Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Ευρωπαϊκή μελέτη δικαιώνει τον Κώστα Καραμανλή και δείχνει ΠΑΣΟΚ για τα αίτια της κρίσης

Μελέτη που έγινε από ομάδα ανεξάρτητων Ευρωπαίων οι οποίοι αναζήτησαν τα αίτια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα δικαιώνει τον Κώστα Καραμανλή. 
Η μελέτη δημοσιεύεται στο κύριο άρθρο της εφημερίδας New Europe που εκδίδεται στις Βρυξέλλες.
Ο τίτλος της μελέτης είναι «Η ελληνική πολιτική οικονομίας 2000-2010- Από την ΟΝΕ στο Μηχανισμό Στήριξης»
Η μελέτη η οποία έχει κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις Λιβάνη ερευνά εξονυχιστικά τα αίτια της κρίσης και την πορεία της ελληνικής οικονομίας στις προηγούμενες δεκαετίες...
Σύμφωνα με την μελέτη και παρά το γεγονός ότι πολλοί έχουν αναζητήσει τα αίτια της δραματικής κρίσης που βιώνει εδώ και πέντε χρόνια η Ελλάδα στην διακυβέρνηση Καραμανλή, των ετών 2004-2009, η σύγκριση μεταξύ όλων των κυβερνήσεων που διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας, μέχρι το 2010, δείχνει μάλλον το αντίθετο.
Όπως αναφέρει το κύριο άρθρο της εφημερίδας, συχνά παραγνωρίζεται από τους σχολιαστές μία σειρά από πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, μεταξύ των οποίων το επίπεδο του χρέους πριν από το 2004, αλλά κυρίως το αυξημένο επίπεδο των τόκων, τοκοχρεολυσίων και των ήδη ανειλημμένων υποχρεώσεων που κλήθηκε να αποπληρώσει η κυβέρνηση Καραμανλή μετά το 2004, καθώς και οι πληρωμές για στρατιωτικές δαπάνες, που είχαν κληροδοτηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική κρίση παρουσιάζει και η διαπίστωση σε σχέση με την διόγκωση του δημόσιου τομέα, για την οποία κατηγορήθηκε η κυβέρνηση Καραμανλή. Πρόσφατα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών αποδεικνύουν ότι, το 2009, ο αριθμός των απασχολούμενων στον δημόσιο τομέα παρέμεινε στα επίπεδα του 2004, επίπεδα χαμηλότερα ή ίδια με εκείνα του μέσου όρου της ΕΕ και του ΟΟΣΑ!
Όλα τα στοιχεία που παρουσιάζει η έρευνα συνηγορούν στο ότι η διακυβέρνηση Καραμανλή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για την κρίση στην Ελλάδα και ότι δεν ήταν εκείνη που οδήγησε καθοριστικά στη δημιουργία υπερβολικών ελλειμμάτων και χρέους.

Στοιχεία που πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας και τα οποία τόσα χρόνια αποκρύπτονται λόγω και της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ είναι και ότι το μεγαλύτερο μέρος των δανείων που αναγκάσθηκαν να δανειστούν οι κυβερνήσεις από το 2004 έως το 2009 ήταν για να αποπληρωθούν υποχρεώσεις για χρέη 90 και πλέον δις που είχαν υπογραφεί επί προηγουμένων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης καταρρίπτεται πανηγυρικά η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ ότι μόλις ανέλαβε το 2009 βρήκε 200.000 επιπλέον υπαλλήλους στο δημόσιο τομέα, αφού η έρευνα των ευρωπαίων οικονομολόγων δείχνει ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων δεν αυξήθηκε επί Καραμανλή, που σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις του δεν επιβάρυναν τον δημόσιο τομέα με επιπλέον δαπάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: