Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Ο Μαδούρο καταδιώκει, ο Τσίπρας συλλαμβάνει. Περίπτωση Βαθειώτη

Αποτέλεσμα εικόνας για βαθιώτης Αντώνης βενεζουελα
Πριν από λίγες ημέρες οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αρνήθηκαν να καταδικάσουν το καθεστώς Μαδούρο, μαζί με τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής. 
Λογικό είναι αφού πήραν το δωράκι τους, όπως θα γνωρίζει ο Κύπριος δικηγόρος Αρτεμίου. 
Μέχρις εδώ τίποτα το παράξενο...


Όμως πληροφορηθήκαμε από δημοσίευμα εφημερίδας, πως η υποτελής συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο δικτατορικό καθεστώς Μαδούρο δεν σταματά στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά περιλαμβάνει πλέον και την συνεργασία στην δίωξη των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος της Βενεζουέλας.
Τι έγινε; Στις μεγάλες διαδηλώσεις του Μαρτίου 2014, στις οποίες δολοφονήθηκαν από τους παραστρατιωτικούς του Μαδούρο 43 άτομα, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε και ένας λοχαγός της Εθνοφρουράς. Γι΄αυτό το γεγονός κατηγορήθηκε ένας Έλληνας κάτοικος της Βενεζουέλας ο Αντώνης Βαθειώτης, ο οποίος εν τω μεταξύ είχε διαφύγει στην Κολομβία όπου και ζήτησε πολιτικό άσυλο. 
Τότε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, το οποίο όμως η Ινερπόλ δεν το έλαβε υπ΄όψη γιατί αυτή η χώρα θεωρείται ανυπόληπτο κράτος.
Τότε το καθεστώς Μαδούρο ζήτησε, τον Μάρτιο του 2016 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να εκδώσει αυτή διεθνές ένταλμα σύλληψης, όπως μπορούσε να κάνει λόγω της Ελληνικής υπηκοότητας του Βαθειώτη. Φυσικά η κυβέρνηση υπάκουσε.
Έτσι τον περασμένο Ιούλιο, λίγες ημέρες πριν χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στον Βαθειώτη συνελήφθη από τις Κολομβιανές αρχές μετά από αίτημα της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Όπως καταγγέλλει η σύζυγος του «λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης ασύλου, ο σύζυγος μου συλλαμβάνεται και η έκπληξη μας είναι όταν διαπιστώνουμε πως την σύλληψη ζήτησε η Ελληνική κυβέρνηση.»
Τι να πρωτοθαυμάσουμε! Την ευθυγράμμιση της κυβέρνησης μας με ένα δικτατορικό καθεστώς που βαρύνεται με εκατοντάδες δολοφονίες πολιτικών του αντιπάλων; Την αποδοχή των ισχυρισμών των διωκτικών αρχών της Βενεζουέλας πως ο Βαθειώτης ευθύνεται για τον φόνο του λοχαγού της Εθνοφυλακής; Προς τι αυτή η παρέμβαση;
Γνωρίζαμε για τις ιδιαίτερες σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς της Βενεζουέλας. Υπάρχουν και οι σχετικές φωτογραφίες. Γνωρίζαμε επίσης πώς ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε και καλύφθηκαν οι δραστηριότητες του ερωτύλου πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Αθήνα, με θύματα εργαζόμενες στην πρεσβεία της χώρας του.
Αυτή όμως η εξευτελιστική παρέμβαση σε βάρος ενός Έλληνα πολίτη, προσβάλλει ευθέως τις δημοκρατικές ευαισθησίες του λαού μας που πάντα ήταν μεγαλόψυχος στους διωκόμενους και στους ικέτες. 
Αυτήν την ευαισθησία δείξαμε και για την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που καταδιώκει το καθεστώς Ερντογάν.
Τότε έγιναν κινητοποιήσεις, πνευματικοί άνθρωποι έκαναν δημόσιες παρεμβάσεις και είχαμε την γνωστή αίσια κατάληξη. 
Περιμένω να δω κάτι ανάλογο και για την περίπτωση του Αντώνη Βαθειώτη, που κινδυνεύει να βρεθεί στα χέρια ενός δικτατορικού καθεστώτος, εξαιτίας της συνδρομής του ΣΥΡΙΖΑ.

Του Σάκη Μουμτζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: