Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Αυτόν τον Κυριάκο θέλουμε!



Θέλουμε τον Κυριάκο της ΔΕΘ. 

Έναν πολιτικό που με τον λόγο και τις πράξεις του να αποπνέει κανονικότητα. 
Την σοβαρότητα που πρέπει να έχει ένας ηγέτης μιας «κανονικής» δυτικής χώρας. 
Την αποφασιστικότητα που απαιτούν τα συσσωρευμένα προβλήματα μιας πρωτοφανούς δεκαετούς κρίσης. 
Έναν σύγχρονο ηγέτη που να ενώνει και όχι να διχάζει το λαό...


Τα μεγάλα προβλήματα της χώρας απαιτούν και μεγάλες αποφάσεις. Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να μείνει στην ιστορία, πρέπει να είναι ένας υπερκομματικός πρωθυπουργός. Η επόμενη ημέρα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Δεν θα είναι ένας υγιεινός περίπατος, αλλά μία περιπέτεια στην κόλαση. Το καλό είναι ότι ο Κυριάκος φαίνεται να είναι προετοιμασμένος για τον δύσκολο ρόλο που του επιφυλάσσει η ιστορία.
Ο Κυριάκος έδειξε ότι ξέρει τι θέλει να κάνει και κυρίως πώς να το κάνει. Δεν αράδιασε πέντε – δέκα εύκολες υποσχέσεις για να συναρπάσει τα πλήθη. Ήταν φανερό ότι οι προτάσεις του ήταν «μετρημένες» και αυστηρά κοστολογημένες. Ήταν φανερό ότι οι προτάσεις του δεν ήταν ένα ακόμη «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», αλλά προϊόν σκληρής δουλειάς με τους συνεργάτες του.
Θα μπορούσε να πάει στη Θεσσαλονίκη και να προσπαθήσει απλά να μην κάνει το λάθος. Έτσι κι αλλιώς βρίσκεται σε τροχιά εξουσίας. Όσες υποσχέσεις κι αν μοιράσει ο κ. Τσίπρας, όσες δημοσκοπήσεις κι αν «παρουσιάσουν» ότι δήθεν μειώνεται η διαφορά, όσοι Πολάκηδες κι αν βγάλουν στα social media, η κατάσταση δεν ανατρέπεται.
Ο Κυριάκος έκανε την επιλογή να μην περάσει ένα εύκολο βράδυ. Θέλησε να εκτεθεί, να «μετρηθεί». Επειδή ακριβώς αντιλαμβάνεται ποια είναι η κατάσταση. Κι αυτό είναι σημαντικό για την ίδια τη χώρα. Αν δεν ξέρει κάποιος τι ακριβώς έχει να αντιμετωπίσει, είναι χαμένος πριν καλά – καλά ξεκινήσει η μάχη. Κι ο Κυριάκος έδειξε ότι ξέρει καλά τα θέματα, ότι ξέρει με τι έχει να κάνει κι ότι έχει ήδη δαπανήσει πολύ χρόνο για να εξετάσει τις λύσεις.
Αυτόν τον Κυριάκο θέλει η χώρα. Κι είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Μπορεί οι Ευρωπαίοι που επέβαλλαν το τρίτο μνημόνιο να πανηγυρίζουν για όσα τους πρόσφερε στο πιάτο ο υποτελής Αλέξης, αλλά δεν είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας. 
Δεν είναι η τεχνοφοβική Ελλάδα, η Ελλάδα που φοβάται την αξιολόγηση και την αριστεία. 
Δεν είναι η Ελλάδα του Καρανίκα. 
Είναι η Ελλάδα των δημιουργικών ανθρώπων που θέλουν να ζουν σε μία κανονική χώρα, με ασφάλεια και Δικαιοσύνη. 
Είναι η Ελλάδα που περιέγραψε στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: