Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ο Πέτρος Τατσόπουλος εξηγεί για ποιο λόγο πολιτεύεται με τη ΝΔ

Ο Πέτρος Τατσόπουλος εξηγεί για ποιο λόγο πολιτεύεται με τη ÎÎ”Η χώρα έχει μια ευκαιρία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλώνει ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος, μιλώντας στο liberal.gr, τονίζει την ανάγκη συστράτευσης προκειμένου να υπάρξει μια ισχυρή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών.

Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει ακυβερνησία, σημειώνει, και τονίζει πως το μεγαλύτερο λάθος του ήταν ο... ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, ο λόγος που εντάσσεται στη Ν.Δ. είναι ότι... βαρέθηκε την κυβερνητική διγλωσσία και τη διπολιτική διαταραχή που οδηγεί στην απαξίωση της πολιτικής και του κοινοβουλευτισμού. 
Οι επιλογές είναι δύο όπως χαρακτηριστικά σημειώνει. 
Ή κάθεσαι στο σπίτι και γκρινιάζεις όπως οι γέροι του Μάπετ Σόου η συμμετέχεις και δίνεις το δικό σου αγώνα.
Σε όσους τον επικρίνουν υπενθυμίζοντας πως στο παρελθόν είχε εκφραστεί με επικριτικό λόγο σε βάρος της Ν.Δ. τονίζει πως δεν προτίθεται να σβήσει τις αναρτήσεις του όπως έκαναν οι Αχτσιόγλου -Τζανακόπουλος και άλλοι αφού αυτά δεν αλλάζουν.
Σημειώνει πως γνωρίζει ότι οι απόψεις του είναι μειοψηφικές στη Ν.Δ. εν τούτοις όπως υπογραμμίζει κατεβαίνει με σταυρό και όχι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Οπότε όποιος διαφωνεί μαζί του έχει τη δυνατότητα να επιλέξει άλλους υποψήφιους.
«Ο πιο προφανής λόγος είναι ότι βαρέθηκα την κυβερνητική διγλωσσία η οποία, σε συνδυασμό με τον κυβερνητικό αμοραλισμό οδηγεί σε μια μαγική διπολική διαταραχή και σε μια μαγική απαξίωση της πολιτικής και του κοινοβουλευτισμού.
Δεν αντέχω να βλέπω να χρησιμοποιείται μια οργουελική γλώσσα. Να κάνουν τα αντίθετα από αυτά που λένε και μετά αφού τα κάνουν να υποστηρίζουν πως έκαναν αυτά που είπαν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ούτε δεξιοί ούτε αριστεροί. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες τους. Η διατήρηση της εξουσίας και σε αυτό το σκοπό μπορούν να θυσιάσουν τα πάντα.

Έχω ξαναπεί ότι ο Τσίπρας κάθε πρωί λέει σε όλους ότι αν γίνουν εκλογές θα χάσουν την εξουσία και έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να μη ψηφίσουν και να μην αποδέχονται ότι τους ζητά. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση που εδράζεται σε μια πολύ στέρεα βάση λαϊκισμού, χρειάζεται μαι πανστρατιά, ένα φιλοευρωπαϊκό μέτωπο που θα φέρει στην εξουσία μια κυβέρνηση η οποία θα κάνει αυτά που λέει.
Τώρα είναι η πιο κατάλληλη συγκυρία για την επιτυχία της συγκρότησης αυτού του μετώπου και δεν πρέπει να περιμένουμε να συμφωνήσουμε σε όλα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Έχω πλήρη επίγνωση ότι στη Ν.Δ, οι δικές μου απόψεις είναι μειοψηφικές. Είναι αριστερές φιλελεύθερες», δηλώνει.

Και προσθέτει:

«Το λάθος μου ήταν η συνεργασία μου με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάθε άλλο λάθος ήταν απόρροια αυτού. Προσπαθούσα να περιορίσω τις ζημιές από το ... προπατορικό αμάρτημα.
Μου είπαν γιατί αφού ειχα φύγει από το ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισα Σταυρο Δήμα. Εκείνη την περίοδο είχαν βγει ο Σκουρλέτης και ο μακαρίτης ο Μουλόπουλος και όλα τα φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ και έλεγαν οτι χτυπούσαν τα τύμπανα της αποστασίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ετοιμάσει το παιχνίδι της «εξαγορας βουλευτών» και θα το έπαιζε στη συνέχεια οπότε όταν θα γινόντουσαν οι εκλογές θα έβγαινε όχι με 35% αλλά με 45%. Αυτη η ρομανική αντίληψη πως θα ξεφούσκωνε ο ΣΥΡΙΖΑ αν έβγαινε πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι μια φαντασίωση και οι φαντασιώσεις ξεφουσκώνουν μόνο όταν πραγματοποιούνται και βλέπεις τι φούσκες ήταν. Αλλιώς διογκώνονται».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι πέρασε από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ποτάμι και από το Ποτάμι στη Ν.Δ. αναφέρει:
«Δεν θεωρώ πως έχω κάνει τρομακτική διαδρομή. Αυτά τα τρία κόμματα που αν εξαιρέσεις το ποτάμι παραμείναν στο χρόνο αναλλοίωτα. Αυτή η λογική είναι μια οξύμωρη παγίδα.
Τα κόμματα μπορούν να αλλάζουν έως και 180 μοίρες (όχι 360 του Αλέξη Τσίπρα) μπορούν να αλλάζουν αυτά που λένε αλλά εσύ αν θέλεις, όπως έλεγε και ο Τσώρτσιλ να παραμείνεις πιστός στις ιδέες σου αλλάζοντας κόμματα επειδή τα κόμματα αλλάξαν πριν από εσένα κατηγόρησε ότι αποστατείς κλπ. Πήγα στο ΣΥΡΙΖΑ και όταν ήταν στα πρόθυρα της εξουσίας έφυγα.
Θα μπορούσα να κάτσω και να κάνω το κουνέλι. Δεν το έκανα πήγα στο ποτάμι που εκείνον τον καιρό μου φαινόταν ως ο πιο οικείος χώρος πολιτικά. Όμως όπως είπε και ο Θεοδωράκης στην πολιτική μετράει το μέγεθος ,αλλιώς σε αντιμετωπίζουν με το 15 αλλιώς με το 5 και αλλιώς αν μείνεις εκτός Βουλής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: