Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Ποια «σημάδια» δείχνουν κάλπες το αργότερο το Μάιο

Και όμως όλα τα σημάδια συνεχίζουν να επιμένουν και να δείχνουν προς μία κατεύθυνση:
Οι κάλπες δεν αργούν ή τουλάχιστον δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της κυβερνητικής θητείας, όπως τονίζει επισήμως το Μέγαρο Μαξίμου.
Την ώρα λοιπόν που δημοσίως ο κ.Τσίπρας επισημαίνει ότι η κυβέρνηση του θα εξαντλήσει το συνταγματικό της χρόνο, ο ίδιος ανεβάζει «στροφές»...
πραγματοποιώντας επισκέψεις από το ένα άκρο της χώρας στο άλλο σε διάστημα μόλις μερικών ωρών, δείχνοντας ...κάλπες.
Τη Δευτέρα βρέθηκε στα Καλάβρυτα όπου συναντήθηκε με κτηνοτρόφους, ενώ σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή προγραμματίζει την Τετάρτη να επισκεφτεί την Κάλυμνο.
Και όλα αυτά εν μέσω προγραμματισμένων ταξιδιών του σε Μαρόκο, Μόσχα, Βρυξέλλες και Βελιγράδι μόνο για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Παράλληλα η κυβέρνηση κάνει διαρροές περί νέας ρύθμισης στις εφορίες με 120 δόσεις και ετοιμάζεται να προχωρήσει στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος και στην εκ νέου προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι 200.000 ευρώ. Αν όλα τα παραπάνω δεν συνιστούν στοιχεία έντονης προεκλογικής δραστηριότητας τότε τι συνιστά...Το σκηνικό πάντως δεν θυμίζει προεκλογική περίοδο μόνο στην κυβερνητική πλευρά, αν και εκείνη είναι αυτή που το αρνείται επίμονα.
Στο γαλάζιο στρατόπεδο το ένα μετά το άλλο μπαίνουν στη θέση τους τα κομμάτια του εκλογικού παζλ, μια και η ΝΔ βρίσκεται στην τελική φάση των σχετικών προετοιμασιών.

Σε πρώτη προτεραιότητα βρίσκονται τα γαλάζια ψηφοδέλτια. Στο πλαίσιο αυτό, κομβικό θα είναι το 12ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ , στις 14-16 Δεκεμβρίου, μια και θα είναι η αφορμή για να γίνουν αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό ενόψει εθνικών εκλογών. Πιο συγκεκριμένα στο συνέδριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η αλλαγή φρουράς στους επικεφαλής των γραμματειών του κόμματος, οι οποίοι θα θελήσουν να διεκδικήσουν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο. Παράλληλα οριστικοποιούνται με γοργό ρυθμό οι γαλάζιες εκλογικές λίστες σε ολόκληρη τη χώρα.

Δεδομένη είναι η συμμετοχή όλων των εν ενεργεία βουλευτών στα ψηφοδέλτια, ενώ σημαντικό ρόλο στην κατάρτιση τους θα παίξει και το μητρώο στελεχών του κόμματος.

Το βράδυ της Δευτέρας μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε και επισήμως ότι θα είναι υποψήφιος στον δυτικό τομέα της παλιάς Β Αθήνας, σε μία άκρως συμβολική κίνηση. Την ίδια ώρα έτοιμος είναι ο σχετικός κατάλογος των βουλευτών που εκλέγονταν στη Β Αθήνας και πλέον με την κατατμησή της κατανέμονται με διαφορετικό τρόπο.

Από την σχετική λίστα θα απουσιάζουν δύο ονόματα βουλευτών, οι οποίες εξελέγησαν τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Β Αθήνας. Το πρώτο είναι αυτό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος θα ηγηθεί της μάχης της ΝΔ για την ευρωβουλή, ενώ θα είναι και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 12ου τακτικού συνεδρίου. Το δεύτερο είναι αυτό της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να διεκδικήσει την είσοδό της στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, αίτημα με το οποίο συμφώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα οι εκλεγμένοι βουλευτές μοιράζονται ως εξής:

- Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, που διαθέτει 15 έδρες θα περιληφθούν οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ θέση στο συγκεκριμένο γαλάζιο ψηφοδέλτιο θα έχουν οι:
- Γιώργος Κουμουτσάκος
- Νίκη Κεραμέως

- Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, επικεφαλής θα είναι ο πρόεδρος της ΝΔ. Από τους σημερινούς βουλευτές στο ψηφοδέλτιο θα βρίσκονται ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
- Ο νότιος τομέας Αθηνών θα έχει 18 έδρες. Στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο θέση θα βρίσκονται οι βουλευτές :
- Νίκος Δένδιας,
- Σοφία Βούλτεψη
--Άννα Καραμανλή

Παρελθόν επίσης αποτελεί και η «παλιά» Περιφέρεια Αττικής και τη θέση της παίρνει η Περιφέρεια Ανατολικής και η περιφέρεια Δυτικής Αττικής. 
Στον Ανατολικό Τομέα Αττικής, στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα είναι οι βουλευτές:
- Μάκης Βορίδης,
- Γιώργος Βλάχος,
- Βασίλης Οικονόμου
- Γεωργία Μαρτίνου ενώ
στο Δυτικό Τομέα το ψηφοδέλτιο θα περιλαμβάνει:
- Tον Θανάση Μπούρα.

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: