Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Ο γνωστός κουτοπόνηρος κύριος Τσίπρας…

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας κουτοπονηρος
Ένα δίκιο ο κ. Τσίπρας το έχει! 
Το συνταξιοδοτικό θα λυθεί αυτόματα για τους παλαιούς συνταξιούχους, όταν ο Μεγαλοδύναμος αποφασίσει να τους πάρει δίπλα του. 
Σε ποιους «ανάλγητους» κύκλους ο κύριος πρωθυπουργός άκουσε αυτή την ιδέα; Ίσως πρόκειται για κάποιο χοντροκομμένο αστείο που ακούστηκε στην λέσχη των Βρυξελλών κι ο κ. Τσίπρας το πήρε τοις μετρητοίς ως νέα εντολή της τρόικας.
Το γεγονός ότι η ειλικρίνεια του πρωθυπουργού μας παρεξηγείται, είναι ένα ακόμη δείγμα...

ότι ο λαός αυτός είναι ακόμη ανώριμος. Ο κ. Τσίπρας είπε ξεκάθαρα αυτό που σκέπτεται. Κι από την άλλη είναι πραγματικά ιδιοφυές. Μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον γόρδιο δεσμό του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Μακεδόνα. Όπως ο Αλέξανδρος έβγαλε το σπαθί και έκοψε τον γόρδιο δεσμό, δίνοντας ένα τέλος στο μαρτύριο όσων καλούνταν να λύσουν τον γρίφο, έτσι και ο Αλέξης «καθαρίζει» με το συνταξιοδοτικό. Μια κι έξω, χωρίς πολυδαίδαλα σχέδια και πολυδάπανες έρευνες. Καθαρές λύσεις, από έναν ειλικρινή άνθρωπο. Όχι μισόλογα και ψεύτικες υποσχέσεις. Τι τους είπε ο άνθρωπος; Ότι θα τους πάρει ο Χάρος. Ψέματα είπε;

Εκείνο που πραγματικά λείπει από την εικόνα είναι ο Λάκης Λαζόπουλος. Ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης που έλαμψε στην σκηνή, συνδέοντας τους γέροντες με τις κλανιές. Έχω την σκηνή μπροστά μου! Ο Λάκης να βάζει στην οθόνη την δήλωση του Αλέξη και στην συνέχεια να ακολουθεί μια μεγάλη παύση, με την οθόνη να έχει καρφωθεί στο γεμάτο έκπληξη πρόσωπό του. Κι ύστερα να σηκώνεται και να λέει: «Θα γλιτώσουμε από τις κλανιές; Μπράβο Αλέξη! Όχι σαν κάτι άλλους που απειλούν να κάτσουν στο σβέρκο μας μέχρι τα 100 τους» και από πίσω να σκάει στην γιγαντοοθόνη το χαμόγελο του Κυριάκου…

Λείπει ακόμη το πρωτοσέλιδο που να παρομοιάζει τον Κυριάκο με δράκουλα. Συγνώμη! Αυτό θα συνέβαινε αν την δήλωση αυτή την είχε κάνει ο νεοφιλελεύθερος Κυριάκος και όχι ο προοδευτικός μεγάλος ηγέτης Αλέξης Τσίπρας. Διότι αυτοί οι νεοφιλελεύθεροι είναι κακοί άνθρωποι και δεν σκέπτονται την υγεία του κόσμου. Οι άλλοι είναι καλοί άνθρωποι και ανθρωπιστές.

Οφείλω να σας ζητήσω συγνώμη. Το άρθρο αυτό θα έπρεπε να έχει αναρτηθεί χτες. Έχει σημειωθεί καθυστέρηση μιας ολόκληρης μέρας! Κάποιος θα μπορούσε δικαιολογημένα να μιλήσει για μειωμένα αντανακλαστικά. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να πιστέψω ότι το είπε αυτό ο κ. Τσίπρας. Νόμισα ότι είναι μία τρολιά. Μου πήρε πολλές ώρες να συνειδητοποιήσω την αλήθεια. Ότι πραγματικά το είπε. Και να πούμε και το εξής: Δεν του ξέφυγε, ήξερε πολύ καλά τι έλεγε. Έκλεισε το μάτι στους συνταξιούχους και τους υποσχέθηκε ένα καλό τελευταίο γεύμα. Τόσο χύμα, τόσο χυδαία.

Σε μία χώρα που ο λαός ανέχεται έναν ψεύτη πρωθυπουργό και λατρεύει τον ηγέτη του όταν κάνει νεύμα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες στην αστεφάνωτη αεροσυνοδό, προκειμένου να κάνει σε όλους γνωστό το αίσθημά του, θα μπορούσαμε να το περιμένουμε κι αυτό! Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία! Θα κλείσει σε πολλές ακόμη ομάδες ψηφοφόρων πονηρά το μάτι. Αυτή ήταν μόνο η αρχή! 

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: