Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Άρχισαν τα πειθαρχικά «όργανα» στην ΕΡΤ

radiomegaro

Σοβαρές καταγγελίες από στελέχη της αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΕΡΤ έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτοντας την σκοτεινή πλευρά του Ραδιομεγάρου

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το γαϊτανάκι των καταγγελιών για την ΕΡΤ την ώρα που ένας εκ των δημοσιογράφων θα βρεθεί αντιμέτωπος με το Πειθαρχικό της ΕΡΤ. 
Ο λόγος για τον δημοσιογράφο Αντώνη Αλαφογιώργο ο οποίος θα βρεθεί απολογούμενος ενώπιον του Πειθαρχικού μετά τη δημόσια αντιπαράθεσή του με τον οικοδεσπότη της εκπομπής «Η επόμενη Μέρα», Σεραφείμ Κοτρώτσο.
Ο Αντώνης Αλαφογιώργος, με ανάρτησή του...
στο twitter επιβεβαίωσε την περασμένη Παρασκευή πληροφορίες που είχε περιλάβει σε δικό του post ο Σίλας Σεραφείμ. Ειδικότερα, ο παρουσιαστής ειδήσεων της ΕΡΤ έγραψε: «επιβεβαιώνω πλήρως τις πληροφορίες του Σίλα για προκαταρκτική εξέτασή μου επί δίωρον στην ΕΡΤ με βέβαια την παραπομπή μου σε πειθαρχικό, κατόπιν αξιώσεων των ανωτέρων αρμοδίων. Από Δευτέρα τα νταούλια».
Πριν από μερικές ημέρες ο Αντώνης Αλαφογιώργος είχε δημοσιεύσει πολλά tweets εναντίον του δημοσιογράφου Σεραφείμ Κοτρώτσου εγκαλώντας τον για το γεγονός ότι αν και δεν είναι υπάλληλος της ΕΡΤ έχει δύο εκπομπές, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές για το κόστος της μεικτής παραγωγής. Η κόντρα των δύο αντρών πήρε μεγάλες διαστάσεις ενώ ο Α. Αλαφογιώργος έκανε σαφείς αναφορές για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ αφήνοντας αιχμές για τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Νίκο Παππά

Το επόμενο «χτύπημα» για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ήλθε από πρώην κυβερνητικό στέλεχος, τον Νίκο Φίλη, ο οποίος σε συνέντευξή του, ερωτώμενος για την ΕΡΤ δε δίστασε να σχολιάσει πως η ΕΡΤ έχει «παραδιοίκηση» ενώ κατηγόρησε ευθέως τον Νίκο Παππά. 
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ορισμένες κυβερνητικές επιλογές, κατά τη γνώμη μου, δημιουργούν ζητήματα. Όταν ένας υπουργός λειτουργεί για χρόνια στον τομέα ευθύνης του, δημιουργώντας λανθασμένη εντύπωση για το τι είναι αριστερό και τι είναι δημοκρατικό, δεν είναι προσωπική επιλογή, είναι κυβερνητική επιλογή. Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Η εικόνα της ΕΡΤ θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το 'μαύρο'. Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση. Κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων. Πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση. Το ότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι χειρότερα κατά κανόνα, δεν δίνει άλλοθι στην ΕΡΤ για να τα συναγωνίζεται στην έλλειψη ποιότητας. Αναγνωρίζω ότι ήταν δύσκολο να αλλάξει το τοπίο της ιδιωτικής τηλεόρασης. Θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα, αλλά ήταν δύσκολο. Στον τομέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η ευθύνη της κυβέρνησης είναι αποκλειστική».
Η απάντηση του Ν. Παππά ήταν σκληρή, καθώς ο Υπουργός χαρακτήρισε ταυτόσημες τις απόψεις των κυρίων Μητσοτάκη και Φίλη, ως προς την κριτική που ασκούν στην ΕΡΤ.
Μιλώντας στον News 24/7 και ερωτηθείς για την κριτική που έχει ασκήσει εσχάτως ο πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης «θέλει μια κλειστή ΕΡΤ, κάτι που αποδεικνύεται από τις τοποθετήσεις του για τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους». Και συμπλήρωσε: «Καλά θα κάνει η ΝΔ να σκεφτεί ξανά τα επιχειρήματά της». Κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη κριτική εκ μέρους του κ. Φίλη, ο κ. Παππάς απάντησε ως εξής: «Δεν θέλω να πω τίποτα για τις δηλώσεις Φίλη, απάντησα στον κ. Μητσοτάκη. Είναι ταυτόσημη η κριτική».
Ο Υπουργός πήγε ένα βήμα παρακάτω και σχολίασε και δηλώσεις του κ. Φορτσάκη, ο οποίος είχε δηλώσει πως ότι η ΕΡΤ δεν πρέπει να μεταδίδει δελτία ειδήσεων. Ο Ν. Παππάς είπε η συγκεκριμένη δήλωση «είναι συναφής με την εντολή Σαμαρά να μη μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ η ομιλία του Τσίπρα στη ΔΕΘ το 2014. Η διοίκηση της ΕΡΤ έχει φέρει τον Οργανισμό σε ένα πολύ καλό σημείο, αν αναλογιστεί κανείς σε τι κατάσταση τον αναλάβαμε. Η ΕΡΤ δείχνει το εκτόπισμά της και αυτό κάποιους ενοχλεί.

Νέες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας
Εντωμεταξύ νέες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από τον απερχόμενο εντός των επόμενων ημερών Εντεταλμένο Σύμβουλο Προγράμματος της ΕΡΤ, Σπύρο Κρίμπαλη
Σε επιστολή του προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, ο κ. Κρίμπαλης κάνει λόγο για παραδιοίκηση και καταγγέλει και την ΠΟΣΠΕΡΤ λέγοντας πως ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής παρέδωσε τα κλειδιά της ΕΡΤ στον «πεινασμένο για εξουσία κ.Καλφαγιάννη», της ΠΟΣΠΕΡΤ με αντάλλαγμα τον πλήρη έλεγχο στον τομέα της ενημέρωσης. 
Την ανοιχτή επιστολή του προς τον υπουργό, ο κ.Κρίμπαλης την ανήρτησε στη σελίδα του στο facebook. Περιγράφει ένα σύστημα εξουσίας στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ που «έχει εξαπολύσει έναν ανελέητο πόλεμο ανακατάληψης της ΕΡΤ, εξοστρακίζοντας σταδιακά όλα τα έμπειρα και ικανά στελέχη με μοναδικό κριτήριο αν ανήκουν στη σφαίρα επιρροής της φατρίας ή όχι».
Ο κ.Κρίμπαλης μιλά επίσης για σύστημα «εξυπηρέτησης ποικίλων ιδιοτελών και συντεχνιακών συμφερόντων» και για καταστροφικό σχέδιο «ανακατάληψης» της ΕΡΤ που υλοποιήθηκε σε τρία στάδια:
1.Απαξίωση των οργανικών δομών της εταιρείας και υποκατάστασή τους από πλήρως ελεγχόμενες επιτροπές.
2.Ψήφιση νέου οργανογράμματος με σωρεία ανορθολογικών και φωτογραφικών διατάξεων.
3.Τοποθέτηση ημετέρων στις θέσεις των γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων, ενάντια σε κάθε έννοια αξιοκρατίας και αναποτελεσματικότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: