Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Μητσοτάκης: «Εκτός από αδύναμος ο Τσίπρας είναι και εκβιαζόμενος πρωθυπουργός» [Video]

«Εκτός από αδύναμος ο κ. Τσίπρας είναι και εκβιαζόμενος πρωθυπουργός» 

είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.
Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε τη διγλωσσία της κυβέρνησης λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας έδιωξε αυτόν με τον οποίο συμφωνούσε για να κρατήσει αυτόν με τον οποίο διαφωνεί».
Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Πριν από λίγες μέρες είχα περιγράψει την κυβέρνηση Τσίπρα -Καμμένου ως ένα κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας. Οι σημερινές εξελίξεις φοβάμαι ότι με δικαίωσαν απόλυτα. Ο κ. Τσιπρας απέπεμψε σήμερα τον υπουργό  Εξωτερικών κ. Κοτζιά. Είπε ταυτόχρονα ότι δεν θα δεχθεί καμία διγλωσσία στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών.
Απέπεμψε δηλαδή, τον άνθρωπο ο οποίος υπήρξε ο θερμότερος υποστηρικτής της συμφωνίας και ταυτόχρονα κράτησε μέσα στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο, ο οποίος έχεις δηλώσει ευθαρσώς ότι τη συμφωνία αυτή δεν τη θέλει, δεν την πιστεύει, δεν τη στηρίζει και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει στην υπερψήφισή της.
Νομίζω ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσιπρας δεν είναι απλά ένας αδύναμος πρωθυπουργός, είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός. Και όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Η Ελλάδα ειδικά σήμερα σε αυτές τις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες χρειάζεται μια κυβέρνηση σταθερή, αποφασισμένη που θα μιλάει με μια φωνή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν την έχει σήμερα θα την αποκτήσει σύντομα μετά τις επόμενες εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: