Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Έβαλαν το «χέρι στο μέλι» - Η Ώρα της Δικαιοσύνης για τα οκτώ «καραμπινάτα» σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ

Οκτώ «καυτούς» φακέλους με στοιχεία για υποθέσεις που χρήζουν δικαστικής διεύρυνσης και διαλεύκανσης, έχει στο γραφείο του, στην Πειραιώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη Νέα Δημοκρατία ευθέως μιλούν για «καραμπινάτα» σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενδεχομένως και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που έχει την πολιτική ευθύνη των υπουργών του.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι αποφασισμένος να μη δώσει κανένα «συγχωροχάρτι» στις καταγγελίες που έχουν προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα και έχουν ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο και μάλιστα σε μια περίοδο που ο λαός έχει «ματώσει» οικονομικά...
Ο Άδωνις Γεωργιάδης που έχει στοχοποιηθεί με σταθερότητα εδώ και καιρό από το Μαξίμου, προχωρά ένα βήμα περισσότερο και τονίζει ότι όσοι εμπλέκονται σε σκανδαλώδεις υποθέσεις θα λογοδοτήσουν μόλις αλλάξουν οι συσχετισμοί στη Βουλή. Στο ίδιο μήκος κινούνται και τα περισσότερα στελέχη της Ν.Δ., υπογραμμίζοντας ότι η Αριστερά έχασε το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της, αφού μόλις σε τέσσερα χρόνια εμφανίζεται να εμπλέκεται σε σωρεία αδιαφανών υποθέσεων τις οποίες προσπαθούν με κάθε μέσο και τρόπο να αποκρύψουν.
Στις κλειστές συσκέψεις που γίνονται στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, εκτιμάται ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο και οι κ.κ Τσίπρας-Καμμένος ετοιμάζονται να στηρίξουν την επικοινωνιακή τους τακτική στην παροχολογία και στη σκανδαλολογία, με στόχο να περιορίσουν την εκλογική κατάρρευση τους και ταυτόχρονα να «κόψουν» την αυτοδυναμία της ΝΔ.
Η Ν.Δ όπως τονίζεται χαρακτηριστικά από πρωτοκλασάτα στελέχη της, δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα χέρια στην εκστρατεία κατασυκοφάντησης των στελεχών της. «Θα απαντήσουμε αναλόγως»,
τονίζουν και επισημαίνουν σειρά υποθέσεων που το Μαξίμου αρνείται πεισματικά να δώσει απαντήσεις.

Ενδεικτικά από την Νέα Δημοκρατία αναφέρουν:

# Χρήματα στην κυβέρνηση από Σόρος: Ο κ. Κοτζιάς αποκάλυψε – λένε - πως ο κ. Καμμένος κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου κατήγγειλε ότι ο επιχειρηματίας Τζωρτζ Σόρρος χρημάτισε Υπουργούς της κυβέρνησής για να εξαγοράσουν ξένους παράγοντες. Κατέθεσε επίσης μήνυση κατ’ αγνώστων για συκοφάντηση. Η υπόθεση ερευνάται από τη Δικαιοσύνη. # Διασπάθιση κοινοτικών πόρων για μεταναστευτικό – προσφυγικό, που συνολικά φτάνουν το 1,6 δις ευρώ: Πέρα από τις επώνυμες καταγγελίες κυβερνητικών στελεχών, υπάρχει ήδη σε εξέλιξη έρευνα της OLAF για περιπτώσεις απάτης ως προς τη διαχείριση κοινοτικών πόρων.
# Υπόθεση πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία: Υπήρξαν κυβερνητικές πιέσεις σε αξιωματικούς του Πενταγώνου να προωθήσουν συμφωνία πώλησης 300.000 βλημάτων στη Σαουδική Αραβία μέσω του εμπόρου όπλων Παπαδόπουλου, παρακάμπτοντας το νόμο που απαγορεύει τους μεσάζοντες σε διακρατικές συμφωνίες.
# Αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος". Ενώ η Κυβέρνηση επιχείρησε να παραχωρήσει με απευθείας ανάθεση το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για επιπλέον 20 χρόνια, έναντι 483 εκατ. ευρώ, μετά από παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναγκάστηκε να επανεκκινήσει τη διαδικασία, με συνέπεια το αεροδρόμιο να δοθεί τελικά έναντι τιμήματος 1,115 δισ. ευρώ. Δηλαδή 131% παραπάνω από την αρχική τιμή!
# Κακοδιαχείριση στην Ε.Ρ.Τ.: Στις 12.9.2018 ο δημοσιογράφος της Ε.Ρ.Τ., κ. Αλαφογιώργος με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κάλεσε τον Πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων «να επιληφθεί των δαπανών εκτός Ε.Ρ.Τ. που επιβαρύνουν άσκοπα την υπηρεσία και να ελέγξει το δημόσιο χρήμα».
# Εξαγορά από τη Δ.Ε.Η. εταιρείας που ανήκει στον αντιπρόεδρο των Σκοπίων: Την ώρα που η Δ.Ε.Η. βρίσκεται στα όρια κατάρρευσης, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την υποχρέωσε να εξαγοράσει έναντι 4,8 εκατ. ευρώ εταιρεία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης των Σκοπίων, η οποία εμφάνισε πέρυσι ζημιές ύψους 5,4 εκατ. ευρώ.
# Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων στο Θριάσιο. Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την κατακύρωση του έργου η προκαταβολή που όφειλε να καταβάλει ο παραχωρησιούχος μειώθηκε από τα 20 στα 10 εκ. ευρώ. Ταυτόχρονα υπετριπλασιάστηκε η έκταση που δικαιούται να καλύψει και έφτασε από τα 235.530 τ.μ. στα 970.000 τ.μ.
# Η offshore εταιρία της κομματικής εφημερίδας ΑΥΓΗ, που παρότι πουλάει λίγα φύλλα, γίνεται φορέας και διαχειριστής εκατομμυρίων ευρώ που μπαινοβγαίνουν από τα ταμεία της.
Του Κώστα Πασίση

Δεν υπάρχουν σχόλια: