Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Σφάχτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ - Ατάκες φωτιά και λάβρα κατά Παππά

Πλούσιο είναι το παρασκήνιο από τη μυστική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ, που οδήγησε στην καρατόμηση της διοίκησης της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Ουσιαστικά, στην κρυφή Πολιτική Γραμματεία ήταν έκδηλη η κομματική οργή για τους χειρισμούς στην κρατική τηλεόραση.
Όλοι οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί συνασπίστηκαν με τον Νίκο Φίλη, ο οποίος εδώ και καιρό ασκεί δημόσια εξεία κριτική για τους χειρισμούς γύρω από την ΕΡΤ, και εξαπέλυσαν τα πυρά τους κατά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.
Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Βούτσης, Πάνος Σκουρλέτης αλλά και Δημήτρης Τζανακόπουλος έβαλαν κατά του Νίκου Παππά...
Ο Νίκος Φίλης ως δημοσιογράφος είχε αντιληφθεί πρώτος την αποτυχία του εγχειρήματος για απολύτως ελεγχόμενη από την κυβέρνηση ΕΡΤ. Στη συνέχεια, όπως διαφάνηκε από το ιδιαίτερα βαρύ κλίμα στην εν κρυπτώ συνεδρίαση της ΠΓ, πείστηκαν και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτό το μοντέλο κρατικής τηλεόρασης, που οδήγησε αφενός στην πλήρη απαξίωσή της και στην απώλεια της οποιαδήποτε επιρροής της, αφετέρου προκάλεσε την κοινωνία, καθώς οι καταγγελίες για κακοδιοίκηση συνοδεύονται και από άλλες καταγγελίες και φημολογίες για σπατέλες, όχι μόνο δεν προσφέρει κανένα όφελος στην κυβέρνηση, αλλά αντίθετα της κάνει κακό.
Έτσι, την Πέμπτη το βράδυ, οι φράξιες του ΣΥΡΙΖΑ, έφθασαν να ερίζουν μπροστά στα μάτια του πρωθυπουργού, ο οποίος σύμωνα με το Πρώτο Θέμα προειδοποίησε να μην υπάρξουν διαρροές.
Ωστόσο, όπως φάνηκε διαρροές υπήρξαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη θυελλώδη αυτή συνεδρίαση μεταξύ άλλων ακούστηκαν ατάκες όπως οι παρακάτω:
  • Άλλο κρατική και άλλο... Παππική τηλεόραση 
  • Δεν ελέγχουμε τίποτα, καμία τηλεόραση 
  • Πρόεδρε δεν μας βλέπει κανένας, μόνο ίσως οι φίλοι του Νίκου Παππά (...). Έχουμε καταλήξει πάλι στο μηδέν να βλέπουμε τον Καλφαγιάννη να κάνει ό,τι θέλει, φέρεται να είπε ο Νίκος Φίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: