Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Προγραμματικές δηλώσεις ο Μητσοτάκης, συναλλαγή με fake news ο Τσίπρας


Και για όποιον δεν κατάλαβε στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εκφώνησε μια απλή ομιλία, αλλά τις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησής του. 
Παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο θα ξαναπάρει μπροστά η οικονομία και έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς εκείνους που με τις αποφάσεις τους (και έχοντας ως υποχείριο τους Τσίπρα και Καμμένο) έχουν οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε κατάσταση ασφυξίας.
Με την επιβολή των θηριωδών πλεονασμάτων, της καταστροφικής υπερφορολόγησης και των ντροπιαστικών capital control, που αποτελούν την επιτομή της έλλειψης εμπιστοσύνης.
Κοίταξε μπροστά και εξαφάνισε την μιζέρια, τα κουτσομπολιά και...
τις ταπεινωτικές διαψεύσεις και διάφορα «αδειάσματα» των τελευταίων ημερών, με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, που δεν είχαν άλλο σκοπό από το να καταστρέψουν την δική του εβδομάδα στη ΔΕΘ.
Απόδειξη ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μια κανονική κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι με όλα αυτά τα fake news (τα οποία η κυβέρνηση καταγγέλλει γιατί θέλει να έχει το… μονοπώλιο!) προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια θολούρα ενόψει της εμφάνισης του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.
Παραδοσιακά, στη ΔΕΘ η πρώτη εβδομάδα ανήκει στην κυβέρνηση και η δεύτερη στην αντιπολίτευση. Και αυτό γινόταν σεβαστό από όλους! Απαντούσε ο ένας στον άλλο, υπήρχαν εντάσεις, αλλά ουδέποτε είχε στηθεί τέτοιο σκηνικό παραπληροφόρησης.
(Και επειδή κάποιοι θα σπεύσουν να «θυμίσουν» ότι τον Σεπτέμβριο του 2014 είχε «απαγορευθεί» η παρουσίαση της δεύτερης εμφάνισης Τσίπρα στη ΔΕΘ, να πω ότι τότε το Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ είχε λάβει απόφαση για μετάδοση μιας εμφάνισης κάθε αρχηγού για λόγους αντικειμενικούς και γι’ αυτό η δεύτερη ημέρα του Σαμαρά στη ΔΕΘ καλύφθηκε από ιδιωτικό συνεργείο. Όλα τα υπόλοιπα, όποιος τα λέει, πρέπει και να μπορεί να τα αποδείξει, διαφορετικά υπάρχουν και άλλες αποδεικτικές οδοί, καθώς και στοιχεία που αποδεικνύουν πως από το πρωί ως το βράδυ ζητούσαν (και έπαιρναν) εξακάμερα και οκτακάμερα της ΝΕΡΙΤ, ακόμη και για το εξωτερικό, την ίδια ώρα που την αποκαλούσαν «μόρφωμα» και την μποϋκοτάριζαν).
Κλείνω την παρένθεση και συνεχίζω: Ο Μητσοτάκης με την ομιλία του κατέδειξε πως αν δεν λειτουργεί η οικονομία και δεν υπάρχουν επενδύσεις, τότε δεν παράγεται πλούτος, δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας και ο λαός, φτωχοποιημένος, περιμένει να ζήσει από επιδόματα και ελεημοσύνες του «πατερούλη» (Στάλιν, Τσάβες, Μαδούρο, Ορτέγκα και τα λοιπά).
Ξεκαθάρισε ότι από την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα μόνο καλό μπορεί να δει ο δημόσιος τομέας. Χωρίς ανάπτυξη και τα φορολογικά έσοδα που προκύπτουν από την υγιή επιχειρηματικότητα, ο δημόσιος τομέας δεν μπορεί να λειτουργήσει και ο λαός δεν μπορεί να απολαμβάνει τις υπηρεσίες του. Και βέβαια, χωρίς οικονομία και φορολογικά έσοδα κανονικά (όχι γδάρσιμο του λαού και αποψίλωση των καταθέσεων), ούτε προσλήψεις μπορούν να γίνουν.
Ένα κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία θέλει υγιή επιχειρηματικότητα για να μπορεί να χρηματοδοτεί το Δημόσιο και το Κοινωνικό Κράτος.
Μίλησε ο Μητσοτάκης για το μέλλον και έβαλε τέλος στο νοσηρό κλίμα των τελευταίων ημερών. Δεν έπιασε η μεθόδευση της κυβέρνησης, που με βρώμικο τρόπο θέλησε να εξουδετερώσει την παρουσία του στην Θεσσαλονίκη.
Δεν γεννηθήκαμε χθες!
Και επειδή δεν γεννηθήκαμε χθες, να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Το τηλεγράφημα του ΑΠΕ σύμφωνα με το οποίο «οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων αλλά την ακύρωσή του» δεν ήλθε εν αιθρία.
Υπήρχε ολόκληρη προετοιμασία πριν και ολόκληρη επιχειρηματολογία μετά. Αυτά έλεγαν όλες αυτές τις μέρες και ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος και η Αχτσιόγλου και ο Τζανακόπουλος και ο Παππάς και όλοι γενικώς.
Η «είδηση» που βγήκε από το ΑΠΕ, ήταν γραμμένη προσεκτικά, με στόχευση, «ρεπορταζιακά», αληθοφανώς, αποδόθηκε σε «ευρωπαϊκές πηγές» (ο Σχοινάς κατήγγειλε πηγές, κρουνούς και ρυάκια), για να περιβληθούν όλα αυτά με την επισημότητα που θεωρητικά περιβάλλει πάντα η δημοσίευση μιας είδησης από το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το κάνει άλλος από τον πολιτικό προϊστάμενο του ΑΠΕ ή από κάποιον υψηλά ιστάμενο αξιωματούχο.
Το ΑΠΕ ποτέ δεν θα δημοσίευε κάτι το τόσο σοβαρό αν δεν είχε κυβερνητική πηγή. Ακόμη και αν είχε κάποια πληροφορία (που δεν!) θα το διασταύρωνε. Γι’ αυτό και ο Τζανακόπουλος έσπευσε να υπερασπιστεί το κρατικό πρακτορείο την ώρα ακριβώς που έβγαιναν οι διαψεύσεις η μία μετά την άλλη. Γιατί έπρεπε να υπερασπιστεί την επιλογή του. Και προδόθηκε, μαρτύρησε τον εαυτό του!
Την ίδια ώρα που ο Τσακαλώτος ανέκρουε πρύμναν και διέψευδε το Πρακτορείο. Έτσι γίνεται πάντα στην προπαγάνδα. Ο ένας λέει το ένα, ο άλλος το άλλο και μπερδεύεται το σύστημα.
Μπροστά στο σχέδιό τους για παραμονή στην εξουσία δεν διστάζουν να απαξιώσουν το εθνικό πρακτορείο και να προκαλέσουν γενική αναστάτωση, της οποίας οι συνέπειες είναι ακόμη μπροστά.
Χρησιμοποίησαν το εθνικό πρακτορείο και τη χώρα ολόκληρη για να πιέσουν και να εκβιάσουν για την επόμενή τους συναλλαγή.
Γνωρίζουν ότι θα είναι καταστροφικό να πάνε στις εκλογές με κομμένες τις συντάξεις και ψηφισμένη τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Και χρησιμοποιούν το ένα ως μέσο πίεσης για το άλλο. Λένε δηλαδή στους δανειστές: «Θέλετε διακαώς να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών; Ε τότε συμφωνήστε να πάρουμε πίσω το μέτρο για τις συντάξεις. Δεν θέλετε; Ε, τότε βρείτε τα με τους επόμενους για τις Πρέσπες».
Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή χρησιμοποιούν το εθνικό θέμα – πότε για το χρέος, πότε για την «καθαρή έξοδο», πότε για τις συντάξεις.Και ο Μητσοτάκης στο θέμα της Μακεδονίας ήταν σαφής και χωρίς εκπτώσεις. Μετά την ομιλία του, όλοι κατάλαβαν πως μπορεί να βάλει μπροστά την οικονομία χωρίς εθνικές υποχωρήσεις.
Γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι ένα πατριωτικό κόμμα (μακριά από ακραίους εθνικισμούς, καθώς διεθνιστής είναι αυτός που πρώτα αγαπάει την πατρίδα του), που ουδέποτε έβαλε στη ζυγαριά τα εθνικά θέματα.
Και βέβαια, όταν Τσίπρας, Καμμένος και όλη η παρέα λένε ότι προσπαθούν να βγουν από τα μνημόνια και να μην εφαρμοστεί το μέτρο μείωσης των συντάξεων, η αλήθεια είναι ότι αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να βγουν από το δικό τους μνημόνιο και να μην εφαρμόσουν το μέτρο που οι ίδιοι ψήφισαν (με τη Νέα Δημοκρατία και να καταψηφίζει και να αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργησή του).
Γιατί ψήφισαν ένα τέτοιο μέτρο; Γιατί δέχθηκαν μείωση συντάξεων και αφορολόγητου (άρα γενική μείωση εισοδημάτων); Και μάλιστα επινοώντας την περίφημη «προσωπική διαφορά»; Μα επειδή όταν το δέχονταν και το ψήφιζαν, το 2019 ήταν ακόμη μακριά και δεν ήθελαν να τερματίσουν την παραμονή τους στην εξουσία. Ήθελαν την καρέκλα τους και για χάρη τους ψήφιζαν τα πάντα – και το Σκοπιανό!
Δηλαδή ψήφισαν για την καρέκλα και τώρα φωνάζουν (πάλι για την καρέκλα). Ενώ μπορούν απλώς να φέρουν μια διάταξη που θα καταργεί το μέτρο, βρίζουν την αντιπολίτευση που δεν το ψήφισε.
Μόνο που δεν είμαστε ίδιοι! Το αντίθετο. Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν δέχθηκε τίποτε από αυτά που δέχθηκαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τα ίδια ζητούσαν και τότε – υπερταμείο, κόψιμο συντάξεων, κατάργηση αφορολογήτου, Μακεδονία, μεταναστευτικό και τα λοιπά.
Δεν τα έλαβαν, με αποτέλεσμα να μην κλείσουν την αξιολόγηση και να τα πάρουν από τον Τσίπρα!
Όλα τα άλλα θυμίζουν τον γάτο που σκούζει στα κεραμίδια…

Της Σοφίας Βούλτεψη*
* Η κ. Σοφία Βούλτεψη είναι βουλευτής Β΄ Αθηνών, πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος, δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: