Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: O Tσίπρας επιθυμεί να στήσει τις κάλπες την 19η Μαΐου. Αλλά δεν θα προλάβει, γιατί...

Προσπαθώντας να διασκεδάσουν (αλλά και να διαψεύσουν) την έντονη υφέρπουσα φημολογία των τελευταίων ημερών, που κάνει λόγο για Εθνικές Εκλογές ακόμη και μέσα τον Μάρτιο, κύκλοι του Μαξίμου διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους επιμένοντας πως οι "Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας". 
Ποιος τους πιστεύει όμως...
Σύμφωνα με την διασταυρωμένη πληροφόρηση που διαθέτει (πάντα) ο Lykavitos.gr ο Τσίπρας, ακούγοντας το σύνολο των αντιφατικών και αλληλοσυγκρουόμενων εισηγήσεων των πολύ στενών... του συνεργατών για την ημερομηνία των Εθνικών Εκλογών φαίνεται να έχει καταλήξει στην 19η Μαίου του 2019- σε πέντε περίπου μήνες από τώρα.
Αυτό θα ήταν το ιδανικό σενάριο σύμφωνα με την ανάλυση στην οποία έχει καταλήξει ο απερχόμενος ένοικος του Μαξίμου.
Ο Τσίπρας ελπίζει πως στις Διπλές Κάλπες της 19η Μαίου (μαζί με τον πρώτο γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών)  θα υπάρξει μια πιθανή πολιτική"εκτόνωση" στην κάλπη των Δημοτικών  και θα περιορισθεί το "μαύρισμα" του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη των Εθνικών Εκλογών.
Παράλληλα ελπίζει, όπως σχεδόν όλοι οι "μελλοθάνατοι", πως το μεσοδιάστημα Ιανουάριος - Μάιος στο οποίο θα φανούν τα αποτελέσματα, μετά από μια σειρά "φιλολαϊκών" (σύμφωνα με το Μαξίμου) μέτρων, η κοινωνία που σήμερα είναι βουβή αλλά και πάρα πολύ οργισμένη από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ της από τον Τσίπρα θα του δώσει μια "δεύτερη ευκαιρία". Είναι σίγουρα βαθιά νυχτωμένος, ο έγκλειστος στην γυάλα του Μαξίμου Τσίπρας θα συμπληρώναμε εμείς....

Οι δημοσκοπήσεις και ο "μαγικός" αριθμός 180


Ο πιο βασικός λόγος που ο Τσίπρας θέλει να πάει πίσω τις Εκλογές (αλλά τελικά δεν θα τα καταφέρει) είναι τα ΤΡΑΓΙΚΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ νούμερα που σε εβδομαδιαία βάση φτάνουν και αναλύονται στο Μαξίμου.
Σύμφωνα με αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στην Εκτίμηση Εκλογικού Αποτελέσματος βρίσκεται λίγο πάνω από το 20%, και το ιδανικότερο σενάριο αλλά και η "οροφή" για τον Τσίπρα είναι το 25%.
Την ίδια στιγμή η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται κοντά στο 37% με την ψαλίδα να ανοίγει συνεχώς και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επικρατεί πλέον του Τσίπρα σε όλα τα ποιοτικά δημοσκοπικά χαρακτηριστικά (καταλληλόλητα κ.λ.π.)
Στο Μαξίμου γνωρίζουν πως στην περίπτωση που η Βουλή είναι τελικά πεντακομματική (το πιο πιθανό σενάριο) η Αυτοδυναμία έχει "κλειδώσει" για την Νέα Δημοκρατία.
Και το μόνο που μένει πλέον ως πολιτικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποδυναμώσει το ΚΙΝΑΛ, ελπίζοντας πως ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θα έχουν (αθροιστικά) λιγότερες από 180 έδρες και σε ενάμιση-δύο χρόνια, ο Τσίπρας θα "καταφέρει" να οδηγήσει ξανά την χώρα στις κάλπες λόγω της αδυναμίας εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.
Για αυτό και η επίθεση στον Σημίτη, μέσα από την ανάσυρση μιας "πεθαμένης" ιστορίας όπως είναι το C4I, η οποία όμως λειτούργησε ως μπούμερανγκ για το Μαξίμου...
Όλα λοιπόν δείχνουν, πως παρά την επιθυμία Τσίπρα να προκηρύξει Εθνικές Εκλογές για την 19η Μάιου, οι εξελίξεις στο Σκοπιανό αλλά και η κατάσταση στην Οικονομία (κυρίως στις Τράπεζες) θα τον υποχρεώσουν να αποχωριστεί την πρωθυπουργική καρέκλα- που τόσο λατρεύει - πολύ νωρίτερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: