Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Καραμανλής έβαλε τέλος στις ψευδαισθήσεις των «Καραμανλικών»

Τριανταέξι λέξεις ήταν αρκετές. Τριανταέξι λέξεις κατέρριψαν σενάρια και μύθους που με τόση επιμέλεια ορισμένοι προσπάθησαν να δημιουργούσαν. 
Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή το βράδυ του Σαββάτου ήταν σαφής και ήρθε την κατάλληλη στιγμή: «Είμαστε όλοι εδώ για να στηρίξουμε όπως πάντα την παράταξη μας στον αγώνα για μια μεγάλη εκλογική νίκη με στόχο την αποτελεσματική διακυβέρνηση και την ρωμαλέα ανάπτυξη προς όφελος όλων των Ελλήνων και πρωτίστως των οικονομικά ασθενέστερων». 
H συγκεκριμένη τοποθέτηση και ειδικά η φράση...
«...είμαστε όλοι εδώ για να στηρίξουμε όπως πάντα την παραταξή μας...» είχε αναμφίβολα μία ξεκάθαρη στόχευση.
Η κίνηση αυτή του πρώην πρωθυπουργού είχε ουσιαστικά ως αποτέλεσμα να πέσει στο κενό η προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων εντός του Μεγάρου Μαξίμου που πάσχιζαν να δημιουργήσουν την εντύπωση πως υπάρχουν δύο παρατάξεις εντός της ΝΔ , με προφανή στόχο να πλήξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με άλλα λόγια ο Κώστας Καραμανλής εξέθεσε και μάλιστα με τρόπο άμεσο, στελέχη που αποφάσισαν να αλλάξουν στρατόπεδο , δίνοντας το σύνθημα για την πολιτική τους «απομόνωση».

Με την παρέμβασή του ο κ. Καραμανλής θέλησε να ξεκαθαρίσει πως μοναδικός στόχος όλων θα πρέπει να είναι η εκλογική νίκη της ΝΔ, κλείνοντας το στόμα σε όσους σκοπίμως ή μη χρησιμοποιούν το όνομά του, αφήνοντας υπονούμενο περί ύπαρξης «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με την κίνηση αυτή και σε συνδιασμό με την επίσης δημόσια τοποθέτηση του κ.Σαμαρά το ίδιο βράδυ, το κλίμα ενότητας ενισχύθηκε στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στοιχείο που προσθέτει νέο «αέρα» στην Πειραιώς, στο δρόμο προς τις επερχόμενες εκλογές. Στην πορεία αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να κεφαλαιοποιήσει την παρουσία του στη ΔΕΘ, η οποία κρίνεται από την Πειραιώς ως απολύτως επιτυχημένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξει περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων που πρότεινε ο κ.Μητσοτάκης, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να κάνει κτήμα των πολιτών το περιεχόμενο των όσων παρουσίασε από το βήμα της διεθνούς έκθεσης. Μεγάλος στόχος της ΝΔ, όπως άλλωστε φάνηκε και από την ομιλία του κ.Μητσοτάκη στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, είναι ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας να φτάσει στο 4% και να δημιουργηθούν περίπου 700.000 νέες θέσεις εργασίας.

Βασικά εργαλεία για την υλοποίηση του «γαλάζιου» σχεδίου αποτελεί η προσέλκυση επενδύσεων, για την οποία θα συσταθεί ειδικό χαρτοφυλάκιο, το οποίο θα έχει απευθείας αναφορά στον πρωθυπουργό,όπως είχε συμβεί και την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Σημαίνοντα ρόλο σε αυτόν τον τομέα θα παίξει το σταθερό φορολογικό σύστημα, στο οποίο επιμένει ιδιαίτερα ο κ.Μητσοτάκης στα πρότυπα και άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Ταυτόχρονα στην Πειραιώς θα επιμείνουν στη φράση του κ.Μητσοτάκη πως «η ΝΔ δεν είναι εδώ για τους λίγους, είναι εδώ για τους πολλούς», η οποία αποτυπώνει και την ουσία της στρατηγικής που επιθυμεί να υιοθετήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δρόμο προς τις κάλπες.

Στον τρίτο όροφο των γραφείων της ΝΔ εδραιωμένη είναι πλέον η εκτίμηση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει ένα σημαντικό συγκριτικό πλεόνασμα σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Την ικανότητα απευθείας επαφής και επικοινωνίας με τους πολίτες, στοιχείο που έχει απολέσει εδώ και αρκετό διάστημα ο πρωθυπουργός. Στο πλαίσιο αυτό μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή του να περπατήσει στην πλατεία Αριστοτέλους το βράδυ της Παρασκευής, συνομιλώντας με κατοίκους της πόλης, κάτι που ο κ.Τσίπρας αποφεύγει να κάνει συστηματικά. Γιαυτό και μετά το ταξίδι του την Τετάρτη στην Αυστρία, για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ, θα συνεχίσει τις επισκέψεις στη χώρα.

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: