Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Ολόκληρος ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας, 158 στίχοι! [Βίντεο]

Ολόκληρος ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας, 158 στίχοι, σε ποίηση Διονύσιου Σολωμού και σύνθεση του Νικόλαου Μάντζαρου σε χορωδιακή μορφή, ένα επικό έργο που πρέπει όλοι να παρακολουθήσετε!
Δείτε και ακούστε τον:

Νίνα Γκατζούλη: Οι βουλευτές να σεβαστούν τον Μακεδονικό Ελληνισμό

Φωτογραφία της Johanna Gatzoulis.
«Ενώνοντας την φωνή μου με αυτή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων όσο αφορά το εξώδικο που έστειλαν οι Παμμακεδονικές Υφηλίου και η ΠΟΠΣΜ στα μέλη της Βουλής, θέλω να τονίσω πως κανείς εξ ημών δεν απείλησε τα μέλη του κοινοβουλίου.
Αναφερθήκαμε τι προβλέπει το Ελληνικό Σύνταγμα που αφορά στην συμπεριφορά κυβερνούντων που συνιστά αδικήματα προβλεπόμενα και τιμωρούμενα από τον ποινικό κώδικα και την ελληνική δικαιοσύνη.
Άλλωστε οι δηλώσεις των...

Χρυσόγονος: Αστοχία Τσίπρα το «Gorna Makedonija» - Ομήρου οι Ελληνες στρατιωτικοί - Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι θα χάσει τις εκλογές


Ο Κώστας Χρυσόγονος χαρακτήρισε ομηρία την κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, 

είπε ότι ήταν άστοχο από μέρους του πρωθυπουργού να αναφερθεί στην ονομασία «Gorna Makedonija» και ότι 

ο Τσίπρας γνωρίζει ότι θα χάσει τις εκλογές.

«Φυσικά και πρόκειται για ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών. Ελπίζω να μην...

Ανακοίνωση-«φωτιά» από τους Εισαγγελείς κατά παραγόντων του ποδοσφαίρου

Φωτογραφία: Eurokinissi

Με αφορμή τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις
«Μένουμε ανεπηρέαστοι από πιέσεις εξωγενών παραγόντων, οικονομικά ή πολιτικά συμφέροντα και "περιρρέουσες ατμόσφαιρες"»
Καλεί τους παράγοντες του ποδοσφαίρου «να αναλογιστούν την κομβική τους ευθύνη»

Δείτε τι άλλο αναφέρει η αιχμηρή ανακοίνωση

Την «έντονη δυσαρέσκειά της» εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για όσα ακούγονται τελευταία από παράγοντες του ποδοσφαίρου για τη Δικαιοσύνη...

Βελόπουλος: Διόρισαν εραστές, ερωμένες, φίλους και συγγενείς… [Video]

Καβγάς μεταξύ του πρώην βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου και του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Πέτης Πέρκα ξέσπασε στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι όταν ο επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διορίζει στο Δημόσιο συγγενείς και φίλους υπουργών και κομματικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.
«Ο Τσακαλώτος λέει ψέματα συνεχώς, είναι προσβλητικοί με τη νοημοσύνη μας, είναι και ψεύτες, ποιοι μιλάνε για πελατειακό δημόσιο; Ποιοι το λένε αυτό; Που διόρισαν εραστές, ερωμένες, φίλους, συγγενείς, που διόρισαν όλο τον κόσμο…» είπε...

Gorna Macedonia: Προσέφεραν, χωρίς καμιά έγκριση, το «Άνω Μακεδονία»


Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο όνομα Gorna Macedoniaγια τα Σκόπια.

Από τη μια η κυβέρνηση μίλησε για έναν αστεϊσμό που ωστόσο είναι μια βάση για διαπραγμάτευση ώστε να πάψουν όλες οι χώρες να ονομάζουν τη γειτονική χώρα σκέτο «Μακεδονία».
Από την άλλη η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για ανεύθυνη στάση η οποία δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί τόσο σοβαρά ζητήματα.
Σε κάθε περίπτωση όλα όσα έγιναν και ειπώθηκαν χθες σε Βρυξέλλες και Σκόπια αποτελούν μια...

Τηλεγράφημα Bloomberg: Η μάχη κατά της Ρωσίας στη Σύνοδο Κορυφής και ο απομονωμένος Τσίπρας

Το θέμα της απόπειρας δολοφονίας του διπλού Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία κυρίαρχησε όπως ήταν φυσικό στη Σύνοδο Κορυφής.

Η Τερέζα Μέι έδωσε «μάχη» για να κερδίσει συμμάχους στην ΕΕ, στην απόδοση ευθυνών στη Ρωσία για τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ. 
Μία προσπάθεια στην οποία βρήκε την αντίσταση και του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με το Bloomberg.
Το δημοσίευμα του πρακτορείου καταγράφει τις προσπάθειες της Βρετανίδας πρωθυπουργού προκειμένου να...

Το συγκλονιστικό μήνυμα που απηύθυνε ο Κ. Καραμανλής για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 2009

«Τιμούμε, σήμερα, τη διπλή γιορτή του Γένους μας:

Την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και την ημέρα του Ευαγγελισμού.

Αποτίνουμε την οφειλόμενη τιμή σε εκείνους που πίστεψαν, πάλεψαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Αντλούμε, ταυτόχρονα, διδάγματα και πίστη από την Ιστορία και τις παραδόσεις μας.
Από το μεγαλείο της θυσίας για την επίτευξη εθνικών στόχων...

Η Πατρίδα... επέστρεψε!


Αποτέλεσμα εικόνας για σημαια
Σημαδιακές οι μέρες. Αύριο 25η Μαρτίου. 
Το «Τέλος της Ιστορίας» δεν ήρθε όπως προμήνυαν με ανιστόρητη κομπορρημοσύνη οι προφήτες της επιθετικότητας των αγορών. 
Η «φιλελεύθερη» δημοκρατία δεν ήταν τελικά το ακροτελεύτιο στάδιο της ιδεολογικής εξέλιξης της ανθρωπότητας. Και δεν υπονομεύτηκαν από τα μέσα, από τις πρόσκαιρες θνησιγενείς εξεγέρσεις που τελικά ο καπιταλισμός μπορεί και...

Bάφτισε τα Σκόπια «Gorna Makedonija» o Τσίπρας! - Σφοδρή αντίδραση της ΝΔ [Video]

Tη «γραμμή» της κυβέρνησης στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια για την ονομασία αποφάσισε δώσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Απαντώντας σε δημοσιογράφο από τα Σκόπια ο πρωθυπουργός σχολίασε πως της εύχεται σε επόμενη συνέντευξη να δηλώσει πως είναι από την «Gorna Macedonia».
Ειδικότερα, μία δημοσιογράφος παίρνοντας τον λόγο ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα για τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια για το...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Ανοίγει η ψαλίδα – Διαφορά αυτοδυναμίας για τη Ν.Δ. [κάρτες, ποσοστά]

Διαφορά αυτοδυναμίας δίνει στη Νέα Δημοκρατία νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος έχει ανοίξει η ψαλίδα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πρόσθεση ψήφων επί των έγκυρων η Νέα Δημοκρατία προηγείται με διαφορά 10.3 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 28.9%, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 18.6%, τρίτο είναι το Κίνημα Αλλαγής με 8% και ακολουθεί...

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως σήμερα Σάββατο

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως αύριο, Σάββατο...

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Δίωξη-κόλαφος κατά Μαρινάκη

Δίωξη-κόλαφος κατά Μαρινάκη
Το αναμενόμενο εδώ και αρκετές εβδομάδες πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση Noor1 και των τριών τόνων ηρωίνης ολοκληρώθηκε, και προκαλεί ήδη πάταγο με τα συμπεράσματα που διατυπώνει. 
Το πόρισμα έχει ήδη κατατεθεί στις ανακριτικές αρχές προκειμένου να διεξαχθεί η κύρια ανάκριση. Το κατηγορητήριο είναι εξαιρετικά βαρύ και αφορά σε διακίνηση, κατοχή, αποθήκευση, χρηματοδότηση ναρκωτικών από εγκληματική οργάνωση, εγκληματική λαθρεμπορία και διερεύνηση ξεπλύματος μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και πάλι στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης. Για όλα τα παραπάνω κατηγορείται ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης καθώς και οι συνεργάτες του. Σε βάρος τους έχουν ασκηθεί ήδη ποινικές διώξεις...

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Με νέα NAVTEX η Τουρκία «αποκλείει» το Καστελόριζο και αψηφά την ΕΕ

Την πρόθεσή της να αδιαφορήσει για τις συστάσεις της ΕΕ περί σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και Ελλάδας δείχνει για μια ακόμη φορά η Τουρκία με οδηγία προς ναυτιλλομένους με την οποία αποκλείει το Καστελόριζο για τη διεξαγωγή άσκησης έρευνας και διάσωσης.
Συγκεκριμένα οι τουρκικές αρχές εξέπεμψαν οδηγία προς ναυτιλλομένους με την οποία αποκλείει το Καστελόριζο για τη διεξαγωγή άσκησης έρευνας και διάσωσης, την Τρίτη 27 Μαρτίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα...

Τα άγνωστα χόρτα της ελληνικής φύσης [φωτό]

Τα άγνωστα χόρτα της ελληνικής φύσης (φωτό)

Στην ελληνική ύπαιθρο υπάρχουν πολλά άγρια φαγώσιμα χόρτα. Πολλοί δεν τα γνωρίζουν εκτός από ένα δυο είδη, που ίσως έχουμε ψωνίσει για να φτιάξουν χόρτα ή πίτες.

Τα άγρια χόρτα που φυτρώνουν στους αγρούς είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες, ω-3 λιπαρά οξέα και σε α-λινολενικό οξύ, συστατικά που συνεισφέρουν σημαντικά στην αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού. 
Θα προσπαθήσω να παρουσιάσω μερικά για την πιο εύκολη αναγνώριση, αξιοποίηση και χρήση τους στη διατροφή μας...

ΠΡΟΚΛΗΣΗ – Υποδέχτηκαν τον Κοτζιά ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» [Photos]

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε στο υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ η πολυαναμενόμενη συνάντηση που έχουν ο Νίκος Κοτζιάς και ο Σκοπιανός ομόλογός του, Νικολά Ντιμιτρόφ.
Με το καλημέρα πάντως, οι Σκοπιανοί φρόντισαν να προκαλέσουν την ελληνική πλευρά. 

Στο επίσημο πρόγραμμα υπάρχει η αναφορά «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Αλλά η ελληνική πλευρά, όπως μετέδωσε η απεσταλμένη του ΑΝΤ1 στα Σκόπια, Στεφανία Μουρελάτου, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια...

Στην ουρά για chek-in, παρέα με υπόλοιπους επιβάτες ο Κυριάκος [εικόνα]

Στην ουρά του ελέγχου της πτήσης για την Αθήνα εθεάθη χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά του.

Σε αντίθεση με άλλους που χρησιμοποιούν lear jet και ταξιδεύουν VIP, ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προτιμά πάντα να ταξιδεύει ανάμεσα στους απλούς επιβάτες.
Αφού και κατά το παρελθόν αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει έστω και τα τυπικά προνόμιαπου του προσφέρει ο θεσμικός του ρόλος, όντας επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

Economist: Δύσκολο καλοκαίρι για τον Τσίπρα - Ξεφτίζει το αφήγημα για οικονομική επιτυχία

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ένα δύσκολο καλοκαίρι προβλέπει ο Economist ότι περιμένει τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος «βρίσκεται αντιμέτωπος με πιέσεις σε πολλαπλά μέτωπα».

Από τη μία το αφήγημά του για οικονομική επιτυχία έχει αρχίσει να ξεφτίζει και η καθαρή έξοδος είναι ανέφικτη και από την άλλη ο κυβερνητικός συνασπισμός με τους ΑΝΕΛ κινδυνεύει να διαλυθεί λόγω διαφορετικών προσεγγίσεων στους χειρισμούς σε συγκεκριμένα εθνικά θέματα.
Το άρθρο του Economist περιγράφει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από την οικονομία έως και τα...

Δράμα: Πώς ο σκοταδισμός και η ομοφοβία νίκησαν μια παιδική θεατρική παράσταση

Ο δημοσιογράφος Σπύρος Λάτσας βρήκε και δημοσίευσε το κείμενο που "αναστάτωσε" εθνικιστικούς κύκλους της Δράμας με αποτέλεσμα να μην παρουσιαστεί στην γιορτή νηπιαγωγείου της πόλης στο πλαίσιο του εορτασμού για την 25η Μαρτίου
Είθισται τα σχολεία όλων των βαθμίδων να διοργανώνουν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Τραγούδια, ποιήματα, προβολές και σκετσάκια γεμίζουν το πρόγραμμα των γιορτών. Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος, νηπιαγωγείο της Δράμας ετοίμασε ένα μικρό θεατρικό δρώμενο για την γιορτή της 25ης Μαρτίου. 
Η νηπιαγωγός μοίρασε το κομμάτια του έργου στα παιδιά ώστε...

Μας παρακολουθούν και στην τουαλέτα ανεξέλεγκτοι

Αποτέλεσμα εικόνας για Μας παρακολουθούν
Μένω με ανοιχτό το στόμα που η παγκόσμια δικαιοσύνη και κοινή γνώμη εκπλήσσεται και κυνηγάει τον Ζούκεμπεργκ, ιδρυτή του Facebook, γιατί διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα από 50 εκατομμύρια χρήστες της εφαρμογής και μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν για ψηφοθηρικούς λόγους στις ΗΠΑ. 
Εσύ δεν βάζεις τα προσωπικά σου στοιχεία σε κάθε εφαρμογή που χρησιμοποιείς; Και νομίζεις ότι είναι απόρρητα;
Η νέα παγκόσμια κοινωνία, όπου το 80% των μελών της είναι στο internet, δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι έχει παραχωρήσει όλες...

Οι εκλογές έρχονται, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φεύγουν...

Του Γιάννη Λοβέρδου

Η Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρότατους κινδύνους τόσο στα διεθνή μέτωπα της, ορισμένα από τα οποία τα άνοιξε η ίδια, εξαιτίας της αβελτηρίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως το Σκοπιανό, όσο και στην οικονομία και την κοινωνική συνοχή. 
Η αύξηση της ανεργίας, που...

Τα αλλάζει όλα... στην ΝΔ ο Μητσοτάκης και ετοιμάζεται για εκλογές

Εξελέγη στην προεδρία της ΝΔ με μία καθαρή εντολή. 

Να τα αλλάξει όλα και φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωράει έχοντας στο μυαλό του να δώσει στη ΝΔ έναν αέρα ανανέωσης που έχουν ανάγκη όλα τα πολιτικά κόμματα στη χώρα μας, ειδικά την περίοδο αυτή που το πολιτικό σύστημα μοιάζει να περνάει μεγάλη κρίση αξιοπιστίας. 
Χωρίς αμφιβολία αποτελεί...

Επιστολή-Μήνυμα του Στάθη Σαραφόπουλου προς τον Εξοχότατο ΠτΔ κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Σχετική εικόνα
Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε
Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία με ή χωρίς προσδιορισμούς στο γειτονικό κρατίδιο.
Κύριε Πρόεδρε
Θα σας παρακαλούσα να ζητήσετε την  διενέργεια δημοψηφίσματος, με Προεδρικό Διάταγμα για «Κρίσιμο Εθνικό Θέμα», βάσει του άρθρου 44 παρ. 2 του Συντάγματος μας. 
Αν αρνηθούν ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας.
Θα προσφέρετε την μεγαλύτερη Υπηρεσία στο Έθνος και την Πατρίδα.
ΜΗ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...

Το adieu του Σαρκοζί: Τελείωσα με την πολιτική - Αλλά δεν πρόδωσα τους Γάλλους

Φωτογραφία αρχείου: Ian Langsdon/Pool Photo via AP

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί διαβεβαίωσε απόψε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό TF1, ότι "ουδέποτε πρόδωσε την εμπιστοσύνη των Γάλλων" και ότι "η τιμή του θα θριαμβεύσει".

Η συνέντευξη Σαρκοζί παραχωρήθηκε, μία ημέρα αφότου του απαγγέλθηκαν επισήμως κατηγορίες για «παθητική δωροληψία», «παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας» και «αποδοχή λιβυκών κρατικών πόρων».
"Οφείλω στους Γάλλους την αλήθεια: ποτέ δεν πρόδωσα την εμπιστοσύνη τους" τόνισε ο Σαρκοζί υποστηρίζοντας ότι στο στόχαστρο μπαίνουν "η Γαλλία, το (προεδρικό) αξίωμα"...

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Θα σας κρεμάσουμε όλους… - Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν μεγάλη ευθύνη για την εκτροφή του τέρατος

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης με το δίκιο του εξανέστη προχθές για τα όσα συμβαίνουν στην πολιτική ζωή του τόπου.
Όπως είπε στη Βουλή, κάποιες από τις Παμμακεδονικές οργανώσεις που αντιτίθενται στη χρήση του όρου “Μακεδονία” στη γειτονική χώρα έστειλαν στους βουλευτές εξώδικο (σ.σ. εστάλη με δικαστικό επιμελητή και στους 300), με το οποίο τους απειλούν με θάνατο ή με ισόβια, εάν ψηφίσουν συμφωνία συνθέτης ονομασίας στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ: Στ΄ ατέλειωτα πόδια της Σάσας η σύνταξη του Μπαλαούρα! - Σε συνεννόηση με τον έτερο κλαρινογραμπρό Τάσο Πετρόπουλο [Βίντεο & Φωτο]

Τo θέμα είναι αν θα του κάνει τη χάρη (του σπερματεγχύτη Μπαλαούρα) η Σάσα Σταμάτη να σπαταλήσει χρόνο για την πάρτυ του και να ξοδέψουν μαζί την σύνταξη που του χαρίζει με ειδική φωτογραφική διάταξη ο έτερος κλαρινογαμπρός Τάσος Πετρόπουλος
Διάταξη με την οποία εξαιρούνται οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδος από τις περικοπές των αποδοχών όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται περιέλαβε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος στην εγκύκλιο για την απασχόληση των συνταξιούχων που εκδόθηκε με καθυστέρηση σχεδόν 2 ετών (άρθρο 20 του νόμου 4387/2016)..

Στην Αυστραλία οι Εύζωνες - Εντυπωσίασαν με το παράστημα και τον βηματισμό τους [εικόνες & βίντεο]

Με Έλληνες Εύζωνες γέμισε σήμερα το κοινοβούλιο της πολιτείας στην Βικτώρια.


Σύμφωνα με τον «Νέο Κόσμο» εκατοντάδες πολίτες ανέβηκαν τα σκαλοπάτια του πολιτειακού κοινοβουλίου για να δουν από κοντά τους Εύζωνες του αγήματος της Προεδρικής φρουράς, που είχαν φτάσει στη Μελβούρνη...

Νew York Times για Μακεδονικό: Με λάθος χειρισμούς, μπορεί να καταρρεύσουν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών

Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ

Τον κίνδυνο κατάρρευσης των κυβερνητικών συνασπισμών σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ αν δεν γίνουν οι σωστοί χειρισμοί υπογραμμίζει εκτενές άρθρο των Τάιμς της Νέας Υόρκης για τη διαμάχη των δύο χωρών για το ονοματολογικό.

«Για πάνω από δύο δεκαετίες η χώρα των μόλις δύο εκατομμυρίων κατοίκων ερίζει με το νότιο γείτονά της, την Ελλάδα για το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον όρο Μακεδονία στην ονομασία της. Το θέμα...

Σφάζονται ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά επιμένουν ότι δεν υπάρχει ρήξη

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας καμμενος

Λιγότερο από ένα 24ωρα κράτησε η ανακωχή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. 

Δεν έχουν περάσει παρά μονά λίγες ώρες από την στιγμή που ο Πάνος Καμμένος με περίσσια χαμόγελα, δήλωνε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και μετά την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ότι παραμένει συγκυβερνήτης, ότι δεν υπάρχει ρήξη μεταξύ τους κι ότι θα πάμε μαζί μέχρι το τέλος.
Το αμέσως επόμενο πλάνο της συγκυβέρνησης είναι οι νέοι τσακωμοί και οι νέες διαφωνίες...

Ο Λουράντος, ο Θύμιος και τα νέα «εκλογικά κέντρα» του Αλέξη

Την Άνοιξη του 2014 όλοι σχεδόν γνώριζαν ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2015 θα γινόντουσαν εκλογές. 
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση τότε είχαν προαναγγείλει ότι δεν θα ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας όποιον και αν πρότειναν η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ.

Ήταν ξεκάθαρο ότι μοναδικός στόχος ήταν η εξουσία. 
Είχαν υποσχεθεί και υπόσχονταν τα πάντα στους πάντες. Από το σκίσιμο του μνημονίου μέχρι την ακύρωση όλων των νόμων και των ρυθμίσεων είτε στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της χώρας είτε...

Γιατί ο Τσίπρας δεν ντρέπεται...


Σχετική εικόνα
Υπάρχει μία λέξη που χρησιμοποιούν οι Γερμανοί για να δηλώσει την «ντροπή για κάτι που κάνει κάποιος άλλος»… 
Η λέξη Fremdscham δεν έχει σχέση στη σημειολογία της ούτε με την ντροπή που προκύπτει ως αποτέλεσμα μιας πράξης ούτε και με την αιδώ που συνιστά προσανατολιτική αξία για αποτροπή «αναιδούς» πράξης.
Νομίζω ότι τελικά αυτή η λέξη ταιριάζει στον πρωθυπουργό και εν γένει σε κάθε αριστερό που ξέρει καλά να μετατοπίζει συνεχώς την ευθύνη στους άλλους.
Η πολιτική επικοινωνία της κυβέρνησης κινείται σε επίπεδο παρέας εξυπνάκηδων μαθητών Δημοτικού. 
Γι΄ αυτό βέβαια, δεν ευθύνεται ο πρωθυπουργός αλλά οι «πελάτες» του...

Kangaroo court



Σχετική εικόναΈχοντας κάτσει σε άπειρα ποδοσφαιρικά πάνελ, έχω δει ανθρώπους να ανεβάζουν τον τόνο της φωνής, να θυμώνουν, να τσακώνονται, να πάνε να πλακώνονται, να φεύγουν από εκπομπές. 
Δεν έχω δει όμως άνθρωπο να βγαίνει τόσο εκτός εαυτού όσο ο Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή του Γιάννη Πολίτη στο Action24 όταν η συζήτηση ήρθε στην Novartis.
Αρνιόταν να μιλήσει για την υπόθεση επαναλαμβάνοντας «για την πλεκτάνη που οργανώσανε δεν θα ησυχάσω αν δεν τους δω να κάθονται στο σκαμνί»...

Η βίλα του Μπάμπη στη Σαντορίνη περιμένει τα πιπίνια του Πολάκη

Τo δίχως άλλο πρόκειται για μία θεραπευτική βίλα στην οποία ο Μπάμπης ο Φλου ετοιμάζεται να καλλιεργήσει ινδική κάναβη-για θεραπευτικούς λόγους-και να υποδεχθεί την συλλογή 2018 από πιπίνια του φίλου του Παύλου Πολάκη.

Βέβαια η εν λόγω βίλα του διοικητή Μπάμπη του νοσοκομείου Σαντορίνης είναι θα λέγαμε συριζέικης αισθητικής με κυρίαρχο στοιχείο τοιχογραφίας την μονάδα του air condition και την καγκελόπορτα με την επιβλητική καμάρα από την οποία δεν χωράει να περάσει ούτε η Νατάσα Γιάμαλη...

Προκαλεί ξανά ο Τσαβούσογλου: Ασαφή τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου (Φωτογραφία: AP/ Burhan Ozbilici)
Φωτογραφία: AP/ Burhan Ozbilici

Τη στιγμή που οι σχέσεις της Αθήνας με την Αγκυρα είναι ήδη τεταμένες το τελευταίο διάστημα 

- με τα περιστατικά στο Αιγαίο,

την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών 

και βέβαια το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που ακόμη είναι υπό κράτηση- 

ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έριξε... λάδι στη φωτιά.

Ο υπουργός Εξωτερικών θυμήθηκε να θέσει ξανά ζήτημα για τα νησιά του Αιγαίου και ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι τα θαλάσσια σύνορα είναι ασαφή...

Ελεύθερος μετά από δύο ημέρες κράτησης ο Σαρκοζί

Ελεύθερος αφέθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, μετά την ανάκριση στην οποία υποβλήθηκε από τις γαλλικές Αρχές για τις υποψίες περί χρηματοδότησης της καμπάνιας του το 2007 από τον τότε δικτάτορα της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι.
Ο Γάλλος πολιτικός παρέμεινε υπό κράτηση σχεδόν 48 ώρες.
Όπως μετέδωσε ο σταθμός BFMTV, η υπόθεση αναμένεται να έχει και...

Αυτοί είναι οι καλύτεροι των αιθέρων - Μάγεψαν οι πιλότοι και τα μαχητικά στην άσκηση «Ηνίοχος» [εικόνες]

Φωτογραφία: Eurokinissi

Εικόνες βγαλμένες από κινηματογραφικές υπερπαραγωγές προσέφεραν στην άσκηση «Ηνίοχος» οι πιλότοι των μαχητικών αεροσκαφών που συμμετείχαν.

Μαχητικά F-16, F-15, MIRAGE, Eurofighter Typhoon FGR4 και άλλα εντυπωσίασαν. 
Από τη στιγμή της απογείωσης έως και την προσγείωση, οι πιλότοι με τους χειρισμούς τους άφησαν με το στόμα ανοιχτό...

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Συναγερμός από Goldman Sachs: Σε μεγάλο κίνδυνο αβεβαιότητας η Ελλάδα

Ιδιαίτερα δύσκολος και επίπονος και δύσκολος είναι ο δρόμος που πρέπει να διανύσει η Ελλάδα για να βγει και επίσημα από το μνημόνιο, αναφέρει σε έκθεση της η Goldman Sachs.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι πολύ σύντομα οι αγορές θα πρέπει να συνυπολογίσουν την μετάβαση της χώρας από το επίσημο πρόγραμμα σε ένα καθεστώς μεταμνημονιακής εποπτείας. Η «καθαρή» έξοδος δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, προσθέτει η έκθεση.
Η Goldman Sachs αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους και στα προαπαιτούμενα που πρέπει...

Οι 6 μεγάλοι κανόνες της δίαιτας Seignalet

Αυτοί είναι οι έξι μεγάλοι κανόνες της δίαιτας Seignalet:
1. Αποκλείστε τα γάλατα ζωικής προέλευσης (της αγελάδας, γίδας, της προβατίνας) και τα παράγωγά τους (βούτυρο, τυρί, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, παγωτό), καθώς και όλα τα προϊόντα που περιέχουν μεταξύ άλλων συστατικών σκόνη γάλακτος.
2. Αποκλείστε τα «σύγχρονα» δημητριακά: σιτάρι, καλαμπόκι, σίκαλη, κριθάρι, βρώμη, καμουτ και σπανάκι. Αυτά είναι τα δημητριακά που...

Παπανδρόπουλος-Παπαδόπουλος: Γιατί κινδυνεύει η Δημοκρατία από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ [video]

Δείτε το εξαιρετικά αιχμηρό σχόλιο των Θανάση Παπανδρόπουλου – Τάσου Παπαδόπουλογια τον ολισθηρό δρόμο που ακολουθεί το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που οδηγεί σε θεσμική εκτροπή την χώρα..

Εκλογικό συναγερμό σήμανε ο Μητσοτάκης: «Οι κάλπες πλησιάζουν» [Video]

Στους τομεάρχες της ΝΔ απευθύνθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ασκώντας σφοδρή κριτική στα λάθη της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα τόσο της οικονομίας όσο και στα εθνικά ζητήματα.

Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε τον κομματικό μηχανισμό σε ετοιμότητα απέναντι στο ενδεχόμενο των εκλογών που πλησιάζουν όπως είπε, κηρύσσοντας ανεπίσημα μια...

Πτωχοκομείον το Real group... Θα περάσουν όλοι με τη σειρά τους από την κόλαση που οι ίδιοι δημιούργησαν κατά του Ελληνικού λαού

Πτωχοκομείον το Real group... 

Θα περάσουν όλοι με τη σειρά τους από την κόλαση που οι ίδιοι δημιούργησαν κατά του Ελληνικού λαού

Με πτωχοκομείο παρά με επιχείρηση που εισπράττει, πληρώνει και κερδίζει, μοιάζει τους τελευταίους 5 μήνες το «Real Group» καθώς το ταμείον είναι μείον, εξού και οι αποχωρήσεις στελεχών (Ν.Στραβελάκης, Μπάμπης Παπαναγιώτου, Σ.Καψώχας, Χ Μπάρλας, Γιαννης Παπαδόπουλος κλπ) λόγω...
της στάσης πληρωμών.. 
Το κλίμα στην εφημερίδα και το ραδιόφωνο είναι...

Συνέντευξη του Στάθη Σαραφόπουλου στο STAR [Βίντεο]


Στην Ενημερωτική εκπομπή «Παρεμβάσεις» με ειδήσεις και γεγονότα από όλη την περιφέρεια. Όλη η επικαιρότητα με αναλυτικά ρεπορτάζ και συνεντεύξεις από την τηλεόραση STAR Βορείου Ελλάδος.

Καλεσμένος του Δημοσιογράφου Θανάση Φυλακτού ο Οικονομολόγος και Πρ. Βουλευτής Δράμας, Στάθης Σαραφόπουλος.

Δείτε την συνέντευξη στο Βίντεο που ακολουθεί, από την αρχή και μέχρι τα 53ο λεπτό του:

Μοιραίοι κι άβουλοι μπρος στον επικίνδυνο Erdogan

Ο Πάνος Καμμένος είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά στο βάθος φαίνεται ότι κρύβει έναν κουλτουριάρη πολιτικό σχολιαστή. Πώς αλλιώς θα εξηγείτο η φράση του «Η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του Εξπρές του Μεσονυκτίου».
Αυτή είναι μια φράση που ταιριάζει σε ένα δημοσιογράφο, σε ένα πολιτικό αναλυτή, σε ένα διεθνολόγο. Όχι σε έναν υπουργό Άμυνας, όταν δύο στρατιωτικοί του βρίσκονται στις φυλακές, οι  οικογένειές τους αγωνιούν και η κυβέρνησή του κινείται μέσα από διπλωματικές διόδους προς απελευθέρωσή τους.
Διέπεται από την  ίδια…

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μετάλλαξη του ΚΚΕ και όχι του KKE Eσ.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΚΕ και όχι του KKE Eσ.Ο Πάνος Καμμένος επέστρεψε από το Όρος των Ελαιών. Και μίλησε. Ναι η σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών είναι ομηρία, η Τουρκία λειτουργεί στην λογική του Εξπρές του Μεσονυχτίου. Και συμφωνεί και ο Νίκος Κοτζιάς με τον όρο.
Βέβαια η τουρκική πλευρά δεν το σύνδεσε με ανταλλαγή με τους οκτώ τούρκους που έχουν ζήτησαν άσυλο. Οπότε δεν είναι  ομηρία. Αλλά η Τουρκία έχει θεσμοθετήσει το καθεστώς της ανταλλαγής ομήρων, όπως με την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον που συνδέθηκε με ενδεχόμενη  ανταλλαγή με τον Γκιουλέν. Οπότε μάλλον σε ομηρία φέρνει.
Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα...

Ποιος Τσε, ποιος Άρης, ποιος ΠΑΟΚ;

Σχετική εικόνα
Ο Σωκράτης Κοσμίδης είναι ένας καλός φίλος από την Θεσσαλονίκη. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη και όπως λέει ο ίδιος ήταν από τα παιδιά που όταν έβλεπε αυτοκίνητο με αθηναϊκές πινακίδες κάτι πάθαινε. 
Μεγάλωσε μέσα σε ένα συγκεκριμένο κλίμα. Για την Θεσσαλονίκη που αδικείται, για τους Αθηναίους που δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να εποφθαλμιούν την καλή τύχη της συμπρωτεύουσας...

Ιβάν, οι Ρώσοι δεν είναι φίλοι μας...


Αποτέλεσμα εικόνας για ορλωφικάΟ Ιβάν Σαββίδης έστειλε επιστολή στον Putin και του ζητάει να μεσολαβήσει για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη. 
Έξυπνη η κίνησή του αλλά μόνο για να συσπειρώσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Το 1453, όταν η Κωνσταντινούπολη καλούσε όλους τους Χριστιανούς σε βοήθεια, οι Ρώσοι… σφύριζαν αδιάφορα, μιας και η πτώση της Πόλης εξυπηρετούσε τα στρατηγικά τους σχέδια. 
Εξακολουθούσαμε να είμαστε χρήσιμοι και ως λαγοί στο ρωσικό κυνήγι για κυριαρχία...

Ακούστε καρντάσια ΠΑΟΚτσήδες


Αποτέλεσμα εικόνας για παοκΩς γνωστόν, εγώ κρητικός είμαι. 
Στην Αθήνα ζω και δουλεύω, στα Χανιά κατεβαίνω σχεδόν κάθε βδομάδα, στο χωριό μου κάνω διακοπές και στο χωριό μου θα καταλήξω λίαν συντόμως να ζω μόνιμα. Άρα, ούτε έχω να χωρίσω τίποτα μαζί σας, ούτε να σας κολακέψω έχω κανένα συμφέρον. 
Σας γράφω δυο λόγια από καρδιάς κι άμα θέλετε πιστέψτε τα...

Επικίνδυνο το αφήγημα Τσίπρα για «καθαρή έξοδο», έχει πολιτική σκοπιμότητα

Είναι οπωσδήποτε επικίνδυνο το αφήγημα της ελληνικής κυβέρνησης για τη λεγόμενη «καθαρή έξοδο» κυρίως όμως είναι ένα πολιτικό αφήγημα, λέει στο Liberal o γνωστός γερμανός οικονομολόγος Daniel Gros, διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκών Πολιτικών Μελετών (CEPS)
Και όπως εξηγεί, το αφήγημα Τσίπρα μπορεί να μη βγάζει κανένα νόημα από οικονομικής πλευράς, αλλά...

Η έξοδος στις αγορές διογκώνει το χρέος

Σχολιάζοντας την επιδιωκόμενη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ο γερμανικός τύπος επισημαίνει ότι το νόμισμα έχει, όπως πάντα, δυο όψεις. 
Άρθρο και για τη σταδιακή επιστροφή των καταθέσεων.
«Η Ελλάδα επιστρέφει στις κεφαλαιαγορές» είναι ο τίτλος εκτενούς άρθρου στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt που αναφέρεται στις σχεδιαζόμενες -μέχρι την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος- τρεις εκδόσεις ελληνικών ομολόγων...

Γιατί στη Γερμανία λένε «λευκό χρυσό» τα ελληνικά σπαράγγια

Γιατί στη Γερμανία λένε «λευκό χρυσό» τα ελληνικά σπαράγγια


Στην Ελλάδα τα λευκά σπαράγγια δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά, καθώς πιο δημοφιλή είναι τα πράσινα σπαράγγια που τρώγονται κυρίως ως σαλάτα.

Ωστόσο στη Γερμανία τα λένε «λευκό χρυσό» και πάνω από το 90% των ελληνικών σπαραγγιών καταλήγουν στη γερμανική αγορά.

Μάλιστα το ποσοστό αυτό κατατάσσει την Ελλάδα στον έκτο μεγαλύτερο προμηθευτή της.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle την άνοιξη του 2017 η Ελλάδα ήταν...

Στον αέρα η προανακριτική για Novartis: Αποχώρησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης [εικόνες & βίντεο]

Στον αέρα η προανακριτική για Novartis: Αποχώρησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης [εικόνες & βίντεο]  Η άρνηση της πλειοψηφίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να δεχτουν την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης Novartis και η απόρριψη των αιτημάτων της NΔ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης να κληθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και ο Κωνσταντίνος Φρουζης τίναξε στον αέρα την προανακριτική επιτροπή.

Όπως είχαν προαναγγείλει εδώ και μέρες η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ενωση Κεντρώων αποχώρησαν από την προανακριτική καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία ότι δεν επιθυμεί την διαλεύκανση της υπόθεσης και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μείνει λάσπη στους...