Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

“Ο Τσίπρας που τα παίρνει από φαρμακοβιομήχανο” [Βίντεο]

Σχετική εικόναΕίναι ότι πιο σοκαριστικό έχει ακουσθεί στην ελληνική τηλεόραση από ιδρύσεώς της. Αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός τα παίρνει από φαρμακοβιομηχάνους. Ο Αδωνις Γεωργιάδης μάλιστα υποστηρίζει ότι διαθέτει πιο πειστικούς μάρτυρες από τους 3 κουκουλοφόρους...

Η αλητεία στο δημόσιο βίο


Σχετική εικόναΟ πολιτικός διάλογος μέσα και έξω από τη Βουλή, την τελευταία εβδομάδα, θυμίζει … Βρετανικό Κοινοβούλιο. 

Το θέμα δεν είναι μόνο στο ποιος ήρξατο χειρών αδίκων, αλλά μέχρι που έφτασε η δημόσια αντιπαράθεση.
Του Τάσου Παπαδόπουλου
Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη στη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης στη Βουλή για τις ευθύνες πολιτικών, στο θέμα της Novartis.
Στη διάρκεια αυτής της συζήτησης ακούστηκαν τα μύρια όσα...

Τελειωμένος ο Τσίπρας: Στις 20 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην Βόρειο Ελλάδα!

Στοιχεία σοκ για το Μαξίμου εμπεριέχει η δημοσκόπηση για το «Βήμα της Κυριακής».

Αφού κυρίως λόγω του Σκοπιανού η διαφορά Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Βόρειο Ελλάδα εκτοξεύεται στο 20%!
Και όλα αυτά πριν ακόμη οι Τσίπρας και Καμμένος ακόμη βάλουν την τελική υπογραφή τους, κάτω από μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία του γειτονικού κρατιδίου.
Φανταστείτε λοιπόν σε τι ύψη θα εκτοξευθεί η διαφορά , και όχι μόνο στην Βόρειο Ελλάδα, στην απευκταία για την πατρίδα μας περίπτωση οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «παραδώσουν» το όνομα στους Σκοπιανούς...

Γιατί δεν γαύγισε ο σκύλος;

Αποτέλεσμα εικόνας για O Γουίλιαμ του Μπάσκερβιλ-Σον Κόνερι

Το «Όνομα του Ρόδου» είναι ένας ύμνος της λογικής, μια ικανότητα απαραίτητη στην υπόθεση Νοvartis: 

Αν γιατροί και δημόσιοι υπάλληλοι χρηματίζονταν, γιατί οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι το ανέχτηκαν;

Όπως ρωτά ένας άλλος λογοτεχνικός ήρωας, ο Σέρλοκ Χολμς, «Γιατί δεν γαύγισε ο σκύλος;»
Στο περίφημο μυθιστόρημα του Ουμπέρτο Εκο «Το Όνομα του Ρόδου», ο Βενεδικτίνος μοναχός Γουίλιαμ του Μπάσκερβιλ επισκέπτεται ένα...

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας κάνει εθνικές υποχωρήσεις και πιστεύει ότι θα κρυφτεί στη σκανδαλολογία [Βίντεο]

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας κάνει εθνικές υποχωρήσεις και πιστεύει ότι θα κρυφτεί στη σκανδαλολογίαΝα μην επιστρέψει η υπόθεση Novartis στη Δικαιοσύνη γιατί αυτό θα σημαίνει συγκάλυψη

Αν τα Σκόπια δεν αλλάξουν το Σύνταγμα, δεν συζητάμε παραπέρα 

- Θα μειώσω ΕΝΦΙΑ, φόρους 

- Δεν θα κάνω απολύσεις, δεν θα υποσχεθώ μονιμοποιήσεις

Οργανωμένη σκευωρία με στόχο να σπιλώσει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης, χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis το πρωί του Σαββάτου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας πως «ο κύριος Τσίπρας διέλυσε την οικονομία, κάνει συνεχείς εθνικές υποχωρήσεις και νομίζει ότι θα κρυφτεί πίσω από την σκανδαλολογία - Κάνει μεγάλο λάθος»...

Μόνοι απέναντι στη βουλιμία της Τουρκίας για το Αιγαίο

Ως «Κόκκινη γραμμή»  για την ΕΕ  χαρακτήρισε την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας- Κύπρου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την άτυπη Σύνοδο στις  Βρυξέλλες. 
Την  ώρα βέβαια που έλεγε αυτά τα μεγαλόστομα, το γεωτρύπανο της ΕΝΙ αποχωρούσε ήδη  άπρακτο από το κυπριακό Οικόπεδο, και η ΕΕ προέβαινε σε απλές δηλώσεις συμπαράστασης και νουθεσίας προς την Τουρκία.                                        
Είναι εμφανές ότι η ΕΕ δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την Τουρκία, είτε γιατί δεν μπορεί, είτε γιατί δεν θέλει...

Η εμφυλιοπολεμική αριστερά


Αποτέλεσμα εικόνας για Η εμφυλιοπολεμική αριστερά
Η θέση του επικεφαλής του γραφείου τύπου κορυφαίων πολιτικών προσώπων, όπως του πρωθυπουργού ή των αρχηγών των κομμάτων είναι πολύ ιδιαίτερη. 
Ο ρόλος τους απαιτεί να κινούνται κυρίως στα παρασκήνια. Γράφουν τους λόγους των πολιτικών αρχηγών, συνομιλούν με τα πρώτα ονόματα του πολιτικού ρεπορτάζ και δίνουν τη «γραμμή», αναλαμβάνουν την κωδικοποιημένη ενημέρωση των κομματικών στελεχών που βγαίνουν στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα...

Σάλος για το «χαριστικό» ενοίκιο στην πάμπλουτη υπουργό Αντωνοπούλου [εικόνα]

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως η κυβέρνηση πληρώνει το ενοίκιο του σπιτιού της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου.

Όπως αποκάλυψε ο “Ελεύθερος Τύπος”, το κράτος καταβάλει 1.000 ευρώ το μήνα, δηλαδή 12.000 ευρώ το χρόνο, για το ενοίκιο της αναπληρώτριας υπουργού!
Μάλιστα, η απόφαση υπογράφεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου όπου η ίδια προΐσταται.
Η Ράνια Αντωνοπούλου είναι...

Μητσοτάκης κατά Μέρκελ: Λάθος της που αποκάλεσε τον Ζάεφ, πρωθυπουργό της «Μακεδονίας»

Η απόφαση της γερμανίδας καγκελαρίου να αποκαλέσει «Μακεδόνα» πρωθυπουργό τον Zoran Zaev κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο «δεν ήταν χρήσιμη», δήλωσε στον ΣΚΑI ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως στην τρέχουσα συγκυρία η χρήση των όρων «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» σε αναφορές στην πΓΔΜ θα πρέπει να αποφεύγονται, με δεδομένο ότι εκτυλίσσονται διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό και υπάρχει μεγάλη λαϊκή ευαισθησία...

ΒΟΜΒΕΣ Πιτσιόρλα: «Δεν έπρεπε να έχει έρθει στη Βουλή η δικογραφία για την Novartis» και «Δεν πρέπει να θεωρούμε ότι έχουμε ξεμπλέξει από τα μνημόνια»

Φωτογραφία: IntimenewsΑναδίπλωση Πιτσιόρλα μετά τον σάλο

Σάλος προκλήθηκε μετά από τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφορικά με δηλώσεις του Στέργιου Πιτσιόρλα για τη Novartis, με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης να κάνει λόγο για πρωτοφανή παραποίησή τους.
Συγκεκριμένα το τηλεγράφημα ανέφερε πως ο κ.Πιτσιόρλας σε ομιλία του στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης είχε πει ότι «δεν έπρεπε να έρθει στη Βουλή τέτοιος φάκελος» αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.
Μετά τις αντιδράσεις ο κ. Πιτσιόρλας δήλωσε:

Χιμένεθ σε Μασούντ: «Μην διανοηθείς να ζητήσεις συγγνώμη!» [Βίντεο]

Φωτογραφία: ΕurokinissiΟ Σοτζέι Μασούντ μετά το τέλος του ματς στο «Ολιμπίσκι» δεν μιλιόταν.

Η ευκαιρία που δεν… χάνεται είχε στοιχίσει ακριβά στην ΑΕΚ και ο έμπειρος Ιρανός, ακόμη και στην επιστροφή στην Αθήνα, ήταν μόνος του και αμίλητος. 
Μέσω των social media ζήτησε συγγνώμη για την τεράστια ευκαιρία που έχασε σε κενό τέρμα και σήμερα είχε πρόθεση να ζητήσει συγγνώμη από τον Μανόλο Χιμένεθ και τους συμπαίκτες του. Αλλά τον… εμπόδισε ο Μανόλο...

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Άδωνις: Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας; Θα δείτε στην επιτροπή [Βίντεο]

Αδωνις: Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας; Θα δείτε στην επιτροπήΟ αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του Αlpha για την υπόθεση Νοvartis και την παραπομπή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού, αποκαλώντας τον «διεφθαρμένο».

«Θα τους γδάρω, δεν θα μου γλιτώσει κανένας από αυτούς, ο Τσίπρας πρώτος απ’ όλους. Ο άθλιος και αχρείος, αυτός που το έστησε. 
Ο Τσίπρας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη λογοδοτήσει γι’ αυτό που έκανε. Ούτε μια στο εκατομμύριο, δεν έχει καταλάβει πού έμπλεξε. Ειδικά ο Τσίπρας που είναι διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι. 
Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας; 
Θα τα δείτε στην επιτροπή όταν θα πάω»...

ΣΟΚ και με υπογραφή: «Ο Τσίπρας συμφώνησε να περιέχεται ο όρος «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων»

Τετ α τετ με την Γερμανίδα καγκελάριο είχε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας,στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου για το Σαχέλ, που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές οδηγίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε στην Άνγκελα Μέρκελ την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να υπάρξει μια σταθερή, βιώσιμη και αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ονοματολογικό των Σκοπίων, με μια ονομασία για όλες τις χρήσεις (erga omnes).
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η συζήτηση...

Μετά τη λάσπη βγήκαν τα πιστόλια: Η κυβέρνηση πυροβολεί αδιακρίτως για Novartis [Βίντεο]

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πριν ακόμη αναλυθούν οι εντυπώσεις από την «κόλαση» που επικράτησε κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την Novartis, η κυβέρνηση και το... παρακυβερνητικό περιβάλλον ρίχνουν λάδι στη φωτιά της πόλωσης.

Επιβεβαιώνοντας, έτσι, τις υποψίες ότι η συγκεκριμένη υπόθεση και οι μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν συνιστούν ακρογωνιαίο λίθο στο προεκλογικό σκηνικό που στήνεται από την πλευρά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Κορυφαία, προσώρας, απόδειξη αυτού του σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου, η εμφυλιοπολεμική...

ΒΟΜΒΑ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την Novartis: Η Θάνου «εκβιάζει δικαστές»!

Θεσμικά ανεπίτρεπτη και νομικά εσφαλμένη χαρακτήρισε την παρέμβαση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου για την υπόθεση Novartis 

Είπε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Νίκος Σαλάτας, προσθέτοντας ότι η δήλωσή της περιέχει και μια απειλή «όταν λέει ότι η πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για τη σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου είναι μη νόμιμη».
«Αν αυτή η υπόθεση δεν πάει στο Εφετείο, ποια θα πάει; Γιατί έχουν τέτοια ανησυχία; Είναι εκμαυλισμένοι οι 350 δικαστές του Εφετείου Αθηνών; Αυτό θέλουν να πούνε;»...

Μπορούν να τρέξουν αλλά όχι και να κρυφτούν

Σχετική εικόνα

He can run but he cannot hide. 

Την φράση του Joe Louis για τον Billy Conn όταν οι δημοσιογράφοι το 1941  είχαν ρωτήσει τον Louis τι σκοπεύει να κάνει για να αντιμετωπίσει τον πολύ πιο ευκίνητο Ιρλανδό πυγμάχο την θυμήθηκα χθες όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέβηκε για να μιλήσει στο βήμα του κοινοβουλίου. 
Όπως και στο ρινγκ έτσι και στην πολιτική τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταλάβαιναν ότι κάποιος μπορεί να τρέχει για να αποφύγει αλλά δεν μπορεί να κρύβεται για πάντα. Και κάθε φορά που...

Χρυσή Αυγή: Η τέταρτη συνιστώσα της κυβέρνησης

Αποτέλεσμα εικόνας για συριζα ΧΑ

Δίπλα στους δεδηλωμένους τρεις κυβερνητικούς εταίρους—ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, σύστημα Παυλόπουλου—προχθές μας προέκυψε και ένας τέταρτος.

Η Χρυσή Αυγή.

Οι ομιλίες των βουλευτών της κατά του Α. Σαμαρά, κυρίως, ξεπερνούσαν σε ένταση και πάθος και αυτές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Διακρινόταν για το μίσος που τις χαρακτήριζε.
Είναι γεγονός πως εδώ και καιρό υπάρχει ένα modus vivendi μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής. Θα έλεγα, μάλιστα, πως έχει γίνει και ένα deal...

Οι επόμενες γενιές θα κουβαλάνε το «χρέος Τσίπρα»

Αποτέλεσμα εικόνας για μετά από την απομάκρυνση από το ταμείο δεν θα αναγνωριστεί κάποιο λάθος

Όποιος είχε απορία για το τι ακριβώς συμβαίνει στην γειτονιά μας, πρέπει αυτή να του λύθηκε έπειτα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού της FYROM στο Βερολίνο

Η κα Merkel καλωσόρισε τον «Μακεδόνα Πρωθυπουργό». 
Έστειλε έτσι συστημένο γράμμα στην Αθήνα. 
Έτσι εξηγείται η βιασύνη του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Κοτζιά. Έχουν συνέπεια οι άνθρωποι…

Ήττα και στο Αλβανικό θα φέρει πολιτικές εξελίξεις

Φωτογραφία: APImages
Την υπόθεση Novartis ολοχρονίς τη χτίζανε το βράδυ εγκρεμίσθη, για να παραφράσουμε το δημώδες. 
Θα μας απασχολήσει επί μακρόν, αλλά είναι αδιάφορο προς το παρόν καθώς ενώπιόν μας κυοφορούνται εξελίξεις στα ζέοντα εθνικά θέματα. 
Σε κάποια ας πούμε ερήμην, αλλά σε άλλα ευθύνη ημών.
Ασχέτως με την αστοχία της εδώ πρόσκλησης Erdogan η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μπλοκάρει...

Μετά το φιάσκο Τσίπρα με τη Novartis η πιθανότητα των εκλογών επιστρέφει

Η πιθανότητα των εκλογών επιστρέφει μετά το φιάσκο του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης με την υπόθεση της Novartis.

Η μαραθώνια συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία έκανε δεκτή τα ξημερώματα της Πέμπτης και μετά από σφοδρή αντιπαράθεση με απειλές και βαριές εκφράσεις, την πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση τη Novartis, επιβεβαίωσε τις νέες συνθήκες πολιτικού πολέμου.
Η εξέλιξη αυτή εγκαινιάζει ένα νέο, πρωτόγνωρης σύγκρουσης, πολιτικό κύκλο, που φαίνεται ότι...

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ πηγές: Αδύναμη η δικογραφία της Novartis για τα πολιτικά πρόσωπα

Στα χέρια της Δικαιοσύνης αναμένεται να επιστρέψει η δικογραφία για τη Novartis, σύμφωνα με εκτιμήσεις δικαστικών πηγών.

Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι από τους δικαστικούς λειτουργούς προεξοφλούν ότι η υπόθεση δεν θα παραμείνει για πολύ στην Προανακριτική Επιτροπή και η δικογραφία σύντομα θα επιστρέψει στη Δικαιοσύνη.
Και αυτό γιατί καθότι δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία, πέραν των τριών καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων που είναι εν πολλοίς ατεκμηρίωτες, καθώς δεν υπάρχουν άλλα...

Θεέ μου τι ΑΕΚάρα! [βίντεο]


Η ΑΕΚ έχασε πολλές και μεγάλες ευκαιρίες, δεν σκόραρε και έτσι με το 0-0 απόψε στο Κίεβο αποκλείστηκε από την συνέχεια του Europa League.

Η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη από την Ντιναμό Κιέβου σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στο... παγωμένο και χιονισμένο «Ολιμπίσκι», αλλά ήταν άτυχη και έτσι φεύγει με ψηλά το κεφάλι από την Ευρώπη. Και μάλιστα η ΑΕΚ στο Europa League ήταν σε 10 ματς αήττητη!
Tο 1-1 του πρώτου αγώνα, αλλά κυρίως η εικόνα της ΑΕΚ απέναντι στην Ντινάμο Κιέβου άφηνε ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ όχι μόνο στάθηκαν...

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

ΑΞΙΖΕΙ: Καυστικά σχόλια Αθ.Παπανδρόπουλου-Τ.Παπαδόπουλου για την χθεσινή κοινοβουλευτική αθλιότητα [video]


Δείτε τα έγκυρα σχόλια των Θανάση Παπανδρόπουλου και Τάσου Παπαδόπουλου για τη χθεσινή κοινοβουλευτική αθλιότητα, σχετικά με την ψήφιση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Novartis.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO:

«Νιώθεις λιγότερο μ@λ@κ@ς όταν βρίζεις αυτούς που ψήφισες...;»: To σκίτσο του Αρκά που συζητήθηκε [ΦΩΤΟ]

Μέσα από το επίσημο προφίλ του στο facebook, ο Αρκάς σχολιάζει καυστικά την πολιτική επικαιρότητα.
Με ένα αιχμηρό αλλά και παράλληλα ξεκαρδιστικό σκίτσο, ο διάσημος σκιτσογράφος... αναφέρεται στους ψηφοφόρους, που... μετανιώνουν για το κόμμα που επέλεξαν να ψηφίσουν.
Δείτε εδώ το σχετικό σκίτσο:

Το παρακράτος του “Κάφκα” και οι αστείοι αναλυτές του οίκου Moody’s - H κυβέρνηση Σύριζα έδωσε 60 εκατ. € στη NOVARTIS με το καλημέρα!

Πρόκειται για αστείους, καφενόβιους αναλυτές. Της πλάκας. Είναι τόσο τραχανοπλαγιάδες ώστε ο οίκος Moody’s, μετά την συγκεκριμένη αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες του ελληνικού αξιόχρεου δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτε από τους αποτυχημένους Ελληνες μετεωρολόγους που πέφτουν διαρκώς έξω. Πράγματι ο οίκος Moody’s μετά την αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου χωρίς τίποτε να τη δικαιολογεί είναι ένας οίκος παπατζήδων...

Άγριο κλίμα μετά τη Novartis: «Βατερλώ», «συμμορίτες» και πρόωρες εκλογές

Κατά της διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή / Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα πυρά μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης συνεχίστηκαν, με αμείωτη ένταση, λίγες ώρες αφότου έκλεισαν οι κάλπες της Oλομέλειας και ψηφίστηκε σύσταση προανακριτικής επιτροπής για 10 πολιτικά πρόσωπα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μετά από πρόταση της κυβέρνησης.

Τα κόμματα ανέβασαν τους τόνους λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση της Βουλής, και ενώ προετοιμάζονται για μεγάλη σύγκρουση στην αίθουσα της προανακριτικής για τη Novartis. 
Η ΝΔ, η οποία απείλησε χθες, δια στόματος Αντώνη Σαμαρά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα λογοδοτήσει για όλα και θα στηθεί Ειδικό Δικαστήριο, έμεινε και σήμερα στο ίδιο πνεύμα, βάζοντας στο στόχαστρο τον Πάνο Καμμένο και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή...

Η συγκινητική ανάρτηση της κόρης του Πικραμμένου στο Facebook - Είμαι υπερήφανη για τον πατέρα μου

Η συγκινητική ανάρτηση της κόρης του Πικραμμένου στο Facebook- Είμαι υπερήφανη για τον πατέρα μου

Με ένα συγκινητικό post στο Facebook, η κόρη του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένου σχολίασε την παραπομπή του πατέρα της στην προανακριτική επιτροπή που αποφάσισε χθες η πλειοψηφία της Βουλής.

Γράφει η Καρολίνα Πικραμμένου:

Bαριά ήττα Τσίπρα – Κατέρρευσε στην Βουλή η άθλια σκευωρία


Πρωτοφανές φιάσκο για τους εμπνευστές της πιο άθλιας σκευωρίας που στήθηκε μεταπολιτευτικά στην χώρα, αποτέλεσε η 18ωρη συζήτηση στην Βουλή για την υπόθεση της Novartis.

Το ξεγύμνωμα του διάτρητου κατηγορητηρίου-σε ότι έχει να κάνει με τα πολιτικά πρόσωπα- ήταν αδιαμφισβήτητο.
Δεν υπάρχει πλέον ούτε ένας σκεπτόμενος Έλληνας πολίτης, που να μην αντιλαμβάνεται ποιοι και γιατί έστησαν αυτήν την βρομερή υπόθεση.
Η εξέλιξη της συζήτησης στην Βουλή αποτέλεσε το πολιτικό Βατερλό για τον Τσίπρα, που όπως κατήγγειλαν...

Πού να βρίσκονται, άραγε, οι προστάτες των Θεσμών;

Αποτέλεσμα εικόνας για Ένωση Δικαστών και ΕισαγγελέωνΤα όσα συνέβησαν χτες στην Βουλή άφησαν ασυγκίνητους διάφορους θεσμικούς παράγοντες. 
Δεν τους ενόχλησαν οι καταθέσεις των τριών κουκουλοφόρων μαρτύρων, οι κραυγαλέες παρατυπίες στην διαδικασία, οι δέκα κάλπες που έστησαν οι Καρανίκες πριν καν αποφανθεί κάποια προανακριτική. 
Τα βρήκαν όλα φυσιολογικά και γι αυτό και δεν έκαναν κάποια δήλωση.
Τελικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται ένας διορατικός πολιτικός…

Σαν τους παλιούς πυγμάχους που ξέρουν ότι πρέπει αλλά δεν έχουν το στομάχι να ανέβουν στο ρινγκ

Αποτέλεσμα εικόνας για παλιούς πυγμάχους

To «αυτοί ή εμείς» το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ το 2012 δικαιώθηκε χθες στην Βουλή. Οταν στο βήμα ανέβηκε να μιλήσει ο Παναγιώτης Πικραμμένος. 

Την ώρα ο πρώην πρωθυπουργός με φωνή που έσπαγε από την συγκίνηση έλεγε «οι μυθιστορηματικές αυτές κατηγορίες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για να κατηγορείται άδικα και να σπιλώνεται βάναυσα ένας άνθρωπος που υπηρέτησε 40 χρόνια την ελληνική δικαιοσύνη» ο Παύλος Πολάκης καθισμένος στις θέσεις των υπουργών πιάστηκε να γελάει...

«Ηχηρή» η απουσία Τσίπρα από μία κοινοβουλευτική διαδικασία που γύρισε «μπούμερανγκ»

Πόσο συνηθισμένο είναι άραγε δύο πρώην πρωθυπουργοί να κατηγορούνται για δωροδοκία; Ασφαλώς και είναι ασυνήθιστο.
Ακόμα όμως και αυτή η σπάνια για τα ελληνικά πολιτικά χρονικά περίπτωση δεν φάνηκε να είναι αρκετή ώστε να αποτελέσει την αιτία παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στην αίθουσα της ολομέλειας.
Η απουσία του πρωθυπουργού...

Υπόθεση Novartis: Την παραπομπή και των δέκα πολιτικών σε Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισε η Βουλή

Την παραπομπή και των δέκα πολιτικών σε Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Novartis αποφάσισε η Βουλή.

H πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των βουλευτών.
Η μυστική ψηφοφορία για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής ξεκίνησε μετά από σχεδόν 18 ώρες θυελλώδους συζήτησης στη Βουλή!
Η διαδικασία της ψηφοφορίας προχώρησε με...

Μητσοτάκης: Θα τελειώσετε με εκλογές με μία κάλπη, όχι με δέκα [Βίντεο]

Φωτογραφία: ΕurokinissiΜε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης ξεκίνησε την ομιλία του ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αποδεικνύεται περίτρανα πια ότι δεν είστε μόνο επικίνδυνοι για την οικονομία είστε επικίνδυνοι για την ίδια τη δημοκρατία παρεμβαίνετε απροκάλυπτα και συστηματικά και μεθοδικά στο έργο της δικαιοσύνης. Είστε ένοχοι μιας συστηματικής απόπειρας δολοφονίας χαρακτήρων. Οι κατηγορούμενοι έγιναν κατήγοροι και οι κατήγοροι έγιναν απολογούμενοι», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι καταφεύγει σε αυτό που ξέρει να κάνει να διχάζει δηλαδή τους Έλληνες σε...

Βενιζέλος για Novartis: Η μεγαλύτερη αλλά προχειρότερη σκευωρία της μεταπολίτευσης [Βίντεο]

Φωτογραφία: Εurokinissi

Βαρυσήμαντη παρέμβαση στην συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Πολύ μίζερη η αναφορά στο όνομά μου. Η προσθήκη έγινε μάλλον από συνήθεια. Σας ευχαριστώ, γιατί με τον τρόπο αυτό με τοποθετήσατε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την Δημοκρατία και το κράτος δικαίου» ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στη βουλή.
«Γιατί αυτό έγινε τώρα; Μήπως τώρα έτυχε να εμφανιστούν κάποιοι πρόθυμοι μάρτυρες, την επομένη του συλλαλητηρίου; Πολύ καλό για να είναι αληθινό»...

Σαμαράς: Είστε η Υβρις, θα σας νικήσουμε, θα λογοδοτήσετε [Βίντεο]

Φωτογραφία: ΕurokinissiΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis και ολοκλήρωσε πριν από λίγο την ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Αναλυτικά η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή:

Δάκρυσε ο Πικραμμένος - «Μυθιστορηματικές οι κατηγορίες» [βίντεο]

Δάκρυσε ο Πικραμμένος -«Μυθιστορηματικές οι κατηγορίες» [βίντεο]Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε και ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος, για τον οποίο η Βουλή αποφασίζει σήμερα αν θα παραπεμφθεί σε Προανακριτική για το θέμα της Novartis.

«Στην αρχή αιφνιδιάστηκα, τώρα όμως κατατρύχομαι από αισθήματα οργής, αγανάκτησης» είπε ο κ. Πικραμμένος και πρόσθεσε, σχεδόν δακρυσμένος:
«Στο πρόσωπό μου δεν κατηγορείται ο τότε υπηρεσιακός πρωθυπουργός των ολίγων ημερών, αλλά και ο τότε πρόεδρος του ΣτΕ. Κατηγορούμαι ότι ως εν ενεργεία δικαστικός δωροδοκήθηκα» ανέφερε...

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Novartis - Από το «Αϊ στο διάολο» ως τις μαφιόζικες απειλές, όλα όσα έγιναν [ Βίντεο ]

INTIMENEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Σε βαρύ κλίμα και με έντονες αντιπαραθέσεις συνεχίζεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα αποφασίσει για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis.

«Ναι» στην προανακριτική, «'Οχι» στη σκευωρία

Η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής απαντούν ότι επιθυμούν την διερεύνηση του σκανδάλου αλλά αρνούνται την συμμετοχή των συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, την οποία...

Άγριος καβγάς Αδωνι-Παπαγγελόπουλου: «Θα πας φυλακή», «Κάνεις σόου» [βίντεο]

Αγριος καβγάς Αδωνι-Παπαγγελόπουλου: «Θα πας φυλακή», «Κάνεις σόου» [βίντεο]

Η αναφορά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για μερική ενημέρωση που είχε για τον φάκελο Novartis και όχι άτυπη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ζήτησε να του πει σε ποιο εδάφιο του Συντάγματος αναφέρεται ότι μπορεί να πάρει μερική ενημέρωση του φακέλου.

«Επειδή δεν μπορείτε να πάρετε μερική ενημέρωση του φακέλου και το ξέρετε, άρα αυτό που κάνατε είναι άτυπο. Αυτή είναι η παραβίαση του Συντάγματος»...

Καταπέλτης ο Βορίδης: Ισοπέδωσε το στημένο κατηγορητήριο της Novartis [Βίντεο]

Αποτέλεσμα εικόνας για βοριδης

Με το ερώτημα προς την πλειοψηφία αν «ο κ. Κουρουμπλής είναι εμπλεκόμενος» ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο κ. Μ. Βορίδης για να συνεχίσει «γιατί δεν έχουμε έντεκα κάλπες;» 

Γιατί για το ζήτημα Κουρουμπλή η πρόταση είναι πρόταση συγκάλυψης; 
Η συγκεκριμένη πρόταση κατηγορίες συγκεκριμένες έχει; 
Για να αποφασίσετε εξάλειψη αξιοποίνου δεν πρέπει να έχετε διαγνώσει χρόνο τέλεσης...

Γκρίζες ζώνες στη νέα συμφωνία με Αλβανία

Προσαρμογές στη Συμφωνία για τις Θαλάσσιες Ζώνες του 2009, οι οποίες θα ικανοποιούν ορισμένες από τις αλβανικές απαιτήσεις, φαίνεται ότι προσανατολίζεται να αποδεχθεί η Αθήνα στο πλαίσιο του διαλόγου που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο στην Κρήτη μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Ντίτμιρ Μπουσάτι. 
Το σημείο αυτό, σε συνδυασμό με την άρση της εμπολέμου καταστάσεως, βρίσκεται, σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, στον πυρήνα της συμφωνίας-πακέτου που προωθούν οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Αλβανίας με ορίζοντα την άνοιξη...

Κι ο Ροβεσπιέρος έτσι την πάτησε

Σχετική εικόνα
Αναρωτιέμαι αν η αντιπολίτευση- όλη η αντιπολίτευση- έχει συνειδητοποιήσει ότι η υπόθεση Novartis δεν εξελίσσεται, ούτε σε κοινοβουλευτικό ούτε σε δικαστικό επίπεδο. Μόνο σε πεζοδρομιακό. 
Και αναρωτιέμαι, επειδή είναι και παράλογο και ατελέσφορο να αντιμετωπίζεις την χαμέρπεια με όρους κανονικότητας. Το κυριότερο, είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία. Η οποία απειλείται διαρκώς από το κυβερνητικό πεζοδρόμιο.

Μπακάλικα: Οι 10 κάλπες που θέλει η κυβέρνηση να φιγουράρουν στη Βουλή...

Η «γαλάζια» στάση την ώρα της ψηφοφορίας και η κίνηση των «4» που θα... συζητηθεί

Ναι στη διαφάνεια, όχι στην σκευωρία. 

Αυτόν το διπλό στόχο θα έχει ως οδηγό της η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης για την σύσταση της προανακριτικής επιτροπής, αναφορικά με την υπόθεση της Novartis. 

Μετά από διαδοχικές συσκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους συναρμόδιους τομεάρχες αλλά και τους στενούς του συνεργάτες, αποφασίστηκε ότι την ώρα της ψηφοφορίας οι βουλευτές της ΝΔ θα κινηθούν ως εξής: 

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Ελλάδας. Όταν το Copalia από τα €14,93 πήγε στα €16,06


Σχετική εικόνα
Η υπόθεση της  Novartis είναι η συνέχεια του συλλαλητηρίου για την ονομασία της ΠΓΔΜ.  
Με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν δύο στους τρεις πολίτες να μην θέλουν ονομασία για τα Σκόπια όνομα με το Μακεδονία, έχοντας αποτύχει να διασπάσει την ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ του συλλαλητηρίου της Αθήνας αποφάσιζε να πετάξει στο τραπέζι το χαρτί που κρατούσε μήνες. 
Παρέβαινε έναν από τους κλασικούς νόμους του τζόγου. Στο τραπέζι ο τζογαδόρος ποτέ δεν πετάει καλά λεφτά προσπαθώντας να κερδίσει μια χαμένη παρτίδα. ...

Μητσοτάκης στο Politico: Αν δεν αλλάξουν τα Σκόπια το Σύνταγμά τους τώρα, εμείς ως ΝΔ δεν μπαίνουμε σε συζητήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Η Ελλάδα πρέπει να δεχθεί την αλλαγή της ονομασίας της ΠΓΔΜ μόνο ως μέρος μίας ευρύτερης συμφωνίας, που θα αναγκάζει τα Σκόπια να αλλάξουν το Σύνταγμα και να αποκηρύξουν τους αλυτρωτικούς ισχυρισμούς, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρέπει να είναι μια συμφωνία πακέτο»...

Σωριάζονται αλυσίδες τροφίμων, άφαντα ακόμη και τα νομίσματα του ευρώ! - Ραγδαία εξαθλίωση μετά τα μέσα Ιανουαρίου

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ
Κατοχικές συνθήκες επικρατούν από τα μέσα Ιανουαρίου στην αγορά.
Αίφνης οι Ελληνες σταμάτησαν να αγοράζουν. Για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια μνημονίων οι ελληνικές οικογένειες είναι τόσο εξαθλιωμένες ώστε ακόμη και τα νομίσματα του ευρώ έχουν εξαφανισθεί…
Ως τον Δεκέμβριο του 2017 τα δώρα και τα ψευδοεπιδόματα της κυβέρνησης συντηρούσαν στην εντατική την αγορά. Ξαφνικά οι Ελληνες κλείστηκαν στα σπίτια τους.
Ακόμη και τα σουβλατζίδικα, οι πιτσαρίες και τα μικρά καφέ δύσκολα πλέον τα βγάζουν πέρα ενώ σε απελπισία βρίσκονται οι αλυσίδες τροφίμων...

Η Τουλουπάκη, η Ράικου και οι «άλλοι»

Το βάρος στους ώμους τής Ελένης Τουλουπάκη θα πρέπει να είναι δυσβάστακτο. 
Η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis, βρίσκεται και η ίδια κατηγορούμενη μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο Αντώνης Σαμαράς για κατάχρηση εξουσίας και συμμορία.
Οι χειρισμοί Τουλουπάκη σε ό,τι αφορά το σκέλος της έρευνας για τους πολιτικούς έχουν αμφισβητηθεί, όχι μόνο από τους εμπλεκομένους και την αντιπολίτευση, αλλά και από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων. 
Όταν έχει χαθεί το τεκμήριο της αντικειμενικότητας και της ανεξαρτησίας, αλλά και της επαγγελματικής επάρκειας, πώς θα συνεχίσει το έργο της η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς;

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Κύμα ίδρυσης εικονικών εταιρειών από επαγγελματίες για φορολογικούς λόγους

s14_1802etair-diagr-systaseis
Άλλο ένα ελληνικό παράδοξο: παρά το γεγονός ότι οι επιβαρύνσεις για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές υπερβαίνουν πλέον το 50% των κερδών που μπορούν να «παράγουν» οι ατομικές επιχειρήσεις, ο αριθμός τους δεν μειώνεται. 
Το 2017, το ισοζύγιο ενάρξεων - διαγραφών στις ατομικές επιχειρήσεις ήταν μηδενικό: όσοι έκλεισαν τα βιβλία, άλλοι τόσοι προχώρησαν σε διαδικασία έναρξης ή επανέναρξης. Συνολικά, το ισοζύγιο ενάρξεων - διαγραφών, ανεξαρτήτως νομικής μορφής, είναι θετικό, καθώς οι επαγγελματίες στράφηκαν μαζικά μία ακόμα χρονιά στη σύσταση ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών. Το «φαινόμενο» έχει την εξήγησή του:

Γιατί πήγε στην Σκύρο ο αντιλαϊκός συκοφάντης Τσίπρας με το ψεύτικο γέλιο;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός. Πολιτισμολόγος-Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.
Ο λαομίσητος Τσίπρας με το βλέμμα γεμάτο μίσος και το ψεύτικο γέλιο με το στραβό δρακουλέ δόντι (απ  τις καταλήψεις ούτε τα δόντια του δεν προλάβαινε να ισιώσει και το άφησε να μας δείχνει πόσο ζουγκλοειδής είναι ), πήγε στην Σκύρο οικογενειακώς και το κοινοποιεί, εν όψει συζήτησης Novartis την Τετάρτη. Δεν κάνει τίποτα, αν δεν κερδίζει και κάνει ο,τι τον συμβουλεύουν...

Υπόθεση Novartis: Πως η ΝΔ θα ξεσκεπάσει στη Βουλή τη σκευωρία

Λιγότερο από ένα 24ωρο από την συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής κατά 10 πολιτικών προσώπων για το σκάνδαλο της Novartis και ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η ΝΔ να συμμετάσχει κανονικά στη συζήτηση, αλλά να αποχωρήσει από την ψηφοφορία, εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει στις 10 κάλπες.

Ανάμεσα στους πολιτικούς που αναφέρονται στην πρόταση είναι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο...

ΣΟΚ για το Μαξίμου: Δεν εγκρίθηκε η δόση – Τι απαιτεί η Τρόικα

Για ακόμα μία φορά φάνηκε πως οι προβλέψεις της κυβέρνησης απέχουν από την πραγματικότητα. 

Το Eurogroup δεν άναψε το “πράσινο φως” για τη δόση των 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις των κυβερνώντων.
Παράλληλα, η Τρόικα έδωσε διορία δύο εβδομάδων στην Ελλάδα δηλαδή μέχρι το επερχόμενο EuroWorking Group, προκειμένου να έχουν υλοποιηθεί και τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα (Ελληνικό και πλειστηριασμοί), προκειμένου να δοθεί η έγκριση για την εκταμίευση της δόσης...