Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα Δημοκρατία, η ήρεμη δύναμη

Σχετική εικόνα
Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας. 
Ουσιαστικά βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προς τις εκλογές και έχει διαμορφωθεί εδώ και πολύ καιρό ένας δημοσκοπικός συσχετισμός δυνάμεων που πολύ δύσκολα ανατρέπεται.
Συνεπώς, ο Κ.Μητσοτάκης οφείλει να παρουσιάσει στον πολίτη το υπεύθυνο πρόσωπο του εν αναμονή πρωθυπουργού. Από εδώ κι εμπρός το βασικό καθήκον της παράταξης, σε όλα τα επίπεδα, θα είναι...
η διατύπωση και η προβολή του κυβερνητικού της προγράμματος. Θα πρέπει και ο τελευταίος πολίτης να κατανοήσει την φιλελεύθερη - αντικρατικιστική διάσταση του και κυρίως να κατανοήσει την ζημία που προκάλεσε στον ίδιο και στην πατρίδα μας ο κρατισμός όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Βέβαια, για να φτάσει αυτό το μήνυμα και στην πιο μακρινή γωνιά της Ελλάδος, θα πρέπει να κινητοποιηθεί όλος ο κομματικός μηχανισμός. Τρεiς - τέσσερις άνθρωποι δεν μπορούν μόνοι τους να σηκώσουν όλο αυτό το βάρος, όπως γίνεται ακόμα και τώρα.
Ένα σημαντικό μέρος του στελεχικού δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας έχει επαναπαυτεί λόγω των δημοσκοπήσεων. Πιστεύει πως έχει μπει ο αυτόματος πιλότος προς την εκλογική νίκη. Στην πολιτική όμως δεν υπάρχουν αυτόματοι πιλότοι. Απαιτείται διαρκής προσπάθεια, συνεχής επαγρύπνηση πολύ δε περισσότερο, όταν ο αντίπαλος είναι αδίστακτος και ραδιούργος.
Άλλο πράγμα είναι η ήρεμη δύναμη που οφείλει να εκπέμπει ένα μεγάλο κόμμα και άλλο πράγμα η επανάπαυση, που μετά βεβαιότητος οδηγεί στην ήττα. Ο μύθος του λαγού και της χελώνας ισχύει και στην πολιτική.
Η ήρεμη δύναμη δεν σημαίνει νωχελικότητα, έλλειψη αντανακλαστικών, αδράνεια. Σημαίνει αυτοπεποίθηση και σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι προκλήσεις και οι προβοκάτσιες του αντιπάλου.
Ήρεμη δύναμη σημαίνει όμως, πάνω απ΄όλα, αρραγές εσωκομματικό μέτωπο. 
Στην τελική ευθεία δεν συγχωρούνται προσωπικές στρατηγικές και τακτικές υπονόμευσης της ηγεσίας. Οι δε προβοκάτσιες των αντιπάλων θα πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα και καίρια.
Έτσι οι, εντός των τειχών, πρόσφατες επιθέσεις κατά του Κώστα Καραμανλή είναι εντελώς άστοχες. Το τι ισχυρίζεται ο Π. Καμμένος και η κυρία Κ. Παπακώστα είναι δικό τους θέμα και των ψυχιάτρων. Δεν μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός να τους απαντά κάθε φορά που επικαλούνται το όνομα του. Αυτό θα ήταν και παράλογο και φθοροποιό. Όταν χρειάστηκε μίλησε και επί όλων αυτών. Η Νέα Δημοκρατία έδειξε πως σέβεται και τιμά όλους τους προέδρους της. Και όλοι οι πρόεδροι της έδειξαν την πίστη τους και την αφοσίωση τους στο κόμμα τους, παρά τις όποιες πικρίες που μπορεί να υπήρξαν. Γι΄αυτό και είναι ένα μεγάλο και σοβαρό κόμμα που δεν εξαερώθηκε στην εποχή των μνημονίων.
Σήμερα, όσοι προσπαθούν να ωθήσουν την Νέα Δημοκρατία σε διαδικασίες εσωστρέφειας ουσιαστικά παίζουν το παιχνίδι των αντιπάλων της, που αυτό ακριβώς επιδιώκουν.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Θεσσαλονίκη θα αναδείξει όλες τις πτυχές του προγράμματος της παράταξης. Είναι αυτονόητο πως από την επόμενη κιόλας ημέρα όλα τα κομματικά στελέχη θα βρίσκονται στις θέσεις τους, στους κοινωνικούς χώρους όπου δραστηριοποιούνται, για να προβάλλουν και να υποστηρίξουν αυτό το πρόγραμμα με το οποίο η Νέα Δημοκρατία θα πορευθεί προς τις εκλογές.
Η «ήρεμη δύναμη» δεν πρέπει να είναι μόνον ήρεμη, αλλά και δύναμη.

Του Σάκη Μουμτζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: