Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Πως ο πανικόβλητος Τσίπρας «παραίτησε» τον Τόσκα: Η δημοσκοπική κατάρρευση και ο εσωκομματικός εμφύλιος [Video]


Με έντεκα μέρες καθυστέρηση απομακρύνθηκε από τον πρωθυπουργό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μία απόφαση η υλοποίηση της οποίας επισπεύθηκε τόσο εξαιτίας της λαϊκής οργής και της εικόνας «μπάχαλου» και ανικανότητας που επιδεικνύει η κυβέρνηση όσο και από τη δημοσκοπική κατάρρευση του κυβερνώντος κόμματος, βάση πλέον συγκεκριμένων ερευνών που θα δημοσιευτούν τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Μάλιστα, με βάση τις δύο έρευνες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”, το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει  είναι ότι για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να κινείται κάτω από το 15%, ενώ το μέχρι πρότινος «ισχυρό χαρτί» της κυβερνώσας Αριστεράς...

Μοσκοβισί: «Δεν θα χρειαζόταν τρίτο μνημόνιο αν δεν είχαν γίνει εκλογές το 2015»

O επίτροπος Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί (Φωτογραφία: ΑΡ)

Tο τρίτο Μνημόνιο δεν θα ήταν απαραίτητο αν δεν είχε πάει η Ελλάδα σε εκλογές το 2015, υποστηρίζει ο Πιερ Μοσκοβισί σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt με τίτλο «Διδάγματα από την Ελλάδα».

«Το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς το Δεκέμβριο του 2014 εάν η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δρομολογούσε τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό και την αύξηση του ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά. Αντ΄ αυτού προκηρύχθηκαν εκλογές»...

Αλεξία Μπακογιάννη για μεταγωγή Κουφοντίνα: Ο κ. Τσίπρας ή συναλλάσσεται ή εκβιάζεται

Φωτογραφία: Eurokinissi

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Αλεξία Μπακογιάννη, σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου.

Η κυρία Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε χαρακτηριστικά ότι «ο κ.Τσίπρας ή συναλλάσσεται ή εκβιάζεται» και πρόσθεσε -αναφερόμενη στον εκτελεστή τρομοκράτη της «17 Νοέμβρη»- πως μεταφέρουν σε αγροτικές φυλακές τον μεγαλύτερο και αμετανόητο κατά συρροή δολοφόνο για να ζει σε σπιτάκια και να έχει ελευθερία...

«Φαίνονται από δω οι φυλακές που θα παραθερίζει ο Κουφοντίνας;» - Σοκ στο Twitter με την είδηση [εικόνες]

«Φαίνονται από δω οι φυλακές που θα παραθερίζει ο Κουφοντίνας;» -Σοκ στο Twitter με την είδηση [εικόνες]Tην ώρα που η χώρα προσπαθεί να συνέλθει από την τραγωδία στην Ανατολική Αττική με τους δεκάδες νεκρούς από την φονική πυρκαγιά, η κυβέρνηση προκαλεί με την απόφασή της να κάνει δεκτό το αίτημα του τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα να μεταφερθεί στις αγροτικές φυλακές Βόλου.

Το Twitter εξερράγη και το «Κουφοντίνας» έγινε πρώτο trend μέσα σε λίγα λεπτά:

Σοκ: Στα μουλωχτά ο Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στις αγροτικές φυλακές Βόλου

Σοκ: Στα μουλωχτά ο Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στις αγροτικές φυλακές ΒόλουΤη σφοδρή αντίδραση του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η ξαφνική μεταγωγή του δολοφόνου της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε ερώτηση προσωπικά προς τον πρωθυπουργό, μέσω διαδικτύου, για τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου...

Τα κόμματα αντιδρούν στην παραίτηση Τόσκα: «Είναι λίγη και ήρθε αργά»

Νίκος Τόσκας και Αλέξης Τσίπρας /Φωτογραφία: EUROKINISSIΈντεκα ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, ήρθε και η αποδοχή της παραίτησης του Νίκου Τόσκα από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός για την Προστασία του Πολίτη είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε αρκετές ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές, στην παραίτηση...

Τόσκας: Οι απώλειες και η καταστροφή στο Μάτι ξεπερνούν τη βούλησή μου να συνεχίσω

Φωτογραφία: ΕurokinissiΟ Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση του Νίκου Τόσκα, ο οποίος αμέσως μετά την ανακοίνωση έκανε δήλωση.

Στην πρώτη επίσημη δήλωσή του, μετά την παραίτηση, ο Νίκος Τόσκας αναφέρει:

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Λαϊκή οργή, εσωκομματική δυσφορία και δημοσκοπική κατάρρευση οδηγούν το Μαξίμου σε δειλές συγνώμες: Αναζητούν νέες «Ιφιγένειες»

Υπό το βάρος της λαϊκής οργής για τα λάθη και τις ολιγωρίες της κυβέρνησης στη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική και υπό τη σκιά των αποκαλύψεων ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί γνώριζαν για νεκρούς το βράδυ της περιβόητης σύσκεψης, το ένα στέλεχος της κυβέρνησης μετά το άλλο υποστηρίζουν ότι δεν έγιναν όλα καλά, ενώ 11 ημέρες μετά, ακούστηκε και η πρώτη συγγνώμη αλλά και αυτή με αστερίσκους.

«Δεν μπορεί κανείς να πει πως γίνανε όλα όπως έπρεπε, από τη στιγμή που έχεις επίσημα 85 νεκρούς και έναν αγνοούμενο […] δεν μπορεί κανείς να πει ότι...

Τα ψέματα τελείωσαν, σύντροφε Τσίπρα, ο κόσμος σας απαξίωσε!


Σχετική εικόναΜετά και την τρομακτική καταστροφή στο Μάτι και τον τρόπο διαχείρισης εκ μέρους των κυβερνώντων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ της κρίσης, που κατέδειξε την ανικανότητα και τα ψέματα του, ολοένα και περισσότεροι φίλοι με ρωτούν πώς είναι δυνατόν να έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός και να στηρίζει μια κυβέρνηση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι αναμφίβολα οι μεγαλύτεροι ψεύτες, που έχουν περάσει από την χώρα. Ότι κι αν μας είπαν ήταν ένα μεγάλο ψέμα...

Το τέλος του Αλέξη και τι πραγματικά εκπροσωπεί ο Κυριάκος

Αποτέλεσμα εικόνας για βαρδης-περιστερα
Ο πιο σκληρός, ο πιο αδυσώπητος εχθρός αυτής της κυβέρνησης είναι ο ίδιος ο εαυτός της. 
Ο Αλέξης Τσίπρας μετέτρεψε έναν περίπατο σε μαραθώνιο. Αυτή είναι οπωσδήποτε μία πρώτη εικόνα. 
Η Αριστερά κατόρθωσε να πάρει την εξουσία έχοντας απέναντι της έναν διαλυμένο και φοβισμένο αντίπαλο. Η Δεξιά έψαχνε να βρει τα πατήματά της, ενώ το ΠΑΣΟΚ έμοιαζε με το κόμμα των Κυνηγών. Υπαρκτοί μεν, αναξιόπιστοι πολιτικά δε.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ήδη πρωθυπουργός, πριν ο Αντώνης Σαμαράς προσφύγει στις κάλπες. Ο Αλέξης ήταν...

Η αλαζονεία της εξουσίας


Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει χάσει. 

Είτε παραμείνει στην εξουσία μέχρι τον Μάιο όπως ακούγεται ότι επιθυμεί για να ξεχαστεί η τραγωδία είτε επιλέξει οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία για εκλογές έχει έχει απολέσει τη δεδηλωμένη στα μάτια του λαού.
Επέδειξε αλαζονεία την πιο κρίσιμη στιγμή επιβεβαιώνοντας πως έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και με την ίδια την κοινωνία...

Τώρα που ο Τσίπρας αντιλήφθηκε ότι η άγνοια και η ανικανότητα κοστίζουν ζωές, είναι αργά

Σκληρή κριτική ασκεί η Νέα Δημοκρατία στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τις αναρτήσεις του στο Twitter για την κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε σήμερα ότι η κλιματική αλλαγή προκαλεί ακραία καιρικά φαινόμενα και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας. Προφανώς πληροφορήθηκε με καθυστέρηση ότι επί των ημερών του χάθηκαν 24 άνθρωποι στη Μάνδρα»...

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Άρθρο-κόλαφος του BBC για το Μάτι: Η Αστυνομία έστελνε τους οδηγούς στην πορεία της πυρκαγιάς

Φωτογραφία: INTIME NEWS- ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ευθύνες στην αστυνομία για τους χειρισμούς της την ώρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι επιρρίπτει το BBC με ένα ένα άρθρο- κόλαφος.

Συγκεκριμένα στο άρθρο αναφέρονται τα μοιραία λάθη που έγιναν από την αστυνομία, η οποία όπως γράφει το βρετανικό μέσο «έστελνε τους οδηγούς στην πορεία της πυρκαγιάς».
Ακόμη το άρθρο επισημαίνει πως την ώρα της τραγωδίας όχι μόνο δεν υπήρξε κάποιος επίσημος συναγερμός για τους κατοίκους του Μάτι, αλλά οι ίδιοι έμαθαν από στόμα σε στόμα πως η φωτιά συνεχίζει προς τον οικισμό τους.
Επίσης σχολιάζεται και το γεγονός πως δεν έγινε ούτε μία παραίτηση...

Προσπαθεί μάταια το Μαξίμου να βγάλει τον Τσίπρα από το «κάδρο» των εγκληματικών ευθυνών

Μετά τα τερατώδη λάθη που έγιναν στην διαχείριση της τραγωδίας της Ανατολικής Αττικήςκαι δέκα ημέρες μετά την ανείπωτη καταστροφή, το πλήγμα για τον Αλέξη Τσίπρα είναι πολύ ισχυρό, τόσο επικοινωνιακά όσο και πολιτικά, καθώς ο πρωθυπουργός βάλλεται από όλες τις πλευρές.

Το χτύπημα στο ηγετικό προφίλ του Πρωθυπουργού είναι ακόμα πιο δυνατό στη σκιά της μεγάλης τραγωδίας στο Μάτι.
Και ενώ οι περισσότερες κινήσεις τα τελευταία χρόνια «έβγαιναν» στον Πρωθυπουργό, σε αυτή εδώ την τραγική κατάσταση, όποια πρωτοβουλία αναλαμβάνει δεν αλλάζει την αρνητική εικόνα...

Μέτρηση σοκ στα χέρια του Τσίπρα – Έχασε 5 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την φωτιά στο Μάτι!

Σοκαριστικά για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι τα ευρήματα της πρώτης κυλιόμενης μέτρησης μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έχουν στα χέρια τους οι επιτελείς του Μαξίμου.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες του, η πολιτική ζημιά που προκάλεσε η αποδεδειγμένη ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της Κυβέρνησης να διαχειρισθεί την κρίση, «κόστισε» αρχικά πέντε ποσοστιαίες μονάδες(!) στο κυβερνών κόμμα.
Μάλιστα όπως εκτιμούν κάποιοι συνεργάτες του Τσίπρα, όσο ο πρωθυπουργός καθυστερεί να...

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Γιατί ο Τσίπρας θεωρείται "καμένο" χαρτί...

Του Κώστα Στούπα 
Το πιθανότερο σενάριο για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, με βάση τους διαφαινόμενους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, είναι να γίνουν τον Μάιο του 2019 μαζί με τις Ευρωεκλογές και τις δημοτικές. Τότε φαίνεται να το επιδιώκουν, το αν θα τα καταφέρουν είναι άλλη υπόθεση...
Με βάση τους "κουτοπόνηρους” σχεδιασμούς η κυβέρνηση προσδοκά  ο κόσμος να μπερδευτεί μπροστά στις πολλές κάλπες και οι αρνητικές του διαθέσεις να επιμεριστούν, με αποτέλεσμα η ίδια να αποφύγει μια ολοκληρωτική συντριβή η οποία δεν θα επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να επιβιώσει πολιτικά και να επανέλθει στην...

Θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη, δεν θα γλιτώσουν



Φωτογραφία του Ζαχαρόπουλος Νίκος.Δεν παραιτούνται επειδή ξέρουν ότι αυτή είναι άμεση παραδοχή της ευθύνης τους για τα όσα συνέβησαν ή καλύτερα για τα όσα δεν συνέβησαν τις κρίσιμες ώρες της φονικής πυρκαγιάς. 
Ξέρουν ότι οι προσφυγές των πολιτών στην Δικαιοσύνη θα τους οδηγήσουν αργά ή γρήγορα στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Η Δικαιοσύνη θα τους κρίνει. Κι αυτό είναι που θέλουν να αποφύγουν πάση θυσία.
Ελέγχονται για την πλήρη ανικανότητα του κράτους να προστατεύσει τους πολίτες του. Για τα τραγικά λάθη που έκαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες που οι ίδιοι διοικούν. Για την επιχείρηση συγκάλυψης που ακολούθησε...

Όταν ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης είναι παρών και ο πρωθυπουργός «απών»

Τα τελευταία 24ωρα, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική παρακολουθούμε ένα φαινόμενο αρκετά ασυνήθιστο στην πολιτική σκηνή. 
Από την μία πλευρά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να έχει μία «ελεγχόμενη» δημόσια παρουσία σε σχέση με τη διαχείριση του συγκεκριμένου δραματικού γεγονότος, μία παρουσία που αγγίζει ασφαλώς και τα όρια της «κατευθυνόμενης» απουσίας τόσο σε σχέση με τον ίδιο ως πρόσωπο όσο και με...

Χωρίς λόγια: Ο Αρκάς συγκλονίζει με το νέο σκίτσο του για τις φονικές πυρκαγιές [εικόνα]

Χωρίς λόγια: Ο Αρκάς συγκλονίζει με το νέο σκίτσο του για τις φονικές πυρκαγιές [εικόνα]

Συγκλονίζει το νέο σκίτσο του Αρκά για τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Χθες, 31 Ιουλίου, 8 ημέρες μετά την εθνική τραγωδία, ο αγαπημένος σκιτσογράφος επέλεξε μια πολύ δυνατή εικόνα: 
Όλοι οι μήνες του χρόνου είναι παρατεταγμένοι στη σειρά.
Ο μήνας Ιούλιος, με καμένο το φόρεμά του και κλαμένος, παραχωρεί την θέση του στον Αύγουστο ενώ όλοι οι άλλοι μήνες δακρύζουν συγκινημένοι από τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά...

Άρθρο του LSE: Η ηγεσία θέλει χαρακτήρα, κουράγιο και συμπόνια - Ο Τσίπρας απέτυχε και στα τρία

Αρθρο του LSE: Η ηγεσία θέλει χαρακτήρα, κουράγιο και συμπόνια -Ο Τσίπρας απέτυχε και στα τρία Σύμφωνα με τον Γιώργο Κασιμέρη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Wolverhampton και έναν από τους κορυφαίους πολιτικούς αναλυτές στην Ευρώπη, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει χάσει για πάντα την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του λαού της Ελλάδας.

Όπως εξηγεί στο blog του, σε άρθρο με τίτλο «Leadership ia about character, courage and empathy: Alexis Tsipras has failed on all fronts during the Greek fires», στον ιστότοπο του London School of Economics...

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Ντροπή σας, ανάλγητοι!


Αποτέλεσμα εικόνας για Ντροπή σας, ανάλγητοι!Ο πρωθυπουργός της χώρας επισκέπτεται στα κρυφά το Μάτι και δηλώνει ψευδώς ότι συνομίλησε με τους πολίτες, θέλοντας να δώσει την εικόνα ότι πήγε στα καμένα και κοίταξε στα μάτια τους πληγέντες. 
Συνομίλησε με πολίτες, με κάποιους. Όχι όμως με τα θύματα. Αντέχεις Αλέξη να τους αντιμετωπίσεις και να τους επαναλάβεις τις σαχλαμάρες που διοχετεύετε από το Μαξίμου;
Πήγαινε Αλέξη να μαζέψεις τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, τα σπίτια τους και πες τους αυτά που λέτε στις φιλοκυβερνητικές σας εφημερίδες: 

Οι δήθεν άριστοι της επικοινωνίας του Μαξίμου πέφτουν από ατόπημα σε ατόπημα

Μπορεί να αυτοχαρακτηρίζονται ως “μαιτρ” της επικοινωνίας όμως το τελευταίο διάστημα πέφτουν από ατόπημα σε ατόπημα, ειδικά σε ότι αφορά στη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.
Αν δούμε με προσοχή το χρονολόγιο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών σε σχέση με την δραματική κατάσταση στο Μάτι θα αντιληφθούμε όλοι το μπρος πίσω και τον απόλυτο αιφνιδιασμό που βιώνει τα τελευταία 24ωρα ο στενός πυρήνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ:

Χρύσα Σπηλιώτη: Το άδοξο τέλος μιας ένδοξης καριέρας – «Ρέκβιεμ» για ένα μεγάλο ταλέντο [pics+video]

Πόση ευαισθησία χωρούσε σε εκείνα τα μάτια;
Πόση καλοσύνη και ευγένεια χωρούσε σε εκείνο το πρόσωπο; Πόσο ταλέντο χωρούσε σε εκείνη τη γεμάτη αγάπη για τη ζωή και τους ανθρώπους ψυχή; 

Ήταν από τις σπάνιες περιπτώσεις που δεν χρειαζόταν να γνωρίζεις καλά για να την αγαπήσεις. Αρκούσε να τη δεις μια φορά. Να παίζει ή να σου μιλά...

Οι «πολίτες» δίπλα στον Τσίπρα στο Μάτι - Η διευθύντρια του Μαξίμου, του Τζανακόπουλου και ο σωματοφύλακάς του [εικόνα]

Οι «πολίτες» δίπλα στον Τσίπρα στο Μάτι -Η διευθύντρια του Μαξίμου, του Τζανακόπουλου και ο σωματοφύλακάς του [εικόνα]

Η παρακάτω φωτογραφία είναι μία από τις λίγες που μοίρασε το Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία κάποιοι άνθρωποι φαίνονται να είναι μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στο Μάτι.

Είναι η μοναδική φωτογραφία που δείχνει ότι ο πρωθυπουργός συνομίλησε και με πολίτες στη διάρκεια της επίσκεψής του στον τόπο της τραγωδίας.
Σε όλες τις άλλες φωτογραφίες ο πρωθυπουργός είναι μόνος με τον φωτογράφο του Μαξίμου ή με τους άνδρες των ομάδων διάσωσης ή με τους άνδρες της ασφάλειάς του.
Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι 3 άνθρωποι που φαίνονται στη φωτογραφία πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα και τους δύο διασώστες;

Αυτό είναι το στημένο βίντεο, με την κάμερα του Μαξίμου, από την επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι

O Αλέξης Τσίπρας επιθεώρησε την άδεια από πολίτες καμένη περιοχή στο ΜάτιΣτη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι.

Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας επιθεώρησε την άδεια από πολίτες καμένη περιοχή συνοδεία του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.
Εκεί ενημερώθηκε από το επικεφαλής του στρατού για...

Οργή για την «κλεφτή» και στημένη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στο Μάτι, έξι ημέρες μετά την τραγωδία

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε την περιοχή της τραγωδίας στο Μάτι, μία εβδομάδα μετά την καταστροφική πυρκαγιά με τους 91 νεκρούς και τους 25 αγνοούμενους.

Απροειδοποίητα και με δική του κάμερα στα καμένα
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού όμως προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς πραγματοποιήθηκε απροειδοποίητα, χωρίς δημοσιογράφους και κάμερες. Μάλιστα εντύπωσε προκάλεσε το γεγονός ότι...

Οργισμένη επιστολή από φίλη της οικογένειας Φύτρου: Ακου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου...

Οργισμένη επιστολή από φίλη της οικογένειας Φύτρου: Ακου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου...Το δικό τους δράμα ζουν εδώ και οκτώ ημέρες οι συγγενείς και οι φίλοι όσων χάθηκαν τόσο άδοξα στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τη Δευτέρα 23 Ιουλίου.

Ένα συγκλονιστικό κείμενο, το οποίο έγραψε μία φίλη της οικογένειας Φύτρου, που ξεκληρίστηκε στην πυρκαγιά στο Μάτι, κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.
Η ανοιχτή επιστολή της γυναίκας, που έχει τίτλο «Άκου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου», απευθύνεται στον Αλέξη Τσίπρα και δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα «The President». Στο κείμενο, η γυναίκα, που υπογράφει ως Ανίτα, κατακεραυνώνει τον πρωθυπουργό, αποκαλώντας τον μάλιστα «ψευτόμαγκα».

Ολόκληρο το κείμενο...

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Είναι Μοιραίοι, Ανίκανοι και Επικίνδυνοι – Μονόδρομος η ΑΜΕΣΗ προσφυγή στις κάλπες


Η ανικανότητα που επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας, αποκαλύπτει την απόλυτη διάλυση που επικρατεί σε όλους τους νευραλγικούς τομείς.

Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να κινητοποιήσει ούτε την τροχαία με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν οι δρόμοι και να εγκλωβίζονται οι άνθρωποι στον πύρινο όλεθρο δεν μπορεί να την εμπιστευτεί η κοινωνία.
Μια κυβέρνηση που δεν μπόρεσε να εφαρμόσει ούτε τα γνωστά σχέδια αντιμετώπισης κρίσεων και να εκκενώσει τις επικίνδυνες περιοχές...

Σάλος μετά τις αποκαλύψεις - Αντιπολίτευση: Επικοινωνιακό σόου από Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται για ενημέρωση, το βράδυ της Δευτέρας (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι αποκαλύψεις ότι κυβερνητικά στελέχη γνώριζαν για νεκρούς από την πυρκαγιά, την ώρα που έγινε η ενημέρωση του πρωθυπουργού το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της οποίας όμως δεν ειπώθηκε τίποτα μπροστά στις κάμερες.

Σε μαρτυρίες τους, τόσο ο επικεφαλής της ομάδας ΟΥΚ που έσωσε εκατοντάδες πολίτες από την παραλία στο Μάτι, αλλά και ο γ.γ. του Σωματείου Ειδικών Φρουρών ανέφεραν ότι είχαν εντοπίσει τους πρώτους νεκρούς πριν...

Το χυδαίο θέατρο Τσίπρα στο Κέντρο επιχειρήσεων: Γνώριζε ήδη ότι υπήρχαν δεκάδες νεκροί στο Μάτι! [Photos+Video]

Είναι πλέον ξεκάθαρο και επιβεβαιώνεται πλέον με τον πλέον τραγικό τρόπο, μέσα από όλες τις μαρτυρίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, ότι στη διάρκεια της ενημέρωσης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Δευτέρας στο Κέντρο Επιχειρήσεων, άπαντες γνώριζαν για ύπαρξη νεκρών στο Μάτι αλλά ουδείς το ανέφερε.

Στο επικοινωνιακό σόου που στήθηκε μπροστά στις κάμερες η ενημέρωση του πρωθυπουργού ξεκίνησε από τις φωτιές στην Κινέτα και πολύ αργότερα οι αναφορές για το Μάτι ήταν πως...

Νέο βίντεο-σοκ από το Μάτι: Κάτοικοι στα βράχια προσπαθούν να αναπνεύσουν

Οι δύσκολες στιγμές στο λιμάνι στο Μάτι

Δραματικές στιγμές στο Μάτι
Ο κόσμος ξέφυγε τελευταία στιγμή από τις φλόγες για να σωθεί
Δεκάδες κόσμου, μικροί και μεγάλοι, δυσκολεύονται να πάρουν ανάσα

Νέο συγκλονιστικό βίντεο από την κατάσταση που επικρατούσε στο λιμάνι στο Μάτι, όταν η πύρινη λαίλαπα έπληξε την περιοχή, ήρθε στο φως της δημοσιότητας...

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Η κυβέρνηση προκαλεί το κοινό αίσθημα και θα το βρει μπροστά της

Προφανώς και όποιος κατηγορεί για όλα όσα έγιναν την περασμένη Δευτέρα στην Ανατολική Αττική αποκλειστικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάνει λάθος. Προφανώς και οι διαχρονικές ευθύνες της πολιτείας υπάρχουν και είναι αντικειμενικές.
Την ίδια ώρα όμως η αλαζονεία, η αμετροέπεια και η έλλειψη «ταπεινότητας» στην προσέγγιση ενός γεγονότος που προκάλεσε σοκ και δέος σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία από αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους και παράγοντες αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου. 
Αποτελεί μία σαφή προσβολή του κοινού αισθήματος, το οποίο ασφαλώς και απαιτεί σεβασμό. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση κάποια στιγμή, η κυβέρνηση αναμφίβολα θα το βρει μπροστά της...
Το πλέον δυσάρεστο όμως είναι ότι κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έπραξε το αυτονόητο

Reuters: Τα λόγια του Τσίπρα δεν σημαίνουν τίποτα για τους πυρόπληκτους

Ο Αλέξης Τσίπρας (Φωτογραφία: Eurokinissi/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ANDREA BONETTI)

Στην έντονη κριτική που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας, από επιζώντες αλλά και την αντιπολίτευση, για τις φονικές πυρκαγιές, εστιάζει δημοσίευμα του Reuters.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο σημειώνει ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κατηγορούνται γιατί δεν ζητήθηκε συγγνώμη για τη φονικότερη πυρκαγιά στην Ελλάδα και γιατί απέτυχαν να αποτρέψουν την τραγωδία...

Τι πήγε στραβά, τελικά, και φτάσαμε στην πολύνεκρη τραγωδία από τις φωτιές;

Κάτι πρέπει να γίνει ώστε να μην καίγεται κόσμος όταν φυσάει και για να μην πνίγεται όταν βρέχει

Αν κάποιος σήμερα μας πει ότι σε λίγους μήνες θα έχουμε ξεχάσει την τραγωδία που χτύπησε την Ανατολική Αττική, με τους νεκρούς από τις φονικές πυρκαγιές να ξεπερνάνε τους 80 και τον αριθμό των αγνοούμενων να παραμένει άγνωστος, θα τον χαρακτηρίζαμε τουλάχιστον κυνικό. Θα ήταν όμως;
Θυμόμαστε τις πλημμύρες στη Μάνδρα το Νοέμβριο του 2017; Θυμόμαστε τις πυρκαγιές στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007;
Και τότε, όπως και τώρα, πολλοί θρήνησαν δικούς τους ανθρώπους. Και τότε όπως και τώρα, πολλοί γονάτισαν στο θέαμα των κόπων μίας ζωής που έγιναν στάχτη. Εκείνοι δεν ξέχασαν, αλλά εμείς; Μάθαμε τίποτα από αυτό που έγινε;

Συγκλονιστικά βίντεο με τον κόσμο να προσπαθεί να σωθεί στη θάλασσα στο Μάτι - «Ζήσαμε την κόλαση και τον θάνατο»


Δύο νέα βίντεο τραβηγμένα το μοιραίο απόγευμα της Δευτέρας σε παραλία στο Μάτι κυκλοφόρησαν σήμερα στο Διαδίκτυο, καταγράφοντας τις δραματικές στιγμές και τις απελπισμένες προσπάθειες των εγκλωβισμένων να γλιτώσουν από τις φλόγες μέσω θαλάσσης.

Όπως φαίνεται στα βίντεο, τα οποία ανέβασε η Έλια Καλλία στο Facebook, ακόμα και μέσα στη θάλασσα η κατάσταση ήταν αποπνικτική από τους καπνούς και οι άνθρωποι με δυσκολία έπαιρναν ανάσες, καθώς πανικόβλητοι αναζητούσαν τη σωτηρία από την πύρινη λαίλαπα.
«Ζήσαμε την κόλαση και τον θάνατο», αναφέρει η Έλια Καλλία, ζητώντας να αναδημοσιοποιηθούν τα βίντεο και οι φωτογραφίες της, «μήπως βοηθήσουμε ανθρώπους να βρουν τους δικούς τους».
Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες:

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...