Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Το κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ με τον ΕΝΦΙΑ και πώς η ΝΔ θα τον μειώσει

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ο ΕΝΦΙΑ υπήρξε ένα από τα θέματα που κόστισαν εκλογικά στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Η τότε αξιωματική αντιπολίτευση, στο πλαίσιο της γνωστής τακτικής της κατάργησης του μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο είχε υποσχεθεί την κατάργησή του. 
Ο σημερινός πρωθυπουργός μάλιστα το είχε ο ίδιος ξεκαθαρίσει. «Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος άδικος, δεν διορθώνεται, καταργείται», είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας...

Η Κυβέρνηση ροκανίζει τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας

Ένα αναπτυξιακό σχέδιο δεν μπορεί να είναι ενδεδυμένο με το μανδύα «φιλολαϊκών πολιτικών», και κάθε είδους παροχών, παρά να δίνει έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, σημειώνει στο Liberal o Πάνος Τσακλόγλου, με αφορμή τις αντιδράσεις που φαίνεται ότι συναντά από τους δανειστές το «ελληνικό μνημόνιο».

Εύλογες ενστάσεις, όπως τις χαρακτηρίζει, ο συντονιστής της ομάδας που είχε επεξεργασθεί και παρουσιάσει το 2014 στην τρόικα το αντίστοιχο σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά, το οποίο και είχε γίνει δεκτό με ευμενέστατα σχόλια από τα ευρωπαϊκά όργανα. Και αυτό καθώς όπως εξηγεί, εκείνο το σχέδιο...

Η Τουρκία με επιστολή στον ΟΗΕ αμφισβητεί πλήρως την «Υφαλοκρηπίδα Ελλάδας και Κύπρου»

Σε πλήρη αμφισβήτηση της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας και του δικαιώματος του Καστελόριζου σε θαλάσσιες ζώνες προχώρησε η Τουρκία με επιστολή της στον Γ.Γ. του ΟΗΕ, αντιδρώντας στην κατάθεση στο διεθνή οργανισμό του Κοινού Ανακοινωθέντος της Τριμερούς Ελλάδας – Κύπρου - Αιγύπτου.
Η επιστολή αυτή επιχειρεί να λειτουργήσει ως προειδοποίηση και για το Κάιρο, καθώς η Άγκυρα δεν κρύβει...

Σμηναγός Μπαλταδώρος: Σήμερα η τελευταία «πτήση» στη γενέτειρά του [εικόνες & βίντεο]

Σμηναγός Μπαλταδώρος: Σήμερα η τελευταία «πτήση» στη γενέτειρά του [εικόνες & βίντεο]Μια οικογένεια, ένα ολόκληρο χωριό, μια χώρα, βυθίστηκε στο πένθος από τον χαμό του κυβερνήτη Γιώργου Μπαλταδώρου, του μοιραίου Mirage 2000-5, το οποίο συνετρίβη ανοιχτά της Σκύρου.

Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχθεί το πρωί, στην γενέτειρά του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας.
Τραγική φιγούρα η σύζυγος του σμηναγού, η οποία είχε μιλήσει μαζί του πριν απογειωθεί για τη μοιραία πτήση.
«Σ' αγαπάμε, να προσέχεις. Ο Θεός μαζί σου», ήταν τα τελευταία λόγια που άκουσε...

Οι παγκόσμιοι σερίφηδες ετοιμάζονται για νέο αίμα

Οι αρμάδες του θανάτου μαζεύονται στην ανατολική Μεσόγειο,  σε μα νέα έκδοση της πολιτικής των κανονιοφόρων, σαν μια πτυχή της νέας αποικιοκρατίας. 
Ο κόσμος παραπαίει, εξαπλώνεται διπλωματικός πυρετός σε Δύση και Ανατολή, όλοι διαβουλεύονται με όλους - παρασκηνιακώς ή δημοσίως. 

Και μόνο η φωνή της Ελλάδας, ως άμεσα γειτνιάζουσας, δεν ακούγεται. 
Η Ελλάδα αρκέστηκε σε...

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στους δανειστές: «Δε μας δεσμεύει το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης»

Εκ νέου μήνυμα προς τους θεσμούς έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την μέρα μάλιστα που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. 
Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δε δεσμεύεται από το αναπτυξιακό σχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση στους δανειστές, το οποίο, όπως ο ίδιος σημείωσε συντάχθηκε εν κρυπτώ...

Ο.Ν.Ε. Ο δρόμος προς την καταστροφή.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο.Ν.Ε. σημιτης
Μετά την κατάργηση (1971) του συστήματος σταθερών ισοτιμιών (Bretton Woods) η πορεία που ακολούθησε η δραχμή μέχρι την κατάργησή της (2001) απεικονίζει την πορεία της οικονομίας. 
Από το 1971 (1$=30 δρχ.) μέχρι το 1980 (1$= 42 δρχ.) η ισοτιμία είχε διολισθήσει κατά 30%. 
Αυτή η πτώση απεικόνιζε την απώλεια ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας. 
Το 1990 η ισοτιμία διαμορφώθηκε σε 1$=158 δρχ. ως αποτέλεσμα τόσο της συνεχούς διολίσθησης όσο και των δύο υποτιμήσεων - 1983 (15,5%) και 1985 (15%) – οι οποίες έγιναν σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί το έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών και να αποφευχθεί η χρεωκοπία...

AΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ θολωτός τάφος που αποδεικνύει την ύπαρξη του ελληνικού Βασιλείου του Βοσπόρου!

Κατά την ανασκαφή ενός τύμβου στην Κριμαία, βρέθηκε θολωτός τάφος που προσδιορίζεται ότι ήταν της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου και περίπου 50 χρόνια μετέπειτα αυτού, ο οποίος ανήκε στην περίοδο του ελληνικού Βασιλείου του Βοσπόρου σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Ρωσικού Ινστιτούτου Αρχαιολογίας (РАН).

«Αυτό το ανάχωμα αναγέρθηκε το δεύτερο μισό του 4ου αιώνα π.Χ. την περίοδο του ελληνικού Βασιλείου του Βοσπόρου, στο οποίο...

Η σημαία στο μπαλκόνι του σπιτιού του Γιώργου Μπαλταδώρου - O αντιπτέραρχος ε.α. Παναγιώτης Μανούσος μιλά για την τραγωδία [Βίντεο]

Η σημαία στο μπαλκόνι του σπιτιού του Γιώργου Μπαλταδώρου -Φωτογραφία: Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Παναγιώτης Μανούσος, αντιπτέραρχος ε.α και Επίτιμος Αρχηγός Αρχηγείου τακτικής Αεροπορίας, μιλά για το τραγικό δυστύχημα στην Σκύρο, αλλά και για τις ευθύνες που πρέπει να αναλάβει η πολιτεία για την οικογένεια του ήρωα Γιώργου Μπαλταδώρου...

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Ποια είναι τα πιο «βρώμικα» φρούτα και λαχανικά και ποια τα πιο «καθαρά»

Στη δημοσιότητα η λίστα με τα πιο βρώμικα φρούτα. Φωτογραφία: Pexels

Για άλλη μία φορά, οι φράουλες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των 12 «πιο βρώμικων» φρούτων και λαχανικών, σύμφωνα με την Ομάδα Εργασίας για το Περιβάλλον.

Κάθε χρόνο, από το 2004, ο οργανισμός -μια μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση – ταξινομεί την μόλυνση με φυτοφάρμακα σε 47 δημοφιλή φρούτα και λαχανικά...

Χυδαίες επιθέσεις από ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ κατά του νεκρού Έλληνα πιλότου


Φωτογραφία του Margaritis Tzimas.
Ένα μπαράζ χυδαίων επιθέσεων κατά του έλληνα πιλότου που έχασε χθες τη ζωή του έχοντας ολοκληρώσει μια ακόμη αποστολή στο Αιγαίο, προκειμένου να φυλάξει τα σύνορα (που δυστυχώς για κάποιους υπάρχουν) εξαπέλυσαν χθες γνωστά ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ.
Μέσω facebook και twitter έδειξαν για μια ακόμη φορά το πραγματικό τους πρόσωπο, όπως άλλωστε και στο παρελθόν κατ' επανάληψη έχουν κάνει, μη διστάζοντας να κάνουν ακόμη και ...σεξιστικά σχόλια σε βάρος της χήρας του νεκρού πιλότου...

1924-2018: 94 χρόνια δόξας, τιμής και μεγαλείου [vids]

Σαν σήμερα το 1924, μία χούφτα ανθρώπων αποφάσιζε την ίδρυση της Αθλητικής Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως με έμβλημα τον Δικέφαλο Αετό και χρώματα το κίτρινο και μαύρο.

Η Μεγάλη Κυρία του ελληνικού αθλητισμού γίνεται 94 ετών! 
Σαν σήμερα το 1924, την ώρα που στη χώρα διεξαγόταν δημοψήφισμα για το πολίτευμα, μία χούφτα ανθρώπων αποφάσιζε την ίδρυση της Αθλητικής Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως με έμβλημα τον Δικέφαλο Αετό και χρώματα το κίτρινο και μαύρο.
Του συλλόγου που στόχος του ήταν να «στεγάσει» τους Κωνσταντινουπολίτες και Μικρασιάτες αθλητές της Αθήνας. 
Της ομάδος που έμελλε να γίνει πανελλήνιο σύμβολο και να αποκτήσει διεθνή αναγνώριση, κυρίως με τις επιτυχίες της στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Όμως...

Μητσοτάκης: Τιμούμε ως ήρωα τον Σμηναγό μας Γιώργο Μπαλταδώρο [Video]

Δήλωση για τον θάνατο του πιλότου του Mirage 2000-5, που κατέπεσε σήμερα στα ανοιχτά της Σκύρου έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι 

«του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του».
Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Πτώση Μιράζ: Τα αναπάντητα ερωτήματα της τραγωδίας - Τι οδήγησε στον θάνατο τον σμηναγό

Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος έχασε την ζωή του σήμεραΌλο το δραματικό χρονικό της τραγωδίας
Καλές καιρικές συνθήκες αλλά επικρατούσε χαμηλή ορατότητα λόγω υγρασίας
Vertigo ή ξαφνική βλάβη;
Ο δεύτερος πιλότος ανέφερε: «Ο νούμερο 1 συνετρίβη στη θάλασσα, δεν είδα να ανοίγει αλεξίπτωτο»...

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Να θυμηθούμε τι πραγματικά συνέβη στην Κύπρο

Η Τουρκία δεν θα διστάσει να μας σύρει σε μία περιπέτεια, εφόσον εμείς την πείσουμε ότι είμαστε υπερβολικά αδύναμοι και ανόητοι. 

Να μην ξεχνάμε πως χάθηκε η μισή Κύπρος. Όταν υπερατλαντικοί «σύμμαχοι» της χούντας έδιναν διαβεβαιώσεις ότι στήριζαν τον Ιωαννίδη. 
Η Ελλάδα μπορεί να ηττηθεί μόνο αν δώσει την ευκαιρία που αναζητά η Τουρκία...

Ο Κώστας Μπακογιάννης και ο καπετάν-Ερμής


Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Κώστας Μπακογιάννης και ο καπετάν-ΕρμήςΕίναι γεγονός πως ένα κομμάτι του φιλελεύθερου χώρου αρέσκεται να δηλώνει πως «τιμά την Αριστερά και τους αγώνες της». 
Προφανώς, όσοι το υποστηρίζουν το κάνουν είτε από άγνοια της Ιστορίας είτε από ιδεολογική σύγχυση.
Υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία που την αποτελούν όλοι όσοι αισθάνονται άσχημα που δεν είναι Αριστεροί.
Προχθές ο Κώστας Μπακογιάννης τιμώντας την μνήμη του καπετάν–Ερμή δήλωσε πως...

Ποιος ο ρόλος της Ελλάδας σε ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η εμπλοκή της Ελλάδας μέσω της βάσης της Σούδας σε περίπτωση που η Δύση αποφασίσει να εξαπολύσει επίθεση στο καθεστώς Άσαντ στη Συρία όπως απείλησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το skai.gr, πέρα από τις διευκολύνσεις προς το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ με πυρομαχικά, καύσιμα και παροχή συντήρησης στα ηλεκτρονικά και μηχανικά συστήματα, η βάση της Σούδας διαθέτει αεροδρόμιο από το οποίο μπορούν να επιχειρούν...

Πώς μπορεί η Δύση να «χτυπήσει» στη Συρία - Οι πιθανοί στόχοι και οι κίνδυνοι

Πύραυλος εκτοξεύεται από το αμερικανικό καταδρομικό USS Porter (Φωτογραφία: AP/ Ford Williams)Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ανοιχτά ότι οι αμερικανικοί πύραυλοι θα πλήξουν τη Συρία. 

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Τερέζα Μέι φαίνονται έτοιμοι να μετάσχουν σε μια τέτοια επιχείρηση. 

Πώς θα γίνει όμως το χτύπημα;

Έπειτα από τις ραγδαίες εξελίξεις, με τις δυνάμεις της Δύσης να μιλούν ανοιχτά για απάντηση στο καθεστώς Ασαντ έπειτα από τη νέα επίθεση με χημικά όπλα...

Εξελίξεις: Βρετανικά υποβρύχια βρίσκονται σε απόσταση βολής από τη Συρία

Φωτογραφία αρχείου: APΒρετανικά υποβρύχια έχουν προωθηθεί σε απόσταση βολής από την Συρία αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ.

Για την ακρίβεια τα βρετανικά υποβρύχια έχουν προωθηθεί σε σημείο, όπου η Συρία είναι εντός της εμβέλειας των πυραυλικών τους συστημάτων όπως αναφέρει η Telegraph κατόπιν εντολής της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι διέταξε βρετανικά υποβρύχια να κινηθούν...

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Η κυβέρνηση Καραμανλή πέρασε διά πυρός και σιδήρου κληροδοτώντας σε εμάς μια πολύτιμη παρακαταθήκη..

Υπάρχει ο μύθος ότι η ενεργειακή πολιτική Καραμανλή ήταν φιλορωσική και αντιαμερικανική.

Δεν υπάρχει τίποτε πιο ανακριβές από αυτό.

Είναι άλλο πράγμα να εκλαμβάνει κανείς μια πολιτική ως αντιαμερικανική και άλλο το να είναι.

Στην πραγματικότητα , η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν υποχρεωμένη να αναζητήσει και άλλους ενεργειακούς διαδρόμους εναλλακτικούς από τον αζέρικο-τουρκικό που της πρότειναν ως μόνη επιλογή οι ΗΠΑ . 

Φαντάζεται κανείς την Ελλάδα ενεργειακά εξαρτημένη από έναν αγωγό που θα διερχόταν μόνο από την Τουρκία ; ...

Μαζέψτε τον Μαυρίδη! Stop!


Αποτέλεσμα εικόνας για σαρακατσανοι
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσάνων διαμαρτύρεται με έντονο τρόπο για άρθρο του Θανάση Μαυρίδη και ζητά από τον … διαχειριστή του liberal.gr να τον… βάλει στην θέση του. 
Ο τίτλος της επιστολής της Ομοσπονδίας έχει τίτλο: 
«Οι Έλληνες Σαρακατσαναίοι είναι με τις πιο βαθιές ρίζες Έλληνες». 
Δημοσιεύουμε ολόκληρη την επιστολή διαμαρτίας της Ομοσπονδίας, που έχει για πρόεδρο τον κ. Γιώργο Μουτσιάνα και στην συνέχεια την απάντηση του αρθρογράφου...

Τα παιδιά θέλουν πόλεμο!

Στον Έβρο έψαχναν στο χιόνι τα ίχνη από τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την απαγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Χτες ήσαν απόλυτα βέβαιοι ότι υπήρξε τουρκικό ελικόπτερο που πετούσε πάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων στην Ρω! 

Ευτυχώς που οι δημοσιογράφοι δεν αποφασίζουν για το μέλλον του κόσμου! Ή αποφασίζουν; Σίγουρα, πάντως, επηρεάζουν.

Το πρωί ξυπνήσαμε με πόλεμο και το μεσημέρι με έντονα ερωτήματα για το τι πραγματικά συνέβη...

Το Μαξίμου παρέκαμψε τον Πάνο Καμμένο με ενδιάμεσους τους Φώτη Κουβέλη και ΑΓΕΕΘΑ

Η χθεσινή ημέρα ήρθε να προστεθεί στα επεισόδια που συνθέτουν το σίριαλ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της απουσίας κοινής γραμμής στα Εθνικά Θέματα, ενώ ταυτοχρόνως εντείνει την ανησυχία επιβεβαιώνοντας, για μια ακόμη φορά, όλους όσοι υποστηρίζουν πως μοναδικός συνδετικός κρίκος των δύο εταίρων είναι η καρέκλα της εξουσίας.
Το επεισόδιο που η πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιχείρησε να παρουσιάσει ως «θερμό» προκειμένου να αναδείξει τη σκληρή στάση του Πάνου Καμμένου έναντι της, πράγματι διαρκώς αυξανόμενης, τουρκικής προκλητικότητας γύρισε μπούμερανγκ για τους δύο εταίρους...

Πολιτική εθνικής ασφάλειας με... non paper δε γίνεται

Στις δύσκολες στιγμές απαιτείται ψυχραιμία, σύνεση και κυρίως επιλογές μακριά από μικροκομματικά παιχνίδια και επιδιώξεις.
Όσο η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται και ο κίνδυνος ενός ατυχήματος στο Αιγαίο αυξάνει, τόσο οι χειρισμοί στο πολιτικό πεδίο χρειάζονται στιβαρότητα και αποφασιστικότητα.
Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά και το περιστατικό στη Ρω, η απαιτούμενη υπευθυνότητα λείπει από το Μέγαρο Μαξίμου, σε αυτή την τόσο κρίσιμη χρονική συγκυρία, με τα φαινόμενα ενδοκυβερνητικής ασυνεννοησίας να μην μπορούν να κρυφτούν...

Εξελίξεις: Οι ΗΠΑ στέλνουν κι άλλο αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο - Αντιτορπιλικά και καταδρομικό

Εξελίξεις: Οι ΗΠΑ στέλνουν κι άλλο αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο -Αντιτορπιλικά και καταδρομικό

Τη στιγμή που έχει ανέβει ξανά το θερμόμετρο μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας για την κρίση στη Συρία, οι ΗΠΑ στέλνουν στη Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman», μαζί με άλλα επτά πολεμικά πλοία.

Το αεροπλανοφόρο σαλπάρει για τη Μεσόγειο την Τετάρτη και ανοιχτά της Συρίας θα βρει το αντιτορπιλικό «USS Donald Cook». 
Τα αντιτορπιλικά «USS Arleigh Burke», «USS Bulkeley», «USS Forrest Sherman» και...

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Έτοιμος να αποδράσει ο Τσίπρας; Εκλογικός Συναγερμός από τον Κυριάκο

Παρά τα όσα επισήμως και μόνιμα διακηρύττουν τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και μέλη της Κυβέρνησης, η ξεκάθαρη εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει στη διενέργεια εθνικών εκλογών μέσα στο 2018, μία κυρίαρχη άποψη που υπάρχει και στη ΝΔ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του στην κατάλληλη προετοιμασία του κομματικού μηχανισμού, ώστε οι όποιες εξελίξεις να μην το βρουν απροετοίμαστο.
Στην Πειραιώς μάλιστα δεν αποκλείουν ακόμα και το σενάριο ενός άμεσου εκλογικού αιφνιδιασμού...

Είναι συνυπεύθυνοι για ό,τι γίνεται

Αναφέρομαι στα ελάχιστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που, κάποιοι αριστερούληδες προξενητάδες, προσπαθούν να τα εμφανίσουν πως κινούνται προς την σοσιαλδημοκρατική κατεύθυνση.
Αρχικά, είναι γνωστό πως αυτοί αποτελούν αμελητέο μέγεθος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ουσιαστικά εκπροσωπούν τους εαυτούς τους και τίποτα περισσότερο.
Όμως αυτός ο διαχωρισμός τους από τον σωρό των Συριζαίων εξυπηρετεί αυτούς που υποστηρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετακινείται, σταδιακά, προς πιο μετριοπαθείς θέσεις. Ως εκ τούτου, η συνεργασία μαζί του βρίσκεται μέσα στην λογική των εξελίξεων...

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν διώχνει τον Πάνο Καμμένο;

Πόση ζημιά έχει προκαλέσει στη χώρα η παρουσία του Πάνου Καμμένου στο υπουργείο Άμυνας; 
Είναι ένα από εκείνα τα ερωτήματα που μπορούν να απαντηθούν άμεσα:
Τεράστια! 
Κι όχι μόνο στο υπουργείο Άμυνας. Ακόμη ηχούν στα αφτιά μας οι δηλώσεις Γιούνκερ, ότι ο ίδιος έχει συνεργαστεί με ακροδεξιούς πολιτικούς αναφέροντας ως παράδειγμα τον συνέταιρο του κ. Τσίπρα.

Ο κ. Καμμένος βρίσκεται ήδη τρία χρόνια στο υπουργείο Άμυνας. Είναι αρκετός χρόνος για...

Ζητείται αναπτυξιακό σχέδιο

Ζητείται αναπτυξιακό σχέδιο
Του Παναγιώτη Λιαργκόβα*
Στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, θα πρέπει να μπουν στη θέση τους και να δέσουν διάφορα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν τους όρους εξόδου της χώρας από το τρίτο μνημόνιο, τον Αύγουστο του 2018. 
Το ένα κομμάτι του παζλ θα είναι η 4η αξιολόγηση. 
Το δεύτερο είναι το χρέος. 
Το τρίτο, είναι η μέθοδος της εξόδου. 
Και το 4ο κομμάτι  του παζλ είναι...

Ο Μητσοτάκης αποκάλυψε το διακύβευμα των εκλογών, σε ετοιμότητα η ΝΔ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, καθώς η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως μέσα στο 2018 ο πρωθυπουργός, παρά τα όσα επισήμως διακηρύττει, θα προχωρήσει στη διενεργειά τους.
Αυτή είναι η άποψη που κυριαρχεί στην ΝΔ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του στην κατάλληλη προετοιμασία του...

Deutsche Welle: Βίκτορ Όρμπαν, ο επικεφαλής της ανυπάκουης ανατολικής Ευρώπης

Οι Ούγγροι χάρισαν στον Βίκτορ Όρμπαν μια ακόμη θητεία. Ένα αγκάθι στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο δημοκρατικά νομιμοποιημένος αυταρχικός τρόπος διακυβέρνησης θα βρει όμως κι άλλους μιμητές, εκτιμά ο Φόλκερ Βάγκενερ από την Deutsche Welle.
Τι κοινό έχουν η Άγκελα Μέρκελ και ο Βίκτορ Όρμπαν
Ένα πράγμα μόνο. Και οι δύο ξεκινούν μια τέταρτη θητεία. Τίποτα άλλο δεν τους ενώνει.
Αλλά ο Βίκτορ Όρμπαν έχει ένα πλεονέκτημα έναντι της Μέρκελ. Μπορεί να κυβερνήσει...

Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν πέφτει στην παγίδα Τσίπρα – Νέες περιοδείες με καινοτομίες

Την ώρα που η τοξικότητα στο πολιτικό σκηνικό λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει πως έχει πάρει μία στρατηγικού χαρακτήρα απόφαση.
Να μην πέσει στην παγίδα της όξυνσης και της σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να εστιάσει στο θετικό λόγο και στη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων. 

Με άλλα λόγια δεν πρόκειται να μπει στο παιχνίδι μιας πολιτικής νοοτροπίας περασμένων δεκαετιών...

Αποικία χρέους για πάντα η Ελλάδα

Αποικία χρέους για πάντα η Ελλάδα
Σε μια μόνιμη αποικία χρέους μετατρέπει την Ελλάδα η κυβέρνηση, κάνοντας αυτό που κατήγγειλε κάποτε ως αντιπολίτευση.
Σήμερα η γεμάτη αντιφάσεις και βασανιστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την προσαρμογή, επισφραγίζει μέσα από την περίφημη πρόταση που συνδέει την ελάφρυνση του χρέους με την ανάπτυξη της οικονομίας, ότι ετοιμάζεται να δεχθεί αυτό που η ίδια κάποτε κατηγορούσε.
Στην ουσία η περίφημη γαλλική πρόταση δεν είναι παρά ένα πείραμα...

Στήνουν παγίδα στην αντιπολίτευση με το Σκοπιανό, ενώ κινδυνεύει να πέσει η χώρα σε παγίδα


Άλλαξε το τροπάρι γιατί δεν βολεύουν οι καιροί. 
Το εμείς ή αυτοί, έγινε και εμείς και αυτοί (για να κρατήσουμε την εξουσία). 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στο Έθνος ερωτάται εάν στην παρούσα Βουλή μπορεί να συγκροτηθεί ένα «ευρύτερο προοδευτικό μέτωπο 180 βουλευτών». 
Απαντάει ότι σε επί μέρους θέματα δικαιωμάτων ή...

Ελληνικό Μάρμαρο: Ένας Αναπτυξιακός τομέας με Α κεφαλαίο! (Ι)

Σε αντίθεση με την συρρίκνωση της εσωτερικής αγοράς δομικών υλικών, η οποία εμφανίζει πτώση από το 2008 και μετά, o τομέας του μαρμάρου όλα αυτά τα χρόνια εξακολουθεί την ανοδική του πορεία με βασικό στοιχείο τον εξαγωγικό προσανατολισμό του μέχρι και 75-80% της συνολικής παραγωγής των παραγόμενων μαρμαρικών προϊόντων.

Οι εξαγωγές στο σύνολο του τομέα μαρμάρων και προϊόντων φυσικών λίθων σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ) και την επεξεργασία από το...

Ρεζίλι του σκυλιού

Αποτέλεσμα εικόνας για σκύλος κροτιδαΤα μεγαλύτερα sites δημοσίευσαν είδηση για το θάνατο σκυλιού μετά την τοποθέτηση κροτίδων στο στόμα του. 
Η είδηση ήταν ψευδής. 
Όμως πώς μπορείς να διασταυρώσεις τέτοιες ειδήσεις; 
Δεν μπορείς...
Τα social media ξεχείλισαν από οργή. Στην Καλαμάτα κάποιοι γέμισαν με κροτίδες το στόμα ενός σκύλου και μετά έβαλαν φωτιά. Το ζώο οδηγήθηκε σε ευθανασία. Κατάρες. Όλοι σε σοκ. Όμως η είδηση δεν ήταν αληθινή.
Δεν φταίνε, βέβαια, οι άνθρωποι στα social media. Κάπου διάβασαν την είδηση. Και τη διάβασαν σε...

Παγκόσμια «τρέλα» για το ψαλίδι του Κριστιάνο – Ήταν όμως το ομορφότερο όλων; - Δείτε τα όλα τα video

Όταν αρχίσαμε να ξεπερνάμε το πρώτο σοκ από το γκολ του Ρονάλντο, ξεκίνησαν οι συγκρίσεις. 
Ποιο είναι το ομορφότερο γκολ που έχει μπει με τον ίδιο τρόπο; 
Ήταν αυτό του Ρούνεϊ, το αξέχαστο του Ριβάλντο ή μήπως αυτό ενός σχετικά άγνωστου ποδοσφαιριστή της Φιορεντίνα;
Μερικά δευτερόλεπτα στο Τορίνο ήταν αρκετά για να καθηλώσουν ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. 
Η μπάλα φεύγει από τα πόδια του Καρβαχάλ, ο Ρονάλντο πατάει γερά στο χορτάρι, οριζοντιώνεται φτάνοντας τα 2 μέτρα και 23 εκατοστά και πετυχαίνει την μπάλα στο κατάλληλο σημείο, αυτή φεύγει με δύναμη και...

Αριστερός και άθεος τις καθημερινές. Κυριακές και αργίες, Χριστιανός

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το Πάσχα και την υποκρισία των Συριζαίων, με το Άγιον Φως. Όταν ήταν στο 4% κοροϊδεύανε και κάνανε πλάκα.
Με το που γίνανε κυβέρνηση, τρέχουνε να το φέρουνε από τα Ιεροσόλυμα.

ΠΟΤΕ Βούδας, πότε Κούδας. Πότε με το κουμπούρι, πότε με τη λαμπάδα.
Με λαμπάδα-ΠΑΟΚ, πήγε στα Ιεροσόλυμα ο Ιβάν Σαββίδης. Για να λάβει το Άγιον Φως από τον Πατριάρχη Θεόφιλο και να το μεταφέρει στο Ροστόφ. Προφανώς, του την έκανε δώρο ο νονός του. Κατά τα άλλα, όλα λειτούργησαν στην εντέλεια...

Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Ισαποστάκηδες, πολιτική κορεκτίλα και «ναιμεναλλάδες»


Ισαποστάκηδες, πολιτική κορεκτίλα και «ναιμεναλλάδες»Διάβασα πριν λίγες μέρες σε ανάρτηση διαδικτυακού φίλου, δηλωμένου «φιλελεύθερου» και στελέχους της Ν.Δ., ότι θα ήταν σωστό σε κάποια ζητήματα να υπάρξει «συνεννόηση» με το ΣΥΡΙΖΑ. Στα εθνικά θέματα π.χ., στο Σκοπιανό, στην αναθεώρηση του συντάγματος, στα ελληνοτουρκικά.

Επειδή δεν πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους από την πρώτη, ίσως επιπόλαιη, ματιά, διάβασα ξανά και...

Χριστός Ανέστη! Το Ε Μ ΠΡΟ Σ... για Ανάπτυξη εύχεται σε όλους Καλό Πάσχα!

Φωτογραφία: SOOC

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά και Καλό Πάσχα από το Ε Μ ΠΡΟ Σ... για Ανάπτυξη!

Το Αναστάσιμο Φως να φωτίσει τις ζωές όλων και να τις γεμίσει χαμόγελα!
Υγεία, ευτυχία, χαρά και δύναμη σε όλους και τον κάθε ένα ξεχωριστά.
Ξεχωριστές ευχές και για τις ημέρες αυτές. Ας είναι γεμάτες στιγμές όμορφες και χαρούμενες!
Χριστός Ανέστη!
Καλό Πάσχα!
Χρόνια Πολλά!