Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Το απαγορευτικό Μητσοτάκη στους δήθεν υποψηφίους και η πρόβλεψη για τις εκλογές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση προετοιμασίας της ΝΔ για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές. 
Παρά τη δημόσια διαβεβαίωση του πρωθυπουργού πως η κυβέρνηση θα θελήσει να εξαντλήσει την τετραετία, ελάχιστοι είναι εκείνοι που συμμερίζονται πλέον τη θέση αυτή, ακόμα και εντός του κυβερνητικού κόμματος.
Το πότε ο κ.Τσίπρας θα επιλέξει να προκηρύξει εκλογές, αυτό το γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Τα σενάρια είναι αρκετά και εξαρτώνται από τις διαδικασίες στην ΠΓΔΜ αλλά και εν μέρει από την κατάληξη που θα έχει...

τελικά η υπόθεση της περικοπής ή μη των συντάξεων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως από την Άρτα προχώρησε σε μία ξεκάθαρη πρόβλεψη για τον χρόνο των εκλογών, θέτοντας ως απώτατο χρονικό όριο την Κυριακή των ευρωεκλογών.
«Εκτιμώ ότι σε καμία περίπτωση μιας και με ρωτάτε, εθνικές εκλογές, δεν μπορεί να γίνουν αργότερα από την 26η Μαΐου που είναι η ημερομηνία διεξαγωγής των περιφερειακών, αυτοδιοικητικών και των ευρωεκλογών. Άρα θεωρώ ότι στην ουσία έχουμε μπει στην τελευταία στροφή. Μέρα που περνά δεν ξαναπερνά όπως λέγαμε και στο στρατό και οι εκλογές, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο είναι υπόθεση κάποιων μηνών» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσοι πάντως στο δρόμο προς τις κάλπες θελήσουν να επενδύσουν για μικροκομματικούς λόγους σε μία επικοινωνιακή εικόνα που θα παρουσιάζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως τον «τοποτηρητή» των συμφερόντων των θεσμών στην Ελλάδα, φαίνεται πως θα απογοητευθούν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μία ακόμα φορά, πιο έντονα είναι η αλήθεια, άφησε αιχμές εναντίον των εταίρων. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ.Μητσοτάκης τους χαρακτήρισε συνυπεύθυνους για την σημερινή κατάσταση της οικονομίας και την αποτυχία της Ελλάδας να βγει στις αγορές, μαζί με την κυβέρνηση. 
Την συνέντευξη  τύπου πάντως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Άρτα θα πρέπει να παρακολουθήσουν με μεγάλη προσοχή όσοι ανά τη χώρα αυτοπροβάλλονται ως βέβαιοι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ, την ώρα που κανείς δεν έχει πάρει σχετικές διαβεβαιώσεις. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρότι υπεραμύνθηκε της επιχείρησης ανανέωσης, την οποία προωθεί χωρίς καμία καθυστέρηση στο στελεχιακό δυναμικό της Πειραιώς, προειδοποίησε ότι όποιος ισχυρίζεται πως έχει λάβει την θετική απάντηση του κόμματος για ένταξή του στο ψηφοδέλτιο, στο τέλος θα βρεθεί εκτός, μια και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. 

«Δεν θα στερήσω από κανέναν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να λέει «θέλω να είμαι υποψήφιος στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας». Αλλά, όταν κάποιος λέει ότι «είμαι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και έχω εξασφαλίσει το «οκ» του κόμματος», αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία και μάλλον προσμετράται στα αρνητικά και όχι στα θετικά.
Είναι σαφές πάντως ότι οι μόνοι σίγουροι για τη θέση τους στα γαλάζια ψηφοδέλτια είναι οι εν ενεργεία βουλευτές. 

Σε ένα άλλο μέτωπο πάντως, αυτό των περιφερειακών εκλογών, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες μέσα στα επόμενα 24ωρα όπως ήδη έγραψε το liberal.gr. Οι ανακοινώσεις των υποψηφίων που θα στηρίξει η ΝΔ στις 13 περιφέρειες είναι θέμα χρόνου, με τον κ.Μητσοτάκη να κάνει την αρχή και εμμέσως πλην σαφώς να ανακοινώνει την εκ νέου γαλάζια στήριξη στους εν ενεργεία περιφερειάρχες, οι οποίες είχαν υποστηριχθεί στις τελευταίες εκλογές. 

«Θα στηρίξουμε και όλους τους εν ενεργεία Περιφερειάρχες, οι οποίοι έχουν εκλεγεί με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας στις προηγούμενες Περιφερειακές εκλογές» σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Με βάση λοιπόν την παραπάνω αποδοχή, ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε τις πρώτες έξι από τις δεκατρείς υποψηφιότητες:
- ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία,

- ο Γιώργος Χατζηµάρκος στο Νότιο Αιγαίο,

- ο Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία,

- ο Αλέξανδρος Καχριµάνης στην Ήπειρο,

- η Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο και

-  ο  Χρήστος Μέτιος στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. 


Tου 
Γιάννη Κ.Τρουπή     

Δεν υπάρχουν σχόλια: