Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018

Φουντώνει ο πόλεμος Ράικου-Τουλουπάκη -Παγώνει η έρευνα για Novartis

Η Ελένη Ράικου (αριστερά) και η Ελένη Τουλουπάκη (δεξιά) Φουντώνει η κόντρα στο χώρο της Δικαιοσύνης με φόντο τη Novartis, καθώς ο σύζυγος της Ελένης Ράικου κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης σε βάρος των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς.

Είχε προηγηθεί η αγωγή κακοδικίας που κατέθεσε η εισαγγελέας Εφετών Ελένη Ράικου σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων της εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς με αφορμή τη διαρροή του εμβάσματος των 1.000 ευρώ που βρέθηκε σε κοινό λογαριασμό με τον σύζυγό της, γιατρό, από την εταιρία Novartis.
Η επίμαχη αίτηση «παγώνει» την έρευνα για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, τουλάχιστον... μέχρις ότου αποφανθεί για την αίτηση εξαίρεσης σε βάρος των εισαγγελέων το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Σε αυτό θα προηγηθεί πρόταση του εισαγγελέα και στη συνέχεια με βούλευμά τους οι δικαστές θα αποφανθούν εντός ολίγων ημερών, για το εάν θα γίνει δεκτή η αίτηση εξαίρεσης ή όχι. Εάν γίνει δεκτή, τότε το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο θα πρέπει να ορίσει νέους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, η σκυτάλη των ανοιχτών ερευνών θα παραμείνει στην κ. Τουλουπάκη και στους εισαγγελείς που την συνεπικουρούν.
Η κα Ράικου φέρεται ακόμη να έχει καταθέσει και πειθαρχική αναφορά στον Άρειο Πάγο εγκαλώντας τους συναδέλφους της για την δημοσιοποίηση της πληροφορίας ότι ο σύζυγος της έγινε αποδέκτης ενός εμβάσματος από την φαρμακοβιομηχανία σε κοινό τους λογαριασμό. Για το εν λόγω έμβασμα ο σύζυγος της εισαγγελικής λειτουργού έχει υποστηρίξει ότι δόθηκε το 2009, άπαξ, για ομαδική ιατρική εργασία και είναι καθ’ όλα νόμιμο. Για την υπόθεση αυτή έχει ήδη υποβληθεί και μήνυση.
Υπενθυμίζεται, ότι η κ. Ράικου παραιτήθηκε από την θέσης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς τον Μάρτιο του 2017, μετά από δημοσίευμα που την έφερε να έχει αποκρύψει στοιχεία για την υπόθεση του Γ. Παπαντωνίου, μετά από αναφορά της ανακρίτριας Η. Ζαμανίκα.
Η κ. Ράικου, με μία μακροσκελή αναφορά της στη Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τότε, είχε συνδυάσει την αναφορά της συναδέλφου της με συμφέροντα στον χώρο του φαρμάκου, τα οποία επιχειρούν την εξόντωση της, με αποτέλεσμα να ζητήσει την απομάκρυνση της από την θέση της προϊσταμένης της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: