Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Η καρατόμηση των Αρχηγών ΕΛ.ΑΣ. και ΠΣ και το νέο αφήγημα Τσίπρα

Μετά την αναγκαστική ή αν θέλετε «συνειδησιακή» ετεροχρονισμένη παραίτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, που σηματοδότησε την ουσιαστική κατάρρευση του αφηγήματος της Κυβέρνησης ότι όλα καλώς έγιναν και χωρίς μεγάλα λάθη, ήλθε και η αντικατάσταση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ και του ΠΣ. 
Φαίνεται ότι ήταν πολύ μεγάλη «η φούρια» του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα για να δείξει στον ελληνικό λαό ότι...
μετά τον κ. Τόσκα «συνεχίζεται το ξήλωμα των υπευθύνων» απομακρύνοντας τους Αρχηγούς των Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε συγκάλεσε ΚΥΣΕΑ κυριακάτικά, με τους περισσότερους Υπουργούς που το απαρτίζουν να βρίσκονται μακριά από την Αθήνα. Δείγμα μάλλον ταραχής!
Τόσο ο απομακρυνθείς Αρχηγός της ΕΛΑΣ κ. Τσουβάλας, όσο και ο φρεσκότατος Αρχηγός του ΠΣ κ. Τερζούδης οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ήταν προσωπικές επιλογές του κ. Τόσκα. Η επιλογή μάλιστα του κ. Τερζούδη αποτέλεσε μία βαθειά τομή που οδήγησε στην απομάκρυνση ανωτάτων αξιωματικών του ΠΣ με πλούσια και πολύτιμη επιχειρησιακή εμπειρία ειδικά στην Αττική με τις ιδιαιτερότητες της πληθώρας των «ημιδασικών-ημιαστικών» περιοχών. 
Το όποιο έργο τους κρίθηκε, όπως κρίθηκε από τον ελληνικό λαό και επικρίθηκε η αμετροέπεια τους να δηλώνουν μετά την εθνική τραγωδία και την εκατόμβη νεκρών υπερήφανοι για ότι έκαναν και αν θα ενεργούσαν ξανά με τον ίδιο τρόπο σε κείνη την ντροπιαστική συνέντευξη με ενορχηστρωτή τον κ. Τζανακόπουλο. 
Η πολιτική ευθύνη ανήκει στον πολιτικό προϊστάμενο αλλά η υπηρεσιακή ανήκει στην φυσική ηγεσία! Και αυτή μέχρι και χθες δεν είχε αναληφθεί κάτι που την εξέθεσε ανεπανόρθωτα.
Έτσι λοιπόν το ΚΥΣΕΑ χθες (άραγε πότε και πως υπέγραψαν τα …μέλη του) επέλεξε ως Αρχηγό της ΕΛΑΣ τον μέχρι τώρα εκ Πατρών Υπαρχηγό κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο και ως Αρχηγό του ΠΣ τον μέχρι τώρα εκ Γορτυνίας Επιχειρησιακό Υπαρχηγό κ. Βασίλειο Ματθαιόπουλο.
Για τον κ. Ανδρικόπουλο να σημειώσουμε ότι έχει μεν επιχειρησιακή εμπειρία αλλά ταυτόχρονα έχει και πλούσια …συνδικαλιστική δράση (πως τα κατάφερε και τα δύο!). Δράση που τον έφερε κοντά σε κόμματα και παρατάξεις όπως παλαιότερα με το ΠΑΣΟΚ και αργότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μάλιστα γνωστές στους «παροικούντες στην Ιερουσαλήμ» οι συχνές διαφωνίες που είχε με τον απομακρυνθέντα κ. Τσουβάλα.
Η επιλογή όμως του Επιχειρησιακού Υπαρχηγού κ. Ματθαιόπουλου ως νέου Αρχηγού του ΠΣ δημιουργεί σοβαρότατα ερωτηματικά. Ο κ. Ματθαιόπουλος ως Επιχειρησιακός Υπαρχηγός είχε την ευθύνη του επιχειρησιακού έργου της κατάσβεσης των πυρκαγιών την τραγική 23 Ιουλίου και κατά συνέπεια μοιράζεται την ολική ευθύνη με τον καρατομηθέντα Αρχηγός κ. Τερζούδη. Βρισκόταν όλες τις κρίσιμες ώρες στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στο «199» όπως λέγεται. Δεν έφυγε από εκεί, δεν εγκατέλειψε την άνεση των κλιματιστικών και φυσικά δεν πέταξε με το ειδικό Ε/Π PK 117 (διαθέτει 2 και δεν πέταξαν) του ΠΣ εναλλακτικά με τον Αρχηγό συνοδευόμενος από τον Ανώτατο Αξιωματικό Συντονισμού Επιχειρήσεων κ. ΛΧ για να έχει την πραγματική εικόνα. Κάτι που προβλέπεται από τις σχετικές διαταγές και φυσικά δεν έγινε. Έχει όμως την εικόνα όλων των στοιχείων από το 199 και οτιδήποτε έχει καταγραφεί στο ημερολόγιο συμβάντων.
Άρα μπορούμε να «συμπεράνουμε» ότι η επιλογή του προσωπικά από τον κ. Τσίπρα έγινε γιατί μάλλον θα «εκτέλεσε άριστα» το… επιχειρησιακό του έργο! 
Δεν θέλουμε βέβαια να ακολουθήσουμε κάποιες μακιαβελικές σκέψεις που αναπόφευκτα μας έρχονται ότι στις ανακρίσεις που ακολουθούν ως νέος Αρχηγός θα μπορεί να ελέγχει «πολλούς και πολλά» μιας και ο ίδιος είναι θεσμικά εμπλεκόμενος!
Η κυριακάτικη καρατόμηση των Αρχηγών των ΣΑ και η αντικατάσταση τους με ανθρώπους «εμπιστοσύνης» του Μαξίμου μετά την απομάκρυνση Τόσκα, στηρίζει το νέο αφήγημα Τσίπρα ότι φταίνε όλοι οι άλλοι πλην του … «άφθαρτου» αλλά στην πραγματικότητα εντελώς ξεθωριασμένου πλέον Πρωθυπουργού μας που αποδίδει επιτέλους ευθύνες! 

Του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: