Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Ο αγώνας της Μπέτυς τώρα δικαιώνεται


Αποτέλεσμα εικόνας για μπέτυ μπαζιάνα συνεντευξη
Πέρασαν στα μικρά οι επτά προσαγωγές υπόπτων για χουλιγκανισμό που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου. 
Το ενδιαφέρον βρισκόταν στο ότι οι συλλήψεις έγιναν μετά από πληροφορία ότι χούλιγκαν είχαν δώσει ραντεβού για να πλακωθούν στο ξύλο πριν το κυριακάτικο ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το ξύλο θα είχε πέσει αν η αστυνομία δεν εμπόδιζε τους χούλιγκαν του ΠΑΟΚ να μπουν στο πανεπιστήμιο, όπου οι χούλιγκαν του Άρη ήδη...
τους περίμεναν. Το γεγονός όμως παραμένει. Στην Ελλάδα του Γαβρόγλου μπορεί όποιος θέλει να κάνει ότι θέλει στους χώρους των πανεπιστημίων χωρίς να ενοχληθεί. Με τον μυστακοφόρο μύστη του υπουργείου Παιδείας να ζει στον κόσμο των φαντασιώσεων που ρωμαλέα φοιτητικά κινήματα επιβάλουν την τάξη στους πανεπιστημιακούς χώρους.
Μια άποψη που ο Γαβρόγλου εξέφρασε με διαφορετικά λόγια σε συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο όταν είπε για την κατάληψη του Ρουβίκωνα στην αίθουσα της Φιλοσοφικής «Το πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης και έρευνας και δεν θα πρέπει να υπάρχει χώρος για κανενός είδους παραβατικότητα». Συνεχίζοντας να ψάχνει για το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα.
«Πού είναι το φοιτητικό κίνημα, πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη;». Κολλημένος στην αυτοδιαχείριση. Χωρίς να καταλαβαίνει ότι οι φοιτητές μπαίνουν στα πανεπιστήμια για να μαθαίνουν μια ρημάδα επιστήμη και όχι για να το παίζουν αστυφύλακες στην παρανομία. Και όχι στην «παραβατικότητα», ένα ευφημισμό με τον οποίο ο Γαβρόγλου και η αριστερά  προσπαθούν να απενοχοποιήσουν την παρανομία.
Ο όρος παραβατικότητα συνήθως αφορά αποκλίνουσες συμπεριφορές σε άτομα κάτω των 18 ετών. Ένα 20άρης που παίρνει στα χέρια μια βαριοπούλα και την κατεβάζει σε κομπιούτερ και τζαμαρίες παρανομεί. Κάτι που αντιλαμβάνεται πολύ καλά ο Ρουβίκωνας που στην ανάρτηση στο indymedia για την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά αναφέρεται στην ιστορία των επενδύσεων του Καναδά, στην Eldorado Gold και τις επισκέψεις του Καναδού πρέσβη στην Ξάνθη, αλλά πουθενά δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση. Δεν χρειαζόταν βέβαια να  ανησυχεί τόσο. Αφού για τον Βούτση ο Ρουβίκωνας κάνει «ακτιβισμό» του Ρουβίκωνα, για τον ΣΥΡΙΖΑ το κρέμασμα πανό κατά της Eldorado Gold στον Λευκό Πύργο είναι «παρεμβάσεις».
Έτσι τουλάχιστον έγραφε το πανό που κρέμασαν στον Λευκό Πύργο. «Παρέμβαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στον Λευκό Πύργο για τις Σκουριές. Η Eldorado λεηλατεί, εκβιάζει και παρανομεί. Η δικαιοσύνη εκδικείται, η κοινωνία δικάζεται. Να μη πάει άλλη μέρα χαμένη. Η κυβέρνηση να κλείσει τώρα τις Σκουριές». Χωρίς στην «παρέμβαση» να εμποδιστούν από κάποιον. Ενώ στην μεγάλη διαδήλωση για την Μακεδονία, όταν έξη άτομα με σακίδια δοκίμασαν να μπουν στον Λευκό Πύργο συνελήφθησαν από την αστυνομία με την κατηγορία ότι σκόπευαν να κρεμάσουν πανό.
Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που το παίζει κόντρα στην εξουσία και αντίσταση μπορεί να κρεμάει το πανό ανενόχλητη. Αυτοί που υποτίθεται ότι είναι το σύστημα συλλαμβάνονται όταν δοκιμάζουν να το κρεμάσουν. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από την κυβέρνηση έχει και την εξουσία και ο αγώνας της Μπέτυ Μπαζιάνας τώρα δικαιώνεται.  

Του Αντώνη Πανούτσου

Δεν υπάρχουν σχόλια: