Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Έρχεται Ανασχηματισμός Παρωδία - Αδύναμος ο Τσίπρας, όμηρος ενδοκυβερνητικών εκβιασμών

Τελικά ο πολυδιαφημισμένος ανασχηματισμός κινδυνεύει να καταλήξει σε παρωδία.

Αδύναμος και για πρώτη φορά αμφισβητούμενος, ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να προχωρήσει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, με αποτέλεσμα οι αντικαταστάσεις υπουργών να είναι αυστηρά περιορισμένες.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει στηλώσει τα πόδια και αρνείται να εγκαταλείψει το Υπουργείο Οικονομικών. Εξαφανισμένος στην κυριολεξία το τελευταίο διάστημα (γιατί να "καεί" άραγε μαζί με αυτούς που διαχειρίστηκαν με τον γνωστό τρόπο την καταστροφική πυρκαγιά;) έχει διαμηνύσει στο Μαξίμου ότι δεν είναι διατεθειμένος... σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψει το Υπουργείο Οικονομικών.
Βέτο σε οποιαδήποτε μετακίνηση βάζει και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος εκβιάζει την παραμονή του στο Υπουργείο Αμύνης. Παράλληλα έχει διαμηνύσει στο Μαξίμου ότι διεκδικεί έξι θέσεις υφυπουργών για τους ΑΝ.ΕΛ. στο πλαίσιο της ποσόστωσης ως κυβερνητικός εταίρος.
Εκκρεμότητες στην ανάθεση δημοσίων έργων επικαλείται και ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος δεν φαίνεται διατεθειμένος να εγκαταλείψει την καρέκλα.
Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, θεωρεί αδιανόητη τη μετακίνηση του, γιατί, όπως λέει, δεν φέρει ο ίδιος προσωπικές ευθύνες για τη διαχείριση της πυρκαγιάς. Προβάλει επίσης το επιχείρημα ότι εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που μετακινήθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μια από τις μεγαλύτερες εκλογικές περιφέρειες της χώρας.
Πρόβλημα υπάρχει και με τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος διεκδικεί παραμονή στο Υπουργείο γιατί, όπως λέει, έχει αναλάβει τον κρίσιμο ρόλο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θεωρεί επίσης καταστροφική τη μετακίνηση του στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι το κόμμα δεν υφίσταται πλέον, γιατί όλα τα στελέχη έχουν διοριστεί σε κρατικές θέσεις.
Τελικά στο Μαξίμου έχουν καταλήξει στην αντικατάσταση των παγκοσμίως αγνώστων Βαγγέλη Αποστόλου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και της Λυδίας Κονιόρδου από το Πολιτισμού.
Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του αναζητούν τώρα τα ονόματα τριών ακόμα αναλώσιμων υπουργών για να μην καταλήξει ο ανασχηματισμός σε παρωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: