Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την παρανομία

Δεν έχει σημασία αν οι κ. Τόσκας και Παρασκευόπουλος παρουσιάζουν την ψευδή εικόνα μιας μειωμένης εγκληματικότητας σε επί μέρους εγκληματικές πράξεις, επιδιδόμενοι σε σύγκριση μεταξύ των ετών 2016-17, γιατί και το '16 οι ίδιοι ήταν στην κυβέρνηση. 
Συγκρίνονται με τον εαυτό τους!
Η σύγκριση έχει αξία εάν γίνει με το 2014 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν στην εξουσία. Τα ποσοστά αύξησης σε όλες τις μορφές της παρανομίας έχουν αυξηθεί αισθητά...

Στη λήθη περνούν ιστορικές βιομηχανίες της Ελλάδας

Αποτέλεσμα εικόνας για Στη λήθη περνούν ιστορικές βιομηχανίες της Ελλάδας
Σβήνουν ιστορικές βιομηχανίες της Ελλάδας και περνούν στη λήθη. 
Η πολυετής κρίση, σε συνδυασμό με τον υπέρογκο δανεισμό, προκάλεσε τις χρεοκοπίες αυτών των βιομηχανιών που είχαν κυριαρχήσει στον επιχειρηματικό χάρτη τη χώρας τουλάχιστον τις τελευταίες πέντε δεκαετίες. 
Το 2018 εξελίσσεται σε χρονιά άγονων  πλειστηριασμών για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις ιστορικών επιχειρήσεων,  καθώς δεν...

Οι τρεις κάλπες στην ΝΔ και ο νέος εσωκομματικός χάρτης

Η ανανέωση στα στελέχη της ΝΔ αποτελεί δίχως άλλο ένα από τα προσωπικά στοιχήματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Τα νέα πρόσωπα και ο φρέσκος αέρας που θα φέρουν δεν είναι μόνο ένα επικοινωνιακό τρικ αλλά ουσιαστικά ισοδυναμεί με αναγκαίο όρο επιβίωσης για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μετρά σχεδόν 44 χρόνια ζωής...

Μακρόν και Μέρκελ σπεύδουν στον Τραμπ, για να... σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται

Στην Ουάσινγκτον και τον Ντόναλντ Τραμπ σπεύδουν την ερχόμενη εβδομάδα, με διαφορά τριών ημερών, ο Εμανουέλ Μακρόν και η Άνγκελα Μέρκελ. 
Όπως έχει ανακοινώσει και επισήμως ο Λευκός Οίκος, οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας θα βρεθούν στον Λευκό Οίκο την Τρίτη 24 και την Παρασκευή 27 Απριλίου αντιστοίχως, προκειμένου να συζητήσουν τρία (τουλάχιστον) μείζονος σημασίας θέματα: 

Άρθρο-κόλαφος της γερμανικής FAZ για κυβέρνηση και Τσίπρα

Εξευτελισμός των θεσμώνΤο άρθρο-κόλαφος της έντυπης Frankfurter Allgemeine Zeitung επαναφέρει σήμερα η διαδικτυακή FAZ, παρουσιάζοντας συντμημένα τα κύρια σημεία του.

Το εν λόγω άρθρο της FAZ είναι το πιο σκληρό που έχει γραφτεί για την κυβέρνηση Τσίπρα και τον πρωθυπουργό, τον οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει ως αριστοτέχνη της οργουελικής διπλής σκέψης.
Το δημοσίευμα κάνει αναλυτική καταγραφή ενός...

Σεισμός τώρα στην Χαλκιδική - Η δόνηση είχε μέγεθος 4,9 ρίχτερ

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή πριν από μερικά λεπτά στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 4,9 ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται 2 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Πευκοχώρι της Συκιάς Χαλκιδικής (48 χιλιόμετρα νότια του Πολυγύρου και 95 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης).
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο σεισμός σημειώθηκε στις 3:20 το ξημέρωμα του Σαββάτου και ήταν αρκετά επιφανειακός καθώς είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.
Περίπου 10 λεπτά αργότερα, από το ίδιο επίκεντρο προκλήθηκε και νέα δόνηση μεγέθους 3,3 ρίχτερ...

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ο θάνατος του επιχειρηματία αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες ΣΥΡΙΖΑ και Τόσκα για την έκρηξη της Eγκληματικότητας

Μετά την τραγική κατάληξη που είχε η ληστεία στο σπίτι της οικογένειας Σταματιάδη, αναδεικνύονται πλέον και με τον πιο δραματικό τρόπο οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ίδιου του Νίκου Τόσκα για την τεράστια έκρηξη της εγκληματικότητας.

Το πρωί, μετά από την άνιση μάχη που έδωσε επί πολλές ημέρες, κατέληξε στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης που είχε πυροβοληθεί στο σπίτι του από ληστές τη Μεγάλη Δευτέρα...

Πέθανε ο 52χρονος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης που λήστεψαν στην Κηφισιά

Τη μάχη που έδινε για τη ζωή έχασε σήμερα το πρωί ο 52χρονος επιχειρηματίας θύμα αδίστακτων ληστών στο σπίτι του στην Κηφισιά τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας.

Ο άτυχος άνδρας που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό πέθανε μετά από επιπλοκές που παρουσίασε η υγεία του.
Το συμβάν που βάφτηκε με το αίμα του 52χρονου Ελληνοαυστριακού επιχειρηματία, διαδραματίστηκε λίγα λεπτά μετά τις 5 τα ξημερώματα...

Ένα άγνωστο παράθυρο στο διορισμό της κας Μπαζιάνα


Σχετική εικόνα
Ο διορισμός της πρωθυπουργικής συντρόφου στη θέση του Διδακτικού προσωπικού του Μετσόβειου Πολυτεχνείου πριν από 15 μέρες ξεσήκωσε μια θύελλα αντιδράσεων, οι οποίες όμως επικεντρώνονταν περισσότερο μάλλον στην κατσίκα του γείτονα παρά στα ψυχρά περιστατικά, που συνοδεύουν αυτή την αναβάθμιση. Από τα οποία ένα έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον! Ως εξαιρετική ακροβασία.

Η ζωή της πρωθυπουργικής συντρόφου θα έπρεπε να απασχολεί μόνο την ίδια και τον κύκλο της. Κανέναν άλλο. Γιατί είναι δικαίωμά της...

Ούτε την ψήφο τους δεν θα βρουν!

Αποτέλεσμα εικόνας για ψηφος
Έβαλαν μπροστά γνωστούς δημοσκόπους για να αποδείξουν ότι ο Αλέξης ο Τσίπρας σχεδόν προηγείται του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Την ίδια ώρα περιφέρουν στις τηλεοράσεις γνωστούς «γίγαντες» της πολιτικής ζωής για να διαδώσουν την ιδέα ενός νέου Δεξιού κόμματος. 
Το κακό δεν είναι ότι τα πιστεύουν αυτά που λένε και κάνουν. Αλλά ότι στην… άλλη πλευρά υπάρχουν αρκετοί χρήσιμοι ηλίθιοι.

Είναι αλήθεια ότι στην Νέα Δημοκρατία υπάρχουν στελέχη που πιστεύουν ότι η ακτινοβολία τους είναι πολύ μεγαλύτερη από...

Κρ. Λαγκάρντ: Η Ελλάδα πήρε δραστικά μέτρα που ποτέ δεν ζήτησε το ΔΝΤ

Δεν ήταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που υπαγόρευσε κάποια από τα μέτρα που πήρε η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την επικεφαλής του οργανισμού, Κριστίν Λαγκάρντ. 

«Εμείς δεν ζητήσαμε περεταίρω περικοπή των δημόσιων δαπανών», υπογράμμισε...

Οι δανειστές «μυρίστηκαν» εκλογές και συζητούν «παράταση» του Μνημονίου


Οι επικεφαλής των "θεσμών" επιστρέφουν στην Αθήνα στις 14 Μαΐου. 
Όσοι κυκλοφορούν, αυτές τις μέρες, στους πολύβουους δρόμους της Ουάσιγκτον και τους δαιδαλώδεις διαδρόμους του μεγάλου κτιρίου στη Λεωφόρο Πενσιλβανίας του DC, έχουν διαπιστώσει ότι ο παλιός γνώριμος των Ελλήνων, ο κ. Πόουλ Τόμσεν είναι πάλι κυρίαρχος του παιχνιδιού...

Capital Economics: Η Ελλάδα θα βγει από το Μνημόνιο με λιτότητα, εποπτεία και ανεπαρκή ανάπτυξη

“Η συνεχιζόμενη – και μετά τη λήξη του Μνημονίου – λιτότητα θα εμποδίσει την Ελλάδα από το να αναπτυχθεί με ισχυρούς ρυθμούς, ενώ αν δεν υπάρξει σημαντικό «κούρεμα» του χρέους κάποια στιγμή, τότε η πιθανότητα μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας θα συνεχίσει να την απειλεί στο μέλλον” 
αναφέρει η Capital Economics, σε έκθεσή της για τις οικονομικές προοπτικές των ευρωπαϊκών χωρών.
Την ώρα που ο Πιερ Μοσκοβισί επαναφέρει το θέμα της μεταμνημονιακής σχέσης μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών, κάνοντας λόγο για...

Δημοσκόπηση: Πολύ κοντά στην αυτοδυναμία η Ν.Δ. – Προηγείται με διψήφιο ποσοστό [κάρτες]

Πολύ κοντά στην αυτοδυναμία βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, η οποία προηγείται με διψήφιο ποσοστό έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Pulse για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, η διαφορά των δύο κομμάτων βρίσκεται στο 10%!
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με την αναγωγή επί των έγκυρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31,5%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 21,5%.
Ακολουθούν...

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Γιατί οι επενδυτές γυρίζουν τη πλάτη στην Ελλάδα


Με αφορμή την εξειδίκευση της πρότασης για ένα θετικό επενδυτικό σοκ στην ελληνική οικονομία, ο ΣΕΒ παράθεσε στοιχεία – τεκμήρια για το γεγονός ότι η χώρα δεν είναι ακόμη σε θέση να καλύψει το επενδυτικό κενό ύψους 100 δισ. που δημιουργήθηκε σωρευτικά την περίοδο 2009-17.

Ειδικότερα, η Ελλάδα..

Νέο «χαστούκι» του ΔΝΤ στην κυβέρνηση: Bλέπει «τρύπα» 1,1 δισ. ευρώ και ρεκόρ χρέους για το 2018 [πίνακες]

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,9% του ΑΕΠ προβλέπει για την Ελλάδα το 2018, το ΔΝΤ, στην έκθεσή του Fiscal Monitor που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την Ουάσιγκτον.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρουσιάζει στη Βοστόνη στους ξένους επενδυτικούς οίκους ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τον στόχο της για πλεόνασμα 3,5%
Η διαφορά (0,6% του ΑΕΠ) ανάμεσα στις δεσμεύσεις και στις προβλέψεις για την χώρα μας, αντιστοιχούν σε «τρύπα» 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ...

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Ισχυρά πρώτη η ΝΔ - Εκτός Βουλής Λεβέντης και ΑΝΕΛ

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της Palmos Analysis/Φωτογραφία: Eurokissi

Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό του Tvxs.

H Nέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 20,8%, έναντι 11,9% του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ακολουθούν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το Κίνημα Αλλαγής με 5,2% και η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 5%. 
Κάτω από το όριο του 3% είναι η Ένωση Κεντρώων (με 1,9%) και οι ΑΝΕΛ (με 1,1%)...

Η Περιστέρα Μπαζιάνα από διοικητική υπάλληλος έγινε καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο - Μ. Δευτέρα, με ΦΕΚ [έγγραφο]

Η Περιστέρα Μπαζιάνα από διοικητική υπάλληλος έγινε καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο -Μ. Δευτέρα, με ΦΕΚ [έγγραφο]Η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα ανήκει πλέον στο Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό του ΕΜΠ, σύμφωνα με ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται πως η κυρία Μπαζιάνα ήταν διοικητική υπάλληλος.
Το ΦΕΚ αναφέρει:

Αντίστροφη μέτρηση για τον Τσίπρα: Την παράταση του Μνημονίου προαναγγέλλει η Τρόικα


«Θολώνει» κι άλλο το αφήγημα της κυβέρνησης περί «καθαρής» εξόδου από τα Μνημόνια.

Ο γερμανικός Τύπος δεν «βλέπει» «καθαρή» έξοδο από τα Μνημόνια για την Ελλάδα τον προσεχή Αύγουστο.
Αντίθετα, προεξοφλεί παράταση του τρέχοντος προγράμματος και αυστηρή επιτήρηση στο μέλλον!
Επικαλούμενη αποκλειστικές πληροφορίες, η Süddeutsche Zeitung γράφει ότι αυτή την περίοδο οι δανειστές της Ελλάδας συζητούν το ενδεχόμενο να παραταθεί για μερικούς μήνες το...

Στον τελικό του Κυπέλλου η ΑΕΚ με εκπληκτικό γκολ του Χριστοδουλόπουλου στις καθυστερήσεις [Videos & Photos]

Η ΑΕΚ θα συμμετάσχει στον 24ο τελικό της ιστορίας της στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς στις 12 Μαΐου 2018 θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, διεκδικώντας το 16ο τρόπαιο στη διοργάνωση.

Το τέρμα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν το μοναδικό της συνάντησης.
Δείτε το εκπληκτικό γκολ του Χριστοδουλόπουλου που χάρισε την πρόκριση στην ΑΕΚ:

Foreign Policy: Ελλάδα και Τουρκία κινούνται αργά προς τον πόλεμο

Ιδιαίτερα επικίνδυνο χαρακτηρίζει το Foreign Policy το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις σχέσεις Ελλάδας–Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, προειδοποιώντας ότι ίσως τελικά η σύγκρουση να καταστεί αναπόφευκτη.

Το δημοσίευμα- με τίτλο «Ελλάδα και Τουρκία κινούνται αργά προς τον πόλεμο»- επισημαίνει ότι ακόμη και σε αυτή την κατάσταση υπάρχει ριψοκίνδυνη ρητορική τόσο από την Αθήνα όσο και από την Άγκυρα.
Το Foreign Office κάνει αναφορά...

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Η πραγματική «έξοδος» της χώρας

«Έτσι λοιπόν και σήμερα, οκτώ χρόνια από τη μέρα που ο ελληνικός λαός άκουγε τα κακά μαντάτα των μνημονίων, φτάνουμε στις μέρες που πλέον αφήνουμε τα δύσκολα πίσω μας, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την οριστική και αμετάκλητη έξοδο, καθαρή όπως ο καθαρός ουρανός του Καστελορίζου, από την εποχή της επιθετικής λιτότητας και της ασφυκτικής επιτροπείας που κόστισε πολύ» 
(Αλέξης Τσίπρας, Καστελόριζο, 17 Απριλίου).

Πρωθυπουργοί υπήρξαν στο παρελθόν καλοί, λιγότερο καλοί και ανεπαρκείς. Οραματιστές ή πραγματιστές, διορατικοί ή κοντόφθαλμοι, εργατικοί ή οκνηροί. 
Όλοι τους όμως κατείχαν τα στοιχειώδη της δουλειάς...

Ποιος αντέχει τόση κανονικότητα;

Αποτέλεσμα εικόνας για ολιγάρχες
Έχουν άδικο όσοι λένε ότι δεν είναι ωραίο να ζεις σε χώρες που δεν έχουν την δομή και την οργάνωσης μιας κανονικής δυτικής χώρας. 
Αυτό που δεν είναι ωραίο είναι να μην έχεις λεφτά. 
Αν είσαι πλούσιος, τότε μια χαρά περνάς. Μέχρι και σκιώδης υπουργός Άμυνας μπορεί κανείς να γίνει. Αρκεί να έχει πολλά χρήματα. Δηλαδή, ισχύ και δύναμη.

Οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι είχαν εντοπίσει από νωρίς το πρόβλημα

Αυξάνονται οι πιθανότητες να αποδράσει το Φθινόπωρο

Παραφράζοντας τον ποιητή, θα λέγαμε ότι η εποχή του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τελειώσει με πάταγο. 
Με έναν ανεπαίσθητο λυγμό τη βραδιά των εκλογών, καθώς η ήττα θα φανεί ως λογική, φυσική και αυτονόητη κατάληξη στην πορεία της φθοράς της.

Το ΔΝΤ κατέβασε τον πήχη της ανάπτυξης για το 2018 στο 2% από το 2,6% που ήταν η πρόβλεψή του το Φθινόπωρο και 2,3% που είναι η πρόβλεψη...

Μοιραίος και Αδίστακτος: Ήγγικεν η ώρα της νέας απάτης του Αλέξη Τσίπρα

Στο λαϊκιστικό λεξιλόγιο των Συριζανέλ η λέξη απάτη έχει βαπτιστεί «επικοινωνιακή και προεκλογική τακτική»

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος μπορεί να έχει μαρξιστική κουλτούρα και να επηρεάζεται από διάφορες πτυχές της, πλην όμως ούτε ανόητος είναι, ούτε καιροσκόπος, αλλά ούτε και ανεύθυνος σε αυτά που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας.
Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου...

Φυτώρια κάνναβης σε επτά βίλες της Αττικής [Video & Photos]

Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα ναρκωτικών εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής...

ΦΙΑΣΚΟ και με τη… βούλα η υπόθεση Novartis: Η δικογραφία επιστρέφει στη Δικαιοσύνη

Κατέρρευσε η σκευωρία της Novartis, καθώς η δικογραφία επιστρέφει στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας, με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, 
«η Επιτροπή δέχεται ότι δεν έχει η ίδια η Βουλή δεν έχει αρμοδιότητα να διώξει πράξεις δωροληψίας -δωροδοκίας και πράξεις νομιμοποίησης  παράνομων εσόδων από εγκληματικές ενέργειες που φέρονται ότι τελέστηκαν από τους εμπλεκόμενους. Ως εκ τούτου η επιτροπή αναγνωρίζει...

Το πιο σκληρό άρθρο που γράφηκε ποτέ για τον Τσίπρα - Διαβάστε τι έγραψε η Frankfurter Allgemeine

Το πιο σκληρό άρθρο που γράφηκε ποτέ για τον Τσίπρα -Διαβάστε τι έγραψε η Frankfurter Allgemeine«Τίποτα δεν είναι καλό στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καυχιέται για τις μεταρρυθμίσεις του. Στην πραγματικότητα, κυβερνά σε ένα σύστημα διαφθοράς και κακής οικονομικής διαχείρισης» επισημαίνεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Τίτλος του άρθρου που υπογράφει ο Richard Fraunberger είναι «Η μιζέρια των Ελλήνων»...

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Τα «γαλάζια» χρίσματα και το «όχι» Μητσοτάκη στην απλή αναλογική

Μπορεί η διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών να απέχει χρονικά, αφού το υπουργείο Εσωτερικών τις προγραμματίζει για το φθινόπωρο του 2019, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η επικράτηση στις επερχόμενες εκλογές περιφερειαρχών και δημάρχων είναι ένα κεφάλαιο που λείπει από τον σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι συζητήσεις ανάμεσα σε στελέχη της Πειραιώς, έστω και σε ανεπίσημο επίπεδο, έχουν ήδη αρχίσει με θέμα τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στόχος η ανεύρεση των πιο ικανών υποψηφίων, χωρίς απαραίτητα αυτοί να έχουν ένα στενά κομματικό παρελθόν. 
Παρότι ο πρόεδρος της ΝΔ πιστεύει πως...

Μητσοτάκης: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 δεν θα γίνουν με απλή αναλογική

Μητσοτάκης:  Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 δεν θα γίνουν με απλή αναλογικήΕπίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως «εργαλειοποιεί και την αυτοδιοίκηση αλλάζοντας το εκλογικό σύστημα, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει χάος για να περιορίσει τις εντυπώσεις από την επερχόμενη συντριπτική ήττα της» εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 δεν θα γίνουν με απλή αναλογική.

Σε δήλωσή του...

Ο Γιλντιρίμ κατέβασε την Ελληνική σημαία κι εμείς το άγαλμα του Τρούμαν


Εγιναν viral οι αριστεροί διαδηλωτές που πήγαν να γκρεμίσουν το άγαλμα Τρούμαν  [εικόνες]
Η χθεσινή ημέρα ήταν γεμάτη γεγονότα που μαρτυρούν την κατάντια μας. 
Κάθε φορά που πιστεύουμε πως «πιάσαμε πάτο», κάτι συμβαίνει και μας διαψεύδει.
Υπάρχει κι άλλος πάτος. Πιο βαθύς.
Στην υπόθεση με τις σημαίες που ισχυρίζονται πως ύψωσαν νεαροί σε βραχονησίδες, κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς τι έγινε, αν έγινε και πώς έγινε...

ΑΦΙΕΡΩΜΑ-«φωτιά»: Η Frankfurter Allgemeine «τεμαχίζει» τον πολιτικό απατεώνα Τσίπρα

«Τίποτα δεν είναι καλό στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καυχιέται για τις μεταρρυθμίσεις του. Στην πραγματικότητα κυβερνά σε ένα σύστημα διαφθοράς και κακής οικονομικής διαχείρισης»

επισημαίνεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
Τίτλος του άρθρου που υπογράφει ο Richard Fraunberger είναι 
«η μιζέρια των Ελλήνων».
Ο συντάκτης του άρθρου στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine αναφέρεται στο «1984» του Όργουελ και κατηγορεί τον Αλέξη...

«Χαστούκι» στο αφήγημα Τσίπρα περι «καθαρής» εξόδου από τον Fitch

«Θολώνει» το αφήγημα της κυβέρνησης για «καθαρή» έξοδο από τα Μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο.

Η Ελλάδα θα βγει από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, ωστόσο αυτό θα γίνει όχι με μία «καθαρή» έξοδο αλλά με μία «υβριδική καθαρή» έξοδο, η οποία μάλιστα θα συνοδεύεται από πολύ αυστηρές δεσμεύσεις εφαρμογής συγκεκριμένων πολιτικών, αναφέρει ο Fitch.
Ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει ότι...

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Όλα για την έδρα


Ο Αριστείδης Φωκάς γεννήθηκε το 1971 στην Θεσσαλονίκη. 
Όπως αναφέρει το βιογραφικό του είναι παντρεμένος με δύο παιδιά, βιοτέχνης επίπλων, μιλάει αγγλικά, είναι μέλος ποντιακών συλλόγων και του «σωματείου αγάπης και προσφοράς Γέροντας Παΐσιος.
Ο Αριστείδης Φωκάς δικαιούτο να είναι αγαπητός στην οικογένεια του, γνωστός στα μέλη του «σωματείου αγάπης και προσφοράς γέροντας Παΐσιος» και μια μέρα να αφήσει στα δύο παιδιά του την βιοτεχνία των επίπλων που ο ίδιος και ο αδελφός του κληρονόμησαν από τον πατέρα τους. Η κρίσης όμως που πανικόβαλε τον ελληνικό λαό έκανε τον Αριστείδη Φωκά βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων στην Β’ Θεσσαλονίκης. Και ο Αριστείδης Φωκάς ξέρει ότι τέτοιες ευκαιρίες δεν ξαναδίνονται. Για να κρατήσει την θέση στην Βουλή είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα...

Αυτό δεν είναι παζάρι. Είναι ληστεία!

Σχετική εικόνα
Δεν ξέρω τι άλλο θέλουν οι Γερμανοί. 
Αν θέλουν το Σκοπιανό, αν θέλουν να πάρουν καμιά δουλειά στην Ελλάδα ή να καθιερωθεί η Γερμανική ως δεύτερη επίσημη γλώσσα. 
Θυμάμαι, πάντως, μία τροϊκανή που είχε χαλάσει τον κόσμο για 60 δημοσίους υπαλλήλους! Τώρα συνυπογράφουν τις χιλιάδες προσλήψεις Τσίπρα. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αν η χώρα θέλει να ξεφύγει…

Εντυπωσιακά βίντεο των δυνάμεων αυτοάμυνας στην Κω και την Χίο

Εντυπωσιακό βίντεο των δυνάμεων αυτοάμυνας της Κω

Μια εντυπωσιακή επίδειξη των δυνατοτήτων των δυνάμεων αυτοάμυνας στο νήσο Κω, καταγεγραμμένες σε ένα σύντομο αλλά περιεκτικό βίντεο.

Προσέξτε την γωνία της κάννης των α/κ πυροβόλων Μ109Α3G για την εκμετάλλευση του μέγιστου βεληνεκούς και την παροχή πυρών υποστήριξης σε γειτονικά νησιά ή την εμπλοκή εχθρικών δυνάμεων στη μικρασιατική ακτή:

Πολίτες ύψωσαν την ελληνική σημαία στη νησίδα Ανθρωποφάς στα Δωδεκάνησα που η Άγκυρα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία!

Πολίτες ύψωσαν την ελληνική σημαία στη νησίδα Ανθρωποφάς στα Δωδεκάνησα που η Αγκυρα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία!

Την ελληνική σημαία ύψωσαν στη νησίδα Μικρός Ανθρωποφάς η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων και της οποία η ελληνική κυριαρχία αμφισβητείται από την Αγκυρα, βάσει των όσων απάντησε στην τουρκική Βουλή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου, τρεις Ελληνες από τους Φούρνους Κορσεών.

Περιελήφθη στην λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με 25 νησιά και 127...

Amber Alert για τον… εξαφανισμένο Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μη χαλάσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Πάσχα και να μην παραστεί στην κηδεία του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, παρά τις αρχικές διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου περί του αντιθέτου.

Με την πολιτεία να έχει κηρύξει τριήμερο Εθνικό πένθος για τον άδικο χαμό, ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν πήγε και εκπροσωπήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δείχνοντας, για μια ακόμη φορά, πως στα δύσκολα είναι εξαφανισμένος...

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Η νέα «αυτοκρατορία του τρόμου».

Αποτέλεσμα εικόνας για αυτοκρατορία του τρόμου

Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται πάντα ως φάρσα, ιδιαίτερα η ιστορία μιας τραγωδίας. 

Πολλές φορές επαναλαμβάνεται πάλι σαν τραγωδία με πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις. Ιδιαίτερα όταν οι συγκυρίες και οι πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες έχουν παραδώσει τα κλειδιά της εξουσίας σε μέτριους ηγέτες.
Σχεδόν έναν αιώνα μετά την άνοδο των Ναζί στην εξουσία, τα σημάδια δημιουργίας των προϋποθέσεων που θα μπορούσαν να...

Τόση μικροψυχία, τόση κακία, τόση ανοησία;


Κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα περίμενε πως ο θάνατος ενός παλικαριού 34 χρόνων, που εκτελούσε το καθήκον του προς την πατρίδα, θα γινόταν η αφορμή για ειρωνικά, απαξιωτικά και βλακώδη σχόλια.
Κανένας νουνεχής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως στην ψυχή, δυστυχώς, πολλών ανθρώπων κρύβεται τόση κακία, τόσο μίσος και τόση ανοησία.
Θεωρώ προσβλητικό για την μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου να αποδείξω πως δεν επρόκειτο για «εργατικό ατύχημα». Κάτι τέτοιο θα υποτιμούσε και την νοημοσύνη των...

ΝΕΟ ΣΟΚ: Η υπερφορολόγηση «φούντωσε» τη φοροδιαφυγή ενώ πάτωσαν τα έσοδα για το Δημόσιο

Χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες αναγκάστηκαν να κλείσουν τις ατομικές τους επιχειρήσεις ή να συμπράξουν με άλλους για να περιορίσουν τα λειτουργικά τους έξοδα και τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο και τα Ταμεία.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις σημαντικές φορολογικές επιβαρύνσεις που σε συνδυασμό με υψηλές ασφαλιστικές εισφορές δημιουργούν… εκρηκτικό κλίμα.
Στελέχη της φορολογικής διοίκησης εκτιμούν πως έχει αυξηθεί η φοροδιαφυγή από τους επαγγελματίες, με προφανή στόχο να...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο - Ένας συγκινητικός επικήδειος [φωτο & βίντεο]


Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον ήρωα σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο που «έπεσε» την ώρα του καθήκοντος υπερασπιζόμενος την εθνική κυριαρχία μας στο Αιγαίο.

Θυμίζουμε πως το αεροσκάφος του, ένα Mirage 2000-5, κατέπεσε εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, με τα αίτια της τραγωδίας να διερευνώνται.
Η τελευταία πράξη στο δράμα που συγκλόνισε το πανελλήνιο παίχθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του πιλότου της Π.Α., στο Μορφοβούνι Καρδίτσας...

Έκθεση της Κομισιόν: Η Τουρκία έχει απομακρυνθεί από την ΕΕ - Δεν θα προχωρήσει η ένταξη


Ταγίπ Ερντογάν /Φωτογραφία: ΑΡ«Παρεμπόδιση του κράτους δικαίου, της ελευθερίας έκφρασης και της ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας - η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει ότι η Τουρκία έχει απομακρυνθεί από την ΕΕ» γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt επικαλούμενη έκθεση της Κομισιόν που έχεις τη διάθεσή της και η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Σημειώνεται «σοβαρή υποτροπή στους τομείς της δικαιοσύνης, των θεμελιωδών δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης» αναφέρεται σε νέα έκθεση...