Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων (11-02-2018)

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα κυριακάτικων εφημερίδων...

Έχουν έτοιμο τον Πρόεδρο του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου που θα δικάσει Τσίπρα και υπουργούς!

Με την συμβολή-γνωμάτευση των Χαράλαμπου Αθανασίου και Ευάγγελου Βενιζέλου το βαθύ κράτος έχει βρει ήδη το πρόσωπο που θα τοποθετηθεί Πρόεδρος του Ανώτατου Ειδκού Δικαστηρίου που θα δικάσει τον Τσίπρα και τους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης. 

Αυτό διαρρέουν από τα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ και όχι μόνο. Εδώ θεωρούν ότι το “μεγαλύτερο σκάνδαλο από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους” αποδεικνύεται φιάσκο με παραγεγραμμένα αδικήματα και χωρίς ουσιαστικά στοιχεία...

Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (10-02-2018)

Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων:

Η Novartis «καίει» τελικά τον ΣΥΡΙΖΑ – Τα επόμενα βήματα


Μπούμερανγκ φαίνεται ότι γυρνάει η υπόθεση της Novartis στην κυβέρνηση, όχι μόνο διότι η δικογραφία και κυρίως οι μαρτυρίες μοιάζουν να είναι φαιδρές, αλλά επειδή διαπιστώνεται ένα μεγάλο ρήγμα ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη.


Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής και οι χειρισμοί του (όπως για παράδειγμα η παρουσία Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο, η δήλωση Παπαγγελόπουλου και Πολάκη) έχουν δημιουργήσει μεγάλες έριδες στο εσωτερικό της κυβέρνησης...

Ο Τσίπρας χάνει το δήθεν «momentum» της Novartis... και λόγω Καμμένου

Φωτογραφία: intimenews.gr
Εκεί που θεωρούσαν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι είχαν το πάνω χέρι με τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis, μία υπόθεση που αφορά στον Πάνο Καμμένο, δείχνει να προκαλεί εκ νέου τριβές στον κυβερνητικό συνασπισμό. 

Η διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση του στρατιωτικού εξοπλισμού στην Σαουδική Αραβία ήταν κάτι που δεν ήθελε να συμβεί αυτή την στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας. 
Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα από την μία επικοινωνιακά η εικόνα περί «αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος» μάλλον να θολώνει και από την άλλη η δικογραφία αυτή μοιάζει...

Διέρρευσαν τα στοιχεία προστατευόμενης μάρτυρα για την υπόθεση Novartis;


Γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή, πρώην αντιπροέδρου της Novartis, φέρεται να είναι η πηγή η οποία αποκάλυψε πρώτη στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία με τους καταγγελόμενους χρηματισμούς πολιτικών προσώπων καθώς σε Μέσα Ενημέρωσης υπάρχουν διαρροές για την ταυτότητα της μάρτυρος.


Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα αναφέρονται σε Μέσα Ενημέρωσης, τα στοιχεία της μάρτυρος φέρεται να προέκυψαν από τη μετάφραση των επίμαχων εγγράφων του FBI από τη νομική υπηρεσία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. 
Με βάση αυτές τις πληροφορίες η μάρτυρας που άνοιξε τον χορό...

Aυτή είναι το "βαθύ λαρύγγι" της Novartis



Aυτή είναι το "βαθύ λαρύγγι"

Η πηγή που «κελάηδησε» πρώτη και αποκάλυψε λεπτομέρειες για τα λαδώματα και τις περίεργες πρακτικές των ανωτέρων στελεχών της Novartis ήταν τελικά μία ταπεινή γραμματέας. 

Αυτήν την ώρα τελεί υπό καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, το οποίο της διασφάλισε η εισαγγελέας διαφθοράς. Όμως, το FBI δια των εγγράφων που απέστειλε και τα οποία μεταφράστηκαν από τη νομική υπηρεσία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, δηλαδή δια των επισήμων ντοκουμέντων, αποκαλύπτει το όνομα και την ιδιότητα της μάρτυρος
Είναι αυτή η οποία κάποια στιγμή συγκέντρωσε και απέκτησε όλο το αρχείο του προϊσταμένου της στην εταιρεία. Υποκλοπή προς διασφάλιση ή επένδυση στο μέλλον; 

Τινάζεται στον αέρα η υπόθεση Novartis - Διέρρευσαν τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων - Ραγδαίες πολιτικές και δικαστικές εξελίξεις!

Ραγδαίες δικαστικές και κυρίως πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να πυροδοτήσει η αποκάλυψη της προστατευόμενης μάρτυρος, κατάθεση της οποίας συμπεριλαμβάνεται στην ελληνική δικογραφία για τη Novartis.

Ήδη από νωρίς το απόγευμα, τα στοιχεία της προστατευόμενης μάρτυρος έχουν διαρρεύσει μέσω διαδικτύου αλλά και τηλεοπτικών σταθμών, ενώ όπως ακούγεται εντόνως είναι ήδη γνωστή και η ταυτότητα των άλλων δύο “προστατευμένων” μαρτύρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ζήτημα ωρών να αρχίσουν οι μηνύσεις από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα εις βαρών των τριών προστατευόμενων μαρτύρων, με το ότι αυτό συνεπάγεται για...

Μητσοτάκης για τον δανεισμό από τις αγορές: Με τον Τσίπρα χάσαμε τρία χρόνια

Στο πλαίσιο ειδικού αφιερώματος, που δημοσιεύει σήμερα με την ευκαιρία της χθεσινής επιστροφής της χώρας για δανεισμό στις αγορές η ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα De Tijd, με τίτλο 
«Η Ελλάδα βγαίνει πάλι από το τούνελ», η συντάκτρια του δημοσιεύματος συνομιλεί με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και φιλοξενεί τις απόψεις του σε ξεχωριστό ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα αποτέλεσε την επιτομή των προβλημάτων της ευρωζώνης».
Αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, το δημοσίευμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Καραμανλής: Οι επισημάνσεις του Αβραμόπουλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα

“Σε σχέση με τα μεγάλης σημασίας θέματα του μοριακού ελέγχου του αίματος και της αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης, οι επισημάνσεις του κ. Αβραμόπουλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα”.

Τα παραπάνω τονίζουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Yποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την υπόθεση της Novartis...

«Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε;» [Video]

Στην αντεπίθεση για την υπόθεση Novartis πέρασε ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος συγκάλεσε συνέντευξη τύπου καταγγέλλοντας σκευωρία με στόχο τον ίδιο και τη θεσμική του θέση.
“Η υπόθεση αυτή προσωπικά δε με αγγίζει με οποιονδήποτε τρόπο, δεν με αφορά και την αντιμετωπίζω αποκλειστικά ως μια θλιβερή υπόθεση συκοφαντίας, υποκινούμενης ψευδορκίας με τη συμμετοχή θλιβερών ψευδομαρτύρων με κουκούλα και άλλων προσώπων”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Προανήγγειλε ότι πέραν από τη μηνυτήρια αναφορά κατά των “ψευδομαρτύρων” την...

Η κυβέρνηση κινδυνεύει να καεί στη φωτιά που άναψε

Photo by Omar Marques/Anadolu Agency/Getty Images
Η φράση «Το μυρμήγκι όταν είναι να χαθεί βγάζει φτερά», δεν ανήκει τα μαρξιστικά τσιτάτα που με αγωνιστικό ενθουσιασμό μηρυκάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συμπυκνώνει βιωματική πείρα χιλιετιών. 
Είχαμε διερωτηθεί από εδώ αν ο κ. Τσίπρας είχε κατανοήσει το βάρος των γεγονότων που μόλις ξεκίνησαν με την υπόθεση Novartis – και τα οποία επέτρεψε ελαφρά τη καρδία να ξεκινήσουν.
Δεν ενστερνιζόμαστε τη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή (όχι του Κώστα), ο οποίος με αφορμή την δίωξη του Αντρέα Παπανδρέου, φέρεται να είχε πει ότι έναν πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις στο ειδικό δικαστήριο, τον στέλνεις σπίτι του...

«Καρφώνουν» την εισαγγελέα διαφθοράς και... είναι μόνο η αρχή

Σε τροχιά ρήξης με ορισμένους δικαστικούς λειτουργούς κινείται πλέον η ΝΔ, η οποία βήμα βήμα σκληραίνει την στάση της τόσο απέναντι στην κυβέρνηση όσο και απέναντι σε κάποιους δικαστικούς, τους οποίους δε θεωρεί ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους. 
Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυριαρχεί η εκτίμηση ότι υπάρχει ένας “ομφάλιος λώρος” που συνδέει την εκτελεστική εξουσία με κάποια τμήματα της δικαστικής, με κεντρικό στόχο τη χειραγώγησή της. 
Η υπόθεση της Νovartis αποτελεί άλλωστε για την Πειραιώς την κορυφαία απόδειξη...

Η πραγματική απειλή για την Ελλάδα: Δύο μικρές ειδήσεις από την Τουρκία


Δύο ειδήσεις από την Τουρκία μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, αναδεικνύουν με καθαρό τρόπο, ποια είναι πραγματική απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα. 

Εκτός από την πλήρη αυτονόμηση της πολιτικής της Τουρκίας από περιορισμούς και το πλαίσιο που έθετε η συμμέτοχη της στο ΝΑΤΟ, η πρόσδεση με την Ε.Ε. και άλλους θεσμούς της Δύσης, και ο εκτροχιασμός του ανεξέλεγκτου καθεστώτος Erdogan, που προσφέρουν στην Τουρκία ρόλο ισχυρής περιφερειακής δύναμης, η είδηση για την αυξητική τροχιά του πληθυσμού της Τουρκίας, αλλά και η έκρηξη παραγωγικότητας στην τουρκική πολεμική βιομηχανία, είναι δύο ειδήσεις που δεν μπορεί να αφήσουν αδιάφορη την Ελλάδα...

Μητσοτάκης: Αδιανόητες οι άδειες στον Κουφοντίνα - Ως εδώ!

Μητσοτάκης: Αδιανόητες οι άδειες στον Κουφοντίνα -Ως εδώ!

«Οι άδειες στον Κουφοντίνα, για τη ΝΔ και εμένα προσωπικά είναι αδιανόητες. Όχι μόνο γιατί δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια για τις εν ψυχρώ δολοφονίες του, αλλά και γιατί παραμένει ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθυμίζει ότι «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τον απαράδεκτο νόμο Παρασκευόπουλου επέτρεψε την αθρόα αποφυλάκιση σκληρών ποινικών, και άλλαξε ταυτόχρονα τη διάταξη για τις άδειες προς όφελος ακόμη και των τρομοκρατών».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τη δέσμευσή του: 

Σαφής διαφοροποίηση από τον Δημήτρη Καμμένο: Δεν προκύπτει καμία εμπλοκή πολιτικού στην υπόθεση της Novartis [Video]


Για την υπόθεση της Novartis μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή του SBC o αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι δεν προκύπτει εμπλοκή πολιτικού.

«Δεν προκύπτει ότι έχουν φύγει λεφτά από κάποιον άνθρωπο της novartis και να έχουν πάει σε κάποιον πολιτικό. Το σκάνδαλο υπάρχει. Υπήρχε σκάνδαλο χρηματισμού χιλιάδων γιατρών με υλικών ή άυλων τρόπων. Υπάρχει λογαριασμός στην Ελβετία της Novartis που έχουν δοθεί χρήματα σε γιατρούς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Καμμένος.
«Όσα έχω διαβάσει από την δικογραφία δεν υπάρχει απόδειξη για μαρτυρίες κατά...

Novartis: Στήνουν φτηνό επικοινωνιακό σώου με Προανακριτική στην Βουλή

Σε αρένα προσανατολίζεται να μετατρέψει για ένα διήμερο ο ΣΥΡΙΖΑ την Βουλή, με αφορμή την υπόθεση Novartis.

Αφού όπως όλα δείχνουν, θα επιχειρήσουν να φέρουν το θέμα στην Ολομέλεια του Σώματος το οποίο – υποτίθεται – θα κληθεί να εξετάσει με πιο τρόπο θα ξεπερασθεί ο «σκόπελος» της (δεδομένης) παραγραφής των τυχόν αδικημάτων της υπόθεσης.
Ο πολιτικός στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανής, αν και ελοχεύει ο κίνδυνος για την Κυβέρνηση κατά την διάρκεια αυτής της...

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

ΣΟΚ: ΒΕΤΟ σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε. από Βουλγαρία για το όνομα "Μακεδονία"! Αλλάζουν όλα...


Τη στιγμή που η Ελλάδα έχει αυτοκτονικές τάσεις δεχόμενη να παραδώσει το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας, ευτυχώς οι Βούλγαροι για δικούς τους λόγους φαίνεται ότι... θα μας σώσουν.

«Η Βουλγαρία δεν είναι σύμφωνη στην ονομασία της ΠΓΔΜ να συμπεριλαμβάνεται γεωγραφικός προσδιορισμός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ σε τηλεοπτική συνέντευξη και αρνήθηκε κάθετα την ονομασία Βόρεια Μακεδονία.
Η πρόταση είναι...

Οι πολιτικές στοχεύσεις της υπόθεσης Novartis

Σχετική εικόνα

Ο κραυγαλέος τρόπος που εμφανίσθηκε η υπόθεση Novartis φανερώνει και τα κίνητρα των εμπνευστών της. 

Ποια είναι αυτά;

1. Πανικόβλητοι από τις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου των συλλαλητηρίων, αντιλήφθηκαν πως αν δεν άλλαζαν αμέσως την πολιτική ατζέντα μπορεί να ξεσπούσε μια ανεξέλεγκτη χιονοστιβάδα αντιδράσεων.
Ετσι, εσπευσμένα...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!: Το μυστικό γραφείο του Χρύσανθου Λαζαρίδη στο Χρηματιστήριο!

Αποτέλεσμα εικόνας για χρύσανθος λαζαρίδης

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης είναι ο άνθρωπος κλειδί για όσους θέλουν να ανοίξουν την μεγάλη πύλη του περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά. Αυτό τουλάχιστον λέει η μυθολογία. 

Σωστό ή λάθος, το αγόρασε, πάντως, ο μασκοφόρος μάρτυρας της Novartis. Κάνει όμως ένα μοιραίο λάθος που αποκαλύπτει το φαιδρό του πράγματος.

Ο μάρτυρας, λοιπόν, λέει ότι ο αντιπρόεδρος της Novartis συναντήθηκε με τον...

Μια δικογραφία γεμάτη φαιδρότητες και αστοχίες


Μόνο ως φαιδρές μπορούν να χαρακτηριστούν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων που αποτυπώνονται στην περιβόητη δικογραφία της Novartis. 

Από την... αστοχία στη διεύθυνση του γραφείου στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθου Λαζαρίδη μέχρι και την καταγγελία ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης «ξεπλένει χρήματα» μέσω της εκπομπής του, την οποία φυσικά είχε πριν γίνει καν υπουργός!
Ειδικά, μάλιστα, για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ το σχετικό απόσπασμα είναι...

Νέος θρίαμβος της ΑΕΚ, 2-1 τον Ολυμπιακό - Μελισσανίδης σε παίκτες: Παίξτε για τη φανέλα, αυτοί είκοσι χρόνια σας κλέβουν τον ιδρώτα [Βίντεο]

Φωτογραφία: Εurokinissi

Σε ένα ακόμη σπουδαίο βράδυ για την ΑΕΚ, οι «κιτρινόμαυροι» ξανακέρδισαν τον Ολυμπιακό και βρίσκονται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η Ενωση νίκησε 2-1 και πήρε την πρόκριση σε ένα μέτριο ματς που στο τέλος έγινε... θρίλερ.
Μετά τις δύο νίκες στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ έκανε το... τρεμπλ επί του Ολυμπιακού μετά τη νίκη-πρόκριση με 2-1 στο Κύπελλο. 
Χριστοδουλόπουλος και Αραούχο τα γκολ στο 57' και στο 73', μείωσε στο τέλος ο Ταχτσίδης στο 83'...

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Απίστευτο: Εφημερίδα «αποκάλυψε» κατάθεση που έγινε την… επόμενη μέρα!

Όταν πρέπει να αναφερθείς σε δικογραφία και ειδικά μίας υπόθεσης που ερευνάται σε παγκόσμιο επίπεδο, ασφαλώς και πρέπει να είσαι πολύ προσεχτικός.
Δε χρειάζονται πολλές και «μεγάλες» κουβέντες. Παρ’ όλα αυτά μία πρώτη ανάγνωση όσων έχουν έρθει μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα προκαλεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά, κυρίως ως προς τους «προστατευόμενους» μάρτυρες.
Ας προσέξουμε για παράδειγμα μία λεπτομέρεια που ίσως και να «λέει» πολλά. 
Η τελευταία κατάθεση «ανώνυμου» μάρτυρα πάρθηκε την περασμένη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.
Μήπως θυμάστε τί έγινε τη συγκεκριμένη ημερομηνία; 
Για όσους το έχουν ξεχάσει, ήταν η ημέρα του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος. 
Μίας διαμαρτυρίας που προφανώς και έφερε...

Mητσοτάκης για την υπόθεση Νovartis: Ολα στο φως, αλλά χωρίς κουκούλες

Φωτογραφία: IntimeNewsΣε δήλωση για την υπόθεση της Νοvartis προέβη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπολύει ακόμη μια φορά επίθεση προς την κυβέρνηση και προσωπικά προς τον Αλέξη Τσίπρα, τόνιζοντας ότι «εκείνος και οι συνεργοί του οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια», συπληρώνοντας πως «επιδικώκει να αποπροσανατολίσει την κοινωή γνώμη από το τέταρτο Μνημόνιο».
Επιπροσθέτως, ο αρχηγός της ΝΔ σημειώνει πως απαιτεί...

Ο αριστερόστροφος φασισμός προ των πυλών


Σχετική εικόναΌταν ο Μίκης Θεοδωράκης στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο μίλησε για τον αριστερόστροφο φασισμό, κάποιοι μετριοπαθείς άνθρωποι ενοχλήθηκαν.
Πριν περάσουν 24 ώρες ο Μίκης δικαιώθηκε πλήρως. 
Γίναμε μάρτυρες ενός δικαστικού πραξικοπήματος σχεδιασμένου από τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου.
Για όλους εμάς που γνωρίζαμε την φύση και τις ιστορικές καταβολές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε καμιά έκπληξη. Βέβαια, όταν τα λέγαμε και προειδοποιούσαμε, ήμασταν οι ακραίοι...

Novartis: Ο στόχος επιτεύχθηκε


Αποτέλεσμα εικόνας για Novartis: Ο στόχος επιτεύχθηκεΑποτέλεσμα εικόνας για Novartis: Ο στόχος επιτεύχθηκε

Δεν θέλω να σας στενοχωρήσω, αλλά η κυβερνητική επικοινωνιακή αντεπίθεση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Ξάφνου, από τις 9 το βράδυ της Δευτέρας, η ατζέντα των μέσων ενημέρωσης άλλαξε δια μαγείας. 
Πανικόβλητοι παραγωγοί τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών έτρεχαν να ακυρώσουν συζητήσεις περί του Μακεδονικού και να ψάχνουν τους δικαστικούς συντάκτες για να βγάλουν μία άκρη γύρω από την υπόθεση Novartis. Βεβαίως, εδώ και μέρες...

Μίκης Θεοδωράκης: Πώς να δεχτούν πως ένας παλιός κομμουνιστής και αριστερός, είναι τόσο πατριώτης;

Φωτογραφία: Εurokinissi
Φωτογραφία: Εurokinissi

Ο Μίκης Θεοδωράκης παραχώρησε συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του STAR και τόνισε ότι όσοι αντιδρούν στην παρουσία του και στην ομιλία του στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής για την Μακεδονία, δεν μπορούν να δεχθούν ότι ένας παλιός κομμουνιστής και αριστερός είναι τόσο πατριώτης.

Eν συνεχεία εξήγησε πως η πλατεία Συντάγματος έχει για εκείνον ιδιαίτερη, συμβολική και...

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Έτσι θα γίνει η τελική έφοδος για την εξουσία

Ο «θαυμαστός νέος κόσμος» που θα μας φέρει το 2019!

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυβερνάνε τρία χρόνια και όλα δείχνουν ότι θα εξαντλήσουν την τετραετία που τους δίνει το Σύνταγμα της Προεδρευομένης Δημοκρατίας που ισχύει στη χώρα μας, αλλά και η «μπετόν αρμέ» πλειοψηφία των 153 που τους δίνει η συγκυβέρνηση με το ακροδεξιό μόρφωμα των ΑΝΕΛ.
Στα τρία αυτά χρόνια αυτό το μείγμα της Σταλινοφασιστικής αριστεράς σε αγαστή συνεργασία με τους ακροδεξιούς Ανελιστές έχει επιφέρει τέσσερα ορατά βάρβαρα πλαγιοκτυπήματα στην λειτουργία των θεσμών, που στηρίζουν την ομαλή λειτουργία...

Δεν είναι δυνατόν η μία Μακεδονία να σφετερίζεται την Ιστορία της άλλης

Αστραφτερός νους κι ελεύθερος, ανοιχτός! 
Δεν παύει να μας εκπλήττει.
Κοιτάζει κατάματα τη νέα εποχή, επαναστατεί, είναι πάντα στην πρώτη γραμμή, γνωρίζει Ιστορία και τη χρησιμοποιεί, γράφει ποίηση σημερινή, για της ζωής μας το «Πικρό καρναβάλι», και μεταφράζεται, μιλάει για θέατρο και θυμάται: «Το κούτσουρό» του στο Θέατρο Τέχνης, κι ακόμα γελά με κάθε κακή κριτική, την ίδια εποχή που ανέβαινε στο Παρίσι και στη Δανία και η υποδοχή ήταν διθυραμβική. Αλλά...

Καταγγελία-«βόμβα» του Άδωνι για τον Πολάκη [Video]

Με υψηλούς τόνους και με καταγγελίες από την πλευρά του Αδωνι Γεωργιάδη για πλαστογραφία που έχει κάνει εναντίον του ο Παύλος Πολάκης ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για την υγεία στην οποία καταθέτει ο πρώην υπουργός για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι έφτασε στο γραφείο του με ανώνυμο φάκελο η έκθεση πραγματογνωμοσύνης για το ηχητικό υλικό το οποίο εξέτασε η εξεταστική επιτροπή και στο οποίο φαίνεται να συνομιλούν ο...

Στη Βουλή η δικογραφία για τo σκάνδαλο της Σαουδικής Αραβίας – Για ποιο αδίκημα ερευνάται ο Καμμένος

Στη Βουλή διαβιβάζεται από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς η δικογραφία που αφορά στους χειρισμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργού Πάνου Καμμένου σχετικά με την “σκοτεινή” υπόθεση με την αγοραπωλησία αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Η δικογραφία διαβιβάζεται αμελλητί στη Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας...

Επιχείρηση "νάνοι" - * Αγνοούν την τύχη των τυράννων και τα διδάγματα της Ιστορίας

Aπ' εδώ και στο εξής οι μέρες τους θα είναι εφιαλτικές. Για την ακρίβεια δεν θα περνάει ούτε μέρα που δεν θα τους φέρνει πιο κοντά στο εδώλιο της Δικαιοσύνης…
Αυτό εξομολογείται στο περιβάλλον του ένας από τους αντιπάλους επιχειρηματίες της κυβέρνησης ο οποίος έχει αρχίσει ήδη να στοχοποιεί ανοιχτά τους “συναδέλφους” του ολιγάρχες που την στηρίζουν. Το μακελειό των ολιγαρχών στο παρασκήνιο για χάρη της κυβέρνησης Τσίπρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον στη συνέχεια… Τα επιχειρηματικά συμφέροντα που βρίσκονται απέναντι στην κυβέρνηση ετοιμάζουν την τελική φάση...

Δραμηνοί που προβάλουν τον τόπο μας - Τάκης Χαλάτσης

η εικόνα προφίλ του Δημήτρης ΧαλάτσηςΔεν είναι η πρώτη φορά που γράφω για τον Τάκη Χαλάτση, Δραμινό, κάτοικο Αθηνών, ο οποίος με ένα τρόπο απλό, απέριττο, χωρίς ρεκλάμες και φολκλορικές φαμφάρες, καταθέτει ένα κομμάτι της ψυχής του, προσφορά στους συνανθρώπους, κάθε φορά που εμφανίζεται σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Το ακορντεόν, ο Τάκης και η Έφη, ένα τρίο αγαπημένο, δυο πρόσωπα συμπαθή, ευπροσήγορα, χαρακτήρες κρυστάλλινοι, αρκούν, ώστε με την παρουσία τους, τη μουσική και το τραγούδι, να σκορπίσουν χαρά, κέφι και να μεταβάλουν την ατμόσφαιρα μιας συντροφιάς, από την κατήφεια και την αδράνεια του καναπέ, σε πανηγύρι χαράς. Να ξεσηκώσουν τις καρδιές, να δώσουν...

Novartis: Το ιερό δισκοπότηρο της Αριστεράς


Σχετική εικόναΜπλέκουν δύο πρώην πρωθυπουργούς και πλήθος υπουργών στην λασπομαχία της Novartis. 
Πάλι καλά που δεν σέρνουν στα Δικαστήρια όλους τους βουλευτές και πολιτευτές των προηγουμένων. 
Η εκστρατεία της εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης συντελείται με το απόλυτο όπλο, την χρήση των προστατευόμενων μαρτύρων. Όποιος θέλει μπορεί να πει ότι έχει δει έναν πολιτικό να παίρνει ένα βαλιτσάκι…

Εν μέσω τρικυμίας ψάχνει κάβο στη Novartis

Το καράβι που ταξιδεύει το λένε ΣΥΡΙΖΑ 2018 και ταξιδεύει εν πλήρει αγωνία του πληρώματος, θα λέγαμε παραφράζοντας τον στίχο του ποιητή. 
Και δεν είναι μόνο τα εθνικά που άτσαλα ανασκάλεψε, αλλά και η τέταρτη αξιολόγηση με τα προαπαιτούμενα και η κλιμακούμενη δυσαρμονία στις σχέσεις με τους ΑΝΕΛ...

Τη «Μακεδονία» την έχασαν. Τώρα έρχεται η Novartis...


Σχετική εικόναΣχεδίασαν γεμάτοι αυτοπεποίθηση να διχάσουν τη Νέα Δημοκρατία, να παρασύρουν το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς και να πείσουν Αμερικάνους και Ευρωπαίους για την ικανότητά τους. 
Και όπως ήταν φυσικό, χειρίστηκαν το ζήτημα με τον χειρότερο τρόπο. Δεν επεδίωξαν τη συναίνεση του πολιτικού συστήματος, δεν ενημέρωσαν κανέναν για το τι ήθελαν να κάνουν και δεν υπολόγισαν την νεύρωση ενός ηττημένου λαού.
Και όταν όλοι βρέθηκαν απέναντι τους, θεώρησαν καλό να...

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Το Μακεδονικό ως πτυχή του Ανατολικού Ζητήματος

Στους νεώτερους χρόνους, η Μακεδονία είναι μία πολυεθνική περιοχή. 
Στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου, η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε περιέλθει σε καταλυτική κρίση. 
Το περιβόητο Ανατολικό Ζήτημα ήταν ο ανταγωνισμός των εθνικών κρατών της περιοχής για τη διεκδίκηση μεγαλύτερου μεριδίου από το κενό, που θα άφηνε η διαφαινόμενη κατάρρευση του “μεγάλου ασθενούς”.
Το Μακεδονικό αποτελούσε μία από τις σημαντικότερες πτυχές του Ανατολικού ζητήματος...

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για το ογκώδες συλλαλητήριο στην Αθήνα για το όνομα «Μακεδονία»

Φωτογραφία: ΑΡΕκτενή αφιερώματα στο ογκώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο κέντρο της Αθήνας φιλοξένησαν ΜΜΕ από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, ενώ τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία έστελναν συνεχείς ανταποκρίσεις.

Τα ρεπορτάζ των ξένων ΜΜΕ επικεντρώνονται κυρίως στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, στο ιστορικό της διαμάχης της Αθήνας με τα Σκόπια μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και στην ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη...

ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ "ΒΙΑΙΩΣ"; - Πως τους "έδεσε" ισχυρός επιχειρηματίας - Δεν θα προκάμουν να μαζέψουν όσα είναι χωμένα δεξιά και αριστερά...

Η αίσθηση ότι θα τους τελειώσουν “βιαίως” είναι διάχυτη.

Οι εγχώριοι ολιγάρχες που για τους δικούς τους λόγους (πάντα με το γκουβέρνο) στήριξαν τον Τσίπρα δείχνουν αποφασισμένοι να τελειώσουν μια και καλή με την σαρδανάπαλη κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά.
Κατά κάποιο τρόπο είναι και αναγκασμένοι να το πράξουν καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για στοιχεία και ντοκουμέντα που έχουν περιέλθει στα χέρια ενός ορκισμένου εχθρού της κυβέρνησης...

Η αρχή του τέλους του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία του Qua Simodos.

Μετά τη μεγάλη έκπληξη της Θεσσαλονίκης ήρθε η σειρά της Αθήνας.

Ήταν κάτι το αναμενόμενο μια μεγάλη συγκέντρωση.
Όχι όμως σε αυτές τις διαστάσεις. 

Όχι με τόσο πλήθος κόσμου και κυρίως με τόσα νέα παιδιά.
Η σημερινή ημέρα είναι μια άλλη ημέρα πλέον. 

Έχει δημιουργηθεί ένα καινούργιο πολιτικό σκηνικό.
Το αμέτρητο πλήθος που συγκεντρώθηκε, με μια μυριόστομη κραυγή αποδοκίμασε την κυβέρνηση, όταν ο Μ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε σε αυτήν.


Τα κίνητρα που ώθησαν αυτό το πλήθος πολιτών να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο...

Ένα συλλαλητήριο που άφησε πίσω του κυβερνητικά συντρίμμια


Αποτέλεσμα εικόνας για συλλαλητηριοΤα νούμερα δεν τους βγήκαν. 
Μπορεί το συλλαλητήριο του Συντάγματος να μην είχε εκατομμύρια αλλά η προσέλευση ήταν μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Η οποία ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.

Οπτικά δεν τους βγήκε. Σε εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές οι πιο «σοκαριστικές ακροδεξιές» φωτογραφίες που βρήκαν τα συριζαίικα site ήταν ένα γκρουπ που κούναγε ελληνικές σημαίες. Στο οποίο ένας γυμνός από την μέση και πάνω κούναγε μια ελληνική σημαία.
Πολιτικά επίσης δεν τους βγήκε...

Α ρε Μίκη…

Αποτέλεσμα εικόνας για Α ρε Μίκη
Σε κοίταζα χθες την ώρα που προσπαθούσες να μιλήσεις προς το μεγάλο πλήθος. 
Αν πω ότι σε θαύμασα, θα πω ψέματα. 
Ούτε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, συγκλόνισε η ομιλία σου. Με τα χίλια ζόρια έβγαζες τις λέξεις απ’ το στόμα σου και κάτι παράξενα (για Μίκης) συνωμοσιολογικά έλεγες πότε-πότε, ας είναι… Ήταν κι αυτή η Μπιτάκου εκεί παρά δίπλα, κάπως μου ερχόταν να σας φαντάζομαι ως δίδυμο. Κι όταν σε χαιρετούσαν οι δεσποτάδες, λιγάκι αμήχανους σας είδα αμφότερους.

Ξέρεις Μίκη, αυτό το χθεσινό ήταν...

Ρε μπας και την καταμέτρηση των διαδηλωτών την έκανε ο Καρανίκας;

Υπερωρίες από το υπουργείο Προπαγάνδας γράφουν οι χρήστες του twitter με αρκετούς να συνοδεύουν τις αναρτήσεις τους με φωτογραφίες από την πλατεία Συντάγματος

Με θυμηδία και κριτική υποδέχθηκαν οι χρήστες του Twitter την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εκτίμησή της σχετικά με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος.
Η αστυνομία ανακοίνωσε λίγο μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των βασικών ομιλητών ότι στο Σύνταγμα βρέθηκαν περίπου 140.000 πολίτες και το Twitter πήρε φωτιά…

«Τους υπολογισμούς τους έκανε ο Καρανίκας» έγραψε ένας χρήστης, «το υπόλοιπο 1 εκατομμύριο είχε πάει για να βγάλει φωτογραφίες τους τσολιάδες» παρατήρησε ένας άλλος, για...

Πανικόβλητοι Τσίπρας και Κοτζιάς από το τεράστιο συλλαλητήριο

Την υποβάθμιση και υποτίμηση της δυναμικής και του όγκου του μεγάλου συλλαλητηρίου των Αθηνών για τη Μακεδονία επιχειρεί το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για 
«αρκετές χιλιάδες πολιτών».
«Ευσεβείς πόθοι παρέμειναν ο ‘’σεισμός’’ και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο»...

Μεγάλο διπλό της ΑΕΚ (1-2) με φοβερή ανατροπή στο Καραϊσκάκη

Super League: Μεγάλο διπλό της ΑΕΚ (1-2) με φοβερή ανατροπή στο Καραϊσκάκη

Το μεγάλο ντέρμπι εξελίχθηκε σε θρίλερ με την ΑΕΚ να κερδίζει 2-1 τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη με μεγάλη ανατροπή, για την 20η αγωνιστική της Super League.

Ο Ολυμπιακός στο 81' προηγήθηκε με τον Ανσαριφάρντ και πίστεψε ότι ήταν κοντά στην νίκη, αλλά στο 87' και στο 94' η Ενωση με τον Τσιγκρίνσκι και τον Γιακουμάκη το... γύρισε και πανηγύρισε τη 2η φετινή νίκη του επί της ομάδας του Πειραιά...

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Συλλαλητήριο

Χείμαρρος οργής για τη Μακεδονία: 1.500.000 Έλληνες διαδήλωσαν κατά των Εθνομηδενιστών που κυβερνούν [Photo & Video]


Πρωτοφανές σε όγκο για τα μεταπολιτευτικά χρονικά της σύγχρονης ιστορίας είναι το σημερινό συλλαλητήριο στο Κέντρο της Αθήνας για τη Μακεδονία, καθώς κοντά στο 1.500.000 πολίτες από όλη την Ελλάδα πλημμύρισαν το Σύνταγμα και όλους τους κεντρικούς δρόμους γύρω από αυτό, σε μια τεράστια ακτίνα που εκτείνεται από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας ως την οδό Σταδίου, τη Φιλελλήνων, τη Μητροπόλεως και την λεωφόρο Αμαλίας,από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός...

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ να δειτε απευθείας κάμερες από το Σύνταγμα

#

Τώρα που βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντ-έξι


Σχετική εικόνα
Πρώτα ο J. Dijsselbloem επεσήμανε την άριστη συνεργασία του με τον Ε.Τσακαλώτο και τον Α.Τσίπρα.
Μετά ήρθε ο T.Wiser που είπε πως, μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ αγκάλιασε το μνημόνιο.
Και χθές ο Μ. Nimetz δήλωσε πως τώρα είναι ευκαιρία να λυθεί το Σκοπιανό, γιατί σε δύο χρόνια δεν ξέρουμε ποια κυβέρνηση θα έχουμε στην Ελλάδα.
Δεν γνωρίζω αν αυτοί οι άνθρωποι αυτά τα είπαν γιατί νόμιζαν πως κάνουν καλό στον Α.Τσίπρα ή επεδίωξαν να του κάνουν πολιτική ζημία...