Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Στο Μάτι έδρασαν ως συμμορία


Σχετική εικόνα
Τσίπρας, Δούρου, Σκουρλέτης, Τζανακόπουλος, Τόσκας, Πολάκης, Σπίρτζης, Φάμελλος, Κουρουμπλής. 
Αυτοί μετείχαν στην σύσκεψη της 23ης Ιουλίου. 
Αυτοί εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό.
Έγινε προχθές γνωστό πως ο πρώτος νεκρός στην μεγάλη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου εντοπίστηκε στις 21.30 και στις 23.15 οι νεκροί ήταν ήδη τέσσερις. Και όμως όλοι αυτοί που συμμετείχαν στην σύσκεψη έκαναν σαν να μην γνώριζαν τίποτα. Έλεγαν στους πολίτες πως όλα είναι υπό έλεγχο...

Και την επομένη, σε άλλη σύσκεψη, εμφάνισαν δορυφορικές φωτογραφίες που έδειχναν πολλές, ταυτόχρονες εστίες της φωτιάς, ώστε να στηριχτεί η θεωρία του εμπρησμού. Και όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια αυτές οι φωτογραφίες ήταν «φτιαγμένες». Καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Ένας, εγκληματικά, απρόσεκτος πολίτης ήταν ο υπεύθυνος της καταστροφής.
Κοινός παρονομαστής αυτών των δύο συσκέψεων, ήταν η παραπλάνηση και η εξαπάτηση των πολιτών. Υπήρχε δόλος. Υπήρχε σχέδιο. Ενώ μια περιοχή του Λεκανοπεδίου καταστρεφόταν και δεκάδες άνθρωποι έχαναν την ζωή τους, ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της κυβέρνησης του αγωνιούσαν όχι για την τύχη όλων αυτών που είχαν εγκλωβισθεί μέσα στις φλόγες, αλλά για την δική τους τύχη. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής. Να παρουσιάσουν λογικοφανή επιχειρήματα για τα αίτια της, που θα τα αναπαραγάγουν τα φιλικά τους ΜΜΕ.
Λειτούργησαν όπως λειτουργεί μια συμμορία. Σκέφτηκαν, συσκέφτηκαν, μηχανεύτηκαν, οργάνωσαν κι εκτέλεσαν αυτό το σχέδιο της συσκότισης του Ελληνικού λαού. Δεν τόλμησε ο πρωθυπουργός να πει την αλήθεια και να ζητήσει τις παραιτήσεις των υπευθύνων υπουργών του. Για να μην συμβεί αυτό ανακάλυψαν τα αυθαίρετα, τους πράκτορες, τον άνεμο, τα πεύκα. Και τα προσκείμενα ΜΜΕ, σε πλήρη συγχορδία, ανέλαβαν το έργο να πείσουν τον λαό πως, συν τοις άλλοις, φταίνε και οι «προηγούμενοι».
Όσο περνάνε οι μέρες και έρχονται στο φως καινούργια στοιχεία, τόσο πιο πολύ συνειδητοποιούμε πως εκείνο το μοιραίο βράδυ κάποια νοσηρά μυαλά, το μόνο που σκέφτηκαν ήταν η δική τους πολιτική επιβίωση. Τίποτα άλλο. Και επιστράτευσαν προς τούτο το ψεύδος. Ήταν τόσο θολωμένο το μυαλό τους από την αγωνία τους για το πολιτικό κόστος της καταστροφής, που δεν σκέφτηκαν πως στις ημέρες μας τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό σε μια τέτοια τραγωδία.
Σήμερα, ενώ οι νεκροί έφτασαν δυστυχώς τους 97, η κυβέρνηση απεγνωσμένα προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα. Η συνεχής δημοσιογραφική έρευνα, όμως, δεν της το επιτρέπει. Είναι βέβαιον, πως η φονική πυρκαγιά θα βρίσκεται για πολύ καιρό ακόμα στις πρώτες γραμμές της επικαιρότητας, πλήττοντας κι άλλο την συγκυβέρνηση.
Ο Αν. Λοβέρδος, λόγω της σκευωρίας της Novartis, είχε αποκαλέσει τους κυβερνώντες «συμμορίτες». Αυτός ο χαρακτηρισμός σήμερα επιβεβαιώνεται και δικαιώνεται πλήρως. Στην μεγάλη πυρκαγιά ο τρόπος που την αντιμετώπισαν, πολιτικά, θύμιζε σε όλα την δράση μιας συμμορίας. Πρόθεση-δόλος, σχεδιασμός—συντονισμός, εκτέλεση.
Δυστυχώς, θα ξαναδούμε τέτοια φαινόμενα μέχρι να εγκαταλείψουν την εξουσία, καθώς η ύπαρξη επίορκων ανώτερων κρατικών λειτουργών τους εξασφαλίζει την ατιμωρησία.
Οι ημέρες, όμως, περνούν, οι εκλογές πλησιάζουν και οι συμμορίτες θα λογοδοτήσουν.

Του Σάκη Μουμτζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: