Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Τα ψέματα τελείωσαν, σύντροφε Τσίπρα, ο κόσμος σας απαξίωσε!


Σχετική εικόναΜετά και την τρομακτική καταστροφή στο Μάτι και τον τρόπο διαχείρισης εκ μέρους των κυβερνώντων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ της κρίσης, που κατέδειξε την ανικανότητα και τα ψέματα του, ολοένα και περισσότεροι φίλοι με ρωτούν πώς είναι δυνατόν να έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός και να στηρίζει μια κυβέρνηση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι αναμφίβολα οι μεγαλύτεροι ψεύτες, που έχουν περάσει από την χώρα. Ότι κι αν μας είπαν ήταν ένα μεγάλο ψέμα...

Μας κορόιδεψαν με το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, για να αρπάξουν την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. 
Μας κορόιδεψαν με το δημοψήφισμα όταν μας κάλεσαν να πούμε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ενώ είχαν αποφασίσει να πουν ένα μεγάλο και ταπεινωτικό ΝΑΙ. 
Μας κορόιδεψαν πριν από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ότι δήθεν δεν θα εφαρμόσουν το Μνημόνιο αλλά ότι έχουν…» παράλληλο πρόγραμμα». Συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν τώρα με κάθε ευκαιρία. Τίποτα από όσα λένε δεν είναι αληθές.
Κι όμως συνεχίζουν οι κυβερνώντες να υπόσχονται ακόμα και τώρα, που η χώρα αντιμετωπίζει μια πολυεπίπεδη κατάρρευση, εξαιτίας κυρίως της κρατικής διάλυσης, τεχνητούς παραδείσους, που φυσικά δεν υφίστανται κι ούτε πρόκειται να υπάρξουν ξανά στο μέλλον. 
Πώς μπορούμε λοιπόν να ψηφίζουμε αυτούς τους ψεύτες, με ρωτάνε. Η απορία και το ερώτημα τους, που απορρέει από τον εύλογο φόβο και την αγωνία για το που πάει ο τόπος, είναι εύλογες.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πολιτικοί λένε ψέματα. Αλλά πάντα έλεγαν ψέματα. Πάντα και παντού. Και σχεδόν πάντα, οι νικητές των εκλογών αλλά κι οι μεγαλύτεροι ηγέτες αυτής της χώρας ήταν οι ιδανικότεροι ψεύτες και δημαγωγοί. Κι αυτό συμβαίνει διότι συνήθως ο κόσμος δεν αντέχει την αλήθεια. Δεν θέλει να ακούει αλήθειες. Προτιμά τα ψέματα, τον ικανοποιούν, του κατευνάζουν την αγωνία, τον κάνουν να καταπολεμά τον φόβο και την ανασφάλεια για την αβεβαιότητα του αύριο.
Ωστόσο κρίνω ότι ολοένα λιγότεροι, πιστεύουν μύθους ότι δήθεν θα γίνει η αναδιάρθρωση του χρέους, θα βγούμε από το Μνημόνιο και θα πάψει η μεγάλη δοκιμασία τους. Πολλοί συμφωνούν πλέον ότι η ευκαιρία μας για μια αξιοπρεπή ζωή θα εξαρτηθεί από το πόσο παραγωγικά και πόσο σκληρά θα εργαστούμε και θα δημιουργήσουμε. Κι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι περισσότερη ελευθερία, περισσότερη ιδιωτική πρωτοβουλία, λιγότερους φόρους, μικρότερη κρατική παρέμβαση στην οικονομία, την αγορά και την επιχειρηματικότητα. Ευτυχώς όσο περνά ο καιρός, και τα ψέματα σοκάρουν, ο κόσμος αρχίζει να ακούει αλήθειες. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το κλίμα θα αποτυπωθεί και στην ψήφο στις επόμενες εκλογές.
Ηδη οι περισσότερες δημοσκοπήσεις παγιώνουν την πρωτοφανή κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι ΑΝΕΛ φυλλορροούν κι εξαφανίζονται. 
Αντίθετα, ο υπεύθυνος πολιτικός λόγος του Κυριάκου κερδίζει συνεχώς έδαφος και η πιθανότητα να κερδίσει η ΝΔ τις επόμενες εκλογές με αυτοδυναμία, είναι εξαιρετικά μεγάλη. 
Είναι η πρώτη φορά από την χρεοκοπία του 2010, που οι αλήθειες που λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να οδηγήσει ένα κόμμα, τη ΝΔ, όχι μόνον στην πρωτιά αλλά και στην αυτοδύναμη επικράτηση, που θα της επιτρέψει να σχηματίσει μόνη της κυβέρνηση. Οποιος ξέρει να διαβάζει, όπως ο γράφων, γνωρίζει ότι το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών θα αποτελέσει κόλαφο εις βάρος του κ. Τσίπρα και των συντρόφων του. 
Ας ελπίσουμε ότι θα επιφέρει το οριστικό τέλος των ψεμάτων…
Του Γιάννη Λοβέρδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: