Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Οι ΗΠΑ αποχαιρετούν τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο - Τα δάκρυα του γιου του και η «παγωμάρα» Ομπάμα-Τραμπ [Βίντεο & εικόνες]

Στιγμιότυπο από την κηδεία του Τζορτζ Μπους (Φωτογραφία: AP)

Το τελευταίο αντίο στον Τζορτζ Μπους, τον πρεσβύτερο, είπαν οι ΗΠΑ στον καθεδρικό ναό της Ουάσινγκτον.

Η σορός του, η οποία βρισκόταν σε λαϊκό προσκύνημα στο Καπιτώλειο, μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 10:00 τοπική ώρα στον καθεδρικό ναό και στη συνέχεια θα ταφεί στη γενέτειρά του στο Τέξας, δίπλα στη σύζυγό του Μπάρμπαρα...


Στιγμιότυπο από την κηδεία του Τζορτζ Μπους στην ΟυάσινγκτονΣτιγμιότυπο από την κηδεία του Τζορτζ Μπους στην Ουάσινγκτον
Στη κηδεία έδωσαν το παρών ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπάρακ Ομπάμα, ο πρίγκιπας Κάρολος, η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα και η βασίλισσα Ράνια, ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα με τη συνοδεία του Λεχ Βαλέσα, όπως και πολλοί άλλοι ξένοι ηγέτες παρέστησαν στην τελετή.
Στην πρώτη σειρά, ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ κάθισαν κοντά σε τρεις πρώην προέδρους των Δημοκρατικών, τον Μπαράκ Ομπάμα, τον Μπιλ Κλίντον και τον Τζίμι Κάρτερ, και τις συζύγους τους τη Μισέλ Ομπάμα, την Χίλαρι Κλίντον και την Ρόζαλιν Κάρτερ αντίστοιχα.
Ο νυν επικεφαλής του αμερικανικού κράτους και η σύζυγός του χαιρέτισαν ψυχρά τους Ομπάμα, που κάθονταν δίπλα τους, όχι όμως τους Κλίντον και τον Κάρτερ. Αυτοί οι δύο, εντούτοις, χαιρετίστηκαν θερμά με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς, λίγο νωρίτερα.  
Ντόναλντ Τραμπ και Μπαράκ Ομπάμα αντήλλαξαν την πρώτη χειραψία τους από τότε που ο πρώτος διαδέχθηκε τον δεύτερο στην εξουσία, στις 20 Ιανουαρίου του 2017.
Στην πρώτη σειρά, ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ κάθισαν κοντά σε τρεις πρώην προέδρους των Δημοκρατικών, τον Μπαράκ Ομπάμα, τον Μπιλ Κλίντον και τις συζύγους τους τη Μισέλ Ομπάμα και την Χίλαρι Κλίντον αντίστοιχα.Στην πρώτη σειρά, ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ κάθισαν κοντά σε τρεις πρώην προέδρους των Δημοκρατικών, τον Μπαράκ Ομπάμα, τον Μπιλ Κλίντον και τις συζύγους τους τη Μισέλ Ομπάμα και την Χίλαρι Κλίντον αντίστοιχα.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τον πατέρα του ο Τζορτζ Μπους δεν άντεξε και λύγισε, ξεσπώντας σε κλάματα.
Λύγισε ο Τζορτζ Μπους μιλώντας για τον πατέρα τουΛύγισε ο Τζορτζ Μπους μιλώντας για τον πατέρα του
Ημέρα εθνικού πένθους η σημερινή και οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες και η Wall Street παρέμειναν κλειστές. Οι ψηφοφορίες στο Κογκρέσο και οι συνεδριάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου αναβλήθηκαν.
Μετά την κηδεία στην Ουάσιγκτον, η σορός του Τζορτζ Χ. Ου. Μπους θα μεταφερθεί στο Τέξας. Εκεί, έπειτα από μια τελευταία τελετή στην εκκλησία Σεντ Μάρτιν στο Χιούστον, αύριο Πέμπτη, ο Μπους θα ταφεί πίσω από την προεδρική βιβλιοθήκη George-Bush, στο πλευρό της συζύγου του Μπάρμπαρα, της συζύγου του τα τελευταία 73 χρόνια, και του Ρόμπιν, του γιου τους που πέθανε από λευχαιμία όταν ήταν 3 ετών.
Η οικογένεια ΜπουςΗ οικογένεια Μπους
Φωτογραφίες: AP

Δεν υπάρχουν σχόλια: