Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Με «χάντρες» και «καθρεφτάκια» προς τους... σανοφάγους ψηφοφόρους θα πορευτεί ο Τσίπρας προς τις κάλπες

Μέρα με την ημέρα αποκαλύπτεται το σχέδιο της Κυβέρνησης για αντιστροφή του εξαιρετικά αρνητικού κλίματος εναντίον της που επικρατεί στην κοινωνία, μία εικόνα που αντικατοπτρίζεται πλήρως σε όλες τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο χρόνο, ακόμα και από φιλοκυβερνητικά Μέσα.

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επενδύουν στην... αμνησία εκατομμυρίων πολιτών και κυρίως της Μεσαίας Τάξης, προκειμένου να ρεφάρουν το κόστος των δεσμεύσεων λιτότητας που έφερε η τριετής μνημονιακές συμβάσεις που υπέγραψαν και με τα δύο χέρια οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεσμεύοντας τη χώρα για πολλά χρόνια ακόμα...
Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου στοχεύει στους... σανοφάγους ψηφοφόρους που ενώ έχουν υποστεί τα πάνδεινα από τη φορολογία κινητών και ακινήτων αλλά και από την ανύπαρκτη ανάπτυξη που λυγίζει κάτω από το βάρος του κρατικοδίαιτου ΣΥΡΙΖέικου Δημοσίου, θα πειστούν ξανά από τις «χάντρες» και τα «καθρεφτάκια» του «ματωμένου» υπερπλεονάσματος που υπόσχεται ο Αλέξης Τσίπρας στο δρόμο προς τις κάλπες.
Το αφήγημα του Μεγάρου Μαξίμου στο δρομο προς τις κάλπες βαίνει καλώς, μέχρι στιγμής, ακολουθώντας το τρίπτυχο: παροχές, σκανδαλολογία και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για το αριστερό ακροατήριο, όπως το προσχέδιο συμφωνίας με την Εκκλησία, ενω και οι διεθνείς συγκυρίες -λόγω Ιταλίας- αλλά και το υπερπλεόνασμα, με κύρια πηγή την υπερφορολόγηση, αποτέλεσαν παράγοντες για το «πράσινο φως» της κατάργησης του μέτρου νέας περικοπής κάποιας κατηγορίας συντάξεων, ενώ δεν υπήρξαν ενστάσεις επί του σχεδίου προϋπολογισμού του 2019.
Απαρατήρητη δεν μπορεί να μείνει και η υπόθεση του ανοίγματος των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη τη συγκεκριμένη συγκυρία, με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για λάσπη.
Βέβαια, η επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό συσπείρωσε τα στελέχη της Κεντροαριστεράς, κάτι που θα πιθανά να γυρίσει μπούμερανγκ στα επικοινωνικά τεχνάσματα του Μαξίμου, το οποίο όμως πάντα λειτουργεί με το σκεπτικό ότι η «ρετσινιά θα μείνει».
Ως εκ τούτου, το σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου να ανακτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη χαμένη δυναμική του βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή: παροχές, πόλεμος κατά της διαφθοράς, συνταγματική αναθεώρηση και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για το αριστερό κοινό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: