικού στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ και οι άθλιες επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων ή των εφημερίδων και άλλων μέσων ενημέρωσης δείχνουν να μην αγγίζουν καν την κοινωνία.

Όπως όλα δείχνουν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ελάχιστα οφέλη από την επικοινωνιακή στρατηγική που ακολουθεί και δεν μπορεί να γυρίσει το κλίμα υπέρ της...

Έκαναν «λάστιχο» το αποθεματικό του προϋπολογισμού - Που πήγε σχεδόν 1 δις €

Εκαναν «λάστιχο» το αποθεματικό του προϋπολογισμού -Που πήγε σχεδόν 1 δισ. ευρώΑν και το αποθεματικό προορίζονται για επείγουσες δαπάνες διατέθηκε για διαφορετικούς σκοπούς
Πρόσθετες επιχορηγήσεις κομμάτων, προσλήψεις ειδικών συμβούλων και μετακλητών, πληρωμές οφειλών και μισθοδοσίας σε ΔΕΚΟ
Η αποκαλυπτική έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις δαπάνες του 2017...

Έλληνας καθηγητής Ογκολογίας: Ο καρκίνος νικήθηκε - Στα επόμενα δέκα χρόνια θα είναι μία χρόνια νόσος

Ελπιδοφόρα τα μηνύματα της επιστήμης για τον καρκίνο -Φωτογραφία: Nikos Libertas/SOOCΑυξάνονται συνεχώς τα ελπιδοφόρα μηνύματα από την ιατρική κοινότητα για την μετατροπή του καρκίνου από θανατηφόρα σε μακροχρόνια ασθένεια.

«Μη φοβηθείς και μην αργήσεις γλυκοχαράζει η νίκη», αναφέρει χαρακτηριστικά για το θέμα σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο Fm ο χειρουργός-ογκολόγος, διευθυντής Κλινικής Αντιμετώπισης Περιτοναϊκής Κακοήθειας και Χειρουργικής Ογκολογίας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Γιάννης Σπηλιώτης...

Δεν αρέσετε πια Αλέξη μου


Σχετική εικόνα
Λίγο πριν τις εκλογές του 1989, ο Ανδρέας συγκάλεσε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ για να συζητήσουν τους λόγους που η κυβέρνηση και το κόμμα τους ήταν σε ελεύθερη πτώση. Κι αφού τα στελέχη (Λαλιώτης, Άκης, Γεννηματάς, κλπ) έκαναν τις μακρόσυρτες και βαθυστόχαστες πολιτικοκοινωνικές αναλύσεις τους, ήρθε η σειρά της Μελίνας: 
«Δεν αρέσουμε πια Πρόεδρε», είπε και έληξε η συνεδρίαση. Τα ‘χε πει όλα...

Ο Μαδούρο καταδιώκει, ο Τσίπρας συλλαμβάνει. Περίπτωση Βαθειώτη

Αποτέλεσμα εικόνας για βαθιώτης Αντώνης βενεζουελα
Πριν από λίγες ημέρες οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αρνήθηκαν να καταδικάσουν το καθεστώς Μαδούρο, μαζί με τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής. 
Λογικό είναι αφού πήραν το δωράκι τους, όπως θα γνωρίζει ο Κύπριος δικηγόρος Αρτεμίου. 
Μέχρις εδώ τίποτα το παράξενο...

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Η Γερμανία Θέλει Ανεξάρτητη Μακεδονία Με Έξοδο Στο Αιγαίο – Ιταμή Πρόκληση: «Οι Αρχαίοι Μακεδόνες Δεν Ήταν Έλληνες – Αυτός Είναι Ο Χάρτης»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΧΑΡΤΗ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Οι Γερμανοί εταίροι μέσω του Der Spiegel προκαλούν και πάλι τα εκατομμύρια των Ελλήνων παντού στην οικουμένη, παρουσιάζοντας αλυτρωτικό χάρτη των Σκοπίων και δηλώσεις ενός «ειδικού καθηγητή», ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες …αλλά Βάρβαροι.
Η Γερμανία είναι αυτή που βρίσκεται πίσω από την επίλυση εδώ και τώρα του Σκοπιανού με ορίζοντα υποχρεωτικού διαμελισμού της Ελλάδας τα επόμενα 10 έτη. Ας δούμε τι αναφέρουν και θα ακολουθήσουν αποκαλύψεις…

Ελληνας αντικαθεστωτικός του Μαδούρο σε φυλακή της Κολομβίας με ελληνικό ένταλμα - Καταγγέλλει τον ρόλο της Αθήνας

Σε φυλακή υψίστης ασφαλείας κρατείται ο Αντώνης Βαθιώτης

Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας «Λα Πικότα» της Κολομβίας, βρίσκεται κρατούμενος ο Ελληνο-βενεζουελάνος Αντώνης Βαθιώτης, στέλεχος της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ο οποίος συνελήφθη με διεθνές ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Ελλάδα.

Η απίστευτη υπόθεση του Βαθιώτη έχει απασχολήσει και την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο που έπαιξε η Ελλάδα για την σύλληψη του.
Όπως αποκαλύπτει...

Εφιαλτικά τα στοιχεία 5 δημοσκοπήσεων για την κυβέρνηση: Σε «βαρίδι» για τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται ο Τσίπρας [κάρτες]

Εικόνα κατάρρευσης παρουσιάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τα -εφιαλτικά για το Μαξίμου- στοιχεία του πρόσφατου νέου κύματος δημοσκοπήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με την συνολική εικόνα να δείχνει παγιωμένη υπέρ της ΝΔ.

Και αν μάλιστα υπολογίσει κανείς πως οι συγκεκριμένες έρευνες πραγματοποιήθηκαν την περίοδο που η Κυβέρνηση κάνει τα πάντα, με θεμιτό αλλά και κυρίως αθέμιτο τρόπο να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα εναντίον της, τα συμπεράσματα που προκύπτουν έχουν ιδιαίτερη σημασία.
Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, από όποια πλευρά και αν το δεις, διατηρεί...

ΝΤΡΟΠΗ: Τα Σκόπια παρουσιάζονται ως... «Μακεδονία» (!) σε χάρτη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας!

Αλλάζει γραμμή ο Καμμένος;

Νέα πρόκληση μέσα σε λίγες μέρες, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εμφάνισε και αυτό χάρτη με τα Σκόπια να λέγονται «Μακεδονία» και πλέον δημιουργούνται ερωτήματα για το αν άλλαξε η γραμμή Καμμένου και θα υπερψηφίσει την επονείδιστη συμφωνία των Πρεσπών.
Τώρα είναι ερώτημα αν αυτό σημαίνει
και αλλαγή γραμμής για τον Π.Καμμένο και θα υπερψηφίσουν την συμφωνία οι ΑΝΕΛ όταν έρθει το θέμα στην ελληνική Βουλή.
Έτσι, μετά τα ημερολόγια της ντροπής που άρχισαν να διανέμονται από την Ελληνική Αστυνομία με χάρτη που παρουσιάζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και τα Κατεχόμενα ως «Βόρεια Κύπρο», τα οποία...

«Ντροπή σας καταστρέψατε το νησί, κοπρόσκυλα» - Αποδοκίμασαν τον Τσακαλώτο στη Λέσβο [βίντεο]

«Ντροπή σας καταστρέψατε το νησί, κοπρόσκυλα» -Αποδοκίμασαν τον Τσακαλώτο στη Λέσβο [βίντεο]

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος έχει επιλέξει το τελευταίο διάστημα να μην βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, επισκέφθηκε σήμερα τη Λέσβο όπου έγινε δέκτης αποδοκιμασιών.

Ο κ. Τσακαλώτος βρέθηκε στο νησί με αφορμή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου.
Το πρωί ο ΥΠΟΙΚ θέλησε να κάνει μια βόλτα στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης με...